Множествена склероза

• 158 252
  • 645
  •   1
Отговори
# 405
  Рени  Hug
 А сега да отговориая на тоzи въпрос
Защо производителите на експерименталната ваксина не са започнали прилагането й от МС общество?
  МС и МГ об6тество не са държавна институция.Те могат само примерно да органиzират една лекция,на която да поканят харата и това е . 6то zа въпрос е това? 

# 406
...Всички ще остареем, ще се разболеем, ще умрем, но е безпредметно да се измъчваме с такива мисли. За това смятам, че трябва да живеем тук и сега...
Ако ти го бях казала аз, вероятно щеше да прозвучи грубо... но това е чистата истина. Животът е сега, в момента, използвай го, защото времето тече и ние остаряваме с него...

# 407
  • София
Момичета, няма смисъл от спорове. Всеки изживява подобна диагноза по своему. Във форумите срещнах мнения на видимо доста подтиснати хора. ...........

Рени,подкрепям напълно решението ти.И ти се възхищавам много.
Аз също щях да те посъветвам,ако може да се отърсиш от всичко това.
И да нямаш тази болест,от внушения и притеснения,стрес може да се получи какво ли не...

Много прегръдки и все така силна и волева бъди! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: сб, 03 ное 2007, 01:45 от Исайкова

# 408
Хей, Рени,
Възхищавам ти се!

Според мен настройката ти е правилната, независимо дали ще се потвърди или не диагнозата. Ти самата, най-добре си знаеш докъде да задълбаваш в търсенето на информация. Понякога човек и хипохондрията може да го хване от прекаленото взиране за всякакви симптоми. А пък при теб може да се окаже, че нямаш никаква МС, за което аз най-много се надявам. Така, че да рискуваш да изпаднеш в депресивни състояния преди да е доказана, е абсолютно излишно.

Казано е (от лекари), че много голяма част от лечението се дължи на желанието и решението на пациента да пребори болестта на всяка цена. Така, че положителната ти настройка е верният път. Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 ное 2007, 20:04 от Silvy A

# 409
Рени, от вчера постоянно мисля за теб и вярвам, че и лекарите грешат, че ти си много силен човек, че имаш невероятни деца, огледало на родителите си, разбира се! Заради всичко това вярвам, че си толкова здрава, колкото всеки друг, всеки си има по някоя здравословна липса...
не се изразих добре, но макар и напълно непозната, мисля за теб и ти желая само най-най доброто Hug Praynig

# 410
  • Linz
Благодаря ви, момичета! Heart Eyes
Искам да ви попитам какво мислите вие... Преди малко отново получих пристъпа, при който се появява трептене в периферното ми зрение (и за който ме изпратиха на ЯМР със съмнение за МС). Обадих се на майка ми и й описах точно какво ми става. Тя ми каза, че е имала абсолютно същите оплаквания- и като усещане, и като времетраене, и като честота. При нея също това оплакване е започнало на 20 год. Продължило е до 45-тата й год., когато с появата на менопаузата е изчезнало главоболието и трептенето (сега тя е на 55 год.) Какъв извод мога да направя? Thinking

# 411
Рени,
това може само да ти говори, че този симптом, може и да не се дължи точно на МС, а на нещо друго. Затова, трябва да направиш докрай всички изследвания, за да си 100% сигурна какъв е проблема при теб. Недей да правиш компромиси със здравето си Ренка, всичко друго можеш да оставиш за по-нататък, но това е важно - заради хората, които те обичат и имат нужда от теб.
 Heart Eyes

# 412
  • В тъмната гора.
Рени, какво точно представлява този пристъп?
Какво виждаш, какво усещаш?
Може да се дължи на нервно напрежение, на работа с компютър.........

# 413
  • Linz
Silvy A, аз направих всички изследвания, които ми казаха докторите. Сега освен да ги повтарям.

Mishel_, появява се едно трептене, което заема 15-20% от зрителното поле (като затворя очи виждам една начупена линия, която трепти много бързо) и ми пречи да виждам в този участък. Трептенето никога не се появява на едно и също място, освен това се мести- не е статично. В рамките на половин час отшумява.
Всички очни лекари, които са ме преглеждали казват, че това са съдови спазми. Съветват ме да взимам медикамент, понижаващ кръвното налягане (но аз упорито не го правя, а май трябва).

А за апарата, на който правих ЯМР чух, че е най-скапаният в София... егати и късмета!

# 414
Рени, здравей пак,
не искам да те успокоявам или да ти вдъхвам надежди, не пиша с тази цел, а само ще споделя два опита - мой и на майка ми.
Имах такива трептения в 8-ми клас, значи съм била на 15 години. Само, че моите заемаха много по-голяма част от зрителното ми поле. Като се прибирах например ми ставаше така и се блъсках по дърветата и хората, толкова не виждах. Бях много уплашена какво ми е, но не знам защо не съм споделила с нашите. Ходих на очен лекар, защото мислех, че не виждам и че е от очите. Нямаше ми нищо. Тези пристъпи ги имах около половин година. След тях започнаха панически пристъпи и страхова невроза, които влачих точно 15 години.
Трептенията и невиждането се оказаха от ниско кръвно.
Скоро споделих с родителите ми част от тези неща и майка ми каза, че като млада е имала абсолютно същите пристъпи, пак от ниско кръвно и панически пристъпи, които са й обяснили, че се получават при по-чувствителни, впечатлителни и жалостиви натури, защото преживяват прекалено емоциаонално различни случки. А и до развинтено въображение, ако питаш мен. При нея, както и при майка ти, след менопаузата са спрели тези неща. Появява й се гадене и невиждане да речем веднъж годишно. При мен засега няма нищо. Та така  Hug

# 415
  • home!sweet home!
Рени, в подкрепа на мнението на Блонди, ще кажа, че аз също имах този вид трептене, и също се оказаха панически пристъпи и страхова невроза. Спазми ли са незнам, но знам, че тези психични състояния предизвикват такива симптоми. Hug

А за големите разбирачи- доктори какво да ти кажа? Бях в осмия месец бременна като ми правиха ЯМР, защото едното око ми се изкриви. Ямр- то ми беше перфектно, но лекарката, когато видя резултата, явно недоволна, че нямам МС ми предложи за по сигурно да ми направи и пункция, а аз ще раждам вече. Теглих и една майна и си тръгнах, а тя не спира да ми говори как може и да имам демилианизиращо заболяване. От тогава минаха 3 години. А аз все си мисля, че по-сигурно от ЯМР няма, но както и да е. Оправих се със съдоразширяващо за 2 седмици и така.

Последна редакция: сб, 03 ное 2007, 12:21 от fanta

# 416
  • Linz
 Shocked Никога не съм свързвала паническите пристъпи и трептенето пред очите!... Панически пристъпи ми се появиха като ученичка, а трептенето- като студентка. Аз наистина съм много чувствителна... Сега разбирам, ще тези неща може би са свързани Rolling Eyes Много ви благодаря, че ме "светнахте".
Остава да намеря и обяснение за лезиите ми... Confused

# 417
  • Burgas, Bulgaria
Рени мила на мен ми отхварлипа МС като ми направиха милография и взетия ликвор от там го занесоха в лабораторията на 4-ти км. там отхвърлиха МС и знам че това е най-точния начин.
съжалявам ако пиша нещо което не те интересува но нямам време да чета много назад че днес ни изписаха от болницата с малкия и постоянно се навъртам около него  Hug

# 418
  • home!sweet home!
Остава да намеря и обяснение за лезиите ми... Confused

Аз мога да ти предложа моето разбиране, но няма да е медицинско   bouquet

Помисли за това, че Господ /примерно/ ни праща изпитания, за да ни покаже нещо. Дали не е време да помислиш за себе си ..... newsm78....
Мислите са материя и черните мисли могат да се материализират в....лезии например.
И когато материализираш положителни мисли - лезиите да изчезнат.
Рени мила, не съм луда, просто вярвам в тези неща, имала съм доказателства за тях! Това, разбира се не значи, че не трябва да търсиш по-прецизно диагностициране, но можеш поралелно с това да работиш и в нематериалното.  Hug

# 419
  • Linz
mama21, напротив- много ме интересува! Като имаш време напиши ми нещо повече за тази милография (да разбирам ли, че това е лумбална пункция)?

fanta, дано да могат да изчезнат- аз ще направя каквото зависи от мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт