Фъкане

• 118 951
  • 649
  •   1
Отговори
# 435
ето нещо ново от мама  Hug

Това мече ми е стара любов!  Hug Много си го харесвам!  Heart Eyes Поздрави за мама!  Hug

# 436
  Момичета, направо ме запалихте с това "фъкане". Като малка съм направила едно пано, но сега си купих комплект на Vervaco и фъкам, ли фъкам...
  Но имам няколко въпроса. Първо, като направите творението, перете ли го и  как. Основата е много твърда и т.к. в момента фъкам възглавница,  се притеснявам как ще го огъна. И второ, как след това правите възглавничките, защото основата е почнала да ми се нищи.

# 437
stasita здравей и добре дошла при нас!  Hug  Лично аз нищо не съм прала, и доколкото знам не е редно!  Peace Основата омеква в самия процес на работа! А на мен не ми се е нищела повече от една нишка, та затова смятам че и това не е проблем! После се пришива много плътно до самата прежда!  Peace

# 438
аз не ги пера. основата я подгъвам и зашивам към възглавницата, да не се брида. взимам готова калъфка и я пришивам към творението. това е. продават се и само гръбчета за фъкани възглавници, но са доста скъпи, а обикновена калъфка е 2-3 лева

# 439
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 ooooh! ДжиДжи, ти не казваше ли, че ги переш в пералня на 30 градуса? а аз така се радвах, че поне с това няма да си играя да го пера на ръка  Confused

питанката е  ooooh! за прането след като всичко е изфъкано, ушито, зашито и готово за ползване  Hug и след като е ползвано  Hug

# 440
а не съм прала, в упътването пише, че може да се пере в пералня на 30 градуса  Peace правилно си запомнила

# 441

Много благодаря за насоките!
 Здравка79 и на мен ми се нищи по една нишка, ама малко се притесних да не тръгне повече. Ще видя какви ще ги свърша като стигна до края на фъканката.

# 442
 stasita може ли да ни покажеш твоето произведение...... Пусто любопитство........ Embarassed

# 443
Още не съм готова, а и кой знае кога ще го свърша, но щом стане нещо с моите котки - първо вие ще ги видите. Поне на снимка Grinning

# 444
А задължително ли е да се купи такъв комплект? В смисъл, има ли начин да стане с просто закупени подходящи материали? Много живо ме интересува въпросът понеже  Peace Отдавна мечтая да разбера как се правят нестандартни килимчета, защото не се намират тука за купуване   bouquet

# 445
пробвали няма  Laughing но ти можеш да си първа

# 446
Здрасти, LEI! Може и с отделно закупени материали, но си е много играчка. Майка ми някога се запали и на една кука си наплете основа (като мрежичка) и след това ряза конци и фъка, та изфъка покривки за табуретки, столове и какво ли още не. Съвсем обикновени са, шарките, тя си ги измисляше и слагаше, взависимост от вълнените прежди, които имаше. За основа е пробвала и мрежестите чувалчета (дето продават разни зеленчуци в тях), но нещо не издържаха на издърпването и нищо не стана.
 На мен ми е по-итересно от готов комплект. Вярно е, че са скъпи, но пък и аз не съм бърза та всеки месец да си купувам.

# 447
основата е евтина  Peace няма смисъл да се пробва с друго, като струва 2-3 лева метъра

# 448
колко долу -горе струва комплект 40-40 ?

# 449
между 30 и 50 лева

Общи условия

Активация на акаунт