ДЕКЕМВРИЙСКИ ЛУДИ КРАВИ ПАК КРЪСТОСВАТ ШПАГИ

• 15 859
  • 284
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, Hug
честит първи градински ден на всички пораснали деца! Бързо адаптиране, весели игри и НИКАКВИ болести!!! Hug Разбирам за топката в корема и на мен 100% ще ми е тегаво края на октомври, когато Диана тръгва.  Confused
Нищо не чувам за мамешка среща???
Как студ, бре Елексир. Тук в сравнение с Германия е прекрасна есен  Heart Eyes Пожелавам ви слънчев ден. Кратко, ама от сърце. Днес имам 2 броя изпита  Crazy

# 151
И на мен ми е "смръцафръцано" днес.
Сутринта бяхме при педиатърката да види Ясен и да пусне изследванията на Дара за детската градина. Накара ни се - Тигърко има някакъв обрив по гърдичките, замърсили сме го били, ненамсикво, каза да го мажем с един антибиотичен крем и да съм изперяла и изгладела всичките му дрешки отново. Как ли пък не! Снощи гладих до 11!!!
На Дара пък не занесохме аки за изследването, защото тя последно ака вчера сутринта, а днес категорично отказа ... Явно ще закъснеем с документите и няма да сме готови за другия понеделник  Confused Не че ми е зор за ден-два, ама се бях уж настроила.
Хубавото е, че бебко е наддал още 500 грама за има няма 8 дни  Shocked
Той вчера беше много неспокоен милия, рева, мрънкаааа ... цяяял ден не ми слезе от циците. Не ще да заспива сам, все да се дондуркаме трябва. Ще си купя космодиск за рождения ден!
Та и аз тази сутрин си поревах тайничко минутка-две в колата. После водих Дара в зоопарка ... Беше фрашкано с ранни пубертети послучай първия учебен ден  Close

Елексирче, как не те е срам! Да не изгладиш чаршафите  Grinning Сподели първи впечатления за госпожите в първа група. Това за сополите и гърлата ми звучи направо зловещо!!!

Шоши, успех на изпитите! Как е цицината на Ди?

Мамешка среща... принципно за както обикновено. Чудя се дали да не купя една кутия АМ по този повод, за да не се налага да се изцеждам. Звучи добре, ама не знам Тигъра на какво мнение ще е  Thinking

И кво друго ... явно днес си е такъв мрънкащ ден. Лека!
Милена, оправяй се бързо!

# 152
Забравих да ви кажа, че вчера купих тази книга на Дара.

Най-после приказките са почти в оригинал без изгъзиците на дисни, с хубави илюстрации и текст. Препоръчвам  Peace

Последна редакция: пн, 17 сеп 2007, 15:20 от Смайли

# 153
  • София
Аз пък да похваля ДВД с филмчетата пак на братя Грим от поредицата "Самсала Грим". Изгъзени са, ама поне не са грозни, и цената е прилична - 6 лв. за ДВД с 2 приказки, във вариант една известна-една не, плюс книжка с едната от приказките. Аз взех Червената шапчица в комбинация с Верния Йоханес, и Въркът и седемте козлета в комбинация с Ловкия Крадец. Досега не бях виждала други филмчета с Червената шапчица и Козлетата.

# 154
Честит имен ден на всички празнуващи - за вчера  Blush

Честит учебен и градински ден за всички декемврийчета, братчета и сестричета   bouquet

Елексир
да не си пила някой елексир, преди да тръгнете за градината  Wink Grinning

Да кажа че филмчетата братя Грим от поредицата "Самсала Грим" Емка доста ги гледа, но най-лУбима приказка е тази за червената шапцица  Wink Grinning

# 155
  • софия
Мацки,надеждите ми за безпроблемно тръгване на детска се сгромолясаха.Използвах тръгването на ученика ,напълних раница и на малката,тръгнахме към "малкото "училище,занесохме филмче да гледат,влезе доброволно/защото не знае за кво става въпрос/ и докато се разправях със сестрата се чу страшния вой на мойто дете.Аз непреклонна-седя отвън и чакам да млъкне ,след няма и 10 минути всичко утихна и аз си тръгнах.На обед изчаках учителката като си тръгва да ми разкаже/познавам я ,големия беше в същата група/.То било тръшкане,ритане ,ухапала я за ръката,на няколко пъти бягала през вратата.Ако не сме се познавали от преди е щяла да ми се обажда да си я взимам.Голям срам ви казвам EmbarassedОтивам към 16 часа да си я взимам ,боли я ръката не смее да си я вдигне.Някъде между тръшканията я е изкълчила/вече за 3 път се случва/.Айде газ към Пирогов,защото само там ги наместват,дете хленчи,баща му благославя учителките  #Cussing out....Наместиха ръката за 2 минути,прибрахме се и с такова удоволствие изпих 1 водка....Днес след големи уговорки,оферти за подаръци и други подмазвания Диана си е вкъщи.Утре започваме отначало!!!Незнам защо реших,че след като брат й тръгна без никакви проблеми и с нея ще е толкова лесно...Те просто нямат нищо общо/освен че аз съм ги раждала!!!/

# 156
  • на езерото
  elena ml , много позната ситуация ooooh!,не хапем учителката но рева започва още от вида на сградата, когато идва време да влезе в стаята при другите деца е ескалацията на писъците #Cussing out
  Просто не разбирам защо така се държи, тя ходи по 3 часа на училище, доста ги занимават, песни книжки, всяко детенце си има дъска за писане имат час по рисуване.При нас мисля че проблем е езика и моята липса и аз не знам, много гадно се чувствам като плаче направо като някаква престъпница Embarassed

# 157
  • София
Боже, изправя ми се косата като ви чета. При всички ли е толкова драматично? (Люси, ти не отговаряй  Wink) Ванеса пък без да ходи на градина, е станала ужасно агресивна. Копира май едно наше съседче и скоро ще ги отупам и двете. Снощи ми каза да съм се махала "на тъмното", забележете,  и че искала друга мама  Shocked Като й кажа добре и тръгна да излизам от стаята, се вбесява още повече и ми заявава, "Тъгвай тогава, аз ще плачам" и ме плюе. Явно добре осъзнава какво ми казва, защото като види зора ловко лавира и твърди, че казала, че не иска баба си. Като се включи и баба й "обидено", веднага казва, че се шегувала или ни титулува "гупаци". Като й направя забележка, изкача с номера "Мамо, пък едно бебе каза лоша дума" ?? Направо съм се видяла в приключение с този звяр. Последните няколко дни отнесе няколко шамара, въпреки, че се чувствах след това много зле. Ама така ме вбесява, че ми идва да й откача главата. Нещо д-р Додсън почва да ми се струва все по-малко приложим. Аз ли съм се изнервила повече, на нея ли съм й изтървала юздите, не знам, но Макаренко ми става все по-любим.

# 158
  • София
Ох, Нелка, не знам и аз...Мило се държат уж госпожите, ама аз нещо си имам едно на ум. Първо тази велика глупост с чаршафите, после вчера след обяд се е напишкала и ми каза, че децата и се смеели и лелите и се карали. Не съм сигурна доколко е вярно, но днес им дръпнах една реч на тема "как не трябва да се караме на детето, че се е напишкало първия ден в градината". Уж ме разбраха, ама ще видим. После Веси се дра все едно, че я водя в концлагер, но тя си беше така и първите дни в яслата. Надявам се да мине за една седмица. Ако не мине, тогава ще се замисля по темата за учителките. Засега нямам кой знае какви впечатления. Каза, че Пенчо (знаеш го сигурно) и се подигравал. Хм.....Не съм сигурна Пенчо сам по себе си дали е способен сам да се сети, че може да се подиграва, или някой го е подсетил...Абе, не знам. Ще поживеем, ще видим. Поревах си днес сутринта и аз. Бая даже.
Това е от нас засега. Не че ви обнадеждих особено, ама ми е едно чоглаво, отврат.

# 159
Боже, изправя ми се косата като ви чета. При всички ли е толкова драматично? (Люси, ти не отговаряй  Wink)
Ще отговоря пък, защото точно днес ми е крииииииииииииииивоооооооооооо, направо ми се реве. По същия повод като другите мами. Парадът продължава и при нас. Само че тая сутрин ми избиха бушоните и директно след хилядите неуспешни опити за усмирение и обличане /включително и по-силови/, я тръшнах с див крясък на леглото и едва се сдържах да не я прибия. Още ме боли гърлото от крещянето, а сърцето ме боли 100 пъти повече от ужасения й поглед. Cry Cry
Сега мога да кажа и честито на Раичка за ходещото човече, ох, и някакви други весели неща имаше за честитене, но точно сега не мога да се сетя Tired Все пак - честито!  bouquet Аз в неделя имах също имен ден, щях да ви черпя сутринта, но се сетих, че сте на сбирка. Мога да го направя сега /черпане на патерица чували ли сте?/ с нещо по-твърдо - водка, джин, ракия, уиски - кой каквото иска. Хайде, и дано с всеки ден нещата с новите ученици да стават по-леки. И със старите също /Дилята е от старите, ще й се невиди/.

# 160
  • София
Драма, трагедия, кошмар. Да, днес беше кошмарно. Първия ден беше добре, като изключим рева, когато отидох да го взема. Някак изби напрежението. Днес обаче след като го прилъгах да се облече, закуси в къщи, защото закъсняхме. После един час се гушкахме в ДГ, и накрая влезе насила и със страшен рев. Аз избягах и незнам какво се е случило Embarassed. След малко ще звънна за информация. Още треперя и ми е много криво Cry.

# 161
  • София
Ясно. Драмата е повсеместна.

# 162
Боже, къса ми се сърцето, само като ви чета  Cry Голям стрес си е и за детето, и за майката пустата детска градина. Май само Ели не се е оплаквала от тяхната, как е Емката?
И в тази връзка някой има ли мнение за тази книга?

Книжката е за деца от 2 до 5 годинки и нейната цел е да ги научи на ежедневните правила като да си мият зъбките, ръцете преди ядене, да не играят с огън и тн. Форматът е избран малък за да могат детските ръчички да я държат, наблегнато е на илюстрацията, тъй като малките дечица не могат все още да четат и на всяка страничка има стихче което те лесно да запомнят и вместо майките да повтарят непрекъснато "измий си зъбите" те лесно биха могли да запомнят и да си повтарят стихчето: "щом са чисти мойте зъбки, ще пораснат като гъбки".Светът на детето е пълен с чудеса. В света на възрастните има много правила. Как да помогнем на малкото дете да направи първи стъпки в подредения свят на възрастните?
За да отворим тайната врата на детското въображение ни е нужна много любов и търпение.
С тази книжка "Правилник за детската градина" възпитатели, родители и деца ще намерят чрез хумора на детските чудеса малките и прости правила.

Смайли, как беше другата- Горската детска градина ли? Нещо не я намирам...

# 163
Аре стига сте ревали! Глейте тука сега какво може да причини на едно невинно дете  познанството на майката с Графа. Joy Joy Joy
http://www.vga.bg/play.php?play=39698

# 164
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Цвети поредицата "В гората" се продава във книжарници Фют и по видеотеките на Видеоелит и Александра /поне в нашия квартал/. Ако не можеш да я намериш ще ти я купя и донеса.

Общи условия

Активация на акаунт