Крем-пита (стъпка по стъпка)

  • 64 943
  • 160
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 178
Мхмммм, как ми напомнихте за тази вкусотия! Blush

Направих я преди седмица-две и резултатът беше прекрасен! Попрепекох корите, напръсках ги със сироп от разтворен карамел, после - кремчето и, както казва Бай Ганьо, "ела да видиш, тука ли си".  Joy Белтъците отгоре ги спестих, защото не са ми много любими.

Не очаквах препечени кори с крем да имат такъв божествен вкус и аромат. Щом и шоколадолюбивият ми мъж си облиза пръстите... Heart Eyes

Сърдечно благодаря на Кампари за рецептата!  Hug

# 91
  • Мнения: X
Момичета, много се радвам, че се харесва рецептата.

Специално за Лорелея качих снимките и в snimka.bg.Дано от там да успее да ги види.

Ето линк към албума.

# 92
  • Мнения: 7 433
  Кампари,не е за вярване ,но днес виждам всичките снимки! Grinning Grinning Grinning Не знам  защо не са се виждали преди..........
  Благодаря ти за вниманието!  bouquet  bouquet  bouquet

# 93
  • Варна
  • Мнения: 567
Вчера я направих, ходихме на гости и обрах точките!
Специални поздрави на Кампари от мен и от всички които я опитаха!  bouquet

# 94
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Момичета, само на мен ли ми се пресичат жълтъците в яйчената смес като прибавям като врящото мляко.
В рецептата беше написано изрично да се прибави сместа към врящото мляко, никъде не прочетох после и в коментарите за такъв проблем или че трябва да се изчака млякото да изстине, а бърках и то на слаб огън след като млякото беше завряло.
Започнаха да ми се получават жълти буци, но въпреки това веднага дръпнах от огъня и разстлах крема върху корите, смятате ли че ще има проблеми сега като са се пресекли яйцата при ядене... newsm78
Другия път ще сложа 3 яйца обаче, 5 ми се струват много.
Сега изстива в хладилника..

# 95
  • Мнения: X
Lindita, жълтъците ли ти се пресякоха или крема стана на бучки?
Ако е първото предполагам, че не си отделила добре жълтъци от белтъци.Ако е второто- най-вероятно бъркането му е било малко.
И в двата случая няма проблем за яденето.В смисъл, че няма да ви стане нищо.
Да не би пък яйцата да  са не са били читави? newsm78

Пиши после за крайният резултат.

# 96
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Мерси за отговора,след 3 часа престой в хладилника , мисля че й беше малко, защото крема се разля, вкусът е чудесен. Сега ще видим как ще се почувстваме след малко #Crazy.....
Но утре мисля че ще е супер...
Иначе мисля че наистина не отделих добре белтъци от жълтъци,но и при самото отделяне жълтъците не ми се сториха много читави, в смисъл че имаше по тях или кафяви петънца или слузести бели течности....
Абе да се надяваме че ще оживеем. Все пак са минали топлинна обработка, не са сурови жълтъците.
  bouquet    bouquet    bouquet

# 97
  • Мнения: 2 956
И аз сътворих тази вкусотия. Сега ще я слагам в хладилника и довечера или утре ще докладвам  Peace направих и едно допълнение-дано не съм сгафила  Praynig
В половината от крема сложих желатин- уж да се постегне повече - като парфе евентуално или почти  Laughing ще видим довечера получило ли се е  ooooh!


Редакция: та значи- не слагайте желатин  Mr. Green или аз не мога или няма да стане. Направих втори опит, доста по-успешен мисля. Даже е перфектно. Ето изглед "в анфас"  Laughing , пък утре и разрез . Цък

Последна редакция: сб, 10 ное 2007, 20:24 от Дика

# 98
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Дика, чудесно ти се е получила, много хубаво си я украсила.
Да ти кажа и моя крем не стегна добре, а при печенето прегорих белтъците.. ooooh! но с една лъжичка изгребах загорялото, вкусът страхотен и всичко е наред.
Мерси за рецептата.....  bouquet отново

Целувки Heart Eyes

# 99
  • София
  • Мнения: 2 671
Направо не мога да се стърпя да не се похваля - този път нищо не изгорих! Направих я с карамелов пудинг и украсих с доста орехи върху белтъците, мммм!

# 100
  • Мнения: X
Rumya, вие изгорена я  ядохте, та сега като си я скопосала ви се е видяла съвсем по-хубава. Laughing
Дика, наистина много добре ти се е получила.Разкажи по-подробно за желатина,какво стана като сложи?

# 101
  • Мнения: 2 956
Е какво да ти кажа  Laughing аз със желатин не съм работила от ученичка. Прочетох какво пише на пакетчето, разтворих го и реших да го добавя към половината от крема,който все още не беше положен върху корите. Е добре,ама явно не това е бил начина,защото въобще не стегна  ooooh! нещо не съм направила както трябва - то е ясно  Tired Като разрязах и то се разля почти  Laughing
 А ето и обещания разрез.

# 102
  • Ruse
  • Мнения: 390
АЗ ДА ЗАДАМ МАЛКО ТЪП ВАПРОС АМА ВСЕ ПАК ДА ПИТАМ С КАКВО КОЛИ4ЕСТВО ВОДА СЕ РАЗТВАРЯ ЗАХАРТА С КОЯТО СЕ НАПРЪСКВАТ ЛИСТИТЕ?
ЯЛА СЪМ КРЕМ ПИТА В ПРИЯТЕЛИ И СИ ОБЛИЗАХ ПРЪСТИТЕ ЗА ТОВА ИСКАМ ДА НАПРАВЯ

# 103
  • Мнения: X
То по скоро се прави на вкус.Общо взето около една чаена лъжица  захар, в половин, до една чаена чаша вода;ако ти се струва, че е много не е задължително да използваш всичкото, за да не стане много напоено и тестяно.

Последна редакция: пт, 16 ное 2007, 12:08 от Анонимен

# 104
  • Ruse
  • Мнения: 390
КАМПАРИ   bouquet
УТРЕ ЩЕ Я НАПРАВЯ И ЩЕ СЕ ПОХВЯЛЯ СЪС СНИМКА Joy

Общи условия

Активация на акаунт