Машина за хляб - 5 част

• 64 100
  • 550
  •   1
Отговори
# 195
  • Стара Загора
По принцип, никоя машина не пече отгоре.  Laughing. На капака няма реотани. И затова отгоре не се опича така, както другите три корички. Едва ли ти е дефектна машината.  Peace

# 196
  • София
Да ви кажа, на новата ми ФИФ, като че ли прозорчето отгоре е стъклено и много по-хубаво се изпича хляба отгоре. На старата беше пластмасов и не опичаше добре. На следващото хлебче ще снимам да покажа. Hug

# 197
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пробвах всякакви рецепти, и от оригиналната книжка на немски, и от форума, не ще.

от оригиналнта книжка няма да ти помогнат много рецептите, защото брашното в Германия е друго.

ще й свикнеш скоро.  Wink не се плаши.

аз я ползвам от 2 години и вчера направих хляб без мая  Joy, забравих да я сложа.
понаду се newsm78, но си стана тухличка  hahaha

та никой не е застрахован от провали Crazy

# 198
  • София
Да ви кажа, на новата ми ФИФ, като че ли прозорчето отгоре е стъклено и много по-хубаво се изпича хляба отгоре. На старата беше пластмасов и не опичаше добре. На следващото хлебче ще снимам да покажа. Hug

Дали така ми се стори, или е факт, но на новата ти машина май прозорчето е по-малко. В някакви книжки или сайтове съветваха прозорецът да е по-малък, защото през големия се губела повече топлина и това се отразявало на горната коричка. Може пък стъклото да ти е с по-добра термоизолация от пластасовите, които са на старите модели.

# 199
А ако се постави алуминиево фолио от вътрешната страна на капака дали няма да се усили ефекта на запичане? ooooh!

# 200
  • София
А ако се постави алуминиево фолио от вътрешната страна на капака дали няма да се усили ефекта на запичане? ooooh!

Срещала съм го като съвет, даже 1 път пробвах, само че отгоре върху капака, не видях особена разлика...Може би отвътре би било другояче...

# 201
А фолиото с лъскавата или с обратнта страна към хляба трябва да е?  newsm78

# 202
Лъскавото отразява  Peace. Съответно, когато се ползва, матовото трябва да е към реотаните.

Аз честно казано не бих пробвала този номер  Rolling Eyes. Да не би температурата в самата хлебопечка да се увеличи, което да доведе до някакъв проблем в последствие  newsm78.
Какво ви пречи, по-бледата горна коричка   33uu?

# 203
Аз да ви кажа, че забелязах,  че когато машината изпищи, че хляба се е опекъл коричката е бледа.Но напоследък, поради ред причини, не го изваждам веднага, а чак когато започне да пищи втори път-вече наистина за край на програмата.Тогава коричката е по-тъмна.Може би докато го поддържа топъл от остатъчната топлина потъмнява още.

Ама как само го обясних! ooooh!
Дано да ме разберете!
Този номер с фолиото и аз не бих го пробвала. Naughty

# 204
Да ви се похваля!!!!
Най-после снощи, след една седмица мъки и няколко тухли в боклука,  успях да опека хубав хляб.
Радост!!!!
Цялото семейство празнуваше, защото бяха съпричастни с мъките ми.
Хванах му цаката.
Твърдо тесто, по-малък хляб /а иначе пробвах и с 1250гр./. Вярно е, че малко го допекох после, но това да му е кусура.
Хлябът стана с препечена коричка отвън и мек отвътре. Като го натиснеш, връща формата си.
БЛАГОДАРЯ МНОГО за съветите!!!

# 205
Поздравления,луда мама!  bouquet

# 206
Благодаря на всички ,защото докато четях  за вашите постижения ,се запалих по тази машинка и си купих.По-вкусно нещо от този хляб няма.Вчера и днес печем само хляб с децата и го изяждаме още топъл.Сега се пробвам за първи път с  едно кексче да видим какжо сте се получи.Не знам къде съм била до сега и не съм си купила.

# 207
  • София
Браво на успелите! Честити машинки и хубави хлебчета! Хвалете се с рецепти и снимки:)

# 208
  • Sofia
Отдавна ми беше тази машина в главата и вчера за рожденият си ден я получих най-после. Днес опекох едно голямо нищо, и сега започвам да ви чета отначало, за да постигна и аз вашите резултати.

# 209
  • Sofia
Ама много рецепти, много вкусотии! #Crazy Помогнете ми с кои хляб да започна , за да имам гаранция че няма да ми се смеят домашните?

Общи условия

Активация на акаунт