Лекарите в ПАЗАРДЖИК - 2

• 141 421
  • 597
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте и от мен аз съм в 16 г.с. и ходя на консултации при Д-р Веретюг в Ескулап. Някой може ли да ми каже мнение за нея.

# 436
Какво Ви е мнението за д-р Кацарова? newsm78

# 437
Здравейте пазарджишки мами!  HugВсе още нямам впечатление от лекарите в пз (дай боже да не ми се налага да ги търся често), тъй като от 10 години не съм живяла тук, но вече с моето слънчице сме тук и ми трябва Вашия "опит". Моля Ви кажете ми вашето мнение за д-р Кацарова! Тя ми бе препоръчана от моя приятелка. Трябва да му бие ваксина тези дни, но като слушам много мнения за други лекари направо се плаша. Чувала съм за много доктори, че незнаят как се поставят ваксините, които не се поемат от здравната каса. Тя твърди, че е наясно с всичко, и дано да е така, но все пак искам мнение от други майки. Благодаря предварително на тези които изкажат мнение!

# 438
За раздвижване на темата:

Нов антибиотик се справя с бактерии, без да ги убива

Тъй като лекарството не убива бактериите, те биха се затруднили в развиването на резистентност срещу съставките му, което се оказва проблем за повечето други антибиотици

Използвайки нов подход към сериозни стомашни инфекции като салмонелата, американски изследователи разработиха антибиотик, който влияе на бактериите, като спира сигналите, които ги карат да отделят токсични вещества, съобщи АФП.

Доктор Ванеса Сперандио и колегите й от университета в Тексас откриха компонент - LED209, който обезоръжава бактериите, без да ги убива.

С помощта на LED209 лекарствата просто заблуждават бактерията, че не се намира в гостоприемник.

През тялото минават милиони потенциално вредни бактерии, но без съответните химични сигнали, например от съответен хормон, те просто преминават през храносмилателната система.

В предишни изследвания са идентифицирани сигналите, които карат бактериални култури от Escherichia coli, салмонела и Francisella tularensis да отделят токсични вещества.

Опитите върху животни са се оказали успешни, което означава, че LED209 има потенциал в борбата с поне три патогенни щама, а може би и повече.

Тъй като лекарството не убива бактериите, те биха се затруднили в развиването на резистентност срещу съставките му, което се оказва проблем за повечето други антибиотици.

От тук:
http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1226931

# 439
    И за да докажа, че съм мнооооооооого широко скроен човек:

За всички фенове на "Хигия":
http://www.higia-bg.com/index.htm

Разгледах основно сайта. Имам доста забележки относно истинността на инфото, дадено в него.  Peace И за да не кажете, че се заяждам, може да коментираме, ако искате. Hug
    Жалко, че няма форуми! Mr. Green

Последна редакция: пн, 25 авг 2008, 00:45 от Nellina

# 440

Тъй като лекарството не убива бактериите, те биха се затруднили в развиването на резистентност срещу съставките му, което се оказва проблем за повечето други антибиотици.

това твърдение не е вярно.
изобщо има много антибиотици който не убиват антибиотиците директно, а оставят това на организма - наричат се бактериостатични, такива са тертациклините, хлорамфеникола в ниски концентрации, макролидите и сулфонамидите също.

# 441
това твърдение не е вярно.
изобщо има много антибиотици който не убиват бактериите директно, а оставят това на организма - наричат се бактериостатични, такива са тертациклините, хлорамфеникола в ниски концентрации, макролидите и сулфонамидите също.

Да, tonev е прав! Peace
Това пак ме навежда на мисълта, че не всичко, което се тиражира в медиите, е истина. Grinning

# 442
  bouquet утре съм по вашенско.... останах с много добри впечатления /макар и не пряко, гледала щерката/ от педиатърката посещаваща Белово в четвъртък... ще питам за името... 

# 443
Би било добре после да го споделиш с нас.  bouquet

# 444
    Неведнъж съм писала, че САМО в МБАЛ Пазарджик има неонатологично отделение и че бебета с проблеми, които са родени в "Хигия" или "Здраве", биват транспортирани за лечение и обгрижване в МБАЛ Пз.
    Предоставям малко полезно инфо за бъдещите майки. Давам линк, защото е дългичко за копи - пейст.
 http://medicine-bg.net/index.php?option=com_content&task=vie … 259&Itemid=42

# 445
Момичета, много е дълга тази тема и честно казано нямам времето да я прегледам цялата. Споделете моля Ви се за раждането в "Здраве" - колко струва, специалистите добри ли са, изобщо всичко - става въпрос за секцио.

# 446
Eто - има цяла тема за "Здраве":
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=116023.0
 Hug

# 447
Thanks, Nellina, беше ми от полза.

# 448
Момичета,моля да ми дадете съвет за добър специалист по УНГ в Пазарджик.
Малката е с увеличена трета сливица и непрекъснати жълтозелени секрети.
Педиатърът ми дава направление ,но не знам къде да я заведа.
Ще потърся поне 2 лекарски мнения.
Какво знаете за Златарев в много профилната болница и нещо за Ескулап?
Благодаря предварително на всички отзовали се!

# 449
Pinokio, д-р Златарев е завеждащ УНГ отделението в МБАЛ - Пазарджик.
Имам прекрасни лични впечатления от него. Много внимателен, с чувство за хумор и добър специалист, доколкото мога да преценя.
Преди няколко години ми прави тонзилектомия (вадене на сливиците) на 33-годишна възраст. Тогава се зае присърце с моя случай и направи и това, което трябваше да свърши личният ми лекар (изпращаше ме при всички необходими специалисти и ми "пускаше" всички необходими изследвания), и своята собствена работа в крайна сметка (поставянето на окончателна диагноза, вземане на предоперативни мерки и извършването на самата операция).
А година преди това беше първото ми посещение при него. След като бях изпила няколко опаковки антибиотици, предписани от няколко специалисти УНГ, и нямах развитие на състоянието към подобрение, д-р Златарев прецени, че антиалергичен спрей и инхалации са нещото, което трябва да се направи и се оказа прав. Възстанових се напълно за седмица.
Та, мисля, че няма да сбъркаш, ако заведеш дъщеричката си при него.

Общи условия

Активация на акаунт