18 СОУ в София с японски, китайски, арабски и фарси.

• 168 111
  • 903
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Моят син е четвърти клас - японската паралелка. Но мисля, че това не е от особено значение какъв език учи защото не съм сигурна дали класната върви с езикът.  Grinning Нашата класна е г-жа Георгиева. Не знам какво да кажа...може и по-добре да бъде според мен. Проблем и до ден днешен в класът остана дисциплината. Според мен натоварването се оказа доста голямо за децата. Много домашни, много нещо. А лятото...да не казвам що нещо имаше да се пише. Децата все още имат нужда от игра а не им остава време за това. Не съжалявам за избор на училище но пък можеше и по-добра класна да им се падне. Laughing Като недостатък и то голям според мен е липсата на салон(и) за физкултура, в които децата да играят. Реално реализирани часове по физкултура има съвсем малко. Не разбрах за 3 години и какво учат по музика и за какво са им тези учебници като все не ги искала госпожата. Rolling Eyes

# 826
Моето мнение е пък точно обратното!!! Всичко е много относително, още повече, когато трябва да се дава оценка на учител.
Освен домашните аз никога не съм занимавала детето си допълнително у нас (само изпитвам), още повече НИКОГА НЕ МИ СЕ Е НАЛАГАЛО ДА ОБЯСНЯВАМ НЕЩО ВКЪЩИ. Всичко се научава в училище. Имат по 2 тетрадки за работа в клас и по 2 за домашно по всеки предмет. Едната е в детето, другата е за проверка при госпожата. Всеки ден след часовете, госпожата е пред училището и има постоянен диалог.
За дисциплината 4 години освен госпожицата по японски, която е още студентка и няма никакъв опит с деца, никой друг не се е оплакал. Има 2-3 екземпляра, които се опитват да пречат, но то ги има навсякъде. Домашните не са малко, но и в другите паралелки от това училище са точно толкова, включително и лятната работа
За физическото съм съгласна с теб, за музиката изобщо не съм се интересувала какво правят.
С две думи аз съм много доволна имам грамотно дете, което ходи с желание на училище.

# 827
Ами според мен не е лошо, че учат и имат домашни, значи се държи сериозно на учебния процес.

Виж, това за физическото е лошо. И назад в темата и другите теми за училището четох, че поради многото деца в училището салоните не стигат и при хубаво време имали физическо на двора, ама не със специализиран учител, а с този, който им води и другите предмети! /става въпрос за началното училище/. А при лошо време въобще нямали физическо. Вярно ли е това? И още, да попитам, за тези, които ходят на занималня, движат ли се изобщо? Или 10 часа на ден само търкат чиновете?

Питам, понеже толкова много ми харесаха учителките и децата, като ги видях на зеленото училище, че 18-то ми стана сериозен фаворит за избор /за след 6 години, когато детето ми стане на 7, ха, ха, ама майтап не майтап, интересувам се от сега/ - обаче за малки деца наистина мисля, че ако не се движат, това е сериозен недостатък. Едно дете на 7, 8, 9 години в първи, втори, трети клас, има нужда от много движение, чист въздух, двигателна активност, за да расте здраво и весело, което е по-важно според мен дори от учебния процес.

Така че, ако търкат чиновете по цял ден и както четох в темата, леле Боже! - по тавани и мазета, защото училището било пренаселено, ами това си е един сериозен минус.

Дава ли им се възможност да играят, особено по време на занималнята, дори и на двора - да тичат, да скачат? Това много ме интересува.

# 828
  • София
Излизат да, преди обяда излизат да играят. Но това отново зависи от учителката, която им води занималнята  Peace Ако реши - ще излязат.
Иначе не се тревожи за движението на децата. Те така тичат по коридорите в междучасията, че физическото ряпа да яде.
Храненето също е важно.

# 829
Благодаря, Вивиан!
Все пак, тичането в междучасията според мен никак не е достатъчно. А защо сутрин? Сигурно сте на смени и занималнята ви е сутрин, така ли?
Това със смените също е голям недостатък, да му се не види.
Затова си мислех и за частно я. Те не са на смени и имат достатъчно движение поне. Е, и там не се знае дали всички.

Много желаните училища са така - пренаселени, на смени и прочее недостатъци. Та е въпрос на преценка кое е приоритет. Но разбира се, не бих си дал детето в някое кофти квартално училище само щото имат повече физическо. От друга страна, за здравето на децата е изключително важно да се движат. Няма как това да се компенсира само с тичането в междучасията.

# 830
Първи клас са само първа смяна от втори започват на смени. Физическото е болна тема, понякога го пропускат поради липса на свободен салон.Когато времето е хубаво няма проблеми, защото играят на двора, но зимата е зле. Моя син е първи клас и в началото пропуснаха няколко часа, но сега казва, че ходели редовно в салона. Училището има и своите минуси поради многобройните ученици , но според мен плюсовете са повече.

# 831
Освен физическото имат възможност по време на занималнята да ходят на спорт - футбол и таекуондо в нашия случай (два пъти седмично). Иначе това със салоните наистина е проблем. В първи клас нашите деца даже не си носят тетрадките в къщи. Всичко е написано в занималнята. А пишат доста доколкото виждам.  Grinning

# 832
Много, много благодаря за изчерпателния отговор на dama. Надявам се и други майки на сегашни четвъртокласници да се включат в темата с актуална информация за класните ръководители на техните деца. Също бих помолила и майки чиито деца са в руска паралелка да изкажат мнение за преподавателите. Предварително благодаря!

# 833
и аз много ще се радвам на нови мнения, особено от 4класници, както и от пресни първокласничета  bouquet  bouquet  bouquet
сега дали класната на дама ще поема 1ви клас японска, една от двете... или те класните се сменят по паралелки, не е нужно пак японска да поема?

дама, твоята класна как се казва?

mimsun, твоето детенце 4ти клас ли е и кой му е класен? ето това е нужно - грамотно и с желание Simple Smile

страничните занимания таекуондо и т.н. те са си в рамките на занималнята, нали? т.е. учителите ги водят?

cveti6, сподели няколко плюса..... Simple Smile

занималнята до колко ч. е вечер?

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 20:33 от fluttershy

# 834
  • София
Написах в горният си пост.  Grinning

# 835
Момичета, няколко пъти се каза в темата, че в 18-то се избира език, а не класна. Заявленията за прием се приемат още от януари, а понякога се решава в последния момент кой коя паралелка ще поеме. От години чета темата и почти никога слуховете кой кой език ще хване не излизат верни.

# 836
Написах в горният си пост.  Grinning
офф ама че, сто пъти четох постинга. Embarassed

мимсън, аз цялата тема съм я минала, даже си вадя някои неща - но все пак е възможно нещо да забрвя, извинявам се предварително, ако нещо е казано вече ... пък и нещо ново може някой да сподели всъщност де...   bouquet

# 837
Един от най-важните плюсове е, че държат на подготовката. Доста домашни, които се проверяват стриктно, в клас също явно добре се обяснява, защото детето определено напредва доста добре(подготовката от предучилищната ни беше на ниво нула). Училището е ремонтирано отвътре през лятото, стайте са много приятни, нещо което не видях в доста училища обикаляйки да подавам документите за прием. Не ги водят да си купуват боклуци от лафката. Телефоните за първи клас са забранени с цел децата да се опознават в междучасията, вместо да играят на тях игри. Специално ние случихме и на класна, която е страхотна. Сигурно ще има и разочарования по-нататък , все пак сме още в първи клас.

# 838
Момичета, здравейте,
Моля ви, кажете къде (на коя страница) тук сте писали за обучението с китайски, от кой клас започва, ако е късен, в първи клас лесно ли се записва паралелка английски? Вече има ли подадени заявления, или започват от 2014?

Извинете ако задавам въпроси които сте коментирали, наистина не мога да прочета всички страници, ще съм благодарна на препратки! Първокласник 2014 септември имам евентуално.

Благодаря!   bouquet

а, и един глупав въпрос, но не мога да намеря това от сайтове на общини - НДК в район Възраждане ли се пада, или не?

Благодаря!!!!!

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 09:41 от Martani

# 839
Ми аз пък ги прочетох всички страници и разбрах, че езика се учи още от 1 клас. За китайски наистина никой не е писал и дори бяха изброили паралелките за 1 клас - японски, френски, руски, немски, английски. За условията за прием има една друга тема за прием в 1 клас.

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 09:47 от Татко Мецан

Общи условия

Активация на акаунт