Меденки

  • 16 663
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 105
КорНиШонка защо не пробваш идеята на Мънки за мармалада и кутията? Предполагам, че така меденките ще останат по-меки.

bilqna не знам дали става въпрос за същите формички, а и по принцип в нашето семейство сме си по-ящнички и малки меденки не биха ни впечатлили  Laughing

# 16
  • Мнения: 2 829
аз моите меденки ги късам на съвсем малки топчета -като орех,и -да пека ги по-кратко,най-добре се разбира дали са готови ,като с една клечка за зъби ги проверяваш от време на време
Корнишонка,можеш и с по-голяма форма да ги направиш,меденките стават твърди,ако се сложи повечко брашно,според мен

рецептата ми е от добружанския край,Добрич Laughing Laughing

# 17
  • Мнения: 24
Не знам каква е рецептата на майка ми, но прави страхотни меденки. Ще я попитам скоро.
Искам да добавя, че след като ги изпече, издълбава всяка една от тях, след което със забърка смес със прясно мляко, смлени орехи, захар и остатъците от издълбаването (гъста смес)
 Слепва ги две по две с тази смес, след като престоят, топи половината (или ги капе) с разтопен шоколад.    chef Стават разкошни!!
Скоро ще ви покажа как изглеждат.

# 18
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Благодаря за рецептата pinpina !   bouquet
Направих ги днес.
МНого хубави станаха Simple Smile.
Май сложих по-малко брашно и се поразляха и нямат вид, но на вкус са супер  Peace.

# 19
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 699
Колко брашно все пак трябва да се сложи за да станат както трябва?

# 20
  • Силистра
  • Мнения: 288
Моята рецепта е почти същата, и ако се слепят с какъвто и да е мармалад и се затворят омекват, но ако не се слепят се втвърдяват. Ние ги обичме с моя син твърди и тънки, а мъжът ми слемени и мекички, за това правя и от двата вида.
пробвайте ги няма да сбъркате.   bouquet

# 21
  • Sofia
  • Мнения: 4 726
Сега пека последната тава. Страхотно вкусни са!!
Първата тава ми се получи като блат за торта, май твърде редичко бях оставила тестото, но пак беше вкусно.
Аз вместо канела сложих от подправката за немски коледни курабии и е голяма вкусотия. Но може би трябваше да сложа 2, вместо 1 лъжичка, за да се усеща повече.

# 22
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Моята рецепта е почти същата, и ако се слепят с какъвто и да е мармалад и се затворят омекват, но ако не се слепят се втвърдяват. Ние ги обичме с моя син твърди и тънки, а мъжът ми слемени и мекички, за това правя и от двата вида.
пробвайте ги няма да сбъркате.   bouquet
Моите и без да ги слепвам на следващия ден бяха мекички. Аз ги обичам всякак Simple Smile.

# 23
  • Мнения: 7 418
  Посредата на всяко топче тесто може да се мушне и половинка орехче.  Wink

# 24
  • Мнения: 5 001
 
Публикувано на: неделя, 07 октомври 2007, 21:45Публикувана от: Селма 
Вмъкни Цитат
  Посредата на всяко топче тесто може да се мушне и половинка орехче.   

Браво Селма и аз така смятам да пробвам smile3501

# 25
  • Мнения: 105
Радвам се, че са ви харесали!
Unknown_lady, честно да ти кажа никога не съм мерила брашното, което слагам.... Просто следя тестото - да стане подходяща плътност. Имаше 1-2 неуспешни опита в началото - едните бяха твърди, а другите разляти. Откакто използвам формичките все пак правя по-меко тесто и не се страхувам, че ще се разлеят.

# 26
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
КорНиШонка защо не пробваш идеята на Мънки за мармалада и кутията? Предполагам, че така меденките ще останат по-меки.

Ами и това е вариант, но мен ми се щеше да ги оставя натурални и отгоре да ги оцветявам както коледно новогодишните варианти , да са малко по-веселки за децата  Mr. Green и да са мекички. Ще пробвам и тя ще се чуе. Още веднъж благодаря за рецептата   bouquet

# 27
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Аз ги правя на топчета и ги държа в добре затворен съд и са си меки
Много вкусни сладки

# 28
  • Мнения: 1 800
Не знам каква е рецептата на майка ми, но прави страхотни меденки. Ще я попитам скоро.
Искам да добавя, че след като ги изпече, издълбава всяка една от тях, след което със забърка смес със прясно мляко, смлени орехи, захар и остатъците от издълбаването (гъста смес)
 Слепва ги две по две с тази смес, след като престоят, топи половината (или ги капе) с разтопен шоколад.    chef Стават разкошни!!
Скоро ще ви покажа как изглеждат.

Подобни правя и аз Grinning. Само, че не слагам орехи,a конфитюр, но ми харесва идеята Hug

Последна редакция: вт, 09 окт 2007, 09:21 от benson10

Общи условия

Активация на акаунт