18 СОУ в София с японски, китайски, арабски и фарси.

• 168 171
  • 903
  •   2
Отговори
# 120
  • София
Наслуки,
моля те кажи, как е занималнята за 1-ви и 2-ри клас? Чух, че нямало достатъчно стаи и се налагало 2 класа да се събират в една стая.....то по- добре да не записваш детето на занималня: нито ще си научи там, а само ще се натовари допълнително.  Интересува ме и до кой клас е занималнята. Явно имаш поглед върху нещата, моля те сподели.
не съм Наслуки,
но и аз да отговоря. Дъщеря ми е първи клас в момента там, ходи на занималня, наистина в занималнята не е много стгрога дисциплината, но е факт, че тя си пише всичко там, занимава се, аз вече не преглеждам нещата след като се прибере, всичко е написано и направено.
май наистина имаше някакъв проблем или със стаите или с недостиг на учителите, защото на 15 септ ни помолиха да ревизираме доколкото е възможно бройката на децата, които ще посещават занималня. Но пък е факт, че които иска и има нужда - ходи на занималня.

# 121
  • София
Наслуки,
моля те кажи, как е занималнята за 1-ви и 2-ри клас? Чух, че нямало достатъчно стаи и се налагало 2 класа да се събират в една стая.....то по- добре да не записваш детето на занималня: нито ще си научи там, а само ще се натовари допълнително.  Интересува ме и до кой клас е занималнята. Явно имаш поглед върху нещата, моля те сподели.
не съм Наслуки,
но и аз да отговоря. Дъщеря ми е първи клас в момента там, ходи на занималня, наистина в занималнята не е много стгрога дисциплината, но е факт, че тя си пише всичко там, занимава се, аз вече не преглеждам нещата след като се прибере, всичко е написано и направено.
май наистина имаше някакъв проблем или със стаите или с недостиг на учителите, защото на 15 септ ни помолиха да ревизираме доколкото е възможно бройката на децата, които ще посещават занималня. Но пък е факт, че които иска и има нужда - ходи на занималня.

bouquet  bouquet Благодаря за отговора.
А като станат 2-ри 3-ти клас? Има ли занималня или трябва да търсим частна такава, с транспорт, евентуално?

# 122
Занималнята е до втори клас включително, като за всички 2-ри класове има 1 или 2 групи занималня. Но пък и децата за занималня са много по-малко.
Да, имаше проблем в началото със занималнята, тъй като на 2 паралелки се прави 1 група. От двете английски паралелки почти всички искаха да ползват занималня и известно време групата беше от 35 и повече деца. Впоследствие някак се разреши проблема - мисля, че се намери още една преподавателка, не че стаи е нямало.
Научават си достатъчно в училище. Досега не се е налагало да си дописва нещо вкъщи. Имат време и за игра, стига всички да са приключили с домашните.

# 123
  • в зоната на здрача
Здравейте..
изчетох цялата тема..къде разбрах -къде не разбрах..ама реших -18-то ще бъде,знаех го отдавна, но сега вече съм сигурна.
Само ми кажете,дали не съм закъсняла,чета че някой мами вече са записали децата си.
Аз мислех че ще се записват по към май месец,а то...
Това ,че е тъмно в класните стаи на първокласниците,не е проблем на моя ще му купя миньорска каска-те са с лампички.. hahaha

# 124
Хм, здравейте!
Мога ли да помоля нещо? Бих искала да ми обясните подробно за 18-то. Например какъв трябва да е бала на ученика, за да влезе в това у-ще? Или, дали ще може да влезе с 4, или 5 за годината по алгебра и геометрия и 6 по БЕЛ? Да ми обясните също така, дали ако избере руски, ще има проблем с учителите, които преподават и дали щом е избрал точно определен език го учи само 1вата година, а после всички предмети на този език?
БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ!  Tired Face Tired Face Tired Face

Ако се сетя още нещо ще попитам  tooth  love001

Някой ще ми помогне ли?  #Crazy

Леле  Joy
Моля, да ми се помогне! И тъй като виждам, че децата на повечето майки тук са малки и те записват децата се от първи клас, ще призова за помощ Zanda Ksurik  newsm03  love001
Ии, не я тормозете жената! Щом работи в това у-ще, няма начин да не знае какво става при начален курс  newsm78

# 125
sega__1, ти в крайна сметка майка ли си или ученичка?
Или зависи от темата? Това не прави добро впечатление.
Освен това публикациите ти не са достатъчно, за да преценяваш кой кого тормози, още по-малко защо.

На въпроса ти:
Балът за 18-то не е много висок - миналата година минималният бал на първо класиране за паралелките с източни езици е: японски език - 28,858; китайски - 28,841, арабски - 27,125.

Справка 1 класиране 2007 г.

# 126
cool_witch, благодаря ти! Наистина трябваше да знам, но разбирам защо се заяждаш... Аз изказвам мнения по различни теми, да.. и какво от това?!  bowuu Flushed Не мога ли и аз като всички тук да изказвам мнение?!  newsm78 Извини ме, но коментарът ти за мен е напълно излишен.. И все пак благодаря!   Animal Tropical Fish  bye

# 127
Изобщо не се заяждам. Питам по повод на твоите представяния в темите, в които си влизала.

...Аз съм още ученичка, та затова не искам да ги махам.., а и наще няма да си дават парите за козметик, при условие че мога в домашни условия да се оправям..

...  Та ако мога да попитам, дали ще можете да ми предложите някоя хубава гимназия за моето дете, което май вече не е детее.., ама те нали са пубери та не знам какво ще си хареса моята...

Радвам се, че съм отговорила на въпроса ти.

# 128
На мен ми звучи доста грубо и изключително едностранно мнението на триУедно. Моите деца не учат в 18-то, но нещата, които споменавате, като дисциплина в училището - те се случват навсякъде. И това какво е нивото на дисциплината в училище, зависи и от нас - родителите. Това, че сте толкова отрицателно надъхана срещу учителите, може би донякъде допринася за вашите несгоди  и неволи. Може да звучи смешно, но аз считам, че човек привлича събитията, които се случват с поведението си и мислите си. Мислите негативно - лоши неща се случват. Аз по принцип вярвам, че хората са добри и правят добри неща, както и се старая да правя добри неща, да съм ведра и усмихната, да радвам хората около себе си с позитивната си енергия. Далеч съм от мисълта, че само хубави неща са ми се случвали, но доколкото зависи от мен, това не ме озлобява, а напротив, прави ме по-силна. А тонът, злобата, омразата, неуважението, която лъха от Вашите постинги триУедно лично на мен ми прави не добро впечатление. Написаното от Вас, поднесено по този начин изобщо не би било възможно да повлияе на решението ми да учат или не децата ми в училище като това. Може и да са верни нещата, които казвате, но със сигурност ще потърся и други източници, защото определено звучите като човек, който пише тук с определена цел - да окепази това училище, за да постигне лична някаква изгода.
И г-жо Занда - бъдете спокойна - има и хора, които няма да се повлияят от това елементарно и долно списване. Кусури сигурно си има навсякъде и наша обща задача е, да променяме нещата за към по-добро. Изчетох всичките ви постинги и ще се радвам да има повече Учители като вас.

# 129
Освен това публикациите ти не са достатъчно, за да преценяваш кой кого тормози, още по-малко защо.

Такаа.. Това там горе как да го разбирам?! Ако не заяждане, какво?! Не смятам, че някой тук, най-малко аз, е длъжен да ти се обяснява какво, как, кога и защо прави.. Възпитанието ми не ми позволява да падна на нивото ти да се защитавам зад разни неща, които си писала, както ти направи.. Да, писала съм всякакви глупости, но не разбирам защо напълно непознат човек от интернет ще се занимава с мен, за да ме поучава какво да правя и какво не... Единствено и само, за да искам съвети и да ви моля за помощ (просто, защото явно на момента съм имала нужда..) съм си я направила тази регистрация тук.. и не смятам, че по броя на публикациите, имам по-голямо или по-малко право да изразявам мнението си!
От тук, нататък, ако имаш да ми казваш нещо-пиши на лична, моля ти се. Да не вземат да ти станат множко публикациите, виждам-важни са за теб.  omm
И пак-БЛАГОДАРЯ за информацията, която ми даде  Wink bye

# 130
Записването е вече факт, преди известно време минах от там и ми казаха че ще започне през май, преди две седмици звъннах по телефона и ми казаха - О госпожо ами то вече започна.Така че ако имаш желание направи си копие на акта за раждане на детето и направо в училището.Там ми обясниха че когато получим от детската градина удостоверението за завършена предучилищна трябва да го занесем  - то е един вид потвърждение.След това започват да се сформират паралелките.Началото на юни ще пуснат списъци на приетите ученици.Това е което знам.

# 131
  • в зоната на здрача
Записването е вече факт, преди известно време минах от там и ми казаха че ще започне през май, преди две седмици звъннах по телефона и ми казаха - О госпожо ами то вече започна.Така че ако имаш желание направи си копие на акта за раждане на детето и направо в училището.Там ми обясниха че когато получим от детската градина удостоверението за завършена предучилищна трябва да го занесем  - то е един вид потвърждение.След това започват да се сформират паралелките.Началото на юни ще пуснат списъци на приетите ученици.Това е което знам.
Благодаря ти много, Hug
в понеделник ще тичам да видя ..дано не съм закъсняла..

# 132
Ами, не мога да не се изкажа и аз. Stuck Out Tongue
Това училище е отвратително! Mr. GreenСъжалявам, истината боли. Първо, че е в цигански квартал. Уж на две спирки от Руски паметник, уж на Пиротска, ама тази й отсечка е циганска. Обградено е (или поне беше до миналата година, вече го завърших) от рушащи се сгради, пълни със смет и честа гледкща околонего са циганските каручки.
Няма да се отнасям да обяснявам за ниво на дисциплината и на държането, това го има навсякъде. Но повечето преподаватели не са никак свестни. Соня Тотева, например, през цялото време ни наричаше "гадни глобалисти" и ни обясняваше колко лошо нещо е ЕС и как не знаем какви ужаси ни очакват. Освен това, беше сектантка. И бълваше змии и гущери по адрес на Волтер, толкова деструктивна личност за човешката култура. И беше откровено луда. Вълчанова беше разказвала на един родител как Тотева водела някакви деца в секта и тогава едва се отървала от уволнение (връзки в инспектората има, това я крепи Rolling Eyes).

Хайде, няма да изброявам всичките идиоти, ще спомена любимите си учители - Наташа Янчева (химия) и Рашел Леви (л-ра). Първата не знам колко свестна е като човек, но е брилянтен преподавател, който успя да ме накара да заобичам предмета й завинаги, макар и да съм с хуманитарен уклон. Втората повечето ученици я мразят, защото е строга и студена на вид, но аз дълбоко не мога да се съглася с отрицателното отношение, защото е невероятно умна, страшно добре преподаваща и хич не е толкова режеща за оценки, просто иска срещу тая оценка, която ти пише, да има знания. Няма друг толкова ерудиран човек, толкова вдъхновяващ в четенето.
Да знаете, образованието по история е скандално лошо. Има един добър учител, ама не се паднахме при него и сменяхме всяка година. Едната ни разправяше за секссимвола на Англия Хенри ХVІІІ и гей-наклонностите на скандинавците по негово време, другата ни гледаше на карти. И т.н. и т.н.

За езиците - доколкото знам, източните езици се преподават добре. За съжаление, останалите учители изпитват някаква дива злоба към това, че учиш странен език и като си на международен изпит за ниво в СУ ти слагат поне три контролни на следващия ден. Защото повечето са дребни душички. По персийски и японски език обучението е много, много добро. Освен това има постоянне достъп до л-ра, но речниците пак са проблем. Така е с редките езици, няма начин. Sad За китайският нямам наблюдения как е, имам една колежка в СУ с китайски, не се е полаквала, не е и хвалила, тъй че не знам.
За английски и френски - чувала съм добри неща. Така че от езикова гледна точка нещата са хубави, ама като цяло училището не е нищо особено.

За първолаците - по-добре да си намерят по-добро училище. Звучи много добре японски и китайски, но такива има и по универститети, и по курсове и т.н. Моят личен съвет е децата в първи клас да почват с английски - без английски в днешно време са заникъде, а на късни години е по-сложно. А за другото - винаги има време.

Успех на всички! Mr. Green

# 133
  • София
Соня Тотева по философия ли преподава?
По мое време се казваше Соня Зафирова и беше невероятен ерудит  и продавател. Преди да дойде в 18-то е преподавала в СУ. Много неща сам научила от нея.
Ще ми бъде неприятно да науча, че се е променила дотолкова. Дано да не става дума за същия човек.

# 134
Да, същата е. Тотева й е моминското име, което си е върнала след развод, поне по информация минала през много хора, може да се е получил ефекта на разваления телефон, предупреждавам.
Че е ерудит, ерудит е, ама си има 2-3 любими неща и само на тях учи. Предимно с християнска тематика. Нищо лошо, разбира се, но по начина, по който го прави, отвращава хората от християнството, което вече е лошо...

Общи условия

Активация на акаунт