Мами в НОРВЕГИЯ - 7

• 21 599
  • 325
  •   1
Отговори
# 210
ркб, най оби4ам комплимети...Simple Smile   bouquet
Славс, 6то мисли6 се ожених по АЙСИКЮ... писна ми да ме свалят все заради лицето и задника... Blush То не 4е е ло6о ама по4ва да ти прави впе4етление, 4е м/у "айде да ве4еряме" и "иска6 ли да ми види6 колекцията от..." май никой не слу6а какво казва6... #Cussing out

# 211
Напълно те разбирам, палачинке Simple Smile
Ние с милото доста време си говорихме без да си разменим снимки Simple Smile
Вече си се бяхме харесали и чак тогава се `видяхме`.
Пратих ти майл, палачинке Simple Smile

# 212
Ами Славс не знам от къде го има6 този 6аблон, но не съм биждала така подредени СиВи-та по скоро като моето. А и на курса у4ихме за СВ в Норге и така ни показаха, ама аз така си бях свикнала от БГ та не ми бе6е ново.  Но така ми се вижда малко объркано да изрежда6 първо дати, после места на работа и т.н. 4овек трябва непрекъснато да проверява кое бе6е Но.1 кое Но.2...И има6 правописни гре6ки... трябра Юстейн добре да го провери.

# 213
Ами тази форма я свалих от Интернет като унифициран европейски модел за СиВи newsm78
А за правописните грешки не се учудвам, той ще го провери накрая след като измисля всичко Simple Smile
Сега е зает с местенето на неговия си багаж и гледам да не му досаждам Simple Smile
То винаги мога да преподредя СиВи-то в някаква по-норвежка форма, стига да имам `пълнежа` на норвежки Simple Smile

# 214
Славс, аз на твое място бих ги изредила само е така:

Hobbi og interesser:
Strikking, broderi, sport, etc. (примерно) В СиВи не стой добре да си дава6 самооценки, това се пи6е в сøкнад-а. Там е по разказвателно и описателно за6то смята6, 4е то4но тази работа е за теб и за6то то4но твойта квалификация е подходя6та. А в СиВи-то е по фактологи4но... там и там у4ене, там и там работа, опит с това опит с онова. Курсове, кога, къде и т.н. Я ми прати СиВито си да му хвърля един поглед.
Малко не  съм съгласна с всичко тук... Peace   Според мен зависи  от това каква работа търсиш и за каква работа подаваш сокнада.На нас на интрокурса ни казаха че е СВ не бива да  са еднакви,тоест не може с едно СВ да си  до края на живота. Те се променят...
 А аз лично  не виждам нищо лошо човек да напише в какво е флинк.  Не мисля че се приема като самооценка или самохвалство...все пак това е нещо което човек обича и може да прави  Peace Виж ако се пише аз съм много флинк,умна съм работлива съм,кадърна съм  и така нанатък..това вече е прекалено..но за хоби защо да не се напише че е флинк... newsm78 Но можа и да греша незнам... Rolling Eyes

# 215
Роза, оравилно, не седи еднакво, допълва се с времето като събира6 опит и т.н. Не знам, такъв съвет давам аз пък Славс 6те си прецени. Но според мен едно СВ трябва да е business like. А може евентоално да си по разказвателен за наистина квалификация която е то4но по длъжността. Примерно ако кандидатства6 не6то с компЮтри 6те си напри6е6 вси4ките програми дето ги може6 на дълго и 6ироко и за това казвам само да изреди с по една дума тези си хобита с който тя и без това най вероятно няма да си търси работа. (но така или ина4е то4но за това се пи6е сøкнада).
Айде лека но6т от мен...  Hug

Последна редакция: нд, 30 сеп 2007, 23:50 от palachinka

# 216
Ох, абе каквото стане  Crazy
Ще си пиша всичко, пък те да гледат каквото им трябва  Tired
То впоследствие ще променя СиВи-то, ако трябва.
Почти опаковах багажа! ooooh!
Май ще ми трябва още един сак  newsm78
Но сега и аз ще си лягам, че утре изпита ... да съм свежа марулка.
Лека нощ! Hug

# 217
Цитат
"Jeg er meget flink strikking og broderi " Според учителката ни meget е датска дума и когато пишеш официални писма и т.н. ни препоръча да използваме veldig.

ркб...Не ти се сърдя мила... Hug Да наистиана мегет  е датска дума. Peace И доста от норвежките думи които се използват в езика им  са датски... Grinning Това преди да го пратя на Славс...се консултирах с моя съпруг... Hug И го питах за това  понеже той каза meget ...и  че е много ок да се използва .Може също и veldig....Всъщност няма никаква разлика каза той...И двете означавт едно исъще нещо. И понякога  ние  доста пристрастно разсъждаваме..доста по-различно от норвежец..което си е нормално.  Wink А   те самите норвежци не ги разделят думите на датски и норвежки.  Rolling Eyes Едно и също е за тях...те са приели тези думи в техния език като техни.
Надявам се че и ти не ми се сърдиш за това което написах  Hug
 Всъщност  май най-добре е Славс да пита норвежец,понеже ние колкото и да сме флинк в норвежкия ...сме си чужденци, и норвежкия не ни е майчин език  Peace

Последна редакция: пн, 01 окт 2007, 00:36 от roza66

# 218
Палчинке ...права си че СВ  трябва да е business like ..и за останалото съм съгласна Peace

# 219
Момичета лека на всички...  bouquet

# 220
Добро утро, момичета   bouquet
Аз пак ранобудна да уча и опаковам ...
То не остана време, бре  newsm78

# 221
  • Stavanger,Norway/ Varna
Добро утро и от мен  Hug

Мен детето ме събуди и сега си гукаме двете. После се мятам за 40 мин на кростренажора, че ужас, хора. Ка4ила съм 2 кила, голямо освинване му направих  Embarassed
После съм на среща с други мами в helsestasjon, дано ме заговори някоя, че аз съм срамежлива и едва ли ще заговоря накого  Embarassed.
Абе изобщо, програмата за днес е запълнена.

Да попитам тези от вас с бебоци. Тези дни ще подавам сокнада на Йованка за упхолд. Искат нимка. Мога ли да я направя в тези кабинки, или за толкова малко бебче, трябва при фотограф да я водя  newsm78

Славс- успех с днешните начинания.

Ох, много още мислех да пиша, ама забравих  Embarassed newsm78 Главата ми е куха, куха, чак дрънчи. Докога така, незнам, ама много ми пречи  Crazy

# 222
Аз съм всичко друго, ама не и ранобудна днес Laughing
roza66 , аз си мисля, че това е целта на форума да си обменяме опита с "туземците". Лично аз съм много доволна от тази учителка, тя ни даваше много ценни съвети, но тя не е типичната норвежка А4 ( те затова намериха начин да я накарат да напусне, живяла е дълго в Италия, дъщеря й е женена за италианец.....). Та тя ми каза ( нали видя, че аз като си отворя устата и...... Laughing), че когато се говори на "стар норвежки" с много датски думи се казва Риксмол, ама никъде го няма в учебниците. Ти си много права, че се използва от тях, но пък реагират, когато ние го използваме. Пак тя ни посъветва да използваме букмол за всички писмени документи.
palachinka , моето СV е с такъв формат, не съм имала проблем, даже ходих до НАВ да го покажа и го одобриха Laughing Това, което roza66 имаше предвид , е че пишеш различни CVта в зависимост от позицията, за която кандидатстваш ( както при молбите) и това е така. Но това не е проблем, когато имаш Шаблона, просто изтриваш това, което не ти трябва Laughing

# 223
Ама не, не ме разбирайте погреШно, не искам да кажа, 4е не може и така  Peace... но на мен ми се видя объркано и аз не бих го ползвала. А за промяната на СиВито както казах, аз само допълвам. Не променям според длъжността, само нова молба пи6а, даже си бях принтирала много СВта и само си 6типвах като ми трябва6е, но всеки си знае най добре...
Славс, аз си бях взела и превела и академи4на справка от НВУ... норвежците много се впре4етляваха като им я покажех по интервЮта, особено от оценките. (Не знам дали ти не бе6е споменала, 4е си си извадила, ако ДА, ок.)

# 224
palachinka , след като ме извикаха на интервю да ми обяснят защо НЯМА да ме назначат  #Crazy започнах да си го променям в зависимост от позицията, за която кандидатствам. За академичните справки си абсолютно права, ама пак зависи за каква позиция Laughing За неквалифицирана работа в началото може да има обратен ефект : да решат че е прекалено квалифицирана за работата ( на мен това ми се случи) .

Общи условия

Активация на акаунт