ДЕЦА С УВРЕДЕН СЛУХ - 2

• 75 023
  • 818
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря ви!
Промивката я оставям като най-най-последен вариант, защото Йоан има крайно негативно отношение към каквито и да е лекари и процедури. Дано му помогне спреят.  Confused

# 436
Според мен не е редно да му правиш промивка сама...Редно е да се огледа ухото с отоскоп, преди и след това..Освен това съм виждала резултати от направени лошо промивки и какво да ти кажа...лошо.Виж с това спрейче, ако не стане иди на доктор.

# 437
Емил го имплантираха на 3г.и половина .За една година има напредък .Казва думички ,опитва се да прави и кратки изречения" Дай дода" ,"Ето мечо", "Пие ок(сок)." Според мен звуците му излизат доста чисто ,спрямо това ,което беше миналата година. Съгласна съм с вас ,че е важно  да има напредък,знам че трябва да се радваме и на най- малкото , но понякога се отчайвам......
Йепе незнам нищо за тапата от ушна кал .Съжалявам ,че не мога да ти помогна=
Еми не носи апарат на другото ухо.Не го иска ,направо го хвърля.Един път през лятото го хвърли в градината , едва го намерихме .Йере при твоето детенце как е с апарата? Не се ли чувства некомфортно с него ? Звукът от импланта  не е ли доста по - различен от този на апарата?

# 438
?

Последна редакция: ср, 23 яну 2008, 10:47 от RumiA

# 439
 Искам да ви почерпя виртуално и от тортата, защото слънчицето ми става днес на 3 годинки.  newsm38  cook

Последна редакция: ср, 23 яну 2008, 10:54 от RumiA

# 440
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА РУМЕНЧО newsm59 newsm38  bigdance2

Руми, страшно се радвам от всичко което си написала newsm74. Желая ви само такива радости от сега нататък hbday

# 441
Честит рожден ден и от мен ,да е жив и здрав и все така да те радва ,

RumiA  направо настръхнах като прочетох написаното от теб ,кога ли ще се случи и при нас такова нещо направо да им завидиш на германците и се замислям как да си извоюваме всичко това сигурно има начини .............А този център самостоятелен ли е или към болница , интересно по какъв начин е направена организацията за да го има този център ?

# 442
Здравей РумиА и добре дошли! Честит рожден ден на Руменчо! Да е жив и здрав и да ви надуе главите от приказки! Hug
Много се зарадвах на разказа ти. Чудесно е, че сега всичко е наред и че вече ще си по-спокойна! Дано скоро видите истинската полза от импланта!

Фен, аз май бях пускала линк тук с организацията на центъра, в който бяхме ние и който е към Университетската болница на Франкфурт. За всеки случай, пускам го пак: http://www.cic-rheinmain.de/cic_organisation.htm Доколкото разбирам, в основата на организацията са трите фирми - Med El, Cochlear, Advanced Bionics, както и УНГ клиниката в Университетската болница. А вече отделно е това, че дейността на центъра се покрива с клиничните пътеки на тяхната Здравна каса. Когато ние бяхме там, същото ни споделиха родителите, с които се запознахме - всичко за тях е безплатно. Голяма ирония - не стига, че сме в пъти по-бедни, ами и това, което получаваме тук е на такова ниво, че трябва да идем някъде, където за по-богати от нас е безплатно, а ние трябва да си плащаме.
Дали пак ще се намери някой да каже, че тук си усилват апаратите, както си трябва от самото начало?

# 443
 newsm38 newsm18  uraЧестит рожден ден на Руменчо!Да е жив и здрав и много да ви радва! Много се зарадвах на това ,което прочетох и на това, което се е случило в вас.Направо се разплаках. Чаках те за се върнеш и да разкажеш ,защото и нас ни посъветва Славина да опитаме в чужбина.В Хановер центърът само за деца от 1- 3г. ли е ?Когато имаш време ,моля те да напишеш по - подробно за това как се свързахте , какви документи изпратихте..и др......?

# 444
.

Последна редакция: ср, 23 яну 2008, 10:39 от RumiA

# 445
  • В една Дупка.
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, нещо нямах мн време. А и изминалата седмица и двете бяха болни- хвана ги грипа. Много сте изписали.....радвам се за всички дечица тук с напредък , малък и голям.
Руми, чудесно. Само не разбрах кога сте имплантирани(може би съм го пропуснала в постовете ти) Да ви радва детенцето с нови и нови думички.
Петя, всички дечица са различни, и при нас нещата не вървяха гладко.  Whistling Но дойде и при нас говора, мисленето, изреченията, въпросите. Макари прости все пак е нещо. Спокойно, всичко ще тръгне в един момент.
Вчера гледахте ли предаването по канал1 от 13.25.? Там показаха дечица имплантирани от 5-6 год с чудесен говор. Зарадвах се. Нито едно от тях, със сигурност, не  е водено в чужбина. В смисъл да са спокойни майките, които нямат възможност да заведат децата си в др държава. Работа с детето - това е формулата на успеха. Laughing

# 446
Да така е Бубе, най- важното е рехабилитацията. Така ми казаха и докторите там. Даже единия ден Докторът ми каза: "Днес ти ще си рехабилитатора, а аз ще гледам какво си научила и запомнила до сега." Ние с детето седнахме на масичката, а той застана на страни и наблюдаваше, това което ме съветваше и напътстваше- как да говоря на детето, как да му обяснявам нещата и т.н. Много е важно да се говори бавно на детето, ясно и много пъти да се повтаря нещото, което например иска, никога да не му се дава веднага, а няколко пъти да се повтори какво е, ако е животно какъв звук издава и т.н. Каза ми също:"Ако аз ти говоря на френски ти няма да ме разбереш, защото твоя мозък не се е научил да познава френския език. За да се научиш да говориш френски трябва мозъкът ти да се научи, трябва да повтаряш многократно думите, за да ги научиш. Така сега е и с детето, то все едно учи чужд език. А и тъй като е включено преди 3 месеца, той сега е като бебе на 3 месеца, не можеш да очакваш от едно 3 месечно бебе да ти каже- Хей мамо, тук съм!"
 За това с проговаряне трябва търпение, но с чуването, те са сигурни, че детето трябва да чува още при включването и да има реакции, за това не се чака.

Последна редакция: вт, 22 яну 2008, 13:04 от RumiA

# 447
Така сега е и с детето, то все едно учи чужд език. А и тъй като е включено преди 3 месеца, той сега е като бебе на 3 месеца, не можеш да очакваш от едно 3 месечно бебе да ти каже- Хей мамо, тук съм!"
Абсолютно точно ви го е казал! Тъй като сина ми мина през този период пради няколко години мога да потвърдя че действително като чужд език проговори българския / и  все още не е овладял граматиката / . Правя сравнение и със сестра му която е чуващо дете и е родена когато разбрахме за проблемите със слуха му! Те слухово са на една и съща възраст!Само че сложните дами тя успява да ги повтори от 2-3 опита , докато той много трудно ги артикулира правилно.

# 448
Здравей те ,много се зарадвах когато прочетох за всички хубави неща които са ви се случили .Настроики те ,действително са много проблемни тук при нас .Зарадвах се за напредъка на вашето дете ,всичко страшно много ме заинтригува ,а сигурно не само мен а и всички други маейки от форума.Ние също твърдо сме решили да отидем в Германия ,тук нещата също не се развиват много добре за нас .Моят син  е на 1 г и 9 м имплантиран е на 1 г във В А .Искрено  ви моля ,ако е удобно  да ми дадете ваш телефон ,за да може да ми обясните как и по  какъв начин да се свържа с центъра където сте били вие .Предварително ви благодаря,ще очаквам с нетърпение вашия отговор.

# 449
Руми ,извиняваи те ,че не съм ви написала името ,но когато публикувах тогава си открих грешката.

Общи условия

Активация на акаунт