Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 3

• 93 951
  • 866
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте приятели, аз мога само да се хваля от Герата, много повече бъбри, усеща и разбира много неща, сама си сменя големите торби, в които тя дърши да са й играчките, снощи така предната се скъсала и тя носи една голяма от памперси, прехвърли си ги и каза, държейки в ръка старата чанта - "коша, бука" - че е вече за изхвърляне всъщност и си викам уу на мама умничкото и както и други подобни ситуации, в които аз виждам, че мозъка и "щрака".

Ето и нашата ПРИКАЗКА ЗА ГЕРИ  и другите деца със сходна съдба

# 526
И аз мога много да се хваля   bowuu с моето прекрасно съкровище  Hug
Ние водим разговори, гледаме фимчета и казваме какво става на тях, играем с децата с градината, играем науж много заедно с 2 годишния хайванин у дома, играем на войници и се крием зад кушетката да стреляме  Mr. Green
Лягаме и заспиваме сами вечер, спим непробудно до сутринта и като стане казва "Добро утро Мамо, добро утро Татко!"
Отговаря на въпроси на непознати, казва как се казва, на колко е години, може да разкаже какво се е случило в градината, какво са правили и какво са яли. Да каже дали е спал или не. Има си приятели в градината за които говори у дома, сутрин отива и ги търси в градината, отива там без рев. Почна пак да крещи и да се тръшка у дома, но това се получи и предния път когато имаше "скок" в развитието му.
Мисля, че проблемите ни със социализацията са напълно разрешени в момента  Praynig
остава да се борим с наваксването на това което знае за възрастта си като възприемане на света, с финната моторика(все още имаме големи проблеми - за нас е геройство да направим черта на листа, какво остава за свързване на точки....)
Обличаме и носим почти всякакви дрехи от удобните де - които нямат шнурове, копчета, дебели ластици, трябва да  са меки и памучни и т.н. Може да се преоблече 10 пъти на ден и казва че е готин  Mr. Green
В магазина ако е на кеф може дори да пазарува като ми подава неща, но пак реве като иска нещо....
ЯДЕ! хапва си добре, яде и в градината за радост на всички госпожи.
Може да каже какво иска за ядене и какво не му харесва. Много му е интересно да подражава и да копира други хора и деца. Възпроизвежда откъси от филмчета и то в подходящи ситуации - говорехме примерно с големия ми син - кой му е чичо  и кои са му децата и че той като порасне ще стане чичо на децата на братята си и малкия ми умник почна да имитира магарето от Шрек 3 - "Ще ставам чичо!" точно с интонацията от филма.
Танцува Simple Smile
Най интересната част от филмите обаче все още е края на филма с надписите които текат - може да ги гледа с часове и да ме кара да връщам пак и пак част където надписите почват да се дрижат нагоре...
Радваше се на Дядо Коледа, дори и обеснява, че непозлушните деца нямат подаръци. Сега като не искам на направя нещо което той иска ме заплашва, че ще кажел на Дядо Коледа (интересно, че аз не съм го плашила с това, незнам откъде го е научил)
Може да прави кълбо напред, да се люлее на люлка и то доста силно, да се катери по катерушка.Все още има нужда обаче като му избият балансите да легне и да го завия с тежко одеало....
Сега правим music therapy (терапията на Томатис)- още не сме завършили курса за да преценя точно как му се отразява. Малко ми е трудничко да го занимавам да стои 2 часа със слушалките, но се справяме някак.
Ми май е това. Много се гордея с моето момченце.
А, и "преминахме" в следващта група в градината този път  Mr. Green
Вече вярвам, че ще можем да наваксаме и след 2 години да е готов за масово училище.

# 527
HugRossoneri,чудна приказка си сътворила!Браво на Гери,все така да те радва! Heart Eyes
 HugDesi,огромен,огромен напредък имате....не съм ви чела скоро и сега съм приятно изненадана...Толкова е хубаво да се четат такива прекрасни неща за децата ни! Heart Eyes
 Hug Wolf,къщичката е от тези долепените,но има дворче и на нас ни харесва ...Тук има малко снимчици на градчето и наши...къщата е някъде там...

Нашият малчуган проял в училище леща,ориз,риба,крем супа от тиквички ...а у дома продължава със старата песен-главно соево мляко и хляб ...

Обичам ви!

http://www.youtube.com/watch?v=C1KPYEiu2MY
http://www.horseboymovie.com/gallery6.html

# 528
Gabi_s там където сте се преместили е направо приказка.Вземете ни и нас там Grinning А иначе и аз имам много да се хваля. Нашият малчуган започна много да говори.По цели изречения казва на веднъж.Днес понеже съм на работа ме изпраща и ви казва: Мама отива на работа в офиса да работи на компютъра,Дани стой тук.Да ви кажа направо се разплаках.И още много такива ги говори.И ние също гледаме много анимационни филми,четем книжки и после разказваме.Още ни куца моториката.Много много не обичаме да рисуваме,но за сметка на това обичаме много народна музика.Днес ми е поръчал да му взема малко акордеонче и кавал. LaughingТова е за сега.Целувки на всички Heart Eyes

# 529
Тити,ще ви вземем ,няма проблеми... Hug Браво на детенце !  Heart Eyes Целувки и поздрави на родния ми град   bouquet

# 530
Деси, много се радвам Hug

И аз искам при gaby_s  Rolling Eyes

Тити, радвам се и за вас!

Всяко дете по своему с нещо напредва. Това ме радва, да е все така  Praynig

# 531
Здравейте!
Честита Нова година и здраве за децата и нас!!!
И аз да се похваля Simple Smile Марти счупи крак в края на ноември и месец и полвина си беше в къщи, през което време учеха с баба си и играеха на активни игри, като "Не се сърди човече" и Домино по цял ден. Водехме го и на външни уроци и се обадих в предучилищната да питам до къде са стигнали с материала, стори ми се , че ние сме по - напред по учебниците и извиках учителката да дойде в къщи да поработят. Тя беше много приятно изненадана, като видя, не само, че марти е по- напред в учебниците, а и колко разбиране влага и е сръчен станал. последната изненада бяха върволица от коледни стихотворения, които са научили с баба си и една дълга сурвачка. Научил е и стихотворенията, които са учили по- рано, но той не знаеше. станал е много послушен, ама много...такъв, какъвто е...всеки би могъл да го гледа.., който не ходи на работа Simple Smile Много се разбираме и провеждаме разговори с разсъждения. От миналата седмица пак ходи на училище, все още е тревожен, защото дълго време е отсъствал, но казаха учителките, че се справя много добре и започва да взема и участие даже. преди да счупи крачето през ноември, ходи осем дена само на предучилищнам от които видимо дръпна и ходи и със желание. Ако не го сравнявах понякога с деца на неговата възраст, щях да реша, че напълно сме преодоляли проблема...но виждам как видимо до тях бебешее..., иначе за уроците ми се струва, че няма разлика, но поведението му си е като на 4, 5 годишно, послушно, добро и умно дете...а е на 7 и половина..винаги така.., когато ме радва, после тази мисъл ме натъжава.

# 532
Честита Нова Година на всички ! Много здраве за нашите деца, много усмивки и безброй поводи за похвали Ви пожелавам от цялото си сърце!

За нас се надявам 2008 да е още по-хубава. Ники да ни радва с все повече думички и  изречения. Пожелавам си да се успокои моята душа и да намеря сили и желание за още едно слънчице.
Инче през 2007 мога да похваля Ники , че много дръпна напред.Навакса години...Вече доста бърбори, научи цялата азбука, познава срички, пише някои букви, концентрацията е на ниво, повтаря...Спи през цялата нощ, но заспива много късно, към 12 вечерта, което се надявам да оправим през 2008. Имам голямото желание пролетта да му направим детската стая с нови мебели и сам да поиска да спи там.
Хубава 2008 година на всички!!!  bouquet

# 533
Здравейте мили мами.Много се радвам за всички.Само човек който го е преживял може да разбере каква радост е това за нас.Моля ви споделете дали и вашите деца имат проблеми със съня.Нашият е на периоди има такива когато спи много добре но има и моменти когато е направо невъзможен.Тази вечер например става  в 1 и половина и иска да слуша музика.Като му откажа започва да се дразни да ме скубе и т.н. Та въпроса ми е ако и вие имате подобни проблеми как се справяте.А също така дали вземате някакви медикаменти за успокояване.Моето е като навита пружина.Може по цял ден да подскача като заек на едно място.Много се притесняван че сме вече на 5 и половина а с това подскачане как ще сядаме да учим? Cry

# 534
 Честита Нова Година на всички ! Много здраве щастие  късмет   всичко най най  хубаво    желая    на    всички   вас !Желая  успешна  година  на  всички    деца Grinning Hug

Тити    имате ли  от   тези  топки   с  ръчки   Wink  на която  детето  подскача   върши  чудесна работа PeaceТити    тичане подскачане  танцувайте вкъщи  пускай музика и правете дискотека  за да изразходва енергия  Simple Smile
За съня   никога не сме имали проблем с съня.Искам  да се похваля  че  отвреме навреме  се  впуска да опитва  различни    ястия  което мен много  ме радва  Grinning С говора за   една година много  напреднахме  благодарение на нашата логопедка  ако не беше  тя     едвали   щяхме  нещо  да сме научили   а и  въобще да   можем   да разговаряме ...

# 535
Марти никога не е имал проблем със съня, но пък и до ден днешен може да подскача цял ден като заек, когато не е ангажиран с нищо...спасението е - максимално да се ангажира с някаква работа. Преди години давахме тиоридазин за успокоение, добре действаше, никой не препоръчва за деца нещо по- сериозно. И във водата му слагахме индрише, пиеше я преварена с индрише и много успокоително действаше.

# 536
  • София
Преди около месец Оля ме насочи към един нов за мен модел на мислене за хиперактивността.Няма да претендирам за научно изказване, но ще споделя аз как го разбрах.
При хиперактивност мозъка има нежда от определена стимулация.Децата сами показват от какво имат нужда, но не винаги успяваме да ги разберем.При нас това е или подритване с крак, или клатене на тялото, или нужда от слушане на мелодия с определена ритмичност.В случая на Тити може би това е народната музика.В нашия случай са балкански ритми.Някои мелодий го изкарват от равновесие и вероятно пречат на мозъка да работи на нормална честота и това го обърква.Музиката, която харесва му действа успокоително и по някакъв начин му "презарежда батерийте".Също така принципно нямаме проблеми с тектилността, с финната моторика и изобщо не виждах проблеми там.Но една психоложка ми показа начини за тектилна стимулация, които му подействаха чудесно.Не винаги успяваме да видим реално проблема.Тази тектилна стимулация подпомага не само при видим проблем, тя помага и за "настройване" на мозъка за режим на работа.Моето скромно мнение е, че, ако наблюдаваме внимателно тяхната хиперактивност ще забележим към какво точно ни насочват децата.Например препоръчаха ми да ходи в къщи с раница.Ей богу тази раница сякаш го прикова към земята - търси си я постоянно и доста намаляха призивите към каката за гоненица из апартамента.Вероятно раницата подтиска някаква тектилна нужда.
От около една година Мишо пие едни готови билкови ампулки.Тяхното действие общо взето е да подсили организма, подобрява дейността на нервната и сърдечносъдовата система, подобрява и паметта.Това е нашето лекарство.Не знам точния модел на действие, но по някакъв начин успокоява мозъка и отдавна му изчезнаха голяма част от аутистичните характеристики.Специалистите общо взето наблюдават най добър напредък при деца приемащи някакви медикаменти.Не се наемам да подтиквам прием на лекарства, но при нас наистина най добрите резултати започнаха след като започнахме билковите ампулки.Естествено много, ама много работа със специалист и изключително много работа в къщи.

И сега и аз малко да споделя.Доволна съм от него, но както казва Kezaja при сравнение с връстниците му  Sad цялата ми радост се изпарява.Започнахме анализ на картинки от книжки.Благодарение на специалистите и на съветите на bluevelvet вече анализираме изречения и задаваме и отговаряме на въпроси.Най сериозния ни проблем е, че не може да поддържа разговор.Вероятно този проблем няма да можем да изчистим - нали това е основният критерий на диагнозата, но ще продължаваме с опитите. Praynig

# 537
Честита и успешна нова година и от мен.Радвам се за вас и с вас за всички успехи на дечицата!Спомням си постовете ви преди година и сегашните и оптимизма който лъха от тях.Да не го губим пожелавам през тази година и поводите са гордост и радост да са безкрай!
Ние се "мятаме"в пубертета на пълни обороти Mr. Green

# 538
От около една година Мишо пие едни готови билкови ампулки.Тяхното действие общо взето е да подсили организма, подобрява дейността на нервната и сърдечносъдовата система, подобрява и паметта.Това е нашето лекарство.Не знам точния модел на действие, но по някакъв начин успокоява мозъка и отдавна му изчезнаха голяма част от аутистичните характеристики.
Катина, може ли да споделиш какви са тези билкови ампулки, къде се продават, евентуално как точно се вземат?

# 539
  • София
Неведнъж съм споделяла за тези ампулки.Това са продукти на традиционната китайска медицина.Състава е мед, пчелно млечице, жен шен, уралска сельодка и някакъв вид кит. гъба.Купувам ги от обикновенна аптека.Доста аптеки ги зареждат стига да има търсене.Фирмата вносител е ЕТ Кожухаров.Адреса е ул.Братя Миладинови 104.Обаче не са панацея.Нямат мигновен ефект.Изписа ни ги лекар и периодично ходим на профилактични прегледи.Лекаря е българин практикуващ източна медицина в център по източна медицина.Намира се в Пловдив.Не се наемам да предписвам използването им, но силно ги препоръчвам.Имах доста време за да се убедя в ползата им.Оказа се, че доста деца ги пият, но родителите им не пишат в този форум, за да споделят впечатления.Имам приятелка чието дете е с ГРР, но е алергично към пчелни продукти и жен шен.Не смее да ги пробва.Но и при алергия има начин да се пият  Wink - но под лекарски контрол.

Забравих да им напиша името  Embarassed.Казват се Нао Син Шу и струват 5.50 за 10 ампулки.Пием ги според изписаната ни схема.Тоест  два или три пъти дневно по една ампулка - за известен период, пауза от един месец и после пак - както ни препоръча лекаря.Имам му пълно доверие - детето ми е същото само на външен вид  Shocked.

Общи условия

Активация на акаунт