Лекарите в ПАЗАРДЖИК - 2

• 141 467
  • 597
  •   1
Отговори
# 270
И аз така - съзнание губя, апетит не губя.  Laughing

И аз - като съм се давила като малка и съм дошла в съзнание, първите ми думи са били : Майко, яде ми се!  Mr. Green

smile3521

# 271
Имаше некакъв сироп от дюли, лукчета, орехи...и.... непомня  newsm78
Интир (индрише) - растение.

Иначе в една чаша с мед слагаш сода за хляб 1 кафена не пълна лъжичка и толкова канела. Да го изяде за 1-2 часа.

# 272
Благодаря на мама Мери за рецептата
1 Дюля
3 Малки кисели ябълки
7 Ореха с черупките
7 Лукчета
7 Локума
1 Стрък индрише

Дюлята, ябълките и локума се нарязват на малки кубчета, орехите се начукват заедно с черупките и заедно с лукчетата и индришето всичко се залива с 1 литър вода и се оставя да ври, докато изври на половина. Прецежда се през марля и се пие вместо вода. При нужда дозата може да се повтори.

А иначе, това със меда и содата и изстискан лимон - на ден по 3 кафени чаши изяжда  Thinking

Сега мама ми каза и една друга рецепта - настърган на ситно кромид-лук, поръсан със захар, престоява 1-2 часа и си пуска сок, после по лъжица на час - и това ще пробвам  ooooh!

# 273
Соня ми е давала един сайт с рецепти на баба Ванга, но съм го загубила SadИмаше страхотни рецепти

Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 14:01 от Елфина

# 274
  • Пазарджик
Тук има рецепти на Ванга:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/873/53/

Ние вкъщи имаме книжката  Peace

# 275
трябва да ви кажа, че кромида със захар даде най-бърз и ефикасен ефект - от днес ВЕЧЕ няма температура, което значи че гърлото и се подобрява, а само вчера съм и дала 3 пъти по 2 супени лъжици - иначе е голяма гадост  Sick

А като чета на Ванга рецептите - някои са  Sick

# 276
    Хм...
    Дъщеря ми не може да пътува с кола - винаги повръща. Днес ходихме до кафето на "Явор" с колата и тя пак повърна. Толкова е близо, все пак...
    Някой да има идея на какво се дължи това?  newsm78Проблеми с вестибуларния апарат?  Rolling Eyes
    Какво мога да и давам преди пътуване, за да не повръща? Тя е на 2г и 2 месеца.

# 277
Много сори чета дирекнто от дадения линк Embarassed

# 278
    Хм...
    Дъщеря ми не може да пътува с кола - винаги повръща. Днес ходихме до кафето на "Явор" с колата и тя пак повърна. Толкова е близо, все пак...
    Някой да има идея на какво се дължи това?  newsm78Проблеми с вестибуларния апарат?  Rolling Eyes
    Какво мога да и давам преди пътуване, за да не повръща? Тя е на 2г и 2 месеца.
Нели и моите деца повръщат но това лято прочетох тук за клечка кибрит да се дъвча по пътя,имаше невероятен ефект при нас

# 279
Нели, племеницата която е на 17 години, майка и, и  баба и  и до ден днешен и трите като тръгнат с кола , все повръщат  - незнам лек затова  newsm78  Но пробвай рецептата на Vivi  Peace

# 280
мисля че имаше и хапчета против повръщане , но не знам от колко години се дават и не трябва ли да са с рецепта Thinking

# 281
    Нели, племеницата, която е на 17 години, майка и, и  баба и,  и до ден днешен и трите като тръгнат с кола , все повръщат  - не знам лек затова  newsm78  Но пробвай рецептата на Vivi  Peace

Искаш да кажеш, че така ще си повръща во веки веков ли? Ужас!!!
    Не мога да си обясня на какво се дължи това нещо??? newsm78 #Cussing out

# 282
0 Потребители и 9 Гости преглежда(т) тази тема.
 Grinning  bouquet

# 283
Нели, почти до ден днешен, но най-вече до 20 - та си година повръщах абсолютно задължително на завои. Омразно ми беше само да си помисля, че ще пътуваме до Пазарджик - направо ми се ревеше... Да не говорим как ме е хващало срам в автобусите/ все си носех пликче/.
Няма оправия. Сега го израстнах  - вече не ми е лошо. Макар понякога на завои пак да ми е въртеливо, но не повръщам поне.
Просто си има такива хора. Взимах хапчета като станах тийнейджър  и тръгнах по екскурзии - друго не знам. А иначе пътувах много - къде ли не и по чужбина навсякъде и пак не се научих. Дойде време и спрях от само себе си. Обаче забелязвам, че на въртележки не мога да седя и няколко секунди - много бързо ми се завива свят и ми се повдига - явно има връзка с вестибуларния апарат newsm78

# 284
  • Пазарджик

Понеже знам, че много бъдещи майчета четат тук искам да изкажа мнението си за един гинеколог. Не съветвам мамите да си следят бременността при д-р Топкаров в Хигия. Аз ходих на консултации при него, но се наложи да си взема второ направление от личния лекар и да си избера друг лекар. Никога не ми обясни нищо, прегледа траеше 2 минути след много чакане /със запазен час/, не ми направи нужните изследвания, които са платени от здравната каса дори и при положение, че имах оплаквания.Просто ми предписа лекарства без преглед и изследвания.Много съм разочарована и пиша това не защото искам да говоря по нечий адрес, а защото знам аз колко се лутах и четях за информация, когато ми се налагаше да си избера гинеколог да ми следи бременноста/не съм от Пазараджик и нямах много познати, които да питам/ и се надявам да мога да помогна на майките, на които им предстои такъв избор.Освен това има още едно мамче във форума, което благодарение на неговото "компетентно" мнение и спестяването на изследвания и омаловажаването на здравословни проблеми пострада доста и след това трябваше да ходи в частни клиники, за да се справят със проблемите, които сигурно щеше да избегне ако някой и беше обърнал внимание навреме.Тя пише и чете тук и ще се радвам ако има смелостта да сподели с вас, защото смятам, че не е етично да говоря от нейно име.Сега ходя на консултации при д-р Дулчева във държавната болница и съм очарована от вниманието/което е сигурно е нормално да получава една бременна жена, но на мен ми прави силно впечатление тъй като видях и лекарското безхаберие/.Ако някоя майка иска може да ми пише на лични за повече информация за д-р Дулчева.Май стана доста дълго, но искрено се надявам да съм помогнала за по-добрия избор на бъдещите майчета.Накрая искам да отбележа, че изказвам мое лично мнение и никого не ангажирам с него.Леко бременеене на всички майчета!

Общи условия

Активация на акаунт