Купя ли си нова прежда, някой с шалче се урежда - 9

• 90 450
  • 349
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна, морето и сините вълни!
Зпейте!

Мохер не е много добра идея. За да стои оперено е необходимо преждата да е твърда и по-плътна. С мека прежда ще се прегъва и ще се губи плетката. Препоръчвам ти габровските прежди "Лори" и там още една. Те са със 60% вълна и топлят много. Също са космати.  Mr. Green

..... Наистина съм впечатлена от това калко различно изглеждат нещата на едно красиво вратле и през обектива на отличен фотограф. Всичките модели ги бях виждала преди когато ни ги показваше Летящата, но сега ги видях с други очи. ...

hahaha Снежина забиваш нож в сърцето ми. Имам комплекса на некадърноснимащия.

Мерси! Много ще ида да видя за коя прежда говорите  bouquet

И аз като Снежина ще ти кажа че произведенията ти седят страхотно на моделите!Много по - различно от снимките които ти показа!

# 256

hahaha Снежина забиваш нож в сърцето ми. Имам комплекса на некадърноснимащия.

Аз фотографа исках да похваля, пък то какво стана! Дано да продължиш да си говориш с мен  Hug .

За сведение моите снимки съвсем за нищо не стават  newsm78 . По моему всеки е добър в нещо та не се компексирам от това.

# 257
Варно е, че Дуци, Зори и Тео немогат да бъдат сравнявани с телената закачалка от химическо чистене, на която провисвах плетивата.  Mr. Green Обаче Лулуто е страшна. Докато снимаше едното дете я дърпаше за крака, а другото тичаше около нея като в орбита. Имайте предвид, че снимките са качени така, както са заснети. Без никаква доп. обработка. Представяте ли си като ги обработи?

За другата фотосесия да знаете, че екипа е на ниво и ви чакам да се представите  и вие.

# 258
Здравейте момичета! От скоро съм в София и не мога да си намеря дебела прежда (за куки 10-ти номер) в ярки цветове, ще съм ви благодарна ако ми кажете къде да търся Praynig
Срещали ли сте шапка, като тази http://www.snimka.bg/album.php?album_id=81820&view=1&photo=1,но мъжка? Не намерих в руските форуми Thinking

# 259
а някой може ли да даде идея за бебешки ръкавички,само с палец...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=142765.280

идеята е тази, само трябва да се намалят бримките. Ако имаш въпроси съм на разположение.

# 260
  • София
smile3501

Зависи от дебелината на преждата, която си избрала, а по правило куките трябва да са 2 пъти по-дебели от преждата.
За да не разплиташ много, първо си направи мостра с плетката, която ще плетеш и си изчисли  колко бримки трябва да заплетеш първоначално.
Примерно:
Ако 20 бр. са 12 см  на мострата
        X бр.   -   40 см (или колкото ти трябват)
12.X=20.40
Би трябвало да започнеш с 66-67 бр. на гърба, ако моделчето е стандартно. За предниците (1/2 от гърба) - трябва да прецениш според модела им.
Ако има копчета - предвиждаш плюс 2 см на всяка предница за биета, като не забравяш да направиш от едната страна илици за копчетата. Биетата може да се наплетат допълнително при завършване на плетивото - заедно с вратната извивка.
За сложните и нестандартни модели, така или иначе ти трябват схема и описание, по които горе-долу преценяваш с каква прежда и куки да плетеш, ако не можеш да преизчислиш бримките точно за твоя номер.
Като за начало избирай по- лесни моделчета  Wink , а ние тука ще обираме овациите  Sick Wink

Багодаря за подробното обяснение!
Аз честно казано не харесвам много сложни плетки, разни осморки или подобни, окачени върху снагата ми. Ще е нещо максимум английски ластик или само лицева плетка, въпреки че според майка ми ще се развлече ако е изцяло лицево, но обещавам че ще се похваля когато е готово  Sunglasses

# 261
Момичета, видях шаловете в е-магазина ви. Много са хубави  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 262
Кравичке, големи красоти си направила. И сайтът е добил съвсем друг вид. Като професионалните модни сайтове. Успех!

# 263
Браво   bouquet поздрваления   bouquet адмирации за Летящата кравичка.

Айля, много ми харесва синия пуловер и бяло-бежевата блуза.Страхотни са.

А аз да се отчета, оплетох шапката на 2 куки на сина ми. Оказа се, че може да се плете на обръч в кръг, без шеф. Стана разкошна.
И свивките горе на главата оправих. Ще ви я покажа при първа възможност. Апарата ми се развали, но довечера ще я снимам с телефона, че ми е голям мерак да се похваля.

# 264
Варно е, че Дуци, Зори и Тео немогат да бъдат сравнявани с телената закачалка от химическо чистене, на която провисвах плетивата.  Mr. Green Обаче Лулуто е страшна. Докато снимаше едното дете я дърпаше за крака, а другото тичаше около нея като в орбита. Имайте предвид, че снимките са качени така, както са заснети. Без никаква доп. обработка. Представяте ли си като ги обработи?

За другата фотосесия да знаете, че екипа е на ниво и ви чакам да се представите  и вие.
страхотни неща на страхотни модели! Понеже Вергилия ми проглуши ушите, реших да надзърна и аз и ахнах!

# 265
# 266
Момичета, благодаря за добрите думи. Човек се чувства удовлетворен, като харесват нещата му.  Grinning

Мимоза, любимата ми цветова комбинация.

# 267
Mimoza много добре са ти се получили нещата, поздравления!

Летяща тия шалове са наистина страхотно попадение, кой от кой по-хубави. Надявам се да има интерес. Освен шалове имаш ли друга идея по която да се плете?

# 268
tuly,ти ли питаше за петите на чорапите?Виж долу линка,тук съм ти снимала подробно описание как се плетат,дано ти помогне!Ако не можеш да го разчетеш,ще го препиша направо тук,само дай знак.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=184529&photo=7

# 269
Освен шалове имаш ли друга идея по която да се плете?

Може и чанти. Може всичко, но хората трудно купуват нещо, което не могат да премерят.

Днес качих Моделите на Steisi

Общи условия

Активация на акаунт