Мами в ГЪРЦИЯ - 7 (с една принцеса повече)

• 21 005
  • 281
  •   1
Отговори
# 60
и при нас вечер ,ако температурата падне под 20  малкия не може да заспи.
igi_toneva и от мен честито   bouquet  bouquet  bouquet

# 61
Ох и аз съм като Теопр не мога да трая на студено и предпочитам 30 градуса целогодишно! Благодаря на всичи за пожеланието и дано се връща на всяка от вас многократно!!! Не знам за изнежване, но аз съм свикнала да спя в студена /неотоплявана/ стая и само си пускам електрическото одеало да ми е топло в леглото. Тази зима обаче не бива да се нагрявам, защото чакаме бебок, а в стаята ще бъде топло и още от сега се чудя как ще спя и как ще търпя, а и после като дойде бебо направо нямам предства как точно ще се случват нещата, от сега съм в сериозни размисли. Най- много вечер да ги оставям с таткото и аз да спя в хола като предварително проветрявам и го изстудявам, голям майтап ще сме. За пояснение нямаме повече стаи където мога да отделя малкото, а при нас да е студено, но и да имахме би ме било страх да го оставям цяла нощ в друга стая.

# 62
teopr, 22-23 градуса си е нормална температура, през деня може и малко повече, но не и нощем, даже казват, че 18 е идеалната температура за спане, но това  за мен е прекалено студено.
ние пак си имаме друг проблем - моите свикнаха лятото да се разхоздат само по гащи и сега не искат дрехи, аз обличам те събличат.... #Crazy

# 63
  • Гърция
igi, кога очаквате бебето?

ние пак си имаме друг проблем - моите свикнаха лятото да се разхоздат само по гащи и сега не искат дрехи, аз обличам те събличат.... #Crazy

Joy на колко са години?
Племенниците ми са така, цяло лято боси и сега като се чувам със сестра ми само това им повтаря "обувайте си пантофите" "пак ли сте боси" и т.н., между другото днес в София сутринта е било 0 градуса.

# 64
Хихи,ти май си била у нас....Щото и аз така, същия проблем имам. С малката естетвено. И не само, че се съблича и събува (пантофи не носи, въпреки, че в момента имаме три чифта), а и се отвива. Дефакто спи само по пижама. ПАк ше трябва да купувам скафандър за спане. Днес се прибирам от работа и ... нашата хубавица седнала в хола, гледа си Мики Маус и боса. Краката й ледени.
Утре трябва да сляза до центъра и да й купя терлици. Силно се надявам поне тях да носи.
И все нещо не й е удобно. Сега сме на вълна да не носи копчета. Т.е не обличамв дрехи с копчета. Сутрин, преди да я изпратя на детска, е голям екшън. Седим пред гардерода й и умува коя дреха без копчета ще сложи, докато  на мен не ми прикипи...
Якето, естествено е разкопчано, нищо че кашля като магаре.

Момичета, до утре. Отивам да решавам задачи по алгебра с баткото

# 65
igi, кога очаквате бебето?

Joy на колко са години?
Племенниците ми са така, цяло лято боси и сега като се чувам със сестра ми само това им повтаря "обувайте си пантофите" "пак ли сте боси" и т.н., между другото днес в София сутринта е било 0 градуса.
Големия е на почти на 4, малкия почти на 2.напражо ми писна аз да обли4ам те да сабличат, ей сега Криси(малкия) пак ми домъкна панталона и чорапите си(сложих му блузка с копчета и не може да я маха нея Wink)чудя се възможно ли е да не му е студено....
0 градуса Shocked....тожа се казва студ....

# 66
нали казват,че децата имат по-бързо кръвообращение и по тая причина им е студено/топло при по-ниски температури отколкото на нас.....а се познавало дали на дете му е студено,ако му е студено нослето Peace

# 67
.....а се познавало дали на дете му е студено,ако му е студено нослето

Да, така е наистина. Днес сутринта се изумих за сетен път. Чакаме с Елпида рейсчето, да дойде да я вземе. Пред нас минават коли, децата отиват на училище. Пълна какофония и лудница, характерна за 8 ч. сутринта. И както си чакаме, пред нас минава една кола, с две деца вътре (видима възраст 4-5-6 год), които бяха с дебели, зимни якета, с качулки и шалове. Опаковани... #Crazy #Crazy #Crazy
Аз така опаковам Елпида, когато я пращам зимата при майка и при минусови температури...
Верно, че сутрин е хладно, но чак пък толкова....

# 68
Добро утро момичета, каде сте всички?днес пак пече хубаво слънчице, гласим се да ходим на разходка Grinning
попаднах на този списък на greenpeace на гръцките фирми, кои от тях използват чисти продукти и кои може би използбат мляко и месо от животни хранени с ГМО, ако някои се интерисува - това е линка http://www.greenpeace.org/raw/content/greece/press/118523/112553.pdf
приятен ден на всички!

# 69
.....а се познавало дали на дете му е студено,ако му е студено нослето

Да, така е наистина. Днес сутринта се изумих за сетен път. Чакаме с Елпида рейсчето, да дойде да я вземе. Пред нас минават коли, децата отиват на училище. Пълна какофония и лудница, характерна за 8 ч. сутринта. И както си чакаме, пред нас минава една кола, с две деца вътре (видима възраст 4-5-6 год), които бяха с дебели, зимни якета, с качулки и шалове. Опаковани... #Crazy #Crazy #Crazy
Аз така опаковам Елпида, когато я пращам зимата при майка и при минусови температури...
Верно, че сутрин е хладно, но чак пък толкова....
И аз много се чудя на такива родители, защто навличат децата си, а те самите са леко облечени, обикновенно отговора е "страх ме е да не настини", е ,разбира, се резултата е обратен - децата се изнежват, потят се и са все болни. аз съм в другата крайност, в4ера се поболях, че ги изведох с дълаг ръкав, а беше такава жега наван на сланце....

# 70
igi_toneva, честито за хубавото събитие!

Момичета, тук в София сутрин е голям студ, а при вас нещо като аномалия ли е това студено време или просто е подранило? Питам за Атина, защото края на месеца ще ходя при мъжа ми за около месец и да знам какви дрехи да помъкна!

# 71
Аз не съм в Атина ама си го дават голям студ, само за пример ще кажа че в Москва всички са учудени защото снегът е дошъл с 2 седмици по - рано , което е досатъчно показателно за това какво ще се случва!!! А иначе и аз съм против навличането на децата, братовчедка ми живее в София, както знаете централно парно жега от всякъде и сега само да излезе без да е опакована зимата и веднага е болна. Според мен не бива да се изнежват децата, аз лично съм оставяна да спя на студено след 3тата си годинка / имам впредвид в неотоплявана стая/, но за мое щастие боледувам много рядко и обикновенно боледуването минава бързо и доста лесно. Често казано имам намерение така да действам и с моето дете и се надявам че е правилния подход!

# 72
igi_toneva, честито за хубавото събитие и от мен!  Hug

pretty, аз съм в Атина, времето е хубаво днес. Последните 3 дни пусках климатика, но днес си е за къс ръкав. Тук зимата знаеш каква е. Не си вземай кожух и дебели пуловери. Сега сме на отворена врата към терасата и в стаята е 22 градуса. Пиши като ще гласиш багажа да ти кажа дали не е станало много студено.  Simple Smile

# 73
Лилянчо    - благодаря за помощта!  Hug Този проблем ме тормози, защото този път ще поостана повече и все пак съм ограничена откъм багаж, който мога да взема!

# 74
  • Гърция
Здравейте момичета,

имам един въпрос към вас по отношение на ваксините- разглеждах здравната книжка на беба и ми направи впечатление, че ваксините започват от втория месец и не правят БЦЖ в родилното. Обадих се на педиатъра и ми каза, че правилно съм разбрала. До тук добре, но във втория месец (според календара в книжката) се правят две ваксини, та въпроса ми е на куп ли са или в различни дни? Не, че няма да питам лекаря като идем на консултация, но ми е интересно.

Общи условия

Активация на акаунт