Нашият месец вече дойде, сладко СЕПТЕМВРИЙЧЕ да ни донесе!

• 11 344
  • 302
  •   1
Отговори
# 60
Eй, браво на Ваня! Уж го гласяха втория да е по-дребен, ама ей го и той какво голямо юначе!
iliqna,
Това за почивката на стомахчето е един от лафовете дето много доктори ги продават, без да има никаква медицинска обосновка.
В стомахчето на бебето само се пресичат белтъците на млякото, не се върши кой знае каква работа, тва да не ти е да ядеш пържоли на всеки няколко часа?
Плюс това нощното кърмене е гаранция че ще имаш достатъчно кърма, защото през нощта нивата на пролактин - хормона, който се грижи за количеството мляко - са най-високи.
По света (в страните с нормално отношение към кърменето) по принцип се препоръчва поне до 6-месечна възраст да не се отказва нощно кърмене и  на детето, смята се че то му е необходимо чисто от гледна точка на набавяне на нужните хранителни вещества. След 6 месеца вече го броят че може да е за успокояване. Бебетата денем много често по различни причини не успяват да се нахранят достатъчно, примерно има лудница вкъщи, мама е притеснена и вечер не й слиза толкова добре кърмата или нещо друго, а нощем всички са релаксирани и спокойни и много бебоци тогава си наваксват пропуснатото.
Изобщо откъдето и да го погледнеш си е необходимо да се дава на бебето да суче нощем, отделно че иначе ще ви побърка от рев, пък така го нахранваш  и заспивате, много по-лесно е. Не се тревожи за тия приказки на доктора и си слушай детенцето, то знае кога да се храни.

# 61

leiche добре дошли и Вие. За Окръжна болница впечатленията ни се припокриват. Аз първоначално на там се бях насочила, но и за окончателния избор за Втора градска не съжалявам. Беше ли си избрала лекар от Окръжна или при който се падна, като му дойде времето?

Да, бях си избрала най-напред лекар, който да ми следи бременността, паралелно с ЖК. Това е д-р Ангелина Илиева, която е прекрасен специалист и свестен човек. После проучих и практиките в родилното отделение в окръжна, където тя работи. Така се спрях на тази болница.

# 62
по повод на това, имам едно въпросче.Може ли с нещо да се ароматизира, та да не мирише бебо на зехтин?

Ами според мен са много малки да им се слагат етерични масла, аз не бих сложила. Честно казано не разбирам проблема - качественият зехтин мирише на маслини и на мен много ми харесва как ухае. Явно е въпрос на нос, мен пък много ме дразнят парфюмираните миризми на козметичните продукти, сигурно щото отдавна не съм използвала такива, които са по-ароматизирани. Мокрите кърпички например, когато ги купих за пръв път за сина ми (бяха на Нивеа), направо не можех да повярвам че това смрадливо нещо е предназначено да се търка новородено бебе с него.
Ако те дразни миризмата, пробвай с масло от пшеничен зародиш, то мирише според мен супер. Бадемовото пък няма никаква миризма, все ще си намериш някое да ти пасне.

# 63
Еееее, браво на Ванчето - ЖИВИ И ЗДРАВИ - И ТЯ И БЕБО!

Въобще, освен мен и още 2-3 неродили дами-септемврийки, има ли някой тук дето остана с корем? Mr. Green

# 64
  • Кърджали, България
Снежи, благодаря за посрещането  Hug

Честит син на Ваня!!! Да й е жив и здрав!!!

# 65
Zdraveite na vsi4ki:)4estito na na novite mai4eta 4estito i mese4inkite - neka badat poslushni i vse taka da radvat mama i tate.!Uspeh pojelavam na tezi,koito vse oste 4akat svoite beb4eta!
Az mnogo riadko pisha, no pak 4esti4ko popreglejdam foruma.
Rodih na 02.09 - momi4ence i se kazva EMA. Rodi se 3.100.Rajdaneto mina mnogo barzo i lesno.prieha me v bolnicata v 7.20 i rodih v 8.50.Iskam da blagodaria na ekipa v AG-bolnica vav Varna i na doktor Nikolov za grijite,koito polojiha. Predi niakolko dena pedito ni pohvali,4e naddavame mnogo dobre - ve4e sme 3.800.Samo na karma sme, voda ne davam, zasega nemame koliki. Obsto vzeto si imam edno poslushno momi4ence - qde i spi:)Po-goliamata mi dasteriq, koiato e na 1 godinka i dva meseca za razlika ot bebka ne me slusha,taka 4e se radvam,4e pone ednata slusha za v momenta.
Nasheto pap4e padna niakolko dena sled izpisvaneto i vse oste se obrazuvat sekreti okolo nego. Hubavo go po4istvam sas spirt. Pap4etata ne boliat,taka 4e deistvaite po-smelo.Ako beb4etata revat dokato im po4istvate pap4etata e zastoto im e stanalo studeno,a ne ot bolka.
Kozmetikata,koiato polzvam e na Bubchen i sam dovolna - ne se liostim.
Az sasto sam na mnenie, 4e beb4etata sa mnogo malki ,za da se polzvat eteri4ni masla.

Lek den na vsi4ki:)

# 66
Честито, Ванче - да ти е живо и здраво детенцето   bouquet
Феми, определено няма да се мажем със зехтин, че миризмаат на пържено ми държи влага още от бременността  Mr. Green засега съм доволна от олиото и днес виждам, че сме сменили вече кожичката  Mr. Green

# 67
Ние току що се прибрахме от контролен преглед при док, ама хич не ме зарадваха там. Наш бебо качил 400 грама, а трябвало за 1 месец да качим общо 750. И излиза ся че за 10 дена трябва да качим 350 гр. ( което било невъзможно ) и за тва трябвало да се дохранваме. Мен хич не ми се искаше да се кърмим и дохранвам, ама какво да направя та ся ми е малко чорлаво. Освен това при исписването ни бяха измерили 51 см ( то още при раждането бяхме така записани де ) а днес ни искараха че сме 50 ( абе шашава работа отвсякъде ) .
Сега бебо и майка ми заминаха на разходка а аз се истипосах на компа. Следобед съм пак на док тоя път мен да види дали всичко е ок ( че нали имахме малко проблеми ) и така. Това от нас.
Честит мъж на Ванчето и бързо да си се приберат в къщи.
Лек ден и цун на всички  Hug Hug Hug...

# 68
Ужасно ме е страх да не ми кажат, че не сме пораснали  Rolling Eyes
Притеснява ме вече и тази дълга жълтеница. На всичкото отгоре по лицето на Агопчо излязоха едни пъпчици с бели връхчета, прилича на тийнейджър.
Не се притеснявай, няма как да не е порастнал младежа. Той сам гладен няма да се остави и щом си яде, всичко трябва да е ОК.  Peace
Иначе ние карахме жълтеница почти един месец, а тийнейджърските пъпчици ое си ги имаме и докитата викат, че всичко е наред. Ще ти кажат да пие вода със захар най-вероятно, а пъпките минавали от само себе си. Аз мажa с Пенатен и има добър ефект.

Веси, какво АМ ядете вие, че акате редовно? И вие ли сте на Аптамил? Че ще се наложи май аз най-накрая да го сменя моето Омнео...

Ина, това с пъпчето е нормално. Мажи със спирт и прахче Топоцин и ще се оправи. Нашето падна някъде след 20-я ден и ми беше голям шаш и паника, особено при къпане. Но после с 2-3 дни Топоцин се оправи идеално.

Eee, браво на Ваня!  Laughing Да й е честит третия мъж вкъщи и всичките много да я слушат!   bouquet

# 69
  • морето и сините вълни :)
ей обеби се таз наща Ваня...

Да и  е честит  синът.много да гио радва и да ги слуша  bouquet  bouquet  bouquet

аз пак със съкровището на гърдите ми.Соинка си нашия като заклан..наръгах му в 3 часа биберона да плющи ама изяде само 50 мл.И усещам как след 30 минути ще тръгне да реве от глад.Ше му застърже китарата Joy Joy

Ама Базилискче-аз чесно да ти кажа вече мисля на моя синковец да му нарежа пържолка..то голяма ламя голямо нещу Sick.
Яде повръща,яде повръща,,то на битов алкохолизъм го обърна направо Joy Joy

Моя мъж за риба.а тука бомба паднала вкъщи,мивката пълна.шишета.,биберони,имам да гладя,ама аз на компа моля ви съ...

сега отивам да я върша таз работа.че после след тоя сън дето го спи  Влади ще има до 9 часа да  гукаме.

Между другото да се похваля  Влади гука вече...Много е сладко.Едва забележимо е ама се чува Mr. Green Mr. Green

А инъче за мазането..и аз съм доволна от Себамед..с тоз зехтин се придържам към мнението на мойта ПлоВдивска приятелка.Цяла бременност миришех на пържен картоФФ

Айде цалюффф на всички

# 70
ЧЕСТИТО НА ВАНЯ ЗА ГОЛЕМИЯ МЪЖ.ДА И Е ЖИВ И ЗДРАВ.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Еееее, браво на Ванчето - ЖИВИ И ЗДРАВИ - И ТЯ И БЕБО!

Въобще, освен мен и още 2-3 неродили дами-септемврийки, има ли някой тук дето остана с корем? Mr. Green
Има,има не се притеснявай.И аз съм си с тумбата още. ooooh! Whistling
Днес на прегледа се установи че нямам признаци за скорошно раждане и май в сряда ще ни режат!Утре съм на запис на тонове и ще видим! newsm78

# 71
 Mr. Green Ей, Basilisk-че, говоря сега с една приятелка:)
Тя ми вика: Абе, Basilisk няма ли да ражда вече  Grinning
Викам й: А ... ами тя всички ни обучи тука вече как да се грижим за бебешорите, май вече може да излиза в отпуска  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Абе пържени картофчета или не ... ше си ползваме зехтинчето, пък ... то картофчето си е мое  Heart Eyes със зехтинче и без зехтинче пак си го обичам безумно  Embarassed

Оле, мойто коте почна да мърмори нещо ... време е да става вече, че от 12.30 спи  Shocked
Шашнах се вече няма ли да става да папаме  newsm78

Кисессс.... че май наистина се събудихмеееееее  Mr. Green

# 72
basilisk  Hug Hug Hug благодаря за бързия и ясен отговор. И аз немога да си представя какъв рев ще бъде ако моя малък ДЗВЕР не се нахрани, ама......  Joy Ще се храним както иска мишока, а пък то ще си покаже  Grinning
ani-bani вие проговорихте вече  Laughing при нас се чуват едни страшни звуци, не ти е работа. Ръмжим страшно и от време на време раздаваме усмивки, особено след хранене сме много доволни  Party
berina стискам палци за добри новини утре   Praynig

# 73
  • гр.Варна
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ И НА ВАНЯ! bouquet  bouquet  bouquet
ДА ИМ Е ЖИВ И ЗДРАВ И ДА РАДВА МАМА, ТАТИ И БАТКО! Hug Hug Hug

И ние вече започваме да влизаме в ритъм!
Моят малък мъж много спинка и много папка, когато успея да го събудя за ядене! Grinning Grinning Grinning

Опаа, бебешки плач!

# 74
bebe_to,
Ти ще си решиш, но според мен е рано да дохранваш. Първо не е невъзможно да качите 300 грама за 10 дена, второ тези цифри не са толкоз твърди, а ориентировъчни и не заслужават да си прецакаш кърменето зарад тях и трето остава въпросът с кантарите. 400 гр за 20 дни са супер добре, бебетата наддават на подскоци по принцип, а и първите дни може бебето ти все още да е смъквало, да е било сънливо, да се е уморявало бързо, пък сега да си наваксва.
Не ми харесва този лекар, дето с толкова лека ръка предписва дохранване на кърмено бебе, което не е наддало зле. Според мен изчакай поне до следващия преглед преди да предприемеш каквото и да било, а дотогава просто бъди малко по-настоятелна с кърменето.
Знаем, че нямаш недостиг на кърма, даже беше споменала че имаш може би малко излишък, бебето ти се храни колкото иска, така че просто няма никаква логика да включваш добавки. Устискай сега, няма да съжаляваш!  Hug
leiche,
Много се радвам на позитивното ти преживяване с раждането, мисля че е защото си позитивен човек  Hug   Пожелавам си и аз такова.

Общи условия

Активация на акаунт