Множествена склероза

• 158 317
  • 645
  •   1
Отговори
# 480
  • Linz
anuschka, по принцип май не е симптом на МС. И моята майка го е имала като млада и е изчезнал преди 10-тина год. Преди малко една лекарка й е казала, че това е симтпом точно на МС; при нейна приятелка заболяването протича точно както при мен... Така ме объркават вече всички Sick Sad
По принцип не е от полза да се сравняваш с другите. Но не ти пречи да изследваш зрителни евокирани (предизвикани) потенциали.

# 481
Аз ходих при Боримир Фурнаджиев, страхотен специалист и човек, имам му доверие. Твоят световъртеж какъв е и от колко време?
Човек трябва да намери верния лекар. Аз имам познат с диагноза като твоята и се поддържа с лекарства. Бъди силна. Успех!

# 482
  • Добрич
anuschka, по принцип май не е симптом на МС. И моята майка го е имала като млада и е изчезнал преди 10-тина год. Преди малко една лекарка й е казала, че това е симтпом точно на МС; при нейна приятелка заболяването протича точно както при мен... Така ме объркават вече всички Sick Sad
По принцип не е от полза да се сравняваш с другите. Но не ти пречи да изследваш зрителни евокирани (предизвикани) потенциали.

Всъщност, да, няма да се сравнявам с никого. 
Скоро така или иначе ще си вземам направление за офталмолог, ще говоря сериозно с нея и за това изследване. Очен лекар ли ги извършва, всъщност?   bouquet

# 483
  • Linz
Не знам, май са тесни специалисти, които се занимават точно с разчитане на резултатите от изследването.
Иначе невроофталмолога ми изписа нещо за очите точно във връзка с този проблем и сега отивам да си ги купя.

# 484
  • Добрич
Не знам, май са тесни специалисти, които се занимават точно с разчитане на резултатите от изследването.
Иначе невроофталмолога ми изписа нещо за очите точно във връзка с този проблем и сега отивам да си ги купя.

Благодаря за инфото.
Между другото аз вече почти от година нямам този симптом. От тогава всъщност започнах работа и се успокоих Wink
Кажи все пак какво ти изписаха. Peace

# 485
  • Linz
А пък аз напоследък съм под по-голямо напрежение и оплакванията зачестиха Rolling Eyes
Току-що ги купих- Гинко Билоба, лекарствена форма (не хранителна добавка) и Геритамин newsm78

# 486
  • Добрич
А пък аз напоследък съм под по-голямо напрежение и оплакванията зачестиха Rolling Eyes
Току-що ги купих- Гинко Билоба, лекарствена форма (не хранителна добавка) и Геритамин newsm78
Хм, витаминчета значи и гинкото. newsm78
Дано ти подействат добре!  Heart Eyes

# 487
  • Linz
Мерси  bouquet
Очната каза, че това би трябвало да предпази очния нерв от атрофия.

# 488
Рени, може би си виждала този тъжен пример за експериментите с нови ваксини:

Ваксина срещу СПИН се оказа, че носи по-голям риск от заразяване/08.11.2007

Ваксина срещу СПИН, тествана от лабораторията "Merck", се оказа не само неефикасна, но и ваксинираните хора по-често се заразяват със СПИН от останалите, третирани с плацебо, сочат резултатите.

Тестовете са спрени. Американската фармацевтична лаборатория обяви на 22 септември, че е сложила край на тестовете на ваксината V520, която бе описвана като многообещаваща, след като изследване показа, че съвсем не е ефикасна.

При по-задълбочени изследвания се оказа дори, че доброволците, които са я приели по-често се заразяват със СПИН (24 от 741 здрави доброволци), от другите, на които е сложено плацебо (21 от 762 здрави доброволци).

Тестовете са направени на 3 000 души между 18 и 45 години в различни части на света....

http://botevgrad.com/news/?itemId=1533

Виждаш ли, защо толкова се стараят докторите по болниците, дето правят платения маркетинг на производителите?

Последна редакция: чт, 08 ное 2007, 17:49 от Холограма

# 489
  • Linz
Да, точно това ме притеснява дори повече от евентуалните страничните явления- че може да предизвика или ускори процеса.

# 490
  • Linz
Благодарение на някои от момичетата тук (най-вече на Silvy A) стигам до извода, че всичките ми оплаквания са на психогенна (или психосоматична ли се нарича?) основа. Замислям се пак да започна Серопрама, а лезиите за сега да ги забравя. Но може би трябва да се справя със страховете, които подтискам (това ще опитам да направя с препоръчаните от roza66 книжки).

# 491
  • home!sweet home!
Благодарение на някои от момичетата тук (най-вече на Silvy A) стигам до извода, че всичките ми оплаквания са на психогенна (или психосоматична ли се нарича?) основа. Замислям се пак да започна Серопрама, а лезиите за сега да ги забравя. Но може би трябва да се справя със страховете, които подтискам (това ще опитам да направя с препоръчаните от roza66 книжки).

Мила Рени, позволявам си да ти дам съвет от опит - Серопрама няма да оправи страховете ти, както Сероксата не оправи моите! Искренно ти препоръчвам психотерапия - дългосрочна е, но резултатите са за цял живот!  Hug

# 492
  • Linz
Като психотерапия първо мисля да опитам с подходяща литература.
А хомеопатията може ли да помогне при проблеми от психично естество (включително паническо разстройство)? Колкото повече мисля за проблемите, толкова повече се задълбочават оплакванията, за това ми се струва, че трябва да променя мисленето си, възприятията си. А това е по-трудно, отколкото си мислех.

# 493
  • home!sweet home!
Като психотерапия първо мисля да опитам с подходяща литература.
А хомеопатията може ли да помогне при проблеми от психично естество (включително паническо разстройство)? Колкото повече мисля за проблемите, толкова повече се задълбочават оплакванията, за това ми се струва, че трябва да променя мисленето си, възприятията си. А това е по-трудно, отколкото си мислех.

Рени, избора на хомеопатията пред химията е отличен!

# 494
  • Linz
В събота съм на преглед при хомеопат (д-р Николов в Хирон) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт