Тичат НОЕМВРИйските деца върху килим от есенни листа!!!

• 12 396
  • 290
  •   1
Отговори
# 60
  • Плевен
Аз давах от течните каши на Нестле за през нощта,но нещо не се очаровах. Иначе й давам от тези на Хип - лека нощ  1/2 бурканче и след това около 240 мл АМ и така ,ако няма други проблеми като зъби, спи до 6,30- 7 00 ч.

# 61
Честито на именниците!  bouquet

Честито десетмесечие на Линка! Гери, дано си по-добре  Heart Eyes
Ивиче, много сте хубави! Дано скоро се похвалиш със здрава и усмихната госпожичка  Praynig  и стискам палци здравоооооо
pepipetia, да ти е здрава и честита пешеходката!  bouquet  Иска да помага при пренасянето, а ??? Laughing
Наде,  Hug Heart Eyes Hug
Успешен и усмихнат ден!  bouquet

# 62
  • София
За срещата  - не успяхме Cry. Ники още спи. Живот и здраве в неделя в Южния парк.

Карил, благодаря за пожеланията. Много ми хареса снимката със синьо-зеленото море. Страхотна е.

Ечи, все се каня да те питам просото от къде го купуваш и как го приготвяш? Нали ще борим хемоглобина.

Деничка, цялата сума ли да ти изпратим за нощувките? Ако все пак се случи нещо, не дай боже Praynig, че не можем да дойдем.Може ли някой друг да се възползва от резервацията?

Момичета от Студентски град, Дианабад и околностите. Кафето на хотел Витоша още ли е актуално място за среща?

# 63
Деничка, цялата сума ли да ти изпратим за нощувките? Ако все пак се случи нещо, не дай боже Praynig, че не можем да дойдем.Може ли някой друг да се възползва от резервацията?

Принципно може - някой, който не е направил резервация...и да, цялата сума Peace

Честита месечинка на Лина и Сашко! Да са ви живи и здрави малките съкровища!  bouquet
pepipetia, да ти е жива и здрава Гери! Simple Smile

клю, откакто започнах да давам супа на Тедката вечер (от понеделник) спи цяла нощ и се събужда към 7.00...млякото, което пиеше около 5-5.30 (180мл) му го давам като стане, но 90мл - колкото да устиска до попарата в 9, защото ако му я дам рано това означава  да не пие въобще АМ...а пък ми се ще поне до годинката да пие...

Чакаме снимки от срещичката! Crazy

# 64
Крео, просото го купувам от един диетичен магазин на христо белчев, до нашта детска градина, срещу бифор и автър и до лагуна ... Ама май най-важно е МИСОТУ!

# 65
  • София, Дианабад
Здравейте, здравейте  Laughing
Няма ли да се прибирате да покажете снимки, да разкажете за срещичката?  Laughing
Аз подпитвам, че много ме е яд, че не дойдхме, защото ни се провали уговорката, ама де да знаех  Simple Smile

# 66
  Момичета срещата беше страхотна.Ббебета пълзяха навсякаде и хората се забавляваха.Кой на кого бъркаше в очите,кой кого хранеше със солетки,много беше забавно.Снимки нямам защото в бързината за срещата не смених батериите на апарата и много съжалявам ,но другите мами фотаха ,така че по късно.....
   Натъкнахме се и на друга форумска среща на бъдещи октомврийчета-мамите изглейдаха страхотно и като си представя ,че само миналата година бяхме на тяхно ,ясто ,а сега нашите прекрасни бебоци щъкат ли щъкат.....
   Всички са пораснали много и са страхотни-Ивко май всички мацки си хареса,а Сашко е тооолкова пихкав само да го мачкотиш.
    Дени с Ети си говорехме да се съберем за паричките и ще ти ги ператим накуп.
   Айде дойде ред и аз да похапна най-после....

# 67
Дени, другата седмица ще пратя пари че не сме седнали с мъжо да обсъдим две вечери ли ще сме или една...надявам се не е късно понеделник, вторник...

Мария май има разтройство, казвам май защото тя отдавна ака едни барабонки и незнам сега това дали е по нормално или е разтройство. Надявам се да не е настинала или лепнала някакъв вирус, Т няма ,добре е весела игрива. Вчера и дадох няколко зрънца царевица може от това да е, де да знам вече...дано и няма нищо, сега ще и направя оризова каша.

Щях да пиша за даването на месо - д-р Антонова дето готви в Бон апети каза че месо трябва да се предлага през ден а не всеки ден за да  могат бъбреците и черния дроб на детето да излъчат токсичните вещества които са се натрупали при обмяната на веществата,или  при някакъв друг процес свързан с усвояването на месото но не съм запомнила точно.
А относно млякото в  бебешкото меню знам, че то е основния източник на калории  за детето до 1 година че и повече така че е добре да има 1-2 млечни хранения поне.

А за нашите не млечни хранения /щото кърмата си я търсим/ какво да кажа. Омъжила съм се за един каприз и сега си отглеждам в къщи още един.Всеки ден е сам за себе си, когато реши да си яде попарата няма да яде на обяд зел. пюре или плода след обяд или обратно. Има дни които яде всички и такива в които отказва въобще да яде такива неща.А докато разбера че на сухарите в попарата не харесва корите нищо че и те са омекнали в попарата голямо плюене падна.Сега старателно се избягват. А онзи ден на обяд се затръшка за една филия хляб на масата и като и я дадох започна да си чупи парченца и да си ги хапва и после пюре. Де да знам че искало манджата с хляб.  А за количества да не говорим 50-100 гр. е направо рекорд. Ама така като чета май повечето бебета на кърма  все са  така, поне кърмене не отказва никога голяма цицоманка се извъди Simple Smile

Хайде, чакаме снимки от срещата  bouquet

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 17:48 от Angeliha

# 68
Момичета, моля, много спешно да ми отговорите как минава ритуала по кръщаването в църквата:
1. Само една кръстница достатъчна ли е или трябва да има и кръстник?
2. Кръстницата освен, че държи детето, прави ли нещо по- специално в църквата?
3. Детето се облича с хубави бели дрешки преди или след ритуала?
4. Ако му вземем златно кръстче, попа трябва ли да го освети и кога, след кръщавката ли?
5. Като цяло дълъг ли е ритуала?

На тагадък решихме да кръстим Данни в сръбската църква тук, и понеже бъдещата кръстница ме пита неща, незнам какво да и отговарям... И СЪМ В УПЛАХ!!!
За кърпите и сапуна знам... Тука не се записва час, ами след неделната служба се чака ред... преди нас имало още едно бебе... и накрая даваш дарение за църквата, това ни каза попа вчера, но май пак ще трябва да му звъня, че имам мнооого неясноти... ух! В импулсивните решения има чар, но важна работа си е това...  Мерси на отговорилите, ако не искате да задръстваме темата, давайте на лични моляяяя  Praynig

# 69
  • у дома...
Днес бяхме на консултация - 7,800 и 74 см. Ей тоя малък дзвер неиска да си седне на дупЕто, че да трупне някоя и друга мръвка!

Като за капак, падна от една пейка в Банкя... Не ми се говори. Май само с уплаха останахме - на мамката на анка е по голям. Реве ми се като на дърта магарица... Как можах да го допусна... #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 70
   Наде-свиквай мила!!!
   Софко ами при нас трябваше и зехтин или олио и китка здравец с червено цвете!
 Може само кръсница -тя държи бебето и след къпането го облича-макар че ако си гледала снимките ни аз го обличах мойто шило,че рева що са го извадили от водата:),а дрешките трябва кръсницата да купи и да го облече после в тях за да го представи като християнин ,а за бели -да хубаво ама аз неможах да намеря подходящи (понеже трябваше аз да си ги избера)та за това сме в други цветове.А за кръсчето-отчето трябва да го освети.А ДОКАТО ГО КРЪщАВАТ ТИ  СИ МИСЛИ КАКЪВ ИСКАш ДА СТАНЕ ДАНИ!

# 71
sofko, по твоите въпроси:
1.кръстникът е само един - кумата и кума искаха и двамата да са кръстници, но попа каза, че само единия се вписва като такъв, а щом са семейство духовно и двамата са такива...
2.по време на ритуала Тедката го държах аз, кръстника беше до мен...само когато обикаляха около купела, кръстника го взе и когато попа му го подаде вече кръстен, т.е. когато го извади от купела...
3.детето се облича след като се кръсти...за момченце, поне в България, много трудно се намират чисто бели дрехи, така че Тедката беше просто с нови дрехи, купени от кръстника...като започнеш от бельото, та до обувките
4.кръстчето се освещава по време на ритуала...на мен ми каза, че за момченце се взима кръстче, а за момиченце - Богородица...
5.нашият ритуал продължи не повече от 20-25 минути...
Ние носихме и бутилка червено вино, и зехтин ...като свърши ритуала в църквата се черпихме с пита, дребни сладки и бонбони...

Наде, Наде, така ще е вече, мила... Tired дано поне не се случва често такива работи и да няма последствия Praynig
клю, добре сте решили за паричките Peace

Sign Exclamation Sign Exclamation Sign ExclamationМомичета, казвайте по-навреме за броя на нощувките, защото аз вече съм резервирала 22 стаи, от които 5 с две нощувки...
ЗЛАТИ, Иве - на вас 2-ка или 3-ка стая?!?

Спокойна нощ, мадамки! Heart Eyes

# 72
Леле, чак сега видях, че Надя Велинова сигурно стяга приготовленията за рождения ден на Анчето!!!! А всъщност си имаме и първия рожденик- ноемвриец

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на патерици НА МАЛКИЯ АЛЕКСАНДЪР!

Днес си мислех за Диана от Враца и ще й пиша на кю-то да видя какво правят с малкия

Деничка, аз в неделя ще съм в Южния парк и ще дам парите на Мерелин, наистина е добра идея да ти ги пратим на куп да не джиткаш 100 пъти до пощата

# 73
Цвети, не е проблем, мила...всеки ден минавам покрай нея...така че не се притеснявайте! Simple Smile

# 74
Деничка, и аз ще ти пратя пари за две нощувки, макар че още не съм много сигурна дали ще можем да пристигнем в петък, но поне да сме платили. Така че ни имай предвид и нас за две нощувки.

Общи условия

Активация на акаунт