Мами в Италия 68

• 18 065
  • 270
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, аз изчезвам.
 Hug

Весел уикенд на всички!   bouquet

# 76
Ами не, не става въпрос за мен, разговарях с една жена, която ми каза за това и реших да попитам и тук.

Иначе, аз поддържам сравнително здрави контакти с няколко души, с кои повече, с кои по-малко. Голямата част от приятелите ми са от времето на детската градина и училище, и не мисля, че дистанцията ни разделя особено.
С бивши колеги поддържам връзка понякога- информирам се какво ново. Струва ми се , че много се раздвижи там пазара и на моменти ме гони голямо съжаление, че не съм там в този момент. Малко се депресирам, че вече спряха да ме търсят за съвет, помощ, консултация... ама какво да правиш, живота си върви, хората си напредват, всеки с избора си. Това като че ли ми липсва най-много - сякаш нещо ме отминава и губя време.
В София имах много излишни комуникации , ежедневни,  от които години ще трябва да си почивам. Аз затова сега почти нямам и телефон, не го и знам къде е  - просто много съм се побърквала аз от липса на всякакво прайвъси и време за себе си. Сега съм много по-спокойна, имам много приятен кръг, който за момента ми е достатъчен.
Хората не ми липсват, глъчка, натовареност, стрес също. Липсва ми само работата, но и на това ще дойде времето.

Гери пак смрази кръвта във вените ми с тази инфомация Laughing

Въпрос: Според вас моя мъж с гастрит може ли да яде карфиол?

# 77
Анджи,4естит именник  bouquetДа те радва и слушка много,да е здрав,да хапва и спинка Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes 4естит именник и на Бимба  bouquet
Дани,не мисля,4е този спирт ще ти помогне,той е за повърхностно,кожно обезболяване.Болката в гърба е доста по-дълбока.Не мисля,4е пре4и да опиташ ако искаш.
Миликс,добри парк4ета си намерила,лшо е,4е все кола трябва.И ние сме така тука за съжаление Sad
Аз с хората с които искам се 4увам понякога,пишем си през нета,смс-и...не ми липсват.Преди бях с тях но се 4увствах неудовлетворена и направи нещастна,сега ми е по-добре,не съжалявам Naughty
Айде,да ви пусна темата,пък кой когато иска да пише.Та исках да питам как се справяте и какво мислите за обезкосмяването.Вие какво махате и какво оставяте,как?Тук много жени гледам не си махат космите от подмишниците,зълва ми също,много ми е странно...На краката и около триъгълника ги махам отдавна,от у4ени4ка,сега с епилатор.На вси4кото отгоре в последно време и този триъгълник взе да ме нервира страшно,та взех ,4е му видях сметката EmbarassedЕми все нещо се подава от там,зацапва се по време на менструация,мий се веднага...а отняколко години ги махах подтриъгълника,за хигиена...По лицето действам с пинсета.А косъм4етата от така наре4ения мустак с един крем от как съм тук,преди просто изрусявах...
Айде вие сте...

# 78
  • Torino,IT
Нещо щях да пиша и забравих... newsm78 #Crazy
Италинке, ще ме скъсаш от смях, мила...каква тема отвори ни в клин , ни в ръкав...
Аз действам само с бръсна4 за вси4ко, епилатор имам , но напоследък ме мързи....лятото си бях взема от онези 4ерети, дето ти рекламираха, но не останах доволна, много бързо израстват и едно пакет4е не ми стига, а и не ловят добре, трябва да мина поне още веднъж два пъти.
За естетиста не съм се и замисляла,не знам как е...ако някой е ходил да сподели Peace

# 79
Въпросче към мамите, родили през 2007 година - на какви пари имате право за раждане на дете и къде се подават документи?

деси, мисля, че ани взе пари.
някъде обясняваше, но ги няма линковете от предишните теми вече.
до колкото помня става в КУП. изчислява се дохода на съпруга ( в нейния случай) , после се смятат и други неща ( имотно състояние май) , накрая ти ги изплащат.
Деси, да, аз взех пари. Пристигна ми преди няколко седмици чек по пощата за 1472,60 евро Money
Търсих с търсачката, както и из старите ми публикации, но явно темата, където описвам подробно как става всичко е изтрита Tired
Документи се подават в ЧИЗЛ (CISL), не е КУП. И става дума за еднократна помощ за неработещи майки. Има и помощи за майки на 3 и повече деца.
Ако отидеш да попиташ в чизл, там ще ти дадат пълен списък на документите, които изискват.
По спомени:
Доходи на нуклео фамилиаре; извлечение от банковите сметки, които са на името на членовете на нуклео фамилиаре; застраховки живот, фондове; недвижима собственост (да знаеш, че прима каза се занулява и не участва в сметката)........
........ Абе всичко това се иска, за да ви се сметне ISEE и трябва стойността му да е под 30 000 евро (говоря с приближение).
В интернет можеш да намериш калкулатор и да се ориентираш.
Малко е странно, понеже изобщо не може да се предвиди каква стойност ще ти изплЮе накрая. Ето, ние се вместихме, а Миликс беше казала, че тях не са ги одобрили, въпреки, че доходите им са по_ниски от нашите и нямат милиони в банката. Rolling Eyes
Не знам кои параметри натежават най_много. Според мен трябва просто да се опита. Служителите на чизл правят всичко, няма нужда да се опитвате да смятате сами. Вие (или от името на който се интересуваш) трябва просто да отидете в някой офис с документите и там ще ви сметнат всичко.

Последна редакция: пт, 21 сеп 2007, 16:52 от sciura piccolina

# 80
Лени, за плашене си е. Една мацка работи от сума време в сименс и наскоро ми сподели, че уволняват около 200 души и ако се случи, че тя е една от тях, после не я очакват кой знае какви перспективи. А е с няколко езика, висше и експириънс. Наистина е плачевно положението.
А пък за нас да не говорим...освен да станем едни шоу гърли нел мондо дело спетаколо.  Laughing

Тони, аз в БГ махах всичко на коламаска при една моя приятелка козметичка. Ейййй много беше добра, бърза и си вършеше работата идеално. Като се започне вежди, мустаци, ръце до лактите, цели крака, цял триъгълник, мишници...взимаше ми 38 лева за всичко това. В Италия не мога да си позволя да ходя ежемесечно на козметик, трябва да се лиша от нещо друго. Затова махам само триъгълник на козметик, останалото оправям сама.

Гери, приятен уикенд. Весело изкарване там горе в планината на чист въздух и мирис на пържоли.  Laughing
ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА в аванс и много любоввввввв.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Миликс, това с тичането с бебе в ръцете е добра идеа. Аз имам и двор, ще се замисля.  Grinning

Овввчева, боба ти с наденица ли е?

Благодаря на всички за поздравите към Маттео. Всичко му е предадено.

# 81
.....

Моя кукла, и аз съм се заканила да ида до там  Peace Ти работа ли си търсиш?

Наоколо съм  Crazy
Кала, нещо не схванах въпроса, закъде да ходя?

# 82
Ани, благодаря за информацията, ама само за неработещи майки ли е? Не можах нищо да открия по интернет...

# 83
Италина, аз съм с епилатора и бръсначката от-до. Само главата не си обезкосмявам.  Laughing
Според мъжа ми не съм в ред, защото 80 процента от жените тук не се били обезкосмявали, но мен това хич не ме успокоява. като прибавим и косми на места, където не би трябвало да имам  Rolling Eyes... имам доста работа, но не се побърквам - имам и по-занамерени моменти.
На козметик тук не съм ходила аз. Но се интересувам от разни лазерни епилации, фотоепилации....

Аз пък искам да си избеля зъбите с лазер. Една позната имам - сняг са й зъбите. Те почти прозрачни. Не пада ли емайла така!? използвали ли сте лепенки за избелване? Е сега Краси ако се включи....

Аз ще пиша на Дивиана да върнем линковете, щото аз сбърках ...следващата тема ще я отворя и ще ги добавя  Peace

# 84
Ани, чудна си, добре, че пусна информацията наново.
И сега се сетих, че одеве Фата Моргана спомена, че е много хубав моя Маттео, особено на снимката пред огледалото.  Laughing Laughing Laughing

# 85
На мен хормоните ми нещо не са се разбрали,та за мой късмет голяма част от окосмяването се е настанило на главата.Останалата малка част се е разпределила така: 5 косъма на крак които махам с епилатор ,3 косъма под мишниците,които загатват за човешкият ми произход, на тях им удрям по един бръснач(предварително наточен на токата на колана Grinning),мустаците с пенсета или на козметик,ако нямам време просто им загръщам края тип бай Ганьо в банятя,триъгалникът откакто придобих интерес към градинарството го оформям по същият начин.
Аниджиър(?) боба беше със салсича, калабрезе,пиканте
Лени за мъж с гастрит незнам но за овца  с гастрит-значи аз, си ям карфиол и нямам проблеми.

# 86
Овчева, този въпросителен пък за какво беше сложен?
Ааааа..хубав значи боба.

# 87
Цитат
Айде,да ви пусна темата,пък кой когато иска да пише.Та исках да питам как се справяте и какво мислите за обезкосмяването.Вие какво махате и какво оставяте,как?
Епилатор.

# 88
Деси, това, за което аз говоря е помощ за неработещи майки. За работещите не знам дали и какви помощи има.
И аз бях търсила инфо в нета, за да дам линк тук, но не намерих. Confused

Анджи, ако имаш намерение да пробвате, да знаеш, че има условие да се кандидатства до 6 месеца от раждането! Побързайте, че време не остана. Те децата растат. Wink
Това за хубавия Маттео в огледалото го бях пропуснала! Сигурно съм се лЮбувала на снимката на спящия Андреа. Wink Laughing

Италинке, скоро по разни поводи си говорих с моя мъж за обезкосмителните навици на италианките и той каза, че всичките му гаджета, които са били италианки, са били натЮрел в бикини зоната. Laughing
А тук в нашия район много обикалят германци. Редовно жените са руси и космати под мишниците. Grinning
Аз скоро си купих нов епилатор. С него действам + бръснач. Пинсета за веждите, по лицето нямам други излишности.

Лени, чувала съм, че избелването на зъбите е вредно за емайла независимо от метода. В крайна сметка всички методи са доста агресивни. Confused Дори и най_обикновеното миене на зъбите може да е лошо за емайла, ако е неправилно. Аз например се стремя да спазвам разни там посоки на движение на четката и си купувам soft четки. Мия си зъбите 3 пъти на ден, веднага след ядене. Повече от това не смея да правя.

# 89
Овчева, този въпросителен пък за какво беше сложен?
Ааааа..хубав значи боба. ]

Ох чудех се така ли се пише

Общи условия

Активация на акаунт