Есента пристигна вече, Хасковлийчето е с елече

• 21 797
  • 282
  •   1
Отговори
# 90
  • хасково
Привет от мен.

това за менингита е страшно. Преди време имаше случай с едно по-голямо дете и питах нашата педка за ваксина - каза ми , че не е задължителна , но я има в аптеките и по желание може да се направи. Като се сетя как се казва ваксината веднага ще пиша.

А това с кухнята е направо ужасно -престъпление е да допускат да се разпространяват такива болести , където се отглеждат деца #2gunfire

# 91
здравейте, момичета!Аз пак не съм чела и писала отдавна.Заела съм се със себе си и се опитвам да се приведа в нормален външен вид и що-годе се справям.Не ми се пишеше из детските форуми, защото много грижи ме налегнаха с дечковците и щях само да се оплаквам.Набързо само да споделя:Соня имаше бронхопневмония, която откриха след триседмично ходене по мъките и която вече отшумя-да не чува дяволът- и сега лекуваме последвали я вируси и бактерии.Но, детенце вече изглежда добре.От всичко това Митко лепна някаква хрема, която продължава вече повече от 2 седмици и сега е съвсем лека.Аз също обикалям по лекари, но...оправям се,някак.Мите тръгна и на градина-за 7 дена, но му е голяма мъка.Вечер плаче, постоянно иска да е с мен...Е, това е около нас.Сега отивам да чета и назад, че съм се затъжила и се чудя как сте.А, това за салмонелата  ooooh! а за менингита-да не говорим... ooooh! ooooh! ooooh!

# 92
 Здравейте, момичета! Hug

И аз чух за менингита, но според нашето педи, детенцето е със съмнения за менингит. Дано не е това.
 А относно ваксината - казва се Act Hib и не е от задължителните. Аз лично съм я сложила и на двамата.
 А за болестите няма да говоря, че...... Деси беше три дни на градина още се лекуваме в къщи. Но да са такива, който минават!
 Били хлапето, оздравявайте бързо!

Лека вечер! Hug

# 93
Здравейте мами .Благодаря ви от сърце  за пожеланията.Прекарахме 4удесно  бяхме в едно ресторант4е  пийнахме и се по4ерпихме.Аз не съм 4ула нищо ама като  4ета сега ми настръхва косата  ScreamНие не вземаме от кухнята храна но  е ужасно #Crazy пък и този менингит дано по бързо отминава вси4ко.

# 94
  • Хасково
Привет от мен.

това за менингита е страшно. Преди време имаше случай с едно по-голямо дете и питах нашата педка за ваксина - каза ми , че не е задължителна , но я има в аптеките и по желание може да се направи. Като се сетя как се казва ваксината веднага ще пиша.

А това с кухнята е направо ужасно -престъпление е да допускат да се разпространяват такива болести , където се отглеждат деца #2gunfire
ваксината е Акт хиб, съставката я има и в пентаксим, и в тетраактхиб и други ваксини. слага се по схема- втори, трети, четвърти месец по една заедно с ДТК+реимунизация;          или една над 6 месеца и една реимунизация; или една доза над 1 годинка( до 5 може да се сложи). Преди за постъпване в ясла искаха детето да има сложена.
А аз имам купена за Дияна от 2 месеца и все не намирам време да отидем да я сложим. Ваксината пази само от един вид менингит.

А за болестите няма да говоря, че...... Деси беше три дни на градина още се лекуваме в къщи. Но да са такива, който минават!

Ей това им е лошото на яслите и градините...Бързо оздравявване и по-малко боледуване.
Соня имаше бронхопневмония, която откриха след триседмично ходене по мъките и която вече отшумя-да не чува дяволът- и сега лекуваме последвали я вируси и бактерии.Но, детенце вече изглежда добре.От всичко това Митко лепна някаква хрема, която продължава вече повече от 2 седмици и сега е съвсем лека.
#Crazy не ти е леко...само мога да ти пожелая бързо да се оправите и скоро да не ви повтаря. Панчо след изкарана бронхопневмония много лесно закачаше всякакви вируси. Трябва да подсилиш имунната система. А от подобни хреми от градината си докарахме синузит, който незнам докога ще си влачим (уж се израствало).
Ние не вземаме от кухнята храна но  е ужасно #Crazy
съгласна. ама то не е ли от едно място и за детските градини, яслите , и за вземане...

# 95
#Crazy не ти е леко...само мога да ти пожелая бързо да се оправите и скоро да не ви повтаря. Панчо след изкарана бронхопневмония много лесно закачаше всякакви вируси. Трябва да подсилиш имунната система. А от подобни хреми от градината си докарахме синузит, който незнам докога ще си влачим (уж се израствало).

Благодаря ти, Тони!В момента имам нужда от топли думи. Hug Ще и дам някакви имуностимулатори, но още давам АБ и смятам по- нататък, но ще говоря с лекарката и и ще видим.А за хремите в градините-ужас! #Crazy Пожелавам ви и на вас бързо да "израстете"синузита! Hug

# 96
Тоничка,
как е племенникът? Grinning
Майка му не е ли хасковлийка, да се включва при нас!? Wink

Мами,
имате ли опит и впечатления от някой добър логопед в Х-во!? newsm78

# 97
  • Някъде там на юг...

Ние не вземаме от кухнята храна но  е ужасно #Crazy
съгласна. ама то не е ли от едно място и за детските градини, яслите , и за вземане...

И аз това все се чудя   newsm78

# 98
  • France
Аз се притесних,че има менингит в Хасково и не пуснах Елена днес на градина, а и тя беше с температура миналата вечер.
Относно питането за логопед: доколкото знам, в Хасково за добър логопед се води Вичева   сл.тел. 624377   0886384126. Познавам я покрай дейността на организацията, в която членувам- Сдружение за инициативи по заекването.

# 99
Момичета искам да ви почерпя виртуално
Днес каката става на 11 г. Вече пубертета започва да ни тресе

Последна редакция: чт, 11 окт 2007, 11:15 от мама_съни

# 100
  • под шипковия храст
за менингита снощи са съобщили по ТВ, че имало случай! нали знаете от какво се провокира - мокри глави, стоене на течение. за предното детенце педи каза, че се возил на мотор с мокра коса и т.н. като си помисля, че и аз от бързане излизам след душ, но за децата трябва много да внимавам. ooooh!
логопед знам в младежкия дом, че има - моите приятелки там водеха децата, но дали е добър...нямам идея. то май много избор няма.
за салмонелата казали, че има пет случая, ХЕИ не намерили в кухните салмонела. аз нямам навик да вярвам на институции, но поне ще са се стегнали сега малко в кръста...аз не си падам по детската кухня, макар че ми е под носа /точно срещу нас е/
Тони, а опитахте ли физиотерапия? аз миналата година купих лампа и като видя, че някой подсмърча веднага почвам да го грея. сега смятам пак да я вадя, бях я забравила, добре че ме подсетихте!  bouquet
Били, оплаквай се на воля, душо...който не иска  да не чете...оправяйте се, ако можем с нещо да помагаме! Peace

мама_съни да ти е честит тийнеджъра!!! smile3525 newsm59  party023 до го затрупате с подъръци и прегръдки!
тъкмо си върнах формата, ама не мога да устоя на почерпката.. Joy

# 101
Логопедът, чийто офис е в Младежкия център е точно Вичева, за която писа pechovska  Peace От наблюденията ми /аз работя в МЦ/, доста хора я търсят..май е добър специалист  Thinking

# 102
мама_съни, честито ти пораснало момиченце!  bouquet Много сбъднати мечти! Peace

Благодаря за бързите отговори относно логопеда!!!  bouquet
М/у другото виждам един логопед на предизборния плакат на ВМРО, дали не е същата жена!?  Thinking Не че има връзка, де. Wink

Последна редакция: чт, 11 окт 2007, 11:50 от envia

# 103
ваксината е Акт хиб, съставката я има и в пентаксим, и в тетраактхиб и други ваксини. слага се по схема- втори, трети, четвърти месец по една заедно с ДТК+реимунизация;          или една над 6 месеца и една реимунизация; или една доза над 1 годинка( до 5 може да се сложи). Преди за постъпване в ясла искаха детето да има сложена.

Това значи ли, че не може да се сложи на 8 год. дете?

# 104
...за салмонелата казали, че има пет случая, ХЕИ не намерили в кухните салмонела. аз нямам навик да вярвам на институции, но поне ще са се стегнали сега малко в кръста...аз не си падам по детската кухня, макар че ми е под носа /точно срещу нас е/
...

На мен лично кухнята ми е много удобна, но и аз така си помислих, че проверката е по-скоро за сигурност, не беше ясно дали децата са заразени от кухнята, но се радвам, че не са.

Hug

Общи условия

Активация на акаунт