Гащите ни стягат вече, а ДЕКЕМВРИ още е далече!

• 13 458
  • 287
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро и от мен  Simple Smile
Фифелота ЧРД - много здраве и късмет   bouquet
Мацки, много бързо напредвате с писането - аз тази седмица бях отпуска да водя детето на училище
Коя мама беше казала , че са ходили във 2ра гардска да разкаже за обстановката, защото аз там ще раждам.....отивам да взема хлапето от училише ......
Лек ден от мен .......днес е петък  Wink

# 271
Здравейте момичета Simple Smile,
 bdbaloni Фифелота, бъди, жива и здрава, щастието да те съпътства навсякъде и във всичко.  baloni

Бабче и аз имам чат пат болки, наподобяващи менструални, но по-слаби, твоите силни ли бяха?

А аз аз да ви кажа сега ставам, сутринта изпратих любимите и си легнах и съм заспала, а вие сте изписали толкова много.
Още не съм се разсънила и може би забравям нещо, но цял ден е пред нас  Simple Smile

# 272
ЧРД на Фифелота и от мен, много щастие и късмет  Hug
ЧРД и на племенничката на Dave, да е жива и здрава, и много да ви радва Simple Smile
valkata78 споко, и на мен Грегъри не ми допада като мъж (особенно брадясал, ауууу, много мразя брада), но иначе сериалчето е супер, много ме кефи като характер и умопомрачителните му разсъждения Simple Smile
bebobo явно ще ни пият кръвчицата малките зверове  hahaha
И както казахте, днес е петък, ох нямам търпение да мине работния ден, а колко работа имам в къщи, но това поне ми доставя удоволствие, след като се оправи и нареди всичко...най обичам да се пльосна пред ТВ-то и да ми е чисто и подредено. Еееех, ще дойде и този ден, ама кога не знам.
А за яденето, снощи бях при майчето за малко (направи ни пълнени чушки - любимите ми), та там се премерих - ами вече съм 67кг (т.е. 15кг отгоре), ама да ви кажа хич не ме притеснява това, а и някак си не се чувствам толкова дебела (може би щото дрехите дето нося си ми стават, а те са си широчки, ама ако пробвам да обуя някой стар панталон и не го вдигна на дупето, сигурно ще се притесня). А иначе аз закусвам и то цели 2 банички + едно кисело мляко с калции или айрянче. На обяд обикновенно съм на плодове и много сладко, вафлички, шоколадчета, абе какво ли не. А вечер я филиики с лютеничка, сиренце, саламче, я спагети, или като снощи - чушцици, но определено не лягам гладна Simple Smile
Аз и едно време така си ядях, а бях 40кг, ама сега вече си се лепят по мен (не само от бременността, но и от преди това). Явно заседналия начин на живот си казва думата...а и годините напред, явно метаболизма ми се е забавил вече. Ама после ще му мисля, ще минем с милото заедно на диета и ще се оправим  Mr. Green Е, поне заедно отказахме цигарите, ако и отслабнем пак заедно, ще е супер (че иначе той сам нещо няма воля...)

# 273
Здравейте девойки,
Фифелота  newsm59 бъди здрава и щастлива, а най-хубавия подарък да го получиш декември!
Аз напоследък също не мога да спя нощем, но го отдавам на наближаващия ми изпит в работата. Сънувам кошмари, будя се и после поне час не мога да заспя Sad
В доклада за Тина Киркова забравих да спомена за училището за родители. Еднократно и безплатно е, + безплатен преглед на УЗ. Записването става в 121 кабинет, но сигурно може и по телефона. Мен ме записаха за 19.10 у-ще и 31.10 преглед.
Цветито а колко си висока?  И аз съм вече 67, а тръгнах от 54 и съм 165 см. Ама така ми се пада като по цял ден мисля само какво да изям  eat
Приятен ден на всички  Hug

# 274
Честит рожден ден, Фифелота, бъди здрава, щастлива и безгрижна!
Баба Тонка, и аз се заглеждам първо в ръцете на мъжете и мислех, че съм единствена, сега съм спокойна, че не съм. Ами представете си един хубав мъж с кебапчести пръсти - къси и дебели. А и също съм за по-улегналите мъже, винаги съм знаела, че ще се омъжа за по-възрастен мъж /моят е с 11 години по-голям от мен/. А за витамините - от предишната бременност с Матерна-та съм свикнала да ги пия почти към обяд, защото преди това все ми идваше да повръщам, дори да съм закусила добре. Сега съм на Пренатал, но пак си ги пия след 11 ч.
За консултациите - вече ходя на всеки две седмици веднъж, всеки път ми мерят обиколката на корема и височината на матката, кръвното, килограмите, слушат тонове на бебето, питат ме за оплаквания и ако е необходимо, ми казват какви лекарства да взема - витамини, Зимафлуор и разни такива. Веднъж месечно имахме ултразвук, сега каза, че не е нужно повече от веднъж на месец и половина, защото засега бременността ми се развивала нормално. Веднъж в началото и веднъж миналия месец са ми взели кръв и урина за изследвания. Засега това.

# 275
  • Sofia
първо и аз да честитя на Fifelot  Hug  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Party Time МАЛКИ ВЕСЕЛИ ОЧИЧКИ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ ДА НИ РАДВАТ ВСИЧКИ! newsm07

при д-р Савова ходя и аз ,само че не в Тина Киркова , а в Мед.център Св.Петка в сградата на 20 поликлиника, тя дава консултации и там,  записвам се час и почти никога не чакам.... първо акушерката ме претегля,после преглед и т.н.

за баничките от ОМВ ами те са ми любими и само чакам да ме пита някои искаш ли нещо и отгворо е да баничка със спанак и сирене от ОМВ.

# 276
  • София
ЧРД и от мен на Фифелотаbouquet Бъди жива и здрава и много щастлива мама на здраво и усмихнато бебе през декември!

Сега да кажа и аз за ІІ градска. Муниека се бъзика да кажа аз за хигиената ето защо: Значи, докато минавахме през отделението, акушерката, която ни развеждаше, на наколко пъти повтори "Искам да обърнете внимамине на чистотата и хигиената в нашето отделение" и т.н. То наистина си изглеждаше много чисто, няма да си кривя душата. Но! При поредното й такова изказване, май беше в предродилната стая, моя милост какво вижда зад гърба й - по бялата стена зад нея уплашено притичва една хлебарка! Та така с хигиената, но аз лично мисля, че навсякъде ги има тези гадове, не знам... Като цяло иначе съм доволна от видяното. За разлика от Шейново, тук ВИП стаите са със собствен санитарен възел и общите, т.е. обикновените стаи, са само с по 2 легла. Цената на ВИП стая е 54 лв. Стандартно се лежи 3 дни при нормално раждане и 5 дни при секцио. Иначе на етаж има по 2 бани с по 2 тоалетни вътре. А, да, няма свиждания в отделението, само след раждането дават на таткото да види майката и бебето за малко и така... Естествено, близките могат да ти оставят на входа разни неща, които ти предават навътре. За избора на лекар не ми хареса цифрата само: между 800 и 1000 лв., като естествено трябва поне веднъж да отидеш и на консултация при този лекар, но това ясно. В родилна зала видяхме и прословутото японско легло, ама не си говорихме кой знае колко много за него. (Има го в статия в сп. 9 месеца, ако някой се интересува. Статията е точно за Деня на отворените врати във ІІ градска.) Малко по-различно изглежда от другите магарета, де... За списък за болницата - те дават техни си  нощници, така че ние си носим всичко останало без нощницата. Памперси за бебето също не искат, но може да си носим 4-5 бр. за всеки случай. Предупредиха и да си вземем от превръзките за родилки, а не лигнин, защото с тях било по-удобно. Накрая ни изпратиха с по две списания "Мама" и "Бебе", та сега поне имам цели 4 бр. памперси, които бяха в списанията и които мъж ми гледа с уплах! hahaha На изписването ти подаряват за спомен комплект шише+четка и биберон-залъгалка. Ами май това е... ако се сетя още нещо, ще допълвам.

Брей, цял роман изписах, ама дано да ви е бил полезен! Wink

# 277
dnes shte pisha na latinica, izvinete me. no smenih laptopa i niama phonetichna

chestit rojden den na fifelota s nai-dobri pojelania

za banichkite na omv, shte kaja na moia kolega, koito e otgovoren za restorantite, moje da spretne edna promocia za bremenni. 'za naddalite nad 10 kg - 2 banichki free'. az puk tuk niama kak, spriatam si banici sama. muja mi gi obojava, a i burzo stava. samo che nepremenno s kori i sirence ot bg

nie vchera kupihme dve kolichki na staro i stolche za kola. ot edin kolega. zapazeni sa. s izkliuchenie na ednata spirachka na ednata kolichka. no az neia mislia da ia polzvam samo prez zimata (taia i sledvashtata), inache e tejka. kolichkata se kazva teutonia i se obzalagam, che nikoi ne ia e chuval Simple Smile no dosta e stabilna i si ima vsichki accessoari. drugata e maxi cosi citi. leka i manevrena (i po-izgodna) i moga da buchna na neia i stolcheto za kola. no shte ia polzvam po - skoro liatoto
a jenata mi nadade tolkova mnogo drehi, che prosto za 2 godini napred sme oblecheni Simple Smile i tia kupuvala nai-dobroto (te sa bulgari, no ot izvestno vreme v austria jiveeha). dano priateli i poznati ne se zasiliat da mi kupuvat podaruci drehi, che she otvoria cherven krust

nie dnes zaminavame na team building na zlatnite i se nadiavam da se poluchi dobre, zashtoto mi e neshto kato proshtalen, predavam rabotata na kolegata, koito shte me zamestva

kolkoto do kilata, az gonia +13, vsichki kazvat, che rasta vseki chas i ne chak tolkova se pritesniavam za svalianeto, a za eventualnite uslojnenia, koito mogat da mi donesat. da ne kaja, che skoro muja mi shte triabva da mi obuva chorapite. no toi e suglasen, nali veche e jenen za men Simple Smile

# 278
  • София
Въх, пак изписахме темичката.
Лариса, от моите наблюдения почти всички ДГ ще стачкуват (пуснах една тема в "Нашите деца" по въпроса), но някои само 1 ден, други 3 дни, а има и градини със сборни групи. При нас ще е безсрочна стачката, но ги подкрепям с две ръце хората. На фона на нечии други искания, техните са не просто оправдани, ами направо скромна. Днес чета за таксиметровите шофьори и най-шокиращото от всичко беше за такса "багажник" и допълнителни пари за всеки пътник извън първия. Тия хора у ред ли са, що ли... Rolling Eyes
За пликовете - със сигурност ще идем следващата седмица да си ги закупим. Благодарности на вещичка, че ни светна по въпроса. То може и да се мачкат нещата вътре, но стига да не се слагат влажни веднага след пране и гладене не виждам къде ще е проблема. Надявам се, че с тях ще си улесним значително живота и олекотим гардероба по отношение на омалялите дрехи на детенце. До преди това си мислехме, че малкото ще ги износва, ама като е мъж ще се наложи сериозно претръскване. И ще трябва в някакъв хубав момент просто да извадя всичко, да го разделя на две и което е за момиченце да го дам в някой дом. Може би по-добрия вариант е тук, в подклуба за благотворителност и помощ, но като ми дойде до главата ще го измисля.
Джи-Бейби мисля, че инфото е полезно. Аз преди се колебаех, но точно тогава имаше някои неприятни случаи там, та затуй се отказах.
Венчо, приятно изкарване на Златните. Времето няма да е от най-приятните, но все пак няма да спите на палатки я. И не се преуморявай! Иначе едно от приятните неща на бременността е да подлагаш краче, за да ти връзва мъжа връзките и после да коленичи, за да те събува. (Как ли ми се откъсна тая дума "краче" с моя 40-ти номер  Laughing)

# 279
mersi babi. da, vremeto e gadno, no imame i indoor activities, organizirala sum im edna chudna igrichka. inache rumunchetata she hodiat da si vidiat i na caricata rezidenciata v balchik i botanicheskata da im pokaja. a za men vinagi e udovolstvie da sum v rodnata si strana
inache za kracheto. mdaa, az veche sum nad 40ti nomer i obuvchicite mi sa dalech ot princeskite

# 280
ЧРД на Фифи!Всичко най,най-хубаво!
А бе и аз се захлеждам първо в мъжките ръце и си мислех,че не съм в ред ама явно съм.
От два дена и моето настроение е ужасно и на всичкото отгоре щерката се разболя,та сега и нея мисля освен всичко друго.
Бебо напоследък мноооого рита,ама много чак ме боли и се чудя как да го успокоявам.Изобщо тази седмица не ми е на кеф нещо.
Добре,че сте тук да разсейвате малко тъмните облаци над главата ми.

# 281
Здравейте момичета!
Лелеее за 2 дниколко сте изписали.... ooooh!
Много нещо. Временцето гадно и седите пред компа.А мен ме е затрупала работааа ужас. КАто гледам вече някой влизат в 30 седмица...много напрад ми се вижда това  #CrazyВремето тече ,ние си пишем...а все едно че вчера си писахме за колко милиметра са бебетата:-)
Много готини колички сте си избрали...аз съм манияак н атема колички, но както и предния път така и този съм  по скоро практик отколкото маниак Tired
С едно Грако ще сме живот и здраве- Travel lSystem което върви със столчето за кола...
Кошарките сгъваемите са много удобно нещо само трябва да се спазва последователността за сгъване и разгъване з-то им се прецакват механизмите при погрешна експлоатация #Cussing out
Нас нали ни чака ремонт на баня сега и какво си мислите....избрах сиплочки и вчера гордо отивам да си ги поръ4вам но..... #Cussing outнямало ги на склад и така още 1 месец няма да ги има....полудях просто...сега ме чака обикаляне и търсенен на някакви други #Cussing out
Та ще съм ви благодарна да ми кажете за магазини различни от Мартинели и Ел керамик в които да продават малко по нестандартни плочки
Благодаря ви и лек ден!  bouquet

# 282
dix6 ами то и аз съм толкова - 166см съм. Също бях 54кг когато забременях, но свалих 2кг първите 2м (даже не знаех, че съм бременна, а мислех, че имам проблем със стомаха и нищо не можех да хапна, но и не  Sick )
Вече е почти 1ч, още 6 часа и отивам при мама да ям  eat и после  badscale
Ама да сме живи и здрави - другото...всичко е до воля Simple Smile ще се оправим!

# 283
  • Sofia
Оф и аз на няколко пъти получих такива болки, като менструални , но не бяха много силни. Е стреснах се , разбира се , нали съм си паника по отношение на бебето.
По отношение на мъжките ръце ... обожавам красиви ръце на красиви мъже  Joy
За меренето да ви кажа, мен не са ми мерили нито кръвното, нито "талията" нито веднъж. Но не съм имала и оплаквания де.
Ходя си на преглед на весеки 3 - 4 седмици , гледаме си бебка на видеозон , Доки си мери разни неща всеки път. А аз от всичките неща дето после ми ги дава и там дето се показват на монитора, сама мога да разбера единствено колко тежи бебето. Иначе кръв са ми взимали 3 пъти, единия от които беше за БХС. Веднъж съм била и на ФМ.
Витамините. Ми сега пия Hipp Natal  и желязо. От около две седмици. А от един месец на сам пия и Bio game, но за моя радост днес ми е последния ден. Ураааа! Бая е гадно  Sick
Токова от мен за сега!
Ще се видим в новата тема  Peace

# 284
Вещичке аз още в началото като се записах при Савова (понеже съм на абонамент) ми обясни каква е процедурата всеки път като ходя при нея. Първо картона, после при Савова на преглед, после лабораторията за кръв, после пак в стаята с картоните, там ме мерят, дават ми бележки за следващия път (за кръв и  урина), дават ми и час за следващата консултатция и така. Дано да си ме разбрала, че нещо май не го обясних като хората.
Аз не съм при Савова, но процедурата е същата в кабинета за ЖК сестрата ми мери корема, кг., кръвно и ми дава бележките за кръв и урина за следващия път.
А иначе като си взимам картона, преди да отида при моята док., не чакам на опашка само казвам, че съм за картона и ми го дават. Както и при връщането е същото.
Момичета, кога са ви следващите консултации в ТК

Общи условия

Активация на акаунт