ДЕЦА С УВРЕДЕН СЛУХ - 2

• 75 021
  • 818
  •   1
Отговори
# 375
Хриси, не че ти не си написала ясно, но се учудих, че не знаеш нещата, които бях описала - те са основни за рехабилитацията. Би трябвало да са ви ги показали в болницата или поне да са ти ги описали, като някакви идеи... Знам ли и аз... Не, че е лесно за три дни да се обучи родителят, ама знам ли.. От толкова месеци е активиран имплантът на детето - трябваше да сте опитали вече тези неща. Разкажи ни как го занимавате с логопедката. Така ще можем да сме ти полезни с някакви идеи, защото така малко напосоки го караме.

# 376
Здравеи Иеппе много ти благодаря за написаното. първо да ти отговоря на въпросите аз  по време на бременноста не сам боледувала от нищо,но когато се роди марти на 3 тия ден акото му беше по рядко и нашите умни докторки казаха че имал дезентерия и го започнаха на амикацин и затова сега си мисля че те ми скопосаха детето иначе  досега почти не е пил антибиотик сега септември месец пи аугментин и два пъти е пил оспамокс и оспексин.Това е  аз аудиограмата когато отидохме на трети декември за първи път в София му направиха две аудиограми през едн час  игра си със куб4етата в началото не искаше да играе но после започна да мести кубчетата когато чуе звук и доцент Спиридонова каза 4е тои не е глух защтото чувал високите звуци но въпреки това ще започнеме с апаратите ще го наблюдава и за догодина ще мисли за имплантация. А когато отидохме на 6 декември със документите да вземем апаратите отидохме при нея за настроики на апаратите и пак ни изпрати марти да играе с кубчетата и резултатът бе6е същия като предните 2 аудиограми но как разьбра ч е Марти наистина знае какво да прави по време на играта на докторката и званна телефона  и тои спря да мести кубчета докато я говореше след като свърши като започна да пуска звуци тогава започна да мести кубчетата.А интересното беше когато доцентката му сложи апарартчетата тя го попита Марти кудее мама а тои се обърна към менслед това някои отври кабинета доцентката говореше със някого навън аз извадих моя телефон и званнах на бащаму за да видим дали ще реагира а тои се огледа и показва на баща си че нещо чува в ушенцето от там разбрахме 4е яно чува звуците и доцентката каза 4е настроиката му е добре направена защто ако е висока ще се гарчи и няма да може да я търпи. А за говора тои казва мамо тате илил коко даи вода също сега му викам дядо коледа а тои ми казва дадо толедаили пък тапи има няколко значения  трябва да разбереш за какво говри в момента тапи е и чрапши , и шапка  и обувки  а в началото  на госпожите казваше бабо  а на лелите в детската леле после започна да жика на госпожата бото защото не може да и каже госпожо.Иначе сега и в детската играе вече с децата и когато госпожата му извика се обръща . За сега е това поздрави на всички.

# 377
Здравей, Мариана!
Аз се чудя, след всичко прочетено, защо изобщо се говори за имплантация при вас... Все пак, детето очевидно има доста остатъчен слух... Още повече, щом чува високите, апаратите ще му помогнат за ниските честоти. Изобщо... Много ми е странно всичко това. Защо доцентката ви е казала, че му е много увреден слухът и чак не е искала да ви каже колко!? Друго слухово изследване не са ли му правили на детето - само такава ли, игрова аудиограма (с кубчетата, които е местел)? Аз, разбира се, само по твоя разказ трудно мога да преценя за какво става въпрос, но все пак ми се струва, че щом реагира на такива звуци от ежедневието, значи не е чак толкова зле положението. А и думичките, които казва - никак не са малко. Много от нас с години чакат детето да каже две думи в изречение...
Ако можеш да снимаш аудиограмата и да ми я пратиш да я видя на моя и-мейл, ще ми бъде интересно да я видя.
Поздрави! Hug

# 378
Zdravei Ieppe 6te snimam audiogramata oba4e po meil ne sam pra6tala snimki po skipe moga oba4e po meil ne moga ako iska6 dai si meila 6te opitam no ne znam dali 6te uspeq.Pozdravi.

# 379
Отдавна ме вълнува един въпрос. Някой има ли представа какво стана с постъпленията на родителите за евентуална подмяна на процесора за сметка на НЗОК и системното отпускане на батерии?
За пореден път се сблъсках с хорското безхаберие, ако изобщо това е правилната дума... Представете си , пращате си детето на детска градина. Макар и скоро имплантирано, чуващо всичко и успешно научило доста думички. Отивате да го вземете и за ваш ужас разбирате,че процесора се е изгубил. И освен това никой не е виновен....Това не е история, а истинска ситуация - за жалост.

# 380
  • Враца
Ох,Боби и мен много ме е страх от  това..затова винаги ходи с щипчицата,че той доста често си го сваля ,но щипката не позволава....веднъж беше свалил държача с батерийте..колко рев изревах....но добре беше ги свалил в къщи,защото бяхме хидили и на разходка...ужас...  ooooh!

# 381
Zdravei Bobi na nas minalata sedmica ni se slu4i su6tata istoriq malkiq si drapnal aparat4eto i go razglobil no dobre 4e gospogata go vidqla i go pribrala. kato oti6al ba6tamu i go vidql bez ednoto aparat4e napravo iztrapnal no gospojat a togava mu kazala 4e go e pribrala .Mnogo e nepriqtno ama nqma kak.

# 382
Представете си , пращате си детето на детска градина.  Отивате да го вземете и за ваш ужас разбирате,че процесора се е изгубил. И освен това никой не е виновен....Това не е история, а истинска ситуация - за жалост.
Ммм даа на нас това ни се е случвало вече , слава богу сме САМО със апарачета, та все пак е по възможно да си ги купувам! А иначе от социалното не ги интересува това изобщо! Отпускат се на 3г. и толкоз - ние да му мислим! Незнам обаче ако процесора дай боже се реши да се подменя, то едва ли ще е на по малко от 5 г. , тогава ситуацията със загубата  е аналогична!!! Дават ти ново не когато имаш нужда а когато закона е решил ! При нас например това лято ще се полагат нови апарати, но на практика тези с които е сега са нови,и /дай боже/ няма да има нужда от тях ,  ама се наложи да си ги купувам!

Последна редакция: пн, 17 дек 2007, 21:50 от veni-b

# 383
  • В една Дупка.
И на нас ни се е случвало същото, в яслата. Изобщо не бяха забелязали, че го няма. Намериха го в коша за играчки. Shocked

# 384
  • в края на града
Олеле  ooooh! Това ми е един от най-големите страхове в детската градина. Яни по принцип си пази апарата, ако тръгне да пада или се откачи магнитчето, не може да го слага сам, ходи при някой възрастен и го кара да му го закачи. Сложили сме и гумичката като държач да опасва цялото уше и връзката с щипката за дрехите и пак ме е страх... Учителките уж внимават, но са 25-30 деца...
Боби, май няма промени, вчера или днес щеше да се обсъжда в народното събрание нещо за хората с увреждания, но не знам дали въобще ще се засегне темата за списъка с мед.средства...

# 385
Весела коледа! Бъдете здрави, това е най-важното!

# 386
  • Sofia
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
От все сърце пожелавам на всички семейства и на всички малки ангелчета МНОГО,МНОГО здраве!Много радост и щастие!
Много вяра и сила!Надежда и сбъдване на всички мечти!
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!МНОГО УСМИВКИ!

# 387
Честита коледа ,весели празници, здраве и успехи !                Tada

newsm18

# 388
Vesela koleda i 6tastliva nova godina na vsi4ki budete jivi i zdravi.  ura santa2  madnoel People Santa Close-mas:

# 389
  • Враца
Честита Нова Година на всички....желая много..много здраве и късмет!И дано всички чуем повече думички тази година!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт