Отговори
# 225
Здравейте мамчета,
Честито на всички, които вече гушкат малките си съкровища, да са ни живи и здрави и послушни!
На всички, които са в очакване пожелавам всичко да мине по вода!
Благодаря на всички за пожеланията!
Чудя ви се как успявате да сте толкова редовни тук, нас ни изписаха на 10.09., но аз още не мога да вляза в ритъм  Embarassed
Иначе сме добре и двете с бебка, аз се възстановявам сравнително бързо от операцията, даже си мислим от другата седмица да се пробваме без баби да се гледаме.
Май изпадам в депресия - дразня се от всичко и от всички и си плача. Още повече, че и аз получих доста голяма бучка на лявата гърда и докторката ми искаше още миналата седмица да ми спира кърмата. Много ме боли докато кърмя, а и почти нямам зърна и докато бебка ги изтегли направо ми се изправя косата. От няколко дни вдигам и температура. Пробвам с компреси и студени и топли, но засега няма ефект. Ще взема да пробвам и със зелевите листа, за които е писала басилиск и дано помогнат. Само дето не разбрах дали да са сурови листата или от кисело зеле. И този лецитин как се приема. Извинявам се, но наистина нямам време да чета назад и затова питам.
Оставям ви и ще се опитам да поспя малко преди следващия тур - памперс+миене на дупе - манджа - памперс+миене на дупе - друскане да заспим - изцеждане и т.н.

# 226
Здрасти, Ади!
Добре дошла отново, няма да се предаваш! Една бучка какво е - ще я отпушиш за нула време!
За сурово зеле става дума - листенцата трябва лееко да се намачкат или разточат с точилка да си пуснат малко сок и ги слагаш в сутиена след кърмене.
А лецитина - вземаш си от 1200 мг и пиеш по 3-4 отначало, като почне да минава, ще намалиш по 1 капсула дневно още седмица и си готова.
Щом се знае къде е буцата, може да затопляш леко преди кърмене и да я масажираш по посока към зърното, с цел да се разкара, докато бебето суче. Кураж, бързичко ще се оправи!  Hug

# 227
  • София
Честито на днешните нови мами!!!

Добри дошли на Мишока и Адисън!

Мункам, успех на теб утре, леко раждане и здраво бебче!  bouquet

Хексина, нашият бебефон е на Бертони (или Чиполино беше, май е на Бертони), подарък ни беше от кумците като се роди Емко. Страхотна работа върши, въпреки че сме в малък апартамент, пак е голямо удобство. Не се услушваш "като глух петел" (както казва майка ми  Laughing).

Сладка мама, аз пия 3 пъти на ден по 1 парацетамол и 3 хапченца вит. Ц; за гърлото Ефизол и един спрей имам тук на Емко с прополис и смрадлика иии чайове естествено. Още лекинко ме наболява, но съм мнооого по-добре вече. Бързо се оправяй, че не ти остана много. Hug

Ще взема да пробвам и със зелевите листа, за които е писала басилиск и дано помогнат. Само дето не разбрах дали да са сурови листата или от кисело зеле. И този лецитин как се приема.
Зелето е прясно, можеш да изрежеш дупка за зърното и да мушнеш листото в сутиена. А лецитин си вземи от по 1200 мг. (чешки или канадски, не български) и пиеш в началото по 4 на ден. Също масажирай бучката, а може и да се цедиш над тенджера с вряща вода на котлона (доста е неприятно, но помага).

# 228
  • София
А, виждам, че basilisk ме е изпреварила. Simple Smile

# 229
Благодаря момичета,
Излизам да си напазарувам лецитин и зеле и ще пробвам. Ще пиша как вървят нещата.

# 230
Beerbaby, не се ядосвай. Може пък да не потече жълта вода след пускането. При нас не винаги го има този кофти ефект от спирането. Много е лошо като си направиш някви планове, някой да ти мушне прът в спиците, но тия от ВИК и Енергото са непредвидими така или иначе.

# 231
  • морето и сините вълни :)
Ааа Феми...и нашия така  с  памперсите  хич го няма.Той ще повърне по скоро

# 232
Ще се пречупят, дайте им малко време само!  Mr. Green
Сестра ми пък наскоро гледаше Жоро и повърнала, докато му изхвърли гърнето. Баси и крехкия стомах, тя е на трийсе и вече я чакаме и тя да се реши на бебе, та кво толкоз се гнуси не знам. Смешно ми стана, честно казано.

# 233
От нашия тати не мога да се оплача - и памперси сменя, и дупе мияе, за всичко помага - даже е по-голям ентусиаст и от мен Laughing Щом се събуди бебка първо към памперса и посяга да види има ли подарък Laughing
Сега малката героиня спи, а аз ще спретна нещо бързо за вечеря Hug - днес ми изсука мозъка направо, такова манджарене беше Peace

# 234
Нашия  татко  и  той се  гнуси  от  памперса  ,но аз  докато го сменям  и  малкия  му  изми  очите  .НИЕ  ходихме  на консултация  и  сме  надали  650  грама  за  17  дена.  Самуил  е  доста  лакомичак  и  бърза  да  навакса  килограми.  Относно  кърменето  и  аз  имах  рани  на  зърната  и  се оправих с Лансинох. Отначало  и  аз се  цедях  и  съм  замразила  кърма  в  контейнерчета  ,но  и  много  ми  течаха  гърдите.  А  сега  не   са ми  напрегнати  и не се цедя  отначалото си  мислих  ,че  ми  намаля  кърмата  иси  взех  лактогенен  чай  ,но  щом   малкия  не  плачи  значи  му  стига  и  няма  нужда  от  изк.  мляко  .А  и Базилик  е  толкова  компетентна ,че  на всички  въпроси  може  да  даде  съвет.Искам  да попитам  хубаво  лие да  е ядат  овесени  ядки  за  кърма  ,и  какво  друго  е полезно.                                                                                  Честито  на  всички  и  стискаме    палци  на  необебилите  се

# 235
Здравейте момичета! Ванче, на мен другото ми момченце също се роди 4 100, ама въъпреки че не беше лесно, си беше едно нормално раждане, за което съм доволна. Но сега с бебчо не това беше проблема, а това че не си завъртя правилно главата в родилния канал.
Кали, при вас защо избягват да дават бебето на майката след упойка? Имам предвид непълна, при мен беше така. Защото майката не е адекватна и може да направи нещо на бебето, или защото упойката преминава чрез кърмата в бебето? Ако е за първото, аз не си спомням за някои неща, ама това още отпреди упойката, предполагам заради силната болка. Ама бях съвсем адекватна. Ако е за остатъците от  упойката в кърмата, за съжаление така е, аз затова и отказах епидурал в началото на раждането, ама то всяко обезболяващо, включително епидурала, имат същия ефект. Много ми се искаше раждането ми да бъде съвсем естествено, съзнателно се подложих на болката заради това, ама не ми било писано Confused Иначе и на двамата изследвания ни правеха непрекъснато, но те си идват с апаратурите по стаите и ги правят на място.
Значи аз въпреки че вече съм кърмила успешно две деца, пак имах доста неясноти по кърменето. Ами то всяко дете е различно и не реагират по същия начин, пък и много от методите които знам са вече отречени. В болницата обаче обръщаха изключително внимание на кърменето, непрекъснато идваха сестри да ти обясняват и да ти помагат, много ми помогнаха и на мен. Та там оцених още веднъж колко ценни са съветите които дава Базилиск, абсолютно според най-новите изследвания. Дадоха ни в болницата и книга за кърменето, прочетох я, та сега и аз се чувствам по-подготвена. За зелевото листо - и на мен това ми препоръчаха и ми дадоха, наистина листото е сурово, ама желателно да е студено (държите го в хладилника), пробива се дупка за мястото на зърното както казва Ваня че на бебетата не им харесва вкуса на зелето и се държи 30-40 минути. При задръстени гърди, но когато положението не е много тежко, се слагат топли компреси, когато обаче стане много тежко, се преминава на студени компреси или най-добре студеното зелево листо. Аз за себе си съм изключително щастлива че имам кърма (въпреки че и аз се боря със свръхлактация), въпреки заболяването ми на щитовидната жлеза което реално застрашава способността да се кърми. Предполагам че роля за това има и фактът че бебето от първия ден ми беше на гърдата и наистина сука начесто и много. Тук се смята че в началото на бебетата не им трябва нищо друго освен коластра, най-малкото защото стомахчетата им са много малки, а и защото коластрата е много концентрирана и отговаря точно на нуждите им в момента. Габи изхвърли мекониума или поне голяма част от него още същата вечер след като се роди (роди се към 5 сутринта), на другия ден беше свалил 300 грама, а като ни изписваха след 3-4 дни вече ги беше възстановил. И това без никакви добавки на мляко. Ама явно не сме типичен случай, защото веднъж педиатърката специално дойде да провери защо толкова много е наддал и прати да го теглят втори път за деня извънредно Mr. Green 

# 236
Честито на новите майчета! Да са ви живи и здрави бебочетата! И мноооого да ги слушате!
ох... ние сме си още в комплект... и као не се развият по-някакъв по-разумен начин нещата - в понеделник ще трябва да се предам доброволно...
Иначе, ходим тука всеки ден на тонове, проверяваме се за разкритие... даже вчера го разпънахме от 2 на 4 см, но от тогава няма развитие.... Иначе сутринта имах някакви контракции през 10 минути (абсолютно безболезнени) и тъкмо се зарадвах, реших да подремна малко... и като станах за тоновете... нищо - за 20 минути една и то слаба...
Вече малко започвам да се поизнервям... и то най-вече от "загрижени" близки и познати, които не са ме чували с месеци... а сега се сетиха!
Най-накрая се оправихме с онзи проклет болничен (по-точно мъжа ми се оправи - и то за 5 минути!)
Ами... май е това.... да се надяваме да си търся щъткелче утре, че вече не знам, а и ми е любима дата това 22 - имам чувството че ни е семейна орисия тази дата - та дано!
Успех и леко раждане на всички запътили се към родилните домове! А на другите - поне по малко сън! Целувам ви!

# 237
mutra,
ОВесени ядки е хубаво, и всякакви зърнени неща също. Бирена мая е гот да се взема за подсилване също, не че е задължително. Иначе квото ви се яде, но нещата които по принцип са полезни, сега са полезни по още една причина Grinning
heureuse,
Бебето постериор ли беше - с лицето напред? Чела съм че е много по-болезнено такова раждане и много по-трудно, това е на което му викат back labour и се води доста тежко изпитание. Аз затова и толкова съм се фиксирала върху ротацията на бебето, щото в мойта ситуация ако бебето е постериор мисля че въобще няма да ме чакат до пълно разкритие, а направо ще ме клъцнат. Раждането ти по-продължително ли беше от предишното например? Щото при такова положение на плода често има неравномерни/неефективни контракции, налага се окситоцин и т.н., бе въобще си е кофти.
Мойто бебе и то е постериор в момента и много ме изнервя щото постоянно се върти - по два пъти на ден се мести от дясно вляво и от антериор в постериор, тъкмо се успокоя и то пак се завъртяло. Все се заричам да спра да му обръщам внимание, щото като тръгне раждането, често си се завъртат точно както трябва, ама знам ли го - ако се ангажира главата или изтекат водите в неправилна позиция (а при постериор положение често раждането започва с изтичане на водите), шансовете ми за нормално раждане намаляват силно, щото след това доста по-трудно може да се завърти.
В такива ситуации понеже отвора на таза в предната си част е по-широк и съответно тилната част на главичката е по-широка и се случва главицата на бебо да не може да мине през таза обърната с лицето напред, а да си минава без проблем ако си е с тила напред. Може би нещо такова е станало при теб?
Както и да е, честито ти трето детенце и супер се радвам че преживяването ти все пак е било позитивно и че се справяте успешно с кърменето, стискам палци все така безпроблемно да е занапред.  Hug

# 238
А за кърменето след секцио - според мен в българските болници по правило не се практикува главно по организационни причини - щото ако си секцио, някой трябва да ти помага специално да закърмиш след операцията, а и бебетата по правило след секцио ги държат отделно. Иначе друга обективна причина няма - медикаментите не са пречка, нито пък това, че майката може да е леко замаяна, тя и след нормалното може да си е замаяна, това май даже улеснява нещата, нали се изтъква че в първия час след раждането кърменето е инстинткивно поведение?
В болницата, в която аз раждах, а и в някои други български болници, колкото и да са малко, бебетата са при майките веднага след операцията и могат да се сложат на гърда веднага. Аз съм говорила специално с моя лекар и с главната педиатърка на болницата и имам уверението им, че ще ми се даде бебето веднага, независимо какво ще е раждането. Лекарят ми освен това не вижда медицинска причина да не се закърмят веднага бебета при секцио, по този въпрос сме на едно мнение. Дори след пълна упойка може да се закърми бебето в рамките на час-два и знам майки, които са го правили в бг болница, просто трябва да се настоява.
А за страните, които са напред с материала, това просто се подразбира - в Скандинавия процентът на закърмените в първия 1 час бебета е 95%, а се сещате че процентът на родените с секцио е доста по-висок от този. Тъй че по-скоро трябва да се чудим що на нас тука в България не ни дават собствените ни деца като сме родили оперативно. Това прецаква кърменето в супер много случаи и е абсолютно неоправдано от медицинска гледна точка.

# 239
Тъй че по-скоро трябва да се чудим що на нас тука в България не ни дават собствените ни деца като сме родили оперативно. Това прецаква кърменето в супер много случаи и е абсолютно неоправдано от медицинска гледна точка.
Мда, при мен май точно така се получи, малката не иска и не иска да суче от мен. Просто си виси на цицата и мрънка и така по цели нощи. Та се изстискваме и даваме със шише. Sad

Общи условия

Активация на акаунт