27 причини да отворим нова Американска тема!

  • 19 274
  • 284
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 1 393
Спанакът дава достатъчно желязо.


Ники, това е отдавна развенчан мит.
Само казвам- става дума за лабораторна грешка, всъщност в спанака няма кой знае колко много желязо.
Иначе принципно си права.  Peace

# 121
  • Мнения: 940
Бенсън...гооо сокър,и по това съвпаднахме  Laughing ,само дето футболните натури в моето семейство  са баща ми и брат ми,професионално ,...хаха имена не давам обаче   Peace .
Елла от сега я гледам търчи по топката,рита с ляв и вика гооол  Rolling Eyes...няма отърване от ген Laughing


Оххх за храните....тъкмо нещо се каже че е полезно  и все се намери някой да каже че е вредно....май няма напълно полезно нещо на днешно време,модерейшън му е майката .И аз почнах да купувам органик,месо ,яйца ,млека - но не може да се спазва само органик напълно,пък и колко е органик не е ясно.....наистина възможен ли е органик  на днешно време Thinking

# 122
  • Мнения: 940
Гледах сем.Дъган със 17те деца в едно от сутрешните шоута днес ,седя и се чудя..късмет ли е какво е ....всичките има деца здрави ,прави, хубави,спретнати ,засмяни ,възпитани.....няма аутизъм или дефекти или каквото и да е ......егати щастливците.
А тя толкова спокойна ,толкова спокойно говореше на 2-3 годишните момченца "...шшшшш quiet" едва и се чува гласчето ..а те я слушат.
Заслужават си хората децата,щом могат така добре да ги възпитават,пък и казаха си правят и дейт само двамата доста често.
Не мога да повярвам че тя е само на 41 години,каза че се надява на още деца но незнае дали ще може защото майка и не е можела повече след 40 ггодини

# 123
  • Мнения: 192
Мене ми се ще да ги увлека по Роалд Даал, ....
И аз и детето харесваме Роалд Даал, но вчера получихме изискванията за бук рипортс от библиотекарката на училището и Роалд Даал, заедно с още няколко автори не са позволени за писане на бук рипортс... Стори ми се странно, да не би да е заради това че има много филми по негови книги?

# 124
  • Мнения: 948
Ето една интересна статия от неделния NY Times Magazine, за "кое ни прави здрави." Има интересни неща за диетата, за начина на живот, и т.н. Например, че в Япония имат много по-малък проблем с рак на гърдата, но японските жени, след две поколения в САЩ, вече са изравнени с американските средни стойности. Дългичка е, ама уикенд идва  Mr. Green

http://www.nytimes.com/2007/09/16/magazine/16epidemiology-t.html … &ref=magazine

За аутизма: връзката с ваксините продължава да не е потвърдена. Последно четох изследване за държава, където са елиминирали живака във ваксините от няколко години - но пак няма очакваното намаление в броя на диагностицираните децата. Много по-комплексни фактори са, за съжаление...

# 125
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
За млякото не знам, спорно е, но за мен е в пъти по- добре да се дава краве мляко, отколкото соево, което е много по- вредно, мисля; пълно безумие ми се струва как някои бебета от малки ги започват на соева формула и после соево мляко "за по- сигурно". За бадемовото не съм чела достатъчно, така че мнения няма да предлагам.
За млякото има едно много просто разрешение за избягване на алергии, хормони и т.н.- варете го.
За нас все пак това не би трябвало да е толкова необичайно- повечето от нас са отгледани на варено, а не сурово мляко, нали така?
Факт е, че Америка е една от държавите с най- висок процент на нетолерантност към млечни продукти (горе долу 1 на всеки 10), но пък и това идва и от големия процент афро американци, азиатци и т.н.
За киселото мляко- първо, към него нетолерантност почти няма (само при наистина много тежките случаи), защото там няма истинска лактоза, а галактоза и глюкоза и второ нищо, ама нищо не може да замени всичките тези шест "добри" бактерии, които ги има в киселото мляко и бенефитите, които идват с тях.

Абсолютно ще се съглася с двойничката.  Wink На българската диета млечните продукти са основни, и според мен, е хубаво да се придържаме към това, което ни е генно-регионално-присъщо (май бях чела нещо по въпроса, но може и току-що да го измислих).  Laughing

Япончетата сигурно от малки лапат суши, но колко от вас биха стартирали детето си на сурова риба, колкото и да е полезна?

Зора, забравих да ти кажа и аз колко си хубава и лъчезарна на снимките. Пу-пу.

За Грейко-то мисля, че е като американско СУВ, тежко е и непривлекателно (за мен), но вози хубаво.

За алергиите - знам, че е страшно, но отново се преекспонира, аман. Имаме близко дете с жестока алергия към кашу (скоро и случайно му я откриха), ами пазят го от тях и толкова.

Български книги - айде. Довлачих един куп от България сега, вкл. някои стари мои любими детски книги. Прочетох Мисия Лондон и Кефер - Цветовете на малката Ида и особено за втората искам да си говоря с някой.

Ако сте навити, уикенда ще направя списък какво имам в нас и ще го пусна.

Мишке, айде и на теб не остана служба.  Laughing Ще я прочета статията.

# 126
  • Мнения: 1 436
Ники, това за farm raised рибите и аз съм го чувала, ама и аз от приятелка, която само органично яде. Ние главно farm raised сьомга ядем. При количествата, които изяждаме органична ще ни разори  Wink.

Не разбрах, бадемовото мляко от бадеми ли се прави или що  Embarassed? И най-важното, колко е трайно? У нас кисело мляко, сирене и кашкавал се ядат в индустриални количества, но прясното мляко никак не се тачи. Затова търся да го заменя с нещо, дето не се разваля толкова бързо  Thinking

Цветовете на малката Ида не беше ли приказка на Андерсен, или се бъркам с нещо друго?  Thinking

# 127
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
Цветята на малката Ида е на Андерсен, тази книга е на Милена Фучеджиева и е някаква пост-модернистична сюрреалистична полу-приказка... затова искам да си говорим.

Като водих майка ми в Ню Йорк, ходихме на напълно суров и веган ресторант, там сирене, сладолед, всичко беше направено от ядково мляко. Препоръчвам го горещо (но е невъзможно, за мен, да ги правиш тези неща у дома): http://www.purefoodandwine.com/

# 128
  • Мнения: 2 381
Ники, това за farm raised рибите и аз съм го чувала, ама и аз от приятелка, която само органично яде. Ние главно farm raised сьомга ядем. При количествата, които изяждаме органична ще ни разори  Wink.

Има огромна разлика. "свободно плуващата и хванатата"  Laughing  е с по- наситен цвят и не са и необходими много подправки- само сол и черен пипер. Много е вкусна, но да доста е скъпа. Аз купувам скумрия не farm raised - по- евтина е и е добра на вкус.
Иначе официално се говори, че туната отгледана във ферми има меркурий. За друга риба не съм чула.

# 129
  • Мнения: 5 177
Мили мами,
влизам в темата ви с един въпрос..
Моя приятелка ще идва с бебето си в Европа за 2 месеца, детенце е почти на 4м.
В САЩ пият Similac, и сега въпроса е кое е най-близкото мляко, което се продава в Бг.
Има ли мляко, което се продава в Бг и има същото в САЩ (макар и под друго име) за да го пробват още в Ню Йорк и да са сигурни, че могат да разчитат на него

# 130
  • Мнения: 2 563


За аутизма: връзката с ваксините продължава да не е потвърдена. Последно четох изследване за държава, където са елиминирали живака във ваксините от няколко години - но пак няма очакваното намаление в броя на диагностицираните децата. Много по-комплексни фактори са, за съжаление...

Аз ей преди малко си предадох материал за дете с аутизъм, пропаднала в образотелната система на България, и заради него се разчетох: твърди се, че 90% от случаите на аутизъм са генетично обусловени, при това момчетата са много повече от момичетата, но точният механизъм на повреда на гените не е ясен. Това с ваксините, независимо от съдебните дела, няма никаква доказателства още. Много комплексно заболяване е, който открие какво точно става, сигурно Нобелова ще вземе.

# 131
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
Мили мами,
влизам в темата ви с един въпрос..
Моя приятелка ще идва с бебето си в Европа за 2 месеца, детенце е почти на 4м.
В САЩ пият Similac, и сега въпроса е кое е най-близкото мляко, което се продава в Бг.
Има ли мляко, което се продава в Бг и има същото в САЩ (макар и под друго име) за да го пробват още в Ню Йорк и да са сигурни, че могат да разчитат на него

Не мисля, че има мляко американско, което се продава в България, за сметка на това европейските млека са много по-вкусни от американските и детето лесно ще премине на тях (синът ми опита няколко вида в България с удоволствие). Не знам само да не хареса бебето овкусените млека повече и да не иска после да пие американските...

# 132
  • Мнения: 940
.

За алергиите - знам, че е страшно, но отново се преекспонира, аман. Имаме близко дете с жестока алергия към кашу (скоро и случайно му я откриха), ами пазят го от тях и толкова.

Бубка...за съжаление подобни алергии са много комплексни ...не се опира само до "ами пазят го от тях и толкова" ,параноята тук също играе голяма роля,само факта че отиваш на ресторант с приятели или имаш дейт  и се молиш че яденето което си поръчал случайно да не е докоснало милиметрон от фъстъчен продукт.Или момичето/момчето което ще целунеш не е яло фъстъчен продукт някакъв.Защо премахнаха фъстъците от авиокомпаниите...поради причината че някои хора имат пристъп само от миризмата на фъстъци.Ако отидеш във peanutbutterallergy.org ще видиш каква голяма роля играе подобна алергия в живота на хората. Peace

# 133
# 134
  • Мнения: 1 593
Хубава тема... и любима (за храните).
И преди съм казвала, че купувам доколкото мога храни които НЕ СА правени в САЩ (домати за готвене, ориз, спагети, сирене, кашкавал, шоколади и прочие)
Не сме особено месоядни и млекоядни, нито пък яйцеядни, освен сега докато съм бременна. Това са ми cravings, но се надявам да отминат.

Мъжът ми закваси кисело мляко вчера от Органик прясно и стана великолепно  smile3501

***
за Грейко и Уолмарт - no comment

***
за аутизма - най-новото изследвание, е че децата развили аутизъм като цяло са се родили с по-малка  от средната обиколка на мозъка (главата по-точно) и през първата година е настъпило рязко нарастване, което се предполага, че е увредило мозъчни конектори (лаично казано). Това отново потвърждава тезата за генетично увреждане.  

Общи условия

Активация на акаунт