Златна есен веч дойде, СЕПТЕМВРИЙСКИ бебчета си имаме!

• 13 095
  • 315
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Емук, Инна, благодаря  Hug
Емук, аз също платих първият преглед, защото не ми се разправяше, но мисля, че не би трябвало. А след това педиатърката идва още 2 пъти и не ми е искала пари  Rolling Eyes
Инче, започнах да третирам крустичките както ти ме посъветва и станаха едни такива гадно жълти на цвят. Това дали е нормално  newsm78 Как са вашите обриви. Нашто личице ту се изчиства, ту излизат пак.

# 256
  • Кърджали, България
Палечка, такива стават, като омекнат, изчеткваш ли ги с бебешка четка за коса (може и с неупотребявана четка за зъби)?
Нашето личице се изчисти почти след няколко дни мазане с Тридерм. Вие мажете ли се с нещо?

# 257
  • гр.Варна
Здравейте!  bouquet  bouquet  bouquet
Определено първият преглед е безплатен и се поема от ЗК.
Тези доктори са абсолютно безочливи!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Можеш ли да спекулираш така с хората и тяхната нужда от лекарски преглед-особено на такова малко същество! #Cussing out

Ние преди малко се върнахме от първата консултация-пораснал е с 1 см. (ако са  верни мерките в родилното) и е наддал 0.350 кг. Доки каза че това е добре и нямаме нужда от дохранване! Hug Hug Hug

Целувки! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 258
Тeopr, ние сме по разходки от осмия ден на бебка, гледам да събираме слънчице за зимата
засега се разхождаме само в района обаче, понеже нямам подходящи дрехи, с които мога да я кърмя навън при по-далечни разходки, а нямам време и да излизам да си търся - всичко ми е някакви тишъртки и пуловерчета, които нямат копчета отпред и трябва да ги събличам целите, ако искам да кърмя вън

за посещението на педиатърката - нашата дойде като ни изписаха и каза, че не се плаща посещението

за акането - акаме по време на всяко хранене smile3550  Mr. Green некултурна работа - на масата, ама няма начин
рядко има чист памперс, ако пък не е наакан е прогизнал от пишкано 

с уригването и ние имаме проблеми понякога, пустата срамежлива мома - хем я чувам като суче лакомо как се набълбуква с въздух, хем не успяваме да я уригнем винаги и ми е жал после като я гледам как прави криви муцунки докато спи заради въздуха в коремчето

# 259
  • Севлиево
Здравейте момичета!!!
Добре завърнали се на последните ни септемврийски майчета!!!
Аз да ви питам, ако може някой да ми разясни как се качват снимки в албума ни, та да се лепнем и ние там. На туй нещо се казва "Сетила са Мара", ама по-добре късно отколкото никога. Все пак чак сега си взехме и ние фото.
Да ви кажа пък ние не бяхме акали 2 дена и днес свършихме и таз работа. Ако знаете само как се зарадвах, все едно торта ми е сервирало детето. Бях се притеснила малко, ама сега всичко е ок.
Снощи пък сънувах че имам близнаци и храня едното, обаче ми свършва кърмата и за другото не остана. Много гадно ми стана в съня и се притесних. Когато се събудих се успокоих, че все пак имам кърма.
На нас ни се усилиха коликите и от вчера давам Еспумизан и да видим как ще е.
На първия преглед нищо не сме плащали, а и не съм питала дали трябва.

# 260
Здравейте от нас.
Току що се връщаме от консултация и се отчаях.Натдали сме само 150гр.за 10дни и доки каза да започваме добавка.Също обясни че децата които се раждали с по-голямо тегло не натдавали така бързо в началото и за това да не се притеснявам,че с дохранването нещата ще се оправят, надявам се.Така че и ние ще се дохранваме,защото и без това да ви кажа просто вече едвам издържам и психически и физически.На всеки час на всеки половин час кърмене,просто ме съсипва,а и имам и друго дете на което също трябва да гледам тъй като и на градина не ходи.
Иначе зърната ми се оправиха и сега ще се кърмим и после ще дохранвам.Предавам се ................. Embarassed

# 261
Lucanka, да те питам... как така я кърмиш и заспиваш бе, човек? Не трябва ли да се оригвате?
Че аз мойто чудо като се нахрани задължително трябва да прайм тез неприлични работи, че й е тежко или повръща  Shocked

Не иска да се оригва нощем, и не повръща да чукна на дърво. Сърди се като ядигам да се оригва иска да си дремка.

А денем от 20 опита за оригване, един е успешен. Културно е милинкото.

Последна редакция: ср, 10 окт 2007, 16:07 от Lucanka

# 262
  • София
БЕРИНКА, не се притеснявай и ние сме така ooooh!
Онзи ден ако можеше некой да ни снима каква картинка сме Embarassed
Чучнала съм малката, т.е каката де/ ние все и викаме малката още по навик/ на столчето за хранене и й кусам попарата. Дребния ми виснал на цицата, но постоянно я изписка и трябва да му я набутвам и  в резултат реват и двамата #Crazy #Crazy
Каката щото й прекъсвам храненето, а дребчо щот изпуска цицата #Crazy
Голяма картинка бяхме, та и аз не издържам понякога и му набутвам шишето Embarassed Embarassed но няма как иначе ще изкукам Shocked Rolling Eyes
За бебенцата със запушени нослета - на нас ни препоръчваха да повдигнем дюшечето или матрака от едната страна, за да се облекчи дишането на бебето.
А сащо така преди кърмене да пръскаме Стеримар в нослето за втечняване на секрета Peace
Ние също сме с пъпки по лицето кат некой тийн Rolling Eyes
Само дано не са стафилококи, че ми писна вече ooooh! ooooh!
Утре сме на консулт в Токуда дано всичко е наред, послеще докладвам
Айде бай и целувки Hug 

# 263
Здравейте момичета!

Ние акакме добре,особено върху повивалника,а днес се изпика на косата си-много талант се искаше Laughing

Аз пък като ви чета в какви пози кърмите и се сетих,че аз кърмя само в една-така свикнах от болницата.Слагам го на възглавница  легнал и обърнат с лице към гърдата.

Днес ще пропуснем разходката,но вчера и без това много дълго се разхождахме.Аз като гледам засега няма да кърмя навън,че още съм със силиконови зърна,а и при нас кърменето е цяла програма,нося си винаги цедено с мен ако излизаме,а и той винаги се успива доста в  количката.

# 264
Ани, съкровище прекрасно Hug - нямам предвид, че си тровите децата Laughing Ама така е като пусна някоя бомба и после не обясня за какво става въпрос ooooh! Crazy - обаче от 2 дни сме доста криви и само се въртя като пумпал и се чудя какво да я правя. Казвам "тровя", защото милата като съм и давала АМ нямаш на идея за какво чудо става въпрос Laughing - плюе биберона, плюе съдържанието, кисели се и реве все 1, че цианкалий съм и дала Joy hahaha
Лилеби, Берина - без паника Praynig - и нас така ни бяха ошашкали, че кърмата не стига и за това е свалила драстично грамаж малката ми тортичка Peace Просто моята мома много се успива и порпуска хранения, а от там и сваля тегло - не расте - сега да видите вече как качва грамчета /да чукна на дърво, де Praynig/. Пълно безумие е това да се дохранва като има кърма - дано се включи някоя от знаещите кърмачки да ви успокои Praynig Аз обаче не се предадох въпреки лошата прогноза - казах си : "Ще пораснем с кърма и толкова" Crossing Arms Малката я сложих да спи до мен, давах и да суче до откат, будех я; сега сме на 3 нощни хранения и резултат има!! Hug Не се отчайвайте и шашкайте и вие като мене - Лилеби специално при теб 10 дни си е супер малко време за такива генерални изводи на педиатърката ви - пробвай да увеличиш храненията и да и даваш като добавка това, което си доизцедила сед като бебчето ти я яло. Охх, не знам какво още да кажа - но изчетохме с мъжа ми цялата библиотека на кърмаческия форум и сега съм по спокойна с кърменето. Всяко дете е различно и не може всички да качват по килограм на месец Whistling Naughty
Аз много се бях отчаяла от нашите резултати с кърмата след първите 2 седмици, но мъжът ми, ми помогна много : Седнахме, четохме, обсъждахме и си казахме, че ще се борим за всяка капка кърма Peace Hug

# 265
  • София
Инче, четках го снощи за първи път с бебешка четка, но после така се зачерви, че се притесних. Може би тогава още не са се били размекнали крустичките. Много ме е страх, имам чувството, че разраня кожата. Лицето го мажем с Мустела и веднага се изчиства, но след време се появяват нови пъпчици. От вчера се къпем с олио за баня на Мустела, дано да помогне.
Беринка, не се отчайвай  Hug Трябва да си повярваш и да си спокойна. На мен това ми помогна след като бяхме наддали 90 гр. за 9 дена. Ако искаш да се бориш, моят личен опит е: често кърмене, много лактогенен чай, овесени ядки, жито, бирена мая и най-вече позитивно мислене. Ако наистина вече нямаш сили, не се тормози. Нали все ще получава известно количество кърма. Важното е мама да се чувства добре.

# 266
Коки, че какъв е проблемът - вдигаш блузата или пуловера над едната цица и си кърмиш? Само да не си с рокля де, че тогава наистина трябва да си я вдигнеш около врата и да кърмиш по чорапогащник  Mr. Green
Кой разправяше, че бебето акало и пишало като го съблечеш да го сменяш? Според мен това е супер, щото иначе се наакват докато ядат и до следващата смяна на памперс си седят в акито.
Спокойно може да го събуваш над гърне или леген и да хващаш произведението, така после ще имате суха и чиста пампа по-дълго време.
Аз нарочно даже събувам бебка по голо дупе да й диша малко кожата и така я кърмя над някоя пелена или друго нещо за пране - тя се изпишва или дрисва на нея и след това памперсът остава сух. Плюс това свиква да върши тези неща когато й е голо дупето, а не само в памперса. Щото после елате да видите 2-годишните как не искат да акат без памперс. Тази мома ще я уча аз много по-отрано, ама по някакъв лежерен начин смятам.

# 267
Искам да ви кажа, че ми е много весело като говорите за бебенцата в множествено число. Някак ги обезличавате така. Ние сме наддали, имаме пъпки, но най-любимото ми е "ние акахме".

Някак образно си го представям. Laughing

Дайте да говорим лично за тях.

# 268
Lucanka,
Това с множественото число ми е любимо открай време  Crazy
Когато синът ми беше бебе, зяпам си аз дрешки за момченце в някакъв бебешки магазин, ама  съвсем сама, без детето, и продавачката ми вика: "Вий, доколкото виждам, сте мъже."  #Crazy
Разби ме направо - аз съм "ний", при това мъж и то не само един. Мноо яко изказване беше.

# 269
Какво се прави при хрема при кърмаченца освен Стеримар. Аз й го пръскам по няколко пъти на ден преди кърмене.

Няма температура и не съм се обаждала на лекарката още.

Общи условия

Активация на акаунт