Златна есен е дошла, а навън щуреят МАЙ-ските деца!

• 11 726
  • 300
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Змейка,Честита ви годишнина.Пожелавам ви с всяка изминала година любовта ви да става все по-силна и още много години щастлив съвместен живот.

# 16
Здравейте,

Ето ме и мен новокръстена от denz -> де ни. Доста по-лесно и по-близо до реалното положение на нещата.
Браво, Олче, думи не стигат да изкажа възхищението си за старанието, с което красиш темите ни. Благодаря за смяната на снимката.   bouquet
Много се радвам за Калоян и Даниеле, че са изписани и доста по-добре. Разказът на Даниеле много ме впечатли, за условията в болницата и пр. и както тя каза, да се молим децата да са живи и здрави.
С голям интерес очаквам разказите на мамите, чиито деца тръгват на ясла. Предполагам ви притреперва отвътре. Моето мнение е, че всичко е доста индивидуално. Има дечица, които на 1,3 год. се адаптират супер бързо и без рев и с удоволствие ходят, така че ви стискам палци и с вашите малчовци да е така и да попаднете на грижовни лелки/каки/госпожи (незнам как е официалното название).newsm10
Нашето лично положение се свежда до отлагане на яслата до 2,4год. От понеделник започвам работа на 6 часа. Следобед ще имам време за детето, пък и баба му ще има възможност да си почива.  sleepuu
Ето снички как си играят с Никилоа на Таня_арк
А ето тук Таня ги хипнотизира с един мр3 плейър, моето момче е особено впечатлено:

Сори за качеството, ама са правени с телефона ми.
Ей, Мимоза, браво на твоята дъщеря. Далеч сме ние от тези постижения, дай ни на нас камъни да носим, пръчки да влачим.
Имаше още нещо, което исках да споделя, но настана страшен рев за компютъра и ембаргото върху него, така че до скоро.

# 17
  • София
Благодаря ви, мили мами, вие ме разчувствахте и изчервихте  Embarassed, радвам се, че изненадата ви е харесала.  Blush
С много желание и отдалече  Laughing ми идват идейките и така да се каже всеки ден по мъничко, не ми отнема кой знае колко. Нали го правя за най - милото нещо, което притежаваме - дечицата ни...  Heart Eyes Слабо е да се каже, че го правя от сърце.

За Коледното парти, с две ръце съм за (където решите...) и когато решите. На 15 - 16 има голяма вероятност половинката да изяви желание да ме води на фирмен банкет, обикновено към тези дати го правят Коледния, но аз бих избрала вашата компания при всички случаи. Heart Eyes
За софийска сбирка, пак когато има възможност (и места в парти - центровете...), ще се постараем да дойдем. Живи и здрави да са всички дечица, това е най - важното. Praynig
Аз отдалече се презастраховам, че няма да имам възможност  да участвам активно в организацията и на двете мероприятия, защот съвсем неочаквано и експресно се развиха при мен нещата - от понеделник започвам работа (на ново място...) и отсега ми се е свило сърцето...  Sad Явих се на интервю, като на шега и одобриха кандидатурата ми. Фирмата се занимава с внос на компютърни компоненти на всички нива и е официалният вносител на Hewlett Packard за Б- ия... Незнам как ще е работата, в какво ще се изразява и ми е много притеснено. Най - вече ми е мъчно за малкото ми момченце, от което не съм се отделяла откато се е родил... (На работещите майки сигурно им звучи познато моята мъка...) Ще го гледа майка ми, с която и той е свикнал, а и аз и имам доверие... Но ще ми е безкрайно мъчно да го виждам само вечерите и събота и неделя...  Sad
Моля, всички работещи сродни души да кажат по 1 - 2 окуражителни думи как свикнаха с новото положение в началото, че ми е ужасно трудно в този момент да мисля позитивно. Предварително благодаря...  Embarassed Rolling Eyes Hug
Да не забравя между другото, а пък и да не звуча съвсем минорно, днес имам повод за почерпка  cheers Drunk eat Popcorn cook: Велизар НАЙ - ПОСЛЕ ми каза "мамма"... bowuu Хареса му и цял ден си го повтаря. Малко време му трябва от вълна БАББА да превключи на МАММА, ама важен е крайния резултат...

Змейко, честита ви годишнина! Да сте все така готини, влюбени и лъчезарни! И да създадете още (поне) 2  Laughing такива сладурчета като Кали, че е грехота да се "хаби ма'триАла"  Laughing при тази красота, която ви радва вкъщи!!! Heart Eyes

# 18
Олче, много ти благодаря за сменената снимка( аз мислех скоро да те помоля за това).
Темичката е страхотна - както винаги

Нека се похваля и аз , че след седмица тръгваме на ясла. Дано се адаптира лесно и бързо.

Честит празник на Змейко!

# 19
  • Пловдив
Привет и от мен,
Олче поздравления за хубавата тема, много ми хареса и много приятно ме изненада като я отворих. Браво!!!   bouquet
Относно работата и притесненията....ще ти е криво и притеснено, това е нормалното чувство...но след работа ще получаваш много прегръдки и целувки, които аз не бих заменила за нищо друго. Така че спокойно и след седмица-две ще се чувстваш вече добре  Hug
Честита годишнина на Миленка! Едно наздраве имате от мен на хубавото ви семейство (и бързо оздравяване)!
Майчета след провала на мисията ми да науча малката на гърне през отпуската, бях се отказала от тази задача поне за година, но днес се похвалиха от градината че имаме попадение в тоалетната (там имат едни малки клекала и ги слагат преди и след сън), така че ще се мучим пак.
За коледно тържество съм за... пловдивчанки прибираме се на 15 декември така че бройте и нас.
Не на последно място да си кажа че много ми харесаха всички снимки на малките големи деца. А за сините очи на Мия ще си мечтая засега, дано следващия пут моите гени доминират или да сменя майстора
Хайде оставям ви, че отивам на купон....за пурви път ще имам гледачка за малката (тя моге и да не разбере, че ще спи като дойде)
Лека вечер

# 20
Олче, страхотна изненада си ни спретнала! Определено това е най вълнуващата тема!   bouquet Много се радвам, че си избрала мен за кръсница точно на тази тема.  Wink

Мимоз, браво на Жули! Без да я учиш ли започна да си казва пиш? А за слагането на ръчичката точно днес ми хрумна да уча Ивко вече да си слага ръката като с прозява. А Жули вече си е истинска дама, казва благодаря , ръчичка слага, страхотна е!

Аз изрових едно старо клипче на Ивко как се катери, преди да му сложим ограждения на леглото. Люба ето материал за гледане, специално: http://www.youtube.com/watch?v=Y9NOQPx38Pk
А ето тук и още две клипчета от морето, да внеса малко лятно настроение в есенната ни тема: http://www.youtube.com/watch?v=tS_J7rMe4sU ; http://www.youtube.com/watch?v=FjOhEjpTAVs

Змейко, честита ви годишнина! Ама каква годишнина е това, че нали скоро беше сватбата , да питам аз!

Олче, честита ти нова работа! Дано да се чувстваш там по комфортно от предишната! Аз окуражителни думи няма да пиша, защото още тази тръпка не съм я усетила изцяло. А сега майка ти ли ще излезе по майчинство, защото знам че е учителка е не като моите баби пенсионерки дето все се натискат да ходя на работа и да ми гледали детето!

Много хубави снимки на Миа , Марто и Ники!  Heart Eyes

# 21
  • София
Ей, Олче, надминала си себе си   bouquet
Аз чета ама няма какво да пиша.  newsm78 Нищо ново, Стоянчо се оказва разбойник и любовчия. Бие се по площадките, засипва децата с пясък, крещи, но иначе като види какичка на улицата и пуска най - чаровната си усмивка, само дето още не протяга ръце да ги прегръща  ooooh! Та незнам какво ме чака след 1-2 години. И не си мислете, че само така си говоря.
Олчето питаше за мерки и теглилки - онзи ден Стоянчо сам се премери на нашия кантар - 9,100 с дрехите. За сантиметрите незнам.
Идеята за среща е страхотна. Мисля, че другата събота или неделя е удачно с оглед на претовареният график на тези центрове. Само да вметна точно срещу нас има нов такъв, та ако никъде другаде не ни искат ще проверя и тук, но нямам лични наблюдения. Тъкмо като му се приспи на някой мъник мятаме го горе и купонът продължава  Joy
И за коледното парти съм съгласна  Peace Руми,   bouquet добре, че се сещаш навреме за тези неща.
Днес имахме много приятна среща с Руми и Косьо. Жалко, че Буболина с Никол не успяха да дойдат  Sad А и Верчето с Ради, но те имаха уважителна причина.
Уна, гледам се разписваш като гост, твоята тормозителка още ли не се е отказала от шпионажа.  #Cussing out Ей луди колкото искаш.
Де Ни, радвам се че се разписа - няма ли скоро да идвате по нашия край, ще ми е приятно да се видим.
Я то станало много дълго,
Лека вечер

# 22
Ей, Олче, само да знаеш как и се радвам на темичката-все се каня да ти пиша да сложиш снимка на Тони... bouquet
И при нас няма кой знае какво-изкарахме голям зор с подсеченото Д, но вече се оправи положението. Сега пък е с растройство... ooooh!,но и то минава, а около нас пълно с болни дечица  Sad Лято, зима-все върлува нещо, как ще ги опазваме, не знам (аз на кърменето за сега разчитам, но толкова взе да ми писва вече...не е истина, понякога направо ме влудява, като виси по 1/2 час на цица, пък аз две не виждам и ми се спиии  Tired Та да видим до кога ще я караме така. Но пък и зъбите продължават да го мъчат, та май хич не е момента за отбиване  Thinking). М/у другото- вие давате ли вече мед ?
За килограмите-Антон е 11 кг (или там някъде), аз дори се учудих, че все нещо слабичък ми се вижда напоследък  Blush
Недче, то хубаво, че Стоянчо е разбойник  Wink На нас днес ни отмъкнаха играчките-и то 11 месечно  Mr. Green, Антон гледа умно-умно и накрая ревна... Whistling Иначе какичките и ние много ги тачим  Wink
Май няма друго за сега...Лека и от мен Simple Smile

# 23
Олче, много ти благодаря за приятната изненада. Набарала си от новите снимки на Йони и си сложила най-хубавата newsm51 Страхотна си. И като цяло темичката ни е много хубава, подменена, цветна, абе прекрасна е! Браво!
 Честита годишнина на Миленка, още Калинки да си народят и все така да се обичат txtloves  loveuuu
 Ние си спретнахме страхотна разходка в един нов парк, с още няколко български дечица. Децата много се забавляваха и сега героите са уморени и спят, добър повод за мама да опне краченца пред компа smile3508

# 24
  • Varna
Олче,  Hug Hug Hug Hug Hug, страхотна темичка и голяма изненада за новите снимки на  геройчетата. Поздравления за новата работа.   И горе главата първата седмица ще е най зле, след това малко се свиква. Май това незвучи много окуражващо-  но часът е 24 а аз имам от една седмица свекърва в къщи и ще си я имам сял месец Mr. Green
 Най хубавото е че събота и неделя ще почивам  като белите хора- цели два дни Grinning
 По тоя повод Сиска в събота ще сме в Търново дано остане временце този път да се видим
  Честита годишнина и на Миленка.   bouquet

# 25
Тъй,тъй.....намери се добра душица да предостави филмов материал ...Ани,мерси ти  bouquet...много сладки клипчета Peace
Виждам,че и за Коледното Пловдивско парти станахме три желаещите Grinning/дано да се обадят поне още няколко мами,макар,че и така пак ще стане-някои сме приказливи за повече бройки/...аз също предлагам да го направим в детски център,че да можем и да се видим.../макар,че те Калинка и Христинка са кротки,да му мисля аз Mr. Green/
Олче,честита ти нова работа Peace-радвам се,че са те одобрили...а и колкото и да ти е трудно,все някога ще дойде и тоя момент-поне знаем,че майка ти е от стриктните баби и ще го гледа както трябва/че тук като гледам всекакви модели баби има-но като моите с толкова преобладаващ личен живот май други няма Thinking....и двете са ми така ooooh!-ама да са ми живи и здрави/...и честито ти "мамосване",сигурно ти се размаза всичко от кеф,а? Wink
На Змейкови годишнината би следвало да е от сгаджосването,че те бая годинки са вече заедно....то и аз им я честитих,ама пусто забравих да попитам каква е точно newsm78
Уна,и аз щях да питам за Еклер-а,какво стана Thinking....че попаднах на обсъжгдането в Клю-то....ама гледам Недка ме е изпреварила?
Неде,и наш Ивчо днес се показа като ценител на женската красота-на родителската среща така се метна да прегръща една кака,че щеше да я задуши......иначе описка всичко и си тръгнахме предсрочно/пък и то нямаше нужда от много седене-те нали казаха за парите колко и кога......и малко общи приказки за парлама/...а за разбойничеството-при агресията у повечето деца-няма да му е в минус.....колкото и да не ми се ще да пооощрявам подобно поведение,не спирам Иво като се сдърпа с друго дете/че баткото все ми реве като му вземат играчка,виж Ивайло си търси правата/
Елфче,аз съм се убедила,че при никненето на зъбите,кърменето май доста спасява положението....така,че не се отчайвай.....щом има мерак Тони,пък и щом мляко има....а и все някога се надявам да се откажат/доброволно/...иначе аз скоро не те бях виждала да пишеш,та да си призная,че ние ходихме до Хасково на 7-ми/,ама се оказа,че ти нямам координати за връзка/..А мед аз почнах да давам по-малко след годината и вече често му подслаждам овесените ядки.Мисля,че като съм го въвела постепенно и без проблеми,мога да го ползвам като противогрипно и подсилващо средство/четох че го препоръчват при нисък хемоглобин/
Мимозка-браво на Жули Peace,направо сте на светлинин години от нас....аз още се боря със зъби и нокти да му сменя памперса.......гоним се като луди всеки път......за гърне не ще и да чуе,камо ли да каже......и хич не му дреме напикан ли е,наакан ли......разкарва си се човека и си действа по-задачите.......От вчера обаче все ме води към банята и си иска четката за зъби...ако това минава за интелегентност-с това можем да се похвалим засега.
Сега си позволявам да дам  съвет на мамите дето ще дават децата си на ясла-ако има начин да ги води някой друг сутрин/татко,баба или просто този към който не са прекалено привързани/,а ако ги водите вие-опитайте се да сте позитивни/децата усещат нагласите ви и ги копират/....и не се разделяйте дълго.......така и за двете страни е по-леко.....после може да си поревете,но не пред детето.... това помогна при нас/макар,че Сами е по-голям,но също доста рева в началото....а съветите ги получих от минали през това мами/

И да попитам още нещо-последно срещата ви/не Коледната/ за другата седмица ли остана-че мен тая събота може да ме докарат към вашия край/ама не е  много сигурно още де,пък има кърмаческа среща,та се чудя още и се мая newsm78/
И затова отивам да мисля.....а на вас пожелавам лека и спокойна Heart Eyes Hug  bouquet

# 26
Олче, темата е прекрасна. Аз не обичам много анимации и картинки, но новите снимки  на децата ме трогнаха.  Успех на новата работа. Не се притеснявай за Велизар. Той ще е добре. А и ще имате много време заедно. ТИ винаги ще си неговата мама, а баба му ще си е баба. Може да пропуснеш някой моменти, но ще имате страшно много други - ваши, лични моменти и случки.

И аз съм За коледно парти. Само дамо да няма сняг точно тогава, но ще го измислим.
Ние закъсняваме с ученето на гърни. Ми като няма кой.... Криси като го сложа на гърнето и става веднага. Ползва го, за да го пълни с играчки или да си го слага на главата.

Честита годишнина на змейовете. Да се обичате винаги така силно и страстно!

# 27
  • Велико Търново
Добро утро,момичета!
Щях да пиша по-вече,но след филма,който гледах ще е по-късно!
Филма не е за всеки,но моля ви подпишете петицията!
ПРЕДИ ГОДИНА ЖУРНАЛИСТКА ОТ ББС СНИМА ФИЛМ В ДОМА ЗА ДЕЦА В С.МОГИЛИНО В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 9 МЕСЕЦА
НАСКОРО ФИЛМА БЕШЕ ИЗЛЪЧЕН ПО ББС-ПОТРЕСАВАЩ ФИЛМ НА УЖАСИТЕ,КЪДЕТО 75 ДЕЦА СЪЩЕСТВУВАТ В НЕЧОВЕШКИ УСЛОВИЯ-НИКОГА НА НАПУСКАТ ПРЕДЕЛИТЕ НА СГРАДАТА,ПРЕКАРВАТ ДНИТЕ СИ В КЛАТЕНЕ НА СТОЛА ИЛИ БИЕНЕ НА ГЛАВА В СТЕНАТА...ДОКЪТО НЕ СЕ ОСВОБОДЯТ ОТ МЪКИТЕ СИ-....САМО ПО ВРЕМЕ НА СНИМКИТЕ СА ПОЧИНАЛИ 3 ДЕЦА....И ТОВА Е В БЪЛГАРИЯ В 21 ВЕК

ЕТО-ВИЖТЕ ФИЛМА-АКО ИМАТЕ СИЛИ
http://video.google.com/videoplay?docid=-9176914173325307126

ОТ НАШАТА ОРГАНИЗАЦИЯ"ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" И ОТ ИМЕТО НА МНОГО ПОТРЕСЕНИ И ЗАГРИЖЕНИ ГРАЖДАНИ СЪСТАВИХМЕ ПЕТИЦИЯ-МОЛЯ ПОДПИШЕТЕ Я
http://www.bgpetition.com/izostaveni_deca/index.html

# 28
ох.... тъкмо го гледам този филм  ooooh!
наистина е супер тежък  Cry
гледах засега само 20мин, но вече ми се плаче и се чудя в каква държава живеем
 и аз ще пиша по-късно

# 29
Тоя филм имах неблагоразумието да изгледам снощи преди сън. Много е тежък. Още си мисля за децата! И петицията подписах. Дано се промени нещо, но не ми се вярва много. За да имат що годе стойностен живот такива деца , са нужни много средства, които държавата едва ли е в състояние да вложи в това.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт