Някой сблъсквал ли се е с проблема "Липом"

• 369 823
  • 498
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте Д-р Оги,

Диагностицирана съм с липом на рамото с големината на детски юмрук, който искам да го премахна по възможно най-добрия начин.
В тази връзка бих искала да ви помоля за помощ при избора на лечебно заведение, конкретен лекар и метод за неговото премахване с минимален белег (размерът на образуванието никак не е малък).

Предварително Ви благодаря!

# 241
  • София
Такива липоми се махат с минимален белег чрез липосукция, разбира се след изследване и преценка. Аз обаче нямам подобни координати. Ако е за оперативно отстраняване аз също мога да Ви бъда полезен.

# 242
Благодаря Ви за бързия отговор! Видях, че вие се занимавате предимно с деца, затова бих искала да Ви помоля да предоставите начин по който да се свържа с вас за консултация. Мога ли да си взема час за вас въпреки че съм възрастна? Предварително Ви благодаря!

# 243
  • София
Аз съм вече в отпуска. Мога да Ви прегледам идната седмица в частния си кабинет в "Зелената къща" срещу МВР болница на Руски паметник. Обадете се на 02 951 00 99 на секретарката да запише час.

# 244
  • София
Здравейте, докторе!Пиша Ви със следното питане - преди няколко дни си напипах много малко топченце отзад, в основата на тила, върху трапеца.Подкожно е, отначало беше леко болезнено, сега вече не е, с размер на лещено зърно е.Имах и силна мускулна треска в тази област точно по това време, не знам дали е възможно да са свързани.Първата ми мисъл беше, че е лимфен възел, но не е подвижно, меко е и ми се струва, че е прекалено поврърхностно за ЛВ в тази област.Точното място е където е под показалеца на снимката :

[img] [img] http://prikachi.com/images.php?images/12/8523012P.jpg

Там има ли изобщо лимфни възли или е само мастна тъкан и мускули и следователно е по-вероятно да е липом или киста?
Благодаря предварително

# 245
  • София
На това място може да има само лимфни възли, които често се увеличават при някакъв процес - вирусна инфекция, травма, претоварване. Убеден съм че не е нещо сериозно.

Все пак, ако изпитвате силно притеснение, идете на ехограф да се опита да види структурата на възелчето. Иначе едва ли има нужда от биопсия.

# 246
Здравейте Др.Оги бих искала и аз да попитам за моя случай.От няколко месеца имам топче на пръсеца,което при натиск и допир причинява доста наприятна болка.Бях на лекар и ми казаха,че е лимфомен възел и за момента не пречи освен ако не започне да расте.Още не е пораснало,но на моменти болката е много неприятна и започна да се проявява и при раздвижване на крака.Искам да знам каква е процедурата по отстраняването му.

# 247
  • София
Здравейте и честита Коледа.
Може би искате да кажете "лимфен възел". Малко необичайно място. Ако искате да бъде отстранено и да се изследва, това може да стане в амбулатория под местна упойка.
По принцип според мен това не е проблем, но една ехография може да даде ориентация.

# 248
Здравейте Доктор Оги, племеницата ми е на 9 години. Излезнал и е някакъв израстък на гърба, който я наболява. Лоштото е , че лекарите в Хасково са дали различни мнения на сестра ми относно този израстък. Първо - липом, а после киста, а сега атерома кутис. И в трита случая трябва оперативна намеса. Може ли да ни посъветвате , къде да я заведем в София ? Вие още ли сте в Пирогов - детска хирургия? За нас е важно да имаме точна диагноза и правилно лечение . Благодаря Ви предварително.

Последна редакция: пт, 12 фев 2016, 10:04 от gkostova

# 249
  • София
Вече работя в Токуда. Там може да запишете час за преглед на 02 403 4000. Вторник и сряда преглеждам по Здравна каса, а всеки ден между 10 и 13 часа правя платени прегледи в Детския център. За частния кабинет може да се обадите на 02 851 00 99

# 250
Вече работя в Токуда. Там може да запишете час за преглед на 02 403 4000. Вторник и сряда преглеждам по Здравна каса, а всеки ден между 10 и 13 часа правя платени прегледи в Детския център. За частния кабинет може да се обадите на 02 851 00 99
Какво е това "атерома кутис", нещо притеснително ли е или е киста?

# 251
  • София
Атером - киста пълна с кашава материя

# 252
  • Варна
Здравейте Доктор Оги!

И аз имам едно топче зад лявото ухо с размера на малко орехче,обаче не е меко ,а твърдо и не е подвижно.Имам го отдавна,от ученичка ,аз съм на 39.От седмица понаболява от едната страна на точето,като го натисна...мислите ли че трябва да се отстрани. Confused
Какво е това топче според вас?Направо като кост ,все едно е част от главата ми.. ooooh!

# 253
  • София
Явно това топче е вродена киста - те са доброкачествени. Напоследък е започнало да се раздвижва и да расте. Трябва да се махне, като задължително се изследва.

# 254
  • Варна
Явно това топче е вродена киста - те са доброкачествени. Напоследък е започнало да се раздвижва и да расте. Трябва да се махне, като задължително се изследва.
Благодаря ви!
Кой хирург ще препоръчате във Варна?

Общи условия

Активация на акаунт