Множествена склероза

• 158 243
  • 645
  •   1
Отговори
# 435
  • Linz
anuschka, точно това е, което описваш... при мен изчезваше малък участък от зрителното поле, но последите 2 пъти (миналата седмица и днес) е само трептене, което ми пречи да виждам добре... Ми не е симптом на МС това (днес пак изчетох доста информация)! Thinking

Да, все едно плуват, трептят едни елипси отляво при мен, които при затваряне на очите се превръщат в светкавици. И са много назъбени, разноцветни.. Не знам дали го описвам добре
Аз май се позамислих в последно време като чета темата. А навремето ти беше писнала и такава тема за това трептене.
Моята офалмоложка не ми казва нищо притеснително...
Не знам, аз няма да си поставям сега диагнози. Но ти стискам палци все пак нещо някъде по веригата да е сгрешено! Praynig
Да, абсолютно същото е и при мен!
Значи помниш темата ми?! Вече я няма...
Не е МС, споко- виж, че при другите тия оплаквания изчезват с навлизането в критическата.
И на мен никой офталмолог не ми беше споменавал, че може да е нещо притеснително. Докато не се появи тази невроложка, която търси хора, които да се подложат на ваксината...

# 436
  • В тъмната гора.
Ренка аз съм със страхова невроза и паническо разстройство.......вече 5 години, имам силни пристъпи и наистина е ужасно, имам изтръпвания, проблеми с очите, трептене но на клепача. Миналата вечер, неспала, уморена и съсипана от операцията на сина ми в тоалетната с периферното си зрение видях нещо като топка електрически искри, помислих си, че нещо не съм в ред, погледнах разгледах, след 15 минути пак. Често при силно напрежение виждам замъглено имам леко главоболие.
Вътреочното налягане и последствията от него се изследват в тъмна стая, пускат силна светлина с окото и гледат със специален оптичен уред капилярите в окото.
Ренка, след като прочетох постовете до тук виждам, че диагнозата ти не е сигурна. Не се предавай, отиди при най-добрите специалисти и изискай всички необходими изследвания. Не са малко лекарските грешки.

# 437
  • Linz
Вътреочното налягане и последствията от него се изследват в тъмна стая, пускат силна светлина с окото и гледат със специален оптичен уред капилярите в окото.
А, това ми е правено много пъти. Казват ми, че е нормално.
Не съм предполагала, че пристъпите на паническо разстройство са толкова сериозен проблем. Аз не съм получавала повече от година- след като ми изписаха Серопрам за главоболието.
Питах и във форума за МС на ДИР-а за трептенето.

# 438
  • Габрово
Рени, това трептене, което описвате с anuschka ми е много познато. Когато бях на 13-14 год. страдах от ужасно силно главоболие. Родителите ми смятаха, че се дължи на възпалените ми синуси, но след години когато започнах да чета медицинска литература установих, че по-вероятно е това главоболие да се е дължало на мигрена, предизвикана от промени в хормоналните нива. Та тези трептения, както и изтръпване на челюстта, езика и едната буза предшестваха тези мои пристъпи на главоболие. Както се появи това главоболие така и изчезна, с него и трептенето. Може би вече на 15 год. когато бях нямаше и помен от него.
И аз съм в отбора на лекувалите се от паническо разстройство и отговорно мога да заявя, че също съм имала макар и слаби трептения по време на панически пристъп то тогава съм получавала какви ли не симптоми, които са ме "водили" и при какви ли не лекари.   

# 439
  • Burgas, Bulgaria
Рени потвърдиха ми че изследването на ликвора е най-добрия тест за МС
ти плащаш ли или си с направления -

# 440
Холограма, не знам кое точно е мерене на очното налягане. Ако е това, където бъркат в окото...

Това е.
Не е като при преглед на очни дъна (за което някой говори по-горе).
Трябва да изтърпиш - просто не трябва да мигаш, докато ти вземат отпечатък, нито боли, нито е страшно. Не си ли си вадила винарка от окото никога?  Simple Smile
Прави се при глаукома (а дъната показват изменения на кръвоносните съдове, много чести при некоригирана хипертония)

Трепкането на окото ли е или на клепача (нямам предвид като си правите тайни знаци с мъжа ти  Wink)

Рени, светкавици, проблясъци и пр. смущения в зрението без друго са си тревожен симптом. А ако са придружени от изследване, показало лезии в мозъка, са си направо сериозни.
Въпросът е дали изследването е прецизно, за да няма лечение по погрешна диагноза, защото става дума за мозъка.

(А за ЕЕГ някой питал ли те е вече - то е функционално изследване, за разлика от ЯМР)

# 441
  • Linz
За очното налягане- знам, че не боли и не е страшно, но не мога да не мигам като ми бъркат в окото Confused
Трептенето е на окото- част от зрителото поле трепти много бързо, а като затворя очи виждам трептяща светеща цветна начупена линия, оформяща незатворен овал.
За лезиите в мозъка ми казаха, че не са нещо необичайно. Но като се прибавят тези, в гръбнака (които в моят случай не са на 100% сигурни) работата загрубява (тогава критериите за МС според някой си МакДоналд се покриват) Tired

# 442
  • home!sweet home!
Рени, как си?Има ли нови развития при теб?

# 443
  • Linz
Нищо ново. Ядосвам, че в лабораторията, където ми правиха ЯМР са изтрили моите файлове и сега не мога да изпрятя снимките да ги погледнат извън София Close
Току що ми доставиха книгата "Излекувай тялото си" на Луиз Хей и я разглеждам. Още ми е трудно да я асимилирам Rolling Eyes
Срещу причина за мнжествена склероза пише "закостеняло мислене" Mr. Green Но "коравосърдечие"... Naughty Със "страх" съм съгласна- изпитвам панически страх Confused

# 444
Рени, ти нямаш ли извадени на филми снимки?!

# 445
  • Linz
Имам само извадените снимки. Които няма как да изпратя по пощата (най-малкото трябва да ги пазя). А можеше да ги изпратя за ново разчитане в чужбина...

# 446
Имам само извадените снимки. Които няма как да изпратя по пощата (най-малкото трябва да ги пазя). А можеше да ги изпратя за ново разчитане в чужбина...
Потърси добър скенер - може би барабанен, тези с възможности за сканиране на диапозитиви също може да ти свършат работа.

# 447

Потърси добър скенер - може би барабанен, тези с възможности за сканиране на диапозитиви също може да ти свършат работа.

С барабанен скенер може да сканира перфектно филм с размери колкото на стандартна снимчица.
Но рентгенова снимка ??... и изобщо снимка с оригиналния размер на нейните филми...

По принцип скенерите за големи филми не са толкова прецизни, колкото на нея й трябва. Иначе и с цифров апарат щеше да може да си снима филма и да го прати по електронната си поща, което звучи малко... особено.

# 448
  • Linz
Дори не знам, че има различни скенери... Rolling Eyes

# 449
Абе как така ще ти изтрият файловете? Това е безобразие!

Ти сигурна ли си? Да не са те поизлъгали нещо?

Общи условия

Активация на акаунт