Лекарите в ПАЗАРДЖИК - 2

• 141 352
  • 597
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря за бързите отговори.Ходили сме при Рени доволни сме от нея но тя се занимава с по малки деца и с по леки случай а ние сме с по тежко ДЦП.

# 496
 Sad Sad
Има една рехабилитаторка пенсионерка е но работи на частно -Петя Деспова,ако искаш ще намеря телефона и.

# 497

Мами, някоя от Вас има ли впечатления от д-р Галя Ненкова Спасова ( по мъж Карастанева), педиатър от Държавна болница, Пазарджик?

# 498
 newsm78 за първи път я чувам

# 499
Яна,
всички  държавни болници са на така наречения децентрализиран принцип - бебетата стоят в неонатологично отделениеPeace
Само да спомена, че имам приятелка, която роди преди 8 години и избра Пловдивската окръжна болница, а не Пазарджишката, точно защото бебето щеше да бъде в една стая с нея. И така и стана. А аз тогава за първи път разбрах, че "такова чудо" има.

# 500
Да, вчера на курса точно това говорихме с акушерката - остарелите методи, които по инерция си ги спазват в държавната в Пазарджик. Същото се отнася и за присъствието на близък в предродилна, което не е никакъв проблем само с едно малко подобрение - да се сложат паравани и да се отделят родилките, за да са заедно с един поне близък в този труден момент.
Всичко се свежда до това, че никой не се е замислил, а и не си усложнява живота и си карат от времето на соца...

Дано скоро се модернизират и тук.

Да кажа, че Откритите врати в родилното в държавната остават закрити на 26 октомври, защото този проект е свършил и фондацията си е заминала.

# 501
Да кажа, че Откритите врати в родилното в държавната остават закрити на 26 октомври, защото този проект е свършил и фондацията си е заминала.

Жалко! Sad

# 502
Трябва ми добър невролог - препоръчайте ми Praynig

# 503

Д-р Богалина Златарева! Peace

# 504
А къде работи?

# 505
На кабинет - в "Хигия" и в Неврологично отделение в МБАЛ Пазарджик. Peace
Яна, дано няма нищо притеснително! Hug

# 506
д-р Чилингирова

# 507
mutsunka, с горното изказване злепоставяш познатата си акушерка. Peace
А относно това, кой колко приказва - според мен важното е КАКВО приказва някой, а не - КОЛКО. Peace
Не защитавам Генчева (последният човек на света съм, който би я защитил  Twisted Evil), но просто изказването не ми хареса.
Нищо лично! Hug Hug Hug

П.П. Защо не идваш на курса за бременни? Ще се радвам да се запозная с теб!  bouquet

АААА, не цитирам  имена на акушерки Laughing, просто ми стана смешен самият израз. Не ми пука особено за това. Всъщност в голям процент се заблуждаваме и самите ние - родили пет-шест жени нормално и безпроблемно при някой лекар и веднага казваме , че е специалист... Че какво му е специалното Rolling Eyes Истинските специалисти си личат в случаи като твоя.

С удоволствие бих посетила курса, но късно разбрах за него. След седмица- две трябва да раждам, гледам и петгодишното си дете, а пък едва ходя вече #Cussing out Много са ми слаби коремните мускули, винаги са били така и сега направо съм като....

Предполагам , че все ще се запознаем някъде.... и за мен ще бъде удоволствие Laughing

Някой може ли да ми даде мнение за д-р Митка Петкова, много я харесвам, съпруга е на пенсиониралият се завеждащ в МБАЛ д-р Георгиев

# 508
Луда Яна, първото си дете родих в болницата в 3 през нощта, дадоха ми го в 9 вечерта, но пък аз още в 9 сутринта отидох да попитам какво става, бях притеснена , но любезна. Пуснаха ме, с калцуни и мантия,вътре в неонатологията да го видя. Беше със система във вена на главата( то другаде няма и как да се сложи, де). Като я видях такава мъничка, се разплаках.Сестрата ме успокои, каза, че това е стандартна практика,плюс подсладената вода, за да премине по- безпроблемно жълтеницата. По доста книги, които съм чела, пише, че първите няколко часа бебето няма нужда от храна, в което също съм склонна да вярвам. Съвсем друг е моментът със гушкането и слагане на гърдата веднага, то е важно от психологична гледна точка, за спокойствието и на двамата, не толкова физиологична необходимост.  Получих запушване на лявата гърда, но защото не се изстисквах, много ме боляха шевовете Mr. Green(дано този път са по-малко от 12). Също така съм на мнение, че два-три пъти хранено с шише току-що родено бебе не може да се откаже от гърдата.  Mr. GreenПросто и аз не виждам смисъл  да се дава адаптирано вместо жизненонеобходимата коластра.

Относно разделянето на майката от бебето, хм, кофти е наистина, но пък от двете си приятелки, общо  с три раждания в Хигия, разбрах, че педиатър там е на повикване. Е,ДОБРЕ ДЕ, откъде да знае една първескиня , пък и дори и  с второ бебе, кое е нормално в поведението и състоянието на едно новородено, та да повика лекар. Общо взето - ОПРАВЯЙ СЕ САМА с бебето, особено ако се падне събота и неделя. На това също не съм съгласна.

# 509
mutsunka, почти  съм сигурна че в Хигия има дежурен педиатър в отделението и не е точно така както ти го казваш.
Защото водя синът си при д-р Агов , който практикува там и от него знам че дават дежурства и събота и неделя в отделението ,та при нужда да го потърся.

Общи условия

Активация на акаунт