"Приемни семейства с трудов договор"???

• 197 269
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 860
Здравейте!
Някой може ли да ми обясни как стоят нещата към момента?
Може и на лс. Благодаря Peace

# 1 861

Какво по-точно те интересува?

# 1 862
Танюшка, имам чувството , че скучаеш и се чудиш как да си запълниш свободното време. Като ти са нужни “читатели“, пиши по вестници и списания, а не ни занимавай с твоите свободни съчинения по , според мен, несъществуващи случаи....Чета те и толкова са ти противоречиви писанията, че си мисля вече дали изобщо си била приемен родител и дали наистина си вече осиновител на приемното дете... Моля всички да ме извините за това откровение!

# 1 863
      Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 1 864
Здравей Танюшка. Ти да не би да работиш към някоя агенция по проучванията или пък може би защитаваш дисертация относно мъката и болката на приемните родители. Отдавна не влизам на тази страница защото вместо да си споделяме добри практики, да се съветваме и насърчаваме, да търсим изходи , решения , само трагедии, чета за болка , за негативни истории, огромна доза критика и обвинения и това ми идва в по-вече в този и без тези коментари труден живот. Ако на теб ти е криво, ако те е яд на някого , моля те не настройвай и другите. Защо не бъдете по-позитивни и настроени положително. Защо не се усмихваме по-вече и да се обичаме още по-вече. С оплакване и критики няма да променим света. Простете ми ако съм наранила някого, но аз познавам прекрасни приемни родители от цяла България, невероятни професионалисти достойни за уважение , които се борят не всеки ден а всеки миг с трудности, но намират сили да се усмихнат и да продължат напред. Поздрави

# 1 865
Какво изтървах?  newsm78

# 1 866
да си споделяме добри практики, да се съветваме и насърчаваме, да търсим изходи , решения
 Всички  искаме това, Мама Гиги!
      Мама Гиги, тук е форум за информация и взаимопомощ.  И на мен ми се иска да има повече позитивизъм , усмивки и дори малко повече чувство за хумор.

Но сама по себе си информацията не носи емоционален заряд. Тя е отражение на действителността, която не е нито само черна,нито само бяла. И по същия начин и в приемната грижа   има от всичко, както и всякакви хора -и прекрасни, и не толкова. Да се обобщава, е погрешно.
    Всеки потребител  възприема  информацията в този подфорум и в тази тема според своята вътрешна нагласа .Един ще види само отрицателното, друг-само положителното , а трети ако е достатъчно разумен-ще види и от двете.

Нищо важно не си изтървала Laughing, Стилнес,
  И аз не разбрах защо мама Гиги и Крейзи се нахвърлиха срещу мен.

# 1 867
 не виждам кои се е нахвърлил ,явно крейзи и мама гиги са изказа ли своето мнение ,нима това е заяждане  явно така мислят. това си е тяхна позиция , всеки си има позиция .не виждам нищо лошо в това ,но до  някъде и аз се съмнявам че си осиновител и приемен родител ,много негативизъм има как не са ти помагали до сега соц служби.   това че приемната грижа ти се вижда в неоправена и в какво точно

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 14:35 от светлозар русев георгиев

# 1 868

Ще се радвам, ако прочета становищата на тези дами по някои от въпросите на приемната грижа. Но не мога да разбера защо се занимават с мен - приемен родител ли съм била или осиновител, в агенция ли съм работела или съм била едикаква си, що не съм била писала във вестниците ами тук. Където искам ще пиша. Коректна съм останалите участници във форума,никого не съм обидила, спазвам правилата на форума. Оттук тататтък само модератор може да ми забрани да пиша, но не и някаква си крейзи. Какво ви интересува  коя съм и каква съм? Аз питам ли ви вие кои сте? И на мен много неща във вашите постове не ми харесват ,но си мълча, защото не искам да ви засегна. Някои обаче системно и методично  си го търсят, и не гарантирам докъде ще ми стигне търпимостта.
За мен това тяхното е махленско клюкарене, а вашата мнителност и подозрителност минава здравословните граници.

# 1 869
танюша ,добре е да уважаваме и мнението на другите.   приемните родители се подкрепят със своя опит виждане и решаване на проблемите си. да всеки имам право да се съмнява ,но явно не те познават и не са сигурни ти дали си приемен родител.не мисля че има основание за сърдене . благодаря ти че и мене включи в махленските клюки.

# 1 870
    Крейзи, аз пък не разбрах от чие име говориш? Кои сте'' вие'' все пак да знам, да не ви занимавам с моите '' свободни съчинения''.
  Никой не те кара да четеш постовете ми. Като не ти харесват, не ги чети. Както аз не чета твоите,освен ако не мерна мимоходом някъде из тях ника си или ако не се обръщаш директно към мен.

Мама Гиги, да ме е яд на някого ли? Много семпло казано! Та аз съм яростна .Но не персонално на някой. Ако искаш да разбереш защо  и за какво, можеш да прочетеш постовете ми, в които съм разказала. Сега не искам  да се връщам назад и да си спомням.
Мама Гиги,
 Как според теб ''настройвам хората'' , против какво  ги настройвам и кои са тези хора ?newsm78. Не мислиш ли ,че с това си твърдение твърде много подценяваш четящите тази тема?  Интелигентният човек не се оставя да го манипулират, той чете, мисли, разсъждава и прави собствени преценки. Не се оставя някой друг да му внушава.
 Г-н Георгиев  , никъде не съм писала ,че'' социалните не са ми помагали''. Откъде Ви хрумна? Разказвала съм подробно живота на моето приемно семейство. Подробно , аргументирано и обстоятелствено, за да не останат недоразбории. Да, критикувала съм,но не самоцелно, а с идеята да помогна за оправянето на някои нередности. Споделяла съм опит с идеята да помогна на други след мен. С маниера си на писане съм се опитала да провокирам четящите приемни родители да се замислят кое е редно и кое не. Има много нередности, които те приемат безропотно, безкритично.
И защо мислите,че не уважавам хората?
 За  практиката на приемните родители да се подкрепят- защо решихте че аз я отричам ?
 Губи ми се логиката в много от постовете Ви. Като например в темата за рушветите сте писал ,че ''Танюша не е изолиран случай''. Ама защо и в каква връзка, не разбрах и останах озадачена. От това което е писано малко преди вас в същата тема и от това което сте написал излиза,че на всичкото отгоре аз не спазвам и законите. Моля Ви, пишете по-ясно, изразявайте се по-грамотно, ако искате да  бъдете правилно разбран и да има  диалог !

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 06:38 от Танюшка

# 1 871
благодаря,
 за критиката ,няма да пиша вече по такива форуми

# 1 872
Добро утро,наскоро наши познати,професионално приемно семейство се разделиха с настаненото при тях дете,тъй като то беше осиновено.Странното беше,че от областния град караха това семейство да води детето,там на срещи с кандидат осиновителите,но  след съвет от социалните,че не са длъжни те отказаха,затова осиновителите пристигнаха веднъж на тяхна територия за 20 минутна среща и на второто идване взеха детето.Сега обаче служителката от областната дирекция е ядосана на тези хора доста време след това са без дете и се заканва да ги следи под лупа,че кои били те да отказват.В петък се срещам с приемното семейство на 7 месечно детенце,който ми казват обадиха ни се от областния град и предупредиха всеки момент да очакваме да започнат срещи с кандидат осиновители,който ще се провеждат на тяхна територия,за наша сметка и като се каже ден и час задължително да се спазват.Изключително ми е интересно когато при нас приемните семейства тече период на напасване ние ходим при детето,когато обаче започва процедура за осиновяване ние трябва да водим децата някъде.Двата случая който описах,става въпрос за различни градове и различни области,което ме навежда на мисълта,че това е масова практика.При нас е настанено детенце на 1г и 4 м,вероятността да изпаднем в подобна ситуация е голяма и исках да попитам как би било редно да постъпим.При вас ,който сте минали по този път как се случваха нещата?

# 1 873
В Пловдив има ли такива проблеми?

# 1 874
До колкото знам по закон осиновителите трябва да идват,но нали ви е ясно,че ако се опънем соц. ще ни тормозят и ще намерят начин да ни отпишат от регистъра.Аз например не си мълча и им казах ,че не ми пука дали ще ме оставят като ПР.Вече ми писна да ми се правят на велики и съм им казала ако решат ,че не ставам да идват и да прибират децата.За сега си мълчат,но не знам до кога.Всеки сам трябва да си реши дали да им се опъне ,това е моето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт