ДЕЦА С УВРЕДЕН СЛУХ - 2

• 75 022
  • 818
  •   1
Отговори
# 690
Ieppe това са много хубави новини ,а когато се научат да пишат децата започват да се самоконтролират и изговарят думите по-правилно.
И аз пожелавам оздравяване на Криси !

# 691
  • Плевен/София
       Браво, Илонка! След "бадан"-а ще дойде и "банан". Само имай търпение и сили!

# 692
Здравей те момичета.Ieppe и аз много се радвам за голямото постижение на твоето детенце.Някои знае ли как е Криси дали му се е подобрило състоянието?Момичета ние на 17 март сме в исул за нова аудиограма.

# 693
Здравейте момичета ,само хубави работи да се чуват така, браво на Йоанчо дали и нашите деца някой ден ще говорят сега ми се струва ,че тъпча на едно място някои работи разбира но още неще да казва нищо.Много търпение знам .Получих първия урок от ДЖон трейси клиник ,но искат и аудиограмата ще го сканирам и ще им пратя. дисковете щели да пратят но къде незнам, вкъщи май.На 16 март и ние ще дойдем ако малкия не се разболеена 17 март ще му правим генетичните. Марти и на твоя син браво при условие че е с слухови апарати. Да Криси как е да знаете дали се е оправил.

# 694
  • Плевен/София
               Днес става една година от нашата операция. Искам да благодаря още веднъж, от все сърце, на  всички, които направиха изследванията, на операторите, на анестезиолозите, на медицинските сестри. На Таня и Славинка, на г-жа Радоева, г-жа Златанова, на Ваня Радева от Плевен, на Боби - благодарим за всичко, което направихте и правите за Венци!

# 695
Галя, честита ви първа чуваща годинка! Много радост да ви желая занапред!  bouquet

# 696
Pozor, честита ви първа годишнина 1dating smile3525 Нашата операция беше на 05,03,07г. така че празнуваме почити на една и съща дата. Знаете ли мами....това да оперира ме Рафи беше най правилното решение в живота ми!!!

# 697
Честита ви годишнина на Галя и на рфи да са ви живи и здрави децата.

# 698
Рафи и Венци честита годишнина желая от сърце да сте живи и здрави и никога малките ви устички да не спират да бърборят.Момичета моя Криси е болничък и сега ни се отлага  аудио грамата чак когато е напълно здрав.уста

# 699
Честит празник момичета да сте живи и здрави   bouquet

# 700
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МОМИЧЕТА от сърце ви желая да сте най   bouquetщастливите майки на света.

# 701
Честит празник,момичета  ! Бъдете най-добрите майки ,най-обичани  съпруги и винаги силни! newsm51

# 702
Здравейте мили момичета,
не съм писала тук доста дълго-много неща се случиха а и нямах възожност да седна на спокойствие.
А какво се случи с две думи -пълен провал-поне за мен, но някои хора ликуват-не знам защо....
След един спор между мен и бабата ма Мелани, се оказа че аз съм само една детегледачка и нищо повече,че аз нищо не разбирам, че съм прекалено строга и взискателна към горкото дете и т.н.
Баща и първо взе моя страна но в последствие просто се отказа-Мелани е така настроена срещу нас че отказва въобще да идва при нас, седи си долу при баба си и дядо си, и за нищо на света не можеш да я накараш да се качи-дори и заради бебето не иска, нито иска да си играе с Александра, иска само долу при баба-"мама" както я нарича вече.
Много ме боли..МНОГО.. но вече се отказвам..ще трябва да се примиря-така или иначе нямам друг избор..
А долу по цял ден гледа TВ и яде боклуци-чипсове и шоколади -на 10 год е 48 кг-аз съм 50.
Вчера баба и цял ден я нямаше, аз слязох и я помолих да стане от леглото и да се облече-не мога да ви опиша пренебрежителния и поглед..цял ден стоя по пижама в леглото пред ТВ, не слага апаратчето-и никой не го интересува..
Понякога се питам защо толкова се ядосвам като аз съм последния човек който носи отговорност за нея,все пак имам още две дечица, които разчитат на мен...
Много ми се искаше да и помогна, но уви...жалко само за хубавото дете...
Незнам какво ще и дадат баба и и дядо и.. преди да се появя аз там тя не беше ходила никъде освен ако не ги водят от у-ще-нито на кино, нито в парк , куклен театър, нито на гости на семейства с други деца, нито на море ,на басейн..никъде,сега пак ще е така
Проблема е че и баща и вече е убеден че аз не мога да се справя така добре с нея както майка му, те цял живот са му набивали че няма да се справи....
е незнам дали ще продължа да се боря но в момента съм адски обезсърчена, просто ще оставя времето да покаже...
Ieppe-много ти благодаря отново за отзивчивоста-дано усилията ти все пак не се окажат напразни
Благодаря на всички които откликнаха и бяха така съпричасни
Поздравявам ви на патерици за празника-бъдете най-щастливите и горди майки на света-в очите на вашите дечица вие сте най-скъпоценните същества, а това е най-голямото щастие, с което ни е дарила природата-привилегията да бъдем майки..

# 703
Здравей, ludetina!
Много съжалявам за неприятностите ви и изобщо не мисля, че има място за отчаяние тук. Това, което според мен трябва да се направи, е да поискате помощ от специалист, да поговорите цялото семейство, ако трябва и с бабата и дядото, с някой, който не е от екипа на специалното училище. Цялото това неразбиране е резултат на незнанието на хората и единственият начин да се промени нещо, е да чуят още едно мнение. На теб едва ли ще ти повярват и ще се доверят, но ако достатъчно опитен специалист се намеси, вероятно би имало различен ефект. Може би като начало е добре Мелани да започне занимания с независим от училището рехабилитатор, за да се видят резултатите (а такива не се съмнявам, че ще има) и това би могло да е начин да се промени мнението на останалите членове на семейството ви. Много ми е мъчно за горкичкото момиченце, на което се налага да избира между семейството си и сигурността на познатото й съжителство с баба и дядо. Не мога да си представя дори какво й е, но съм сигурна, че е объркана и има нужда от помощ. Дано намерите начин да се преборите с тази заплетена ситуация.
Не смея да давам съвети. Само знай, че имаш моята подкрепа и с каквото мога ще помагам. Не се отчайвай и не губи вяра - има още какво да се направи! От сърце ви желая успех! И непренно ни пиши!  bouquet

# 704
Привет на всички Simple Smile
Нова съм във форума и за това ще се представя първо. Майка съм на един осем и половина годишен малчуган с увреден слух. Той е едно първите деца с КИ оперирани в БГ - така да се каже сме едни от пионерите, и в рехабилитацията, и в търсене на възможности за интеграция...и какво ли още не. Резултатът е - второкласник в масово училище, владеещ вече и приличен жаргон Hug
За съжаление не познавам по-малките деца и техните родители, но ще се радвам да помогна с каквото мога. Минали сме през доста места, а и сега продължаваме.
На тези, които сега тръгват искам да кажа, че наистина си струва. И ако само за миг се поколебаете, бих ви срещнала с Богомил / така се казва /, за да разберете че този път е една стъпка назад - и две напред....
Поздрави на всички

Общи условия

Активация на акаунт