Нашият месец вече дойде, сладко СЕПТЕМВРИЙЧЕ да ни донесе!

• 11 351
  • 302
  •   1
Отговори
# 165
Хубав ден и от мен  bouquet

Аз вече за трети път питам, ама никой не ми отговаря  Thinking- как обличате бебчовците като излизате на разходка?

За "Памперс" и аз от няколко дни съм недоволна, Борис е мокър вече за трети път, както и всички завивки...Преди това ползвах Хъджис и бях доста доволна. Ама купих голям пакет на Памперс и като го свърша мисля да взема Либеро... Peace

За коликите взимаме Инфакол...една мама от Пловдив писа, че ще го внася, аз си поръчах от нея...и доста добре действа, да чукна на дърво при Борис - иначе много се мъчи и плаче, особено като забравя да дам преди храна. А и му харесват като вкус. Simple Smile

# 166
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
thumbelina, абсолютно същото си мислех и аз за нас, съфорумките, Токуда и кърменето. newsm78 Само galia2007 не се е отчела още...

Анирида те попитам, ти успяваш ли да се изцедиш за да видиш дали имаш определеното количество кърма. Мен помпата ме измъчва много, а и ми се струва че бебчо дърпа по много по различен начин. И за себе си си  мисля newsm78 , че дори и да не мога да "изпомпам" 70 мл/толкова каза доки/, бебка си получава толкова. А мерси за статийката, чета я вече трети път дано малко ми дойде акъла в тиквата, че от шашкане ще се побъркам #Crazy.

Аз не се цедя въобще. Знам, че имам кърма, понеже докато кърмя от едната гърда, другата почти винаги пуска по нещо. Като се храни Алек и го усетя, че започва да ме използва като залъгалка, стискам леко зърното, от което яде, и то пуска капчица - тогава го започвам с компресията, към която basilisk е дала линк - и по 2 часа стоим така на гърда, след половин час може пак да се събуди и да откараме още два часа.

Анири , ти твоя маник будиш ли го, ако е заспал и минават вече три часа?

Ами, през нощта не си давам много зор, макар че тогава се произвеждала най-много кърма; той се буди 2-3 пъти нощем и аз винаги съм му на разположение. Засега - така; ако продължаваме в същия дух, ще започна да го будя може би и през нощта.

thumbelina, и аз мисля, че компресията добре работи! Трябва все някак да бележим напредък. Peace

Малко е нелепо майката с най-ненаддаващото бебе да дава кърмачески съвети, но поне не може да ми се отрече ентусиазмът. Wink

mackomacko, голям съм мераклия за разходки, но за момента сме на етап "кърмене нон-стоп" и излизаме веднъж на ден за час наблизо, колкото да подишаме чист въздух. Като влезем в релси с кърменето и качването, живот и здраве, сама ще започна да свиркам за разходки. Laughing

# 167
brati_2  добре дошла и честит да ти е бебока да расте спокоино и да слушка мама и тати newsm51
Lillebi на мен лично доки ми каза да го обличам според себеси тоест аз ако съм по потник на него слагам потник и тенисчица значи както си облечена ти плюс още един чифт и го завивам с двоина пелина и така излизаме нали това е целта да се калява а не да се навлича и да се изнежи още повече

# 168
Ами и аз това се чудех...педито каза да го обличам добре...топло...с шапка и връхна дрешка, а то навън дърво и камък се пука от жега?! ooooh! Аз по сандали ходя...а той с шапка? Съвсем се ошашках...

Абе мамчета, Базилиск днес не се е появявала...дали пък няма да има щъркелова вест от нея, днес? Heart Eyes Hug

# 169
За обличането на бебо за разходка - мернах въпроса, но не ми остана време да отговоря. Нашата лекарка каза бебо да е облечен така, както мама плюс една пеленка. Шапчица и аз слагам ама една много тъничка и то най-вече от слънцето да предпазя главичката. Ако свеки ме види как я извеждам ще откараме още една седмица в подмятане, че се опитвам да я калявам, ама то е още рано. Не че обръщам внимание де, нито аз и се връзвам, нито тя си въобразява, че ще промени нещо като си говори. Така беше с повиването с пелени, слагане на шапка нощем и не се сещам какво друго.

# 170
Хей, мамита  Hug
Ние сме месечинка днес, така че ви черпя виртуално по повода с нещо сладко ...  Hug
Само дето не знам как да го сложа тука, тъй че си го представете  Mr. Green
Ние днеска за повода викам да излезем на разходка .... Нахранихме се и на нисък старт поехме към морската градина. Да, ама в момента, в който походихме 15тина минути и като се отвори една уста  ooooh! РЕВВВВ... гладна наща мома  Shocked И мама й неподготвена:  Shocked хукнах да търся спокойна пейка да я нахраня, че се кърмим и не иди да седна на центърЯ да разголя гръд и да я кърмя и ви казвам 2000 м. крос докато се скрием там на едно закътано място, че ... запушихме устата  Mr. Green Походихме после малко и айде у къщята  Party Та сега спим блажено  Blush

Наде, мерси за инфото за гъбичките  Hug И ние сме така с водата... на 2-3 дни ... само, дето аз я смених направо с глюкоза 5% ... но пак я давам на такъв интервал ... една от причините ми е, че не искам да свиква с шишето още  Rolling Eyes та затуй по малко:)

Базилискче, Heureuse, абе и нащо педи ни изписа вит Д по 2 капки на ден ... ама като ви слушам ше й слагам по 1 май ... утре ще говоря и аз с педито ...  newsm78

СаморасличеHug чувствата са взаимни  Mr. Green

Какви масажи бе, МоренскиShocked За колики ли? А вие някакви гимнастики почвате ли вече? За бебчетата де:) Щото аз се чудя как да я разкърша малката мома  Mr. Green Обикновено когато е гладна или зяпа ... щото ако я разбутам след като е яла ... или ше е като играчка ... една заспала такава, или ше върне манджата .... че след като хапнем гледам леко да се оригнем, слагам я в кревата и не я бутам вече, че ... тумбака явно много чувствителен  #Crazy

Mari_Pz, просто ми невежеството  Embarassed, ама какво е шуша  Shocked Rolling Eyes newsm78

Илианка, мойто корем се прибра още след раждането  Shocked На изписването 3 дни след това бях пушка. Няма ми само теракота на корема  Mr. Green, ама ги почнах коремните преси и смятам скоро да ги наредя отново  Mr. Green

Лилеби, да, тя Ани ме изпревари, но във Варна това удостоверение за семейно положение е заменено с Удостоверение за роднински връзки! Писах го малко по-напред, че ме върнаха като отидох с такова за семейно положение Crossing Arms Та, момичета от Варна ... за помощта си извадете Удостоверение за РОДНИНСКИ ВРЪЗКИ !!!

Ani, аз получих моите майчински (първата част от болничния ми) от средата на Юли до края (демек за месец Юли  Mr. Green ) сега ... средата на Септември !!!!! Тъй че смятай  Whistling

Thumbelinka, спокойно, миличка ... психиката преди всичко нали знаеш Wink И аз се шашкам много като ги гледам, че не са напрегнати гърдите ми, ама гледам да съм позитивно настроена и като я слагам на гърдата Боби и като я гледам как блажено си суче, а и като привърши гледам, че цялата й уста е оклепана с кърма и ми идват силите и вярата, че може би ще успея да задържа повече  Blush Спокойно  Hug

Tedi, браус, ей  Mr. Green Май кърменето добре ти се отразява  Mr. Green Дай боже на всички ни  Mr. Green

Lilebi, в това време обличам Боби или с боди с дълъг ръкав и едно гащеризонче (шапка прая некви опити да сложа, ама като ми изреве насреща  Shocked и ми секва мерака  Mr. Green ) или боди с късо ръкавче или без, ританки и една горничка (с шапката е същата хватка Mr. Green ) ... разбира се зависи от времето плътността на бодинцата предимно:) Общо взето не се влияя от това как съм облечена аз, че аз съм си зиморничава по принцип и гледам да не я правя и нея такава.... тъй че си преценявам на момента. А и винаги имам едно одеалце по-плътничко, с което я завивам. Но гледам винаги гърдичките й да са завити като излизаме на разходка Simple Smile

Туй то засега ...  целувкиииии  Hug

# 171
  • у дома с любимите си хора
Честито на новообебилите се мами!
Аз все още съм бременна!  Joy Joy JoyMr. GreenИ въпреки,че 2 дена му дръпнах безумно чистене беба не смята за необходимо да излиза,камо ли да ме удостои с болки или контракции.Утре пак съм на преглед.То за какво ли вече?! Rolling EyesТъй че ще си караме двечките така докато док реши,че е време за индукция.Честно казано вече се примирих с факта,че ще трябва да лежа неподвижно 8 часа докато получа пълно разкритие. SickТова е засега от нас.

# 172
И аз като Вилиан да кажа - с моя момък все още си се топлим в тумбака.
Понеже бях излъскала де що имаше у нас за лъскане, сега само седя вече и нищо не правя. То се видя, че и на челна стойка да се побия, наш бебо няма да излезе.
Утре ми е терминът, но това май вече няма значение. Та, ще ходим за последен ехограф при доктора, да си каже тежката дума - ще чакаме ли и колко.

# 173
  • Sofia
За масажи имах предвид не за колики, а както вика Феми гимнастика ... поне, колкото си спомням бяха потупване, поглаждане,.... пък четох някъде, че се започва след 1я месец, та затова питах.

# 174
  • у дома с любимите си хора
Моренка,масажите са наистина след навършен месец на бебчето.На нас сестрата ни показваше всички похвати и как точно се извършват.
Леле,не е истина-вече сте на масажи,а ние още не сме родили. Blush
Добре дошла на Камелия!

# 175
Здравейте мамчета,нас днес ни изписаха,и сега се чудя кое по-напред да започна у дома...

Аз съм поредният член на клуба"Бебчо не суче от сърната ми след секцио"Иначе коластра-преходно мляко имам за сега много и се цедя и му давам,но винаги предлагам зърна,днес учудващо засука от силиконовите зърна поне.Но като гледам не са ми добре оформемни зърната и с помпата и силиконките дано се оправят скоро,че ми е много гадно никога не съм си мислела,че кърменето ще е толкова трудно,но ми дадоха Константин на 3тия ден чак.

За моето раждане не ми се говори много-с две думи отидох на преглед и се оказа че имам гадно течение и никакви признаци за раждане,освен това бебо имаше лоши тонове и ме приеха в клиниката.Трябваше да избирам или да се мъча на системи за предизвикване с риск пак да се наложид а вадят бързо бебо или секцио.Избрах второто,въпреки,че бях яростен защитник на нормалното раждане.Като опре ножа...нещата се променят.Самата операция мина перфектно,възстановяването му също.

Дано се закърмим по-бързо,аз не губя надежда.Ще кача снимки по-късно.

Честито на новообебилите се Laughing

# 176

Mari_Pz, просто ми невежеството  Embarassed, ама какво е шуша  Shocked Rolling Eyes newsm78

Ми пиленцето бе, как да ти го кажа по цензурно newsm78

# 177
  • морето и сините вълни :)
имам новинаааа

Берина днес е родила със секцио в 15 чса  момченце 4200кг,51см.И двамата са добре
Да и е честит синът да е жив и здрав  и много да я слуша.

Ама найстина Базилискчето я няма,май ще си правят компания с Беринчето в Майчин дом ми се струва Mr. Green Mr. Green

# 178
Честито бебе на мама Берина! Само хубави неща на цялото семейство!

Ками, добре дошла! Надявам се неприятните спомени от раждането ти да бъдат заместени от приятни емоции с бебока!

# 179
Тук съм, тук съм, все така 2 в 1. Днес бях на ехо - води ок, плацента 3 степен, и тя ок, главата е високо и чакаме просто. В понеделник съм пак на ехо ако още не родя дотогава - не си го представям, честно. Кълча се тука в някви индийски пози на Кали, уж бебето да слиза, ама де да видим. Иначе гледахме белега от секциото за изтъняване, супер си е, значи демек шансовете са ми много добри за нормално, ама сега почнах да мисля да не стане някоя трътла тая мойта мома, че защо така не иска да й слиза хубавата главица в таза ми?
Lilian,
Ами щом бебчето прави такива хубави паузи, можеш да цедиш между храненията. Другият вариант е да цедиш преди кърмене и след цедене да даваш първо тази гърда дето си я цедила и след нея другата. Ама ако не ти е спешно трупането на запаси, по-добре цеди умерени количества, в смисъл не непременно за цяло хранене наведнъж, за да не си направиш някоя хиперлактация. Можеш да оставиш изцеденото в хладилника, после на следващото цедене да изстудиш новото количество и да ги замразиш двете заедно. Или на три пъти, според това по колко си решила да събираш и по колко искаш да цедиш. Просто колкото по-плавно го направиш, толкова по-безпроблебмно ще бъде. Успех!  Hug
Честно казано почвам леко да ви завиждам за разходките. И аз винаги съм обличала мойто маймуне горе-долу като мен - ако е в количка, плюс още някой слой отгоре. В началото се опаковахме доста, че беше декември, а сега наистина времето е едно такова неопределено. Струва ми се, че с боди, гащеризонче и някаква лека памучна жилетка + тънка завивка, която може да се махне, би било ок. И тънка шапчица на малките главета. Еееех, мечти! Приятни разходки и дано и ние по-скоро да идваме.
Ехаа, честит на Беринка големия юнак! Аз съм била в болницата, тя докато е раждала там.  Heart Eyes
Щом е секцио, имам още поне 3-4 дена да я издебна в Майчин дом. Надявам се да не я изпусна.

Общи условия

Активация на акаунт