Родители във Великобритания, 10-та тема

• 20 286
  • 305
  •   1
Отговори
# 150
Ignis, и в нашият квартал ,като всички други има и скъпи и по-евтини къщи! Не го смятам за тузарски!

# 151
Мери, не си се побъркала само ти с училищата . И аз съм куку вече  Crazy ХОдихме до училището, за което писах. Сложили да го в списъка и сега трябвало да чакаме нещо си от общината и да го попълним. Хич не са ми ясни тия училищни работи тук, ееей. Хайде пак някой да ми разяснява моля. Какво са тия документи, които трябва да получа, да попълня и да върна обратно?

# 152
Anna, коя е вашата община? Ако ми я напишеш мога да погледна в сайта им какво казват. Аз по- горе ти казах, че при нас мина крайния срок за записване. Можеш и онлайн да кандидатстваш. От нърсърито ни дадоха формуляра, не си спомням как се казваше.

Анна, сега погледнах на Лестърска община и гледам, че е доста по - различно от при нас. При вас информация за учиниците започващи ресепън клас (4-5год) ще дадът от Ноември 2007. Миналата година крайния срок за подаване е бил 23Февруари. Така, имате време. Не се шашкай, от нърсърито би трябвало да ви дадът формуляра, но може и он-лайн да си го попълните
http://www.leicester.gov.uk/your-council--services/education--li … -school/timetable

Последна редакция: пт, 12 окт 2007, 21:50 от miravmbd

# 153

Някой да иска нещо от BG? smile3503  Една тортичка???

тортичка за мен ако може,сметанова ,шоколадова ...квато и да е Mr. Green

# 154
Мира, намерих за нашата община ( не е Лестърска обаче), прочетох и разбрах всичко. Мерси.

# 155
и аз като чета се оказва, че съм позакъсняла с избора на primary school.

подала съм документите на сина ми в 2 preschool много близо до нашата къща. той трябва да навърши 3г. декември, казаха ми, че преди това не може да почне, кога според вас, момичета, трябва да ни се обадят дали имат места или не, за да го вземат от януари? признавам си, че когато го записах не се съобразявах с никакви класации и таблици (около 5 месеца преди да навърши 3) и гледах просто да са близо до нас, защото не си струва за 2,5 ч. да се губи време в път. освен това преглеждайки рипортите и класациите се оказа, че добрите училища (за след 4г. възраст) за общината ни се намират на известно разстояние с автобус ... при вас как е? отдалечени ли са от домовте ви? съвсем се обърках ...
закъсняла ли съм с избора на primary school и записването за детето ми или това става след като почне прискуул?

Последна редакция: сб, 13 окт 2007, 11:18 от S T A R D U S T

# 156
  • ENGLAND
При нас общината няма нищо общо със записването на ученците. Ние още миналата година пообиколихме училищата в района, попълнихме молба във всяко и казаха, че ще ни се обадят ако детето е прието. Имахме късмет, че най-близкото училище се оказа и едно от най-добрите. След месец ни се обадиха, че Ели е записана и този октомври ще имаме среща в училището. Ели ноември навършва 3 и от януари почва прискула. Миналия ден получихме писмо да потвърдим, че от януари тръгва. Когато я записвахме, питахме и за записването в праймърито. Казаха ни, че щом прискула е при тях, тя автаматично продължава и в началното.

# 157
Алиса,къде кара  курсове по френски и доволна ли си от метода им на обучение?

# 158
  • Манчестър
и аз като чета се оказва, че съм позакъсняла с избора на primary school.

подала съм документите на сина ми в 2 preschool много близо до нашата къща. той трябва да навърши 3г. декември, казаха ми, че преди това не може да почне, кога според вас, момичета, трябва да ни се обадят дали имат места или не, за да го вземат от януари? признавам си, че когато го записах не се съобразявах с никакви класации и таблици (около 5 месеца преди да навърши 3) и гледах просто да са близо до нас, защото не си струва за 2,5 ч. да се губи време в път. освен това преглеждайки рипортите и класациите се оказа, че добрите училища (за след 4г. възраст) за общината ни се намират на известно разстояние с автобус ... при вас как е? отдалечени ли са от домовте ви? съвсем се обърках ...
закъсняла ли съм с избора на primary school и записването за детето ми или това става след като почне прискуул?

Ами ако не са ти се обадили,макар ,че и аз не знам кога точно трябва,вземи им се обади ти. защото аз уж записах сина ми в исканото училище още този април,макар,че ще направи 3 г през маи и ще започне нурсери скул септември 2008, една приятелка по неина идея решила да провери дали името му е там,за да продължат с неината дъщеря заедно(те сега са в нърсерито заедно ) и се оказва,че апликацията я няма..еи така,няма я..лично мъжа ми я занесе и му казали,че няма проблем......ами ако не бях проверила щях да си чакам, а това е наи-доброто училище за раиона,макар,че е католическо...

# 159
  • София
Е добре дами, много ви благодаря за подкрепата и съветите. flower

Ето до какъв извод стигнах: Май първо трябва да си харесам училище и после да си търсим квартира по района на училището.
Или бъркам... newsm78

В момента си разсъждавам на глас и съжалявам ако досаждам.

Засега търся хубаво училище, по възможност от 3 годинки, в следните райони: Greenwich, Bromley, Richmond and Romford.
Ако някой е доволен от училището или nursery-то в някой от тези райони, нека пише.
И от други квартали приемам предложения, макар че досега се мъчих да си систематизирам нещата.

Малко се чувствам неловко защото съм само като пиявица само черпя информация, без да мога да ви се реванширам, но обещавам, че като стана старо куче,   animal037 ще помагам с каквото мога.

Хубав ден!

# 160
За нашият район много хубаво начално държавно училище е това: http://www.darellprimary.org.uk/ 

# 161
  • Bristol
S T A R D U S T, намери сайта на вашата община и провери там какво пише. Процесът на кандидатстване е горе-долу еднакъв, но има лека разлики от община до община. Например, при нас за 3 годишните молба се подава в училището:
Цитат
APPLICATION FOR ADMISSION TO A NURSERY CLASS AT A SOUTH GLOUCESTERSHIRE INFANT OR PRIMARY SCHOOL FOR SEPTEMBER 2008
This application should be completed by the parent/guardian of the child. Only one form should be completed for each child. Completed forms should be returned to the school for which you are applying no later than Friday 14 December 2007.
А за 4 годишните в обшината:
Цитат
Completed application forms must be returned directly to South Gloucestershire Student Access & Support Team. Applications for a place will only be considered if South Gloucestershire Council has received the completed application form by the closing date of 4.30pm on Friday 19 October 2007.
При нас това че имаш място в нърсерито към училището не гарантира мястото в самото училище, когато детето навърши 4 годинки  Confused
Както виждаш и сроковете, до когато трябва да се подадат, са различни.

# 162
IGNIS, и ние с моя мъж обсъждаме вариянта РОМФОРД. smile3521

# 163
Мисля, че навсякъде е така- мястото в нърсърито не гарантира място в училището, освен ако не сте в катчмънт ериата на училището (какъвто е нашия случай). Аз сега тръпна в нервно очакване на  14 Декември да видим ние оставаме ли си там или... ще обжалваме решение Confused

За нърсъритата към училищата и не само там де, общината не се намесва и апликейшън формс се взимат от самото нърсъри.

Наистина, ако не кандидатствате онлайн се обадете в училището преди крайния срок да проверите дали са получили формуляра.

На нас как ни изкараха ангелите. Аз лично подадох попълнения формуляр на рецепцията. На 10 Октомври, крайната дата за подаване, от училището звънят в къщи. По принцип в нас няма никой до към 16.30, но детето беше болно та мъжа ми си беше в къщи и вдигнал телефона. Какво щеше да стане ако ни нямаше....... инфарктна ситуация.
Обаждат се да ни кажат, че не са получили молбата за кандидатстване. Обаждам се аз и им казвам, че лично съм подала молбата. Те се разтърсиха и се оказа, че я били забутали между някакви си бумаги.

Та съвет и от мен, и да подкрепя Аве, имайте си едно на ум и проверете месец и нещо след подаването на молбата.

# 164

Общи условия

Активация на акаунт