Bharat Dil Se - 3

• 19 905
  • 285
  •   1
Отговори
# 165
Изядоха ме гадините, въпреки всички машинки в контактите и редовно мазане с крема им против комари.

Ей, сигурно са мутирали гадовете Confused

Мерси за предложението за книгата, но гледам, че я има в Индия. Ама големичка изглежда. Ще видя как ще съм с багажа, че съм се наточила за голямо пазаруване. По време на Дивали били най-големите намаления. Имам и един списък с книги, как ще се вместя само в тия мизерни 20 кг. не знам.

Сега ще ти дам съвет как. Laughing Заминаваш с празни куфари или пълни с неща, които ще разтовариш и оставиш там. Освен това задължително по един голям куфар за всеки член на семейството и един малък, който става за ръчен багаж. Натоварваш ги като саудитците и летиш без грижи. Laughing Преди бях много горда, че побирам багажа на децата в един куфар, сега няма такива, всеки е снабден с най-големия размер и лети полупразен, за да се върне пълен. Mr. Green Освен това от голямо значение е тежестта на самия куфар. Ние пътувахме с тези,  http://www.samsonite.com/sa/en/local_product_display.jsp;jsessio … A?product=D05*081 , изключително леки, въпреки че издишаха от багаж.

# 166
Добър Ден и от мен!

Книгата се рових да я търся в нета, не е издадена в България за съжаление, може да ти я поръчат от Щатите, но удоволствието излиза към 100 лева и около 40 дена чакане, то да му мине на човек желанието за четене  Wink че то и много - близо хиляда страници е  Grinning Другият вариант е амазон..или да чакаме филмирането.

Ани, ще ти я пратя по някой, не е чак толкова голяма, малка тухличка. Mr. Green

# 167
  • София
Лиле, няма такъв, мислиш, ли че не съм проучила всички варианти. Laughing Единственият полет е от Делхи до Агра, който решава проблема, но беше само три дни седмично и не ме устройваше.

Да, вярно. Явно са ги прекратили, защото преди със сигурност е имало. Мъжът ми сега прекара 30 мин в търсене на полети до Агра  Mr. Green и заключи, че летището там са го закрили. Дори от Делхи вече няма полети.

Лила, вие с Аерофлот ли ще пътувате, една моя колежка миналата година ходиха до Индия с Аерофлот, помня че нямаше оплаквания, а и цената на билетите беше много изгодна.

Не, с турските авиолинии. Мъжът ми летя веднъж с Аерофлот и каза никога повече. Работещи в бранша също са ме предупреждавали да ги избягвам по възможност. Мисля, че разликата в цената на билетите не е много фрапираща - около 60 евро. За тези пари предпочитам да не рискувам, особено като съм с детето.

# 168
А моля те, с тези ограничения за багажите, ще товариш хората с тухлички  Naughty, съвестно ми е. Те ще я издадат тук предполагам, щом е популярна.

Лила, щом не е голяма разликата, не си заслужава, тя ми каза някаква цена около 500 евро май и тогава ми се стори евтино за такава далечна дестинация. Дано да са ви удобни връзките през Истанбул, да не висите много по летищата  Peace

# 169
  • София
Сега ще ти дам съвет как. Laughing Заминаваш с празни куфари или пълни с неща, които ще разтовариш и оставиш там. Освен това задължително по един голям куфар за всеки член на семейството и един малък, който става за ръчен багаж. Натоварваш ги като саудитците и летиш без грижи. Laughing

Оооо, обмислили сме го това вече  Laughing Точно така и ще направим. Сега подбирам дрехите, които ще зарежа там.
Всъщност килограмите, в които трябва да се вместя, са 50. 20-те мои, 20 на мъжа ми (той каза, че той този път нищо няма да си купува) и 10 на детето (то обаче ще има също багаж доста) . Но и това ми се вижда малко, като си гледам списъка за пазар  Twisted Evil

# 170
  • София
Лила, щом не е голяма разликата, не си заслужава, тя ми каза някаква цена около 500 евро май и тогава ми се стори евтино за такава далечна дестинация. Дано да са ви удобни връзките през Истанбул, да не висите много по летищата  Peace

Сега като проверявахме, с Аерофлот беше 600 евро, а с турските 660. Може да са уцелили някаква промоция. Иначе хич не е удобна връзката, престоят е 6-7 часа в Истанбул, но полетът е само 5,5часа. Аз предпочитам повече да вися на летището, отколкото в самолета. През Европа връзките са по-удобни, но се лети около 8 часа и лудвам. Като цялостна продължителност на пътуването, в крайна сметка, излиза едно и също.

# 171
А  колко време ще останете? Като заговори за шопинг, какво обичаш най-много да купуваш от там?

Първия път си донесох  кашмирен шал, голямо избиране падна, на края го тествах като го промуших през сватбената си халка, която е малък размер. От кашмир до кашмир разлика от земята до небето. Харесвам също бижутата им от тюркоаз, фантастични модели и качество на сносни цени, за слоновете и другата меморабилия, казах вече. Mr. Green

# 172
Аз така и не разбрах какво се чества на този празник Дивали....
Не знаеш какво искаш Joy Joy Joy
Дивали е свързан с разни богове и прераждания. В най-общи линии се празнува победата на един бог над един демон. Първо да кажа, че в индийската митология боговете имат много имена в зависимост от преражданията си. Например, Вишну е също така бог Рам и бог Кришна. Към него върви жена му, която също е богиня.
В единия вариант се празнува победата на бог Рам над Равана. Равана е цар на Шри Ланка и демон. Равана отвлича  Сита, жената на Рам в Шри Ланка следва битка за спасяването и.

Другата версия е свързана с бог Кришна. Неговата пък жена се казва Сатябхама (превъплащение на богинята Бхудеви и майка на демона-цар  Наракасура). Та значи Наракасура измолил дар от Брахма, че няма да може да бъде убит от никой друг освен от собствената му майка. Същият Наракасура се превърнал в жесток деспот, веднъж отвлякъл 16 000 жени и ги заключил в палата си. Когато жената на Кришна научила за това го помолила да започнат война срещу демона. По време на битката обаче силите на Сатябхама не достигали за да се убие демона и Кришна се намесил в битката. В един момент Наракасура ранил Кришна и той изпаднал в безсъзнание. В яростта си Сатябхама добила сила и ранила смъртоносно Наракасура. Умирайки Наракасура разбрал, че това е майка му, защото никой друг ме би могъл да го убие. Преди смъртта си той измолил от майка си обещание, че всички ще празнуват смъртта му с множество цветни светлини. Така се появил Дивали

Леле дано ме разбрахте, много са объркани тези богове и богини.

# 173
  • София

Победата на доброто над злото. Нарича се още Празник на светлината. Дидка, вероятно, може да го обясни с повече подробности. Ето малко кратко инфо:
Diwali, the festival of lights, celebrates the abundance of autumn harvest and is dedicated to various gods and goddesses. The festival also marks an important date in the Indian calendar, as the North Indian kingdom of Avadha has celebrated this as the last day of Lord Rama's long exile of fourteen years. As the citizens of Ayodhya eagerly awaited their beloved prince's return, they lit thousands of lamps to guide his flying vimana to their city. The darkest night of the year gave way to a glorious mo rning as Rama returned with his wife and brothers to his ancestral kingdom of Avadha.

ПП А, тя Дидка вече го е направила  Hug

# 174
  • София

Абе, ние те разбрахме, ама ти как ги запомни всички тия имена на богове и богини  Crazy Нямаш грешка, просто   bouquet

А  колко време ще останете? Като заговори за шопинг, какво обичаш най-много да купуваш от там?

Първия път си донесох  кашмирен шал, голямо избиране падна, на края го тествах като го промуших през сватбената си халка, която е малък размер. От кашмир до кашмир разлика от земята до небето. Харесвам също бижутата им от тюркоаз, фантастични модели и качество на сносни цени, за слоновете и другата меморабилия, казах вече. Mr. Green

Ще стоим 25 дни.
Ще пазарувам основно дрехи (след бременността и раждането нищо вече не ми става), обувки и книги. Много обичам да си купувам книги, особено технически, защото тук не се намират. Бижута вече въобще спрях да купувам, т.к. почти не нося, а и индийските нещо не ми харесват. Много са ми натруфени  Rolling Eyes

# 175
Благодаря, изчерпателни както винаги  Hug Вярно голяма мешавица с тези богове и богини. ...

Кога е най-благоприятното време от климатична гледна точка да се посети страната?

# 176

Много интересен разказа за "уважението" и вие на края какво, мерси за уважението. Laughing Кате, да знаеш, че много ви уважавам с Галето, при първия удобен случай ще ви го засвидетелствам. Joy Heart Eyes
А в каква последователност,че да се подготвим? Mr. Green Laughing
Ани,ти като спец по филмите препоръчай ми нещо интересно за гледане независимо от националността . Hug

# 177
Не знаеш какво искаш Joy Joy Joy
Дивали е свързан с разни богове и прераждания. В най-общи линии се празнува победата на един бог над един демон. Първо да кажа, че в индийската митология боговете имат много имена в зависимост от преражданията си. Например, Вишну е също така бог Рам и бог Кришна. Към него върви жена му, която също е богиня.
В единия вариант се празнува победата на бог Рам над Равана. Равана е цар на Шри Ланка и демон. Равана отвлича  Сита, жената на Рам в Шри Ланка следва битка за спасяването и.

Другата версия е свързана с бог Кришна. Неговата пък жена се казва Сатябхама (превъплащение на богинята Бхудеви и майка на демона-цар  Наракасура). Та значи Наракасура измолил дар от Брахма, че няма да може да бъде убит от никой друг освен от собствената му майка. Същият Наракасура се превърнал в жесток деспот, веднъж отвлякъл 16 000 жени и ги заключил в палата си. Когато жената на Кришна научила за това го помолила да започнат война срещу демона. По време на битката обаче силите на Сатябхама не достигали за да се убие демона и Кришна се намесил в битката. В един момент Наракасура ранил Кришна и той изпаднал в безсъзнание. В яростта си Сатябхама добила сила и ранила смъртоносно Наракасура. Умирайки Наракасура разбрал, че това е майка му, защото никой друг ме би могъл да го убие. Преди смъртта си той измолил от майка си обещание, че всички ще празнуват смъртта му с множество цветни светлини. Така се появил Дивали

Ноичка, точно това имах предвид  Twisted Evil.

А по вашите краища има ли международни вериги като Манго, Зара, Дебенхамс и т.н. или се предпочитат традиционните облекла? А как е откъм големите хипермаркети, има ли ги там??? И изобщо грандомани ли са индийците /например като по нашия край  Mr. Green/.

# 178
Галенце, въобще не съм спец, но се стремя да следя доколкото мога новите заглавия. Не знам какви са ти вкусовете, но понеже сме на индийска вълна, ако случайно си го пропуснала прeпоръчвам този филм  Grinning:
http://www.imdb.com/title/tt0116743/

Също и "The Namesake"
http://www.imdb.com/title/tt0433416/

Сега тегля и Monsoon Wedding, по препоръка на любезните ни домакини  Heart Eyes Всичките са режисирани от Мира Наир  Peace

Наскоро гледах този филм, действието се развива по действителен случай, в Карачи, Пакистан. Само да предупредя че е тежък, не е за разтуха:
http://www.imdb.com/title/tt0829459/

# 179
Ели, имаше Манго в Мумбай, но като цяло моловете но можеш ги сравни с нашите. Магазините, на които си свикнала от Тахлия Стриит,  са по хотелите. Twisted Evil

Много интересен разказа за "уважението" и вие на края какво, мерси за уважението. Laughing Кате, да знаеш, че много ви уважавам с Галето, при първия удобен случай ще ви го засвидетелствам. Joy Heart Eyes
А в каква последователност,че да се подготвим? Mr. Green Laughing

Не мога да реша коя уважавам после, така че тръпнете в очакване. Mr. Green

Ани, спокойно се побира в дамска чанта, освен това представа нямаш какви сме спецове по пренасяне. Wink

Общи условия

Активация на акаунт