Купя ли си нова прежда, някой с шалче се урежда - 9

• 90 587
  • 349
  •   1
Отговори
# 210
  • в баира
Фифундрела - а напътствия за шапчицата можеш ли да ми дадеш? ( Embarassed срам ме е че много питам, но съм решила да го уплета).
Не мога, никога не съм плела такъв модел.  smihesorry

valkata78: Браво, особено за чорапите на 5 куки.

И аз да покажа една шапка, която изплетох на една кука и която доста бързо ми вървеше - просто е от дебела вълнена прежда.
http://i111.photobucket.com/albums/n141/shenevski/razni/Picture048.jpg
http://i111.photobucket.com/albums/n141/shenevski/razni/Picture055-1.jpg

# 211
Здравейте отново,
имам въпросче /за една шапка/, към Фифундрела понеже видях,че тя е плела подобна на нейното момченце, но може всеки който знае да се каже.
Искам да изплета шапка на 2 куки/плетката ще е примерно 2л и 2оп/.
Купих си прежда,купих си обръч.
И сега: - от къде се започва, как се получават едни чертички горе при оформяне на върха на главата, на обръч ли се плете или на 3 или повече куки.
Доколкото видях от моделите,които разглеждах се започва от горе, но как с толкова малко бримки.
Простете за въпросите, но не съм плела шапка на 2 куки.
Ще съм ви много благодарна

# 212
  • с. Драгоево, обл. Шумен
valkata78  всичко, което си изплела е прекрасно, особенно чорапа - браво Hug

# 213
Здравейте,
                valkata78 браво за чорапа направо е супер Grinning Grinning Grinning  Да си призная на мен и сега ми се пречкат куките като плета чорапи  Grinning  Добре че е баба да ми праща по нещо ново всяка зима Embarassed
Приятен ден на всички

# 214
  • в баира
Здравейте отново,
имам въпросче /за една шапка/, към Фифундрела понеже видях,че тя е плела подобна на нейното момченце, но може всеки който знае да се каже.
Искам да изплета шапка на 2 куки/плетката ще е примерно 2л и 2оп/.
Купих си прежда,купих си обръч.
И сега: - от къде се започва, как се получават едни чертички горе при оформяне на върха на главата, на обръч ли се плете или на 3 или повече куки.
Доколкото видях от моделите,които разглеждах се започва от горе, но как с толкова малко бримки.
Простете за въпросите, но не съм плела шапка на 2 куки.
Ще съм ви много благодарна

Аз я почвам отдолу - 2 лицеви, 2 опакови и плета с обръч нагоре докато стигна определената височина. След това сменям обръча с 5 игли и започвам да свивам: Тъй като бримките са ми на четирите игли, аз си определям на всяка игла да свивам първите две бримки, свивам през ред. Като ми остана около 16-20 бримки, режа конеца (по-дълъг) и с игла го промушвам през бримките. Така се затваря горе шапката. Зашивам оная част от шапката, където съм плела с обръч.

# 215
Поздравления към всички за плетивата!

valkata78 за чорапите специално   bouquet , в същия дух давай и другия!

Кога ли ще се заема и аз с чорапи? Понеже си имам други плетива не съм ходила още за прежда иначе задължително ще се възползвам и аз от описанието на smile smile .

Какви са Ви другите предизвикателства?

# 216
А с обръч не може ли да се плете в кръг  newsm78 /въпроса ми е пак за шапките/ вместо да се зашива отзад.

И аз много искам да се науча да плета чорапи. Ама от обяснението нищо не разбрах. Описанието на smile smile предполагам започва от горе от дупката, но като стигна до петата........
Може ли още някой да го обясни. С други думи, някой който се е справил вече.

Valkata78 поздравления !!!

# 217
  • Габрово
Благодаря ви, момичета Hug
Чорапа наистина заслужаваше аплодисментите защото е най-трудното нещо, което съм плела до момента. Сега ще обясня моя начин за петата специално за Мимоза...
Първо да спомена, че карах правата плетка 13 реда, а не 21 защото не исках да е много дълбок чорапа. За петата понеже така и не схванах това"Обръщаме от лицевата страна (плетем л. бр.) изплитаме първите 7 бр., 8-та бр. само я нанизваме на куката и изплитаме следващата 9-та бр.Обръщаме на опаката страна и прехвърляме взетата бр. върху изплетената. По този начин се получава свивка" та си карах аз като си свивах и тук 8 и 9 бр по нормалния начин, но петата визуално малко странна изглежда  когато е събут чорапа, но като го обуя е удобна, което е най-важното Wink

# 218
Мимоза това за петата:   
"Обръщаме от лицевата страна (плетем л. бр.) изплитаме първите 7 бр., 8-та бр. само я нанизваме на куката и изплитаме следващата 9-та бр.Обръщаме на опаката страна и прехвърляме взетата бр. върху изплетената"
 е за да стане уж по-красиво от външната страна. Просто си свивай както ти е удобно - резултатът ще е същият .
Ако нещо ти е трудно питай, защото явно не съм се справила добре с обяснението Embarassed  Успех

# 219
А с обръч не може ли да се плете в кръг  newsm78 /въпроса ми е пак за шапките/ вместо да се зашива отзад.

И аз много искам да се науча да плета чорапи. Ама от обяснението нищо не разбрах. Описанието на smile smile предполагам започва от горе от дупката, но като стигна до петата........
Може ли още някой да го обясни. С други думи, някой който се е справил вече.

Valkata78 поздравления !!!

Може на обръч, но малкото кръгче (началото или края, зависи откъде започнеш) ще ти е много трудно. Наскоро плетох кръг и от 5-те игли на обръч минавам чак след 80-120 бримки (започвам от центъра, преждата е средно дебела).

За чорапите:
http://www.royea.net/sockdemo1.html
http://picasaweb.google.com/carlawilt/VogueSocks
http://club.osinka.ru/viewtopic.php?t=18690&postdays=0&p … &&start=0

остават ми 4-5 реда и ще разгадавам това: http://foto.radikal.ru/f.aspx?b060734503615372cjpg.

# 220
  • с. Драгоево, обл. Шумен
момичета да се плете чорап може да е трудно и лесно, стига да знаеш как. Мога да ви обесня, но много трудно обеснявам, когато пиша, но ще опитам.
Аз първо нанизвам необходимия брой бримки на двете куки, като оставям още една за да я захвана за първата, за да не раздърпва плетката, след това разпределям бримките на четерите куки.
плета ластика в кръг (това вече сте го разбрали) когато стигна до петата , плета само с двете куки (както се плете всяка друга плетка - лицева и опъкува) Изплитам едно право пърче (около 10 - 11 реда) след това оставям  по седем бримки от вътрешната страна на двете куки или общо 14 бримки, продължавам да плета като на всеки ред вземам по една бримка от останалите отстрани, докато свършат, след това продължавам в кръг с четерите куки, до пръстите.
Дано да съм обяснила разбираемо.
Успех в плетенето!

# 221
Ох,момичета вече 2-3 дни чета,чета и не мога да прочета всичко,но пък видях страхотни модели ,от които мисля да се възползвам.В момента плета жилетка за голямата ми дъщеря, но става много бавно, защото плета само докато малката спи.Вчера купих малко прежда за шалове,но тях не знам кога ще плета.

# 222
  • Варна, морето и сините вълни!
Момичета много хубави неща видях. Браво!

Аз напоследък нямам време за плетки. У дома е лудница с двам абандити.
Днес видях много хубав шал срещу скромната сума от 50лв. Shocked Беше хубав и ще се радвам да ми подскаже някой как се плете.
Шала изглеждаше плетен на една кука плетка синдир,само че слепени един за друг по ширината. Имате ли идея как се постига отва нещо?

# 223
Да не би това да е такава плетката?

# 224

Общи условия

Активация на акаунт