За пръв път в детската градинка - 3

• 14 430
  • 360
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Момичета, нямам думи да израя щастието си Hug Току що го чух момъка, въодушевен е страхотно, в неговата градина било най-хубаво, децата били най-добричките, той бил най-послушният и т.н. и т.н. Laughing Ял, спал, играл Hug Толкова се радвам, че стачката свърши...толкова му беше доскучало вече вкъщи, че направо да го ожалиш, милото Sad
Дано само да е здрав, за адаптацията вече нямам притеснения. Половината деца в групата са приятелите му от яслата, избълва ми имената на всичките по телефона и кой какво правил днес, нищо не разбрах Mr. Green Важното е, че е щастлив Heart Eyes

# 181
Здравейте, записвам се да следя темата с интерес, макар че дъщеря ми е на 4 год. За първи път ще посещава детската/като мине стачката/ естествено, и ми е едно напрегнато! Тя говори с голямо желание за градината, за това , какво ще прави там, в къщи й е скучно, особено в това лошо време. С братчето й почти не се заиграва, повечето пъти си дърпат играчките и се бутат. Така че мисля, че за нея ще е по-интересно и възпитателно да ходи, единствено ме притеснява това с честите разболявания , болна ли е тя, почти е сигурно че и малчо ще е болен, а как се гледат две малки, болни деца...И другия момент-адаптацията, контактите с толкова непознати деца, храненено и обличането сама/въпреки че може, предпочита винаги аз да го правя/, и толкова е свиснала постоянно с мен/няма кой да се включва с помощ/, че как ще се разделяме-незнам!
Чета темата и ми е интересно как се справяте вие, надявам се да нямате нищо против да се включвам понякога! Grinning

# 182
  • Sofia
Нашта стачка продължава.Аз съм удивена и безмълвна вече!Според мен това е липса на всякакво съзнание в учителите ooooh!

# 183
Нашата стачка свърши и вече сме на градина. Party

# 184
И аз го чета, но май няма нищо общо с това, което им дават  newsm78
...

София си изпява всичко като я взема  Mr. Green само веднъж мисля, че имаше промяна, но беше отбелязано на таблото.

# 185
Нашта стачка продължава.Аз съм удивена и безмълвна вече!Според мен това е липса на всякакво съзнание в учителите ooooh!
И нашата също-вече пета седмица.

# 186
Нати,дано премине успешно втората ви адаптация..най-вече за тебе,де. Wink

Hug

При вас стачката приключи ли?

Да, нашата беше само за 1 седмица.
Съчувствам на всички, чиито градини стачкуват!

За менюто - днес, като я взимах, питах лелята и тя потвърди, че има разминаване. Не знам защо изобщо го слагат, като не отговаря на истината  Crossing Arms
Ние с мъжа ми се дзверим всяка сутрин и предполагаме какво ще яде и какво не  Mr. Green

# 187
И ние още сме в стачка Sad
Затова и не пиша в темата....
Толкова ми е писнало вече, че няма накъде!!!  Close

В това време детето няма как да излиза и да играе, стоим си предимно вкъщи и сме на филмчета и игри на компа...
Вече казва, че не иска да ходи, а в началото му липсваше детската.....

Това е 3-тата седмица, в която градината не работи и съм повече от бясна!! Прекалиха отвсякъде!!! #Cussing out

# 188
  • София
Вчера в 4 ми се обади лекарката от градината - да минем да приберем Биляна по-рано, защото била отпаднала и й измерила температурата 38,5 #Crazy Беше си добре детето, направо не можех да повярвам. Отдадох рева й на задължителната адаптация. Мъжа ми отиде веднага да я прибере и право при нашата лекарка - изписа й антибиотик, има възпаление на ушите, това пък как трябваше да го разбера! Днес съм си вкъщи. С Панадол сваляме температурата от време на време, но си я поддържаме минимум около 37...

# 189

Бързо оздравяване!

Калина тази сутрин много плака  Rolling Eyes Още на тръгване започна да мрънка, че не иска на градина, но като влязохме направо ревна и се вкопчи в мен. Изглеждаше толкова нещастна...Аз пак се изнизах и я оставих на лелята да я успокоява  Sad

# 190
Маргарита днес е за втори ден на градина. Стачкоизменниците започнаха работа вчера...  Simple Smile
Доволна е, ходи с желание. Още не е опознала съвсем децата. Аз пък се нервя, че тъй като е в допълнителна група, няма почти никакви удобства. Шкафчетата и мебелите все още се бавят, нямат и много играчки. Тя обаче е доволна и на книжките...
Нещо да ви питам... Днес се успахме и Георги е заведе в градината чак към 9.30. Учителката го предупредила, че му прави компромис този път, но да сме наясно, че след 8 ч не приемали деца - ако дотогава не си заведеш детето, не му се полагала храна?! Как ви се струва? В яслата не беше така...
Приемът най-късно до 8 часа ми изглежа безумно изискване...
При вас как е?

# 191
  • София
При нас приема е до 8,30.След това също на детето не му се полага храна.Причината е,че храната не се готви в градината ни,а се доставя от кухня-майка.

# 192
  • Sofia
при нас май пишешше до 9ч

# 193
Приемът най-късно до 8 часа ми изглежа безумно изискване...
При вас как е?

Безумно си е, наистина.
При нас приемат до 8.30 ч. по правило, но мисля, че няма проблем да се позакъснее...

# 194
  • София
Нати, при нас денят вчера започна с това реване неистово, и явно детето не е било добре, но се е чудило как се казва такова нещо.

Температурата ни днес е потресаваща - все се върти около 39 - къде до 38.5, къде до 39,3  #Crazy Пие си антибиотика Клацид, който е за ушни инфекции, белодробни работи също, но е на 12 часа (макар че онази остатъчна кашлица дето я морихме повече от месец и половина  #2gunfire вече я няма), капем капките в ушите, а като се видя в чудо пред 4 часа давам Панадол, който не много бързо и не много успешно оправя нещата. Мазах я с разбит белтък, къпах я с хладка вода, по потник и гащи е почти през цялото време, а парно нямаме и нищо не топля заради нея сега и направо ревах преди 2 часа. А ръчичките и крачетата й са ледени - такова чудо за първи път виждам!

При нас приемането сутрин е до 9 без 15, май. Или до 9. От 9 без 15 до 9 и 15 е закуската и ако я заведем след това време трябва да е закусила, но може да я заведем максимум до 9 и 30.

Общи условия

Активация на акаунт