ТОРТА-лесна,ефектна, не много скъпа!?

  • 11 696
  • 13
  •   1
Отговори
  • космополитно
  • Мнения: 942
Има ли тук нейде такъв вариант? И възможно ли е изобщо да съчетава тези критерии? newsm78...

Здравейте! Преди да надникна в този подфорум имах самочувствието на добър кулинар- с разчупени идеи и успешни техни реализации! Попадайки тук се комплексирах!...Непознати термини и такова изобилие от рецепти, че трудно се ориентирам. Това вероятно е допустима норма за всеки попадащ на ново място!?...Не можах дори да се справя с търсачката и да открия рецептата за торта с рула на Лео! Hug
 Моля за помощ в ориентиерането ми тук и за Ваши препоръки и подсказки! Скоро дъщеря ми ще има "ДенДен" и ми се ще аз да й направя тортата. Да стигне поне за 16 човека(минимум) и да има достатъчно представителен вид ,за да добият те кураж да я опитат!... Laughing
Сигурно ще се наложи по нататък да Ви питам и лаишки за изглеждащи понятни за Вас неща!?...
 Предварително Благодаря на онези, които биха откликнали на призива ми за помощ!

# 1
# 2
  • космополитно
  • Мнения: 942
Благодаря за светкавичната реакция!  babydust7Не мога да повярвам!

# 3
  • Мнения: 22 867
Тук има също една много вкусна торта Рафаело, дълго време мислех, че е трудна, но се оказа,че не е. Спазвах точно рецептата на Наталина и се получи страхотна и красотна вкусотия. Само не съм слагала бял шоколад в крема. Блатът е много сполучлив, а кремчето фино и изискано. Можеш да я украсиш по-празнично.

И още една идея - с тортата на Лео може да направиш торта Барби, тази е на Меги, но в темата има доста Барби-та.

Ето и на sneji_  - последният постинг на стр.

# 4
  • Стара Загора
  • Мнения: 671
Доста лесно и бързо е едно парфе което правя . За блат ползвам  рулата  Севън дейс. Отгоре слагам една сметана на Хопла 700 гр., 550 гр. кисело мляко ,3 желатина предварително разтворени на водна баня и 1 ч.ч. пудра захар . Разбивам  всичко това и го слагам в тава с откопчаващо се дъно .

# 5
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Абсолютно подкрепям!  Peace

# 6
  • Мнения: 239
И аз.За рожденния ден на сина ми правих и дори децата които не ядат торта я излапаха.

# 7
  • космополитно
  • Мнения: 942

Скоро дъщеря ми ще има "ДенДен" и ми се ще аз да й направя тортата. ...да има достатъчно представителен вид ,за да добият гостите кураж да я опитат!... Laughing

Сигурно ще се наложи по нататък да Ви питам и лаишки за изглеждащи понятни за Вас неща!?...
 


Здравейте отново! Да се "отчета" и пак да питам!
Тааа... Labrex ме спаси на два пъти: и с линка към тортата на Лео и с идеята за торта Барби!БЛАГОДАРНОСТИ!
Аз интуитивно бях влюбена в тортата от рула на Лео, а Барбитата ме респектираха до момента , в който погледнах на тях  като на сладкарски трик. Hug

Започнах торта с рула на Лео (толкова я харесвах като външен вид)! Следвах стриктно стъпките по направата й, докато.. не се подхлъзнах с желатина (явно той е коварен пункт за недостатъчно шлифовалите се)!? Затова по-долу що питам за него!...

Когато торта Лео не стана точно това, което трябваше я превърнах в полата на Барби, шегувайки се със себе си, че никой няма да подозира какво има под нея! Laughing

Празника мина с настроение; децата бяха много впечатлени от Барби тортата! Дъщеря ми първа посегна с пръстче да опита "роклята" и след този старт всички мъници последваха примера й...

Признателна съм за приноса Ви към нашия празник!

Останах с неудовлетворено желание да направя тортата на Лео с рула и затова да уточня за следващия път за желатина!

Купих си от 10 г. и пишеше да се разтвори (на водна баня) в 100-200 мл вода. Дотук всичко беше точно! По-нататък описанието върху пакетчето на желатина обясняваше: за меко желе добави още 100 мл загрят сладък сок; за средно твърдо-200-300 мл; за меко-500мл.

Избрах средно твърдия вариант, но разтворът желатин стана голям обем и кремът ми стана течен кото...супа! newsm78 ...
Е, желира се и беше вкусна торта, но рулата така бяха напоени, че нямаха очертанията от Вашите снимки...

Питам:
1. как се разтваря желатина и докъде се спира с разреждането му? (Аз предполагам до желатин+100 мл вода- разтваряне на водна баня - прибавяне към крема!) Но дали е така!?

2. В темата за детско парти в къщи видях на снимка чудесни свински муцунки- пак на Лабрех! Моля, за  рецептата и техниката?

Последна редакция: нд, 04 ное 2007, 16:12 от Venecias

# 8
  • Paris
  • Мнения: 1 731
labrex, ако знаеш от кога се каня на Рафаелото на Наталина, но ти вече съвсем ме убеди. Ще си я направя ей така, без повод Peace

# 9
  • София
  • Мнения: 10 858
labrex, ако знаеш от кога се каня на Рафаелото на Наталина, но ти вече съвсем ме убеди. Ще си я направя ей така, без повод Peace

Хайде и аз да те убедя съвсем, защото тортата е просто върха! Мисля, че мога да я изям цялата. Все едно ядеш бонбони "Рафаело".
Към авторката - пробвай я, няма да съжаляваш Peace

# 10
  • Мнения: 22 867
2. В темата за детско парти в къщи видях на снимка чудесни свински муцунки- пак на Лабрех! Моля, за  рецептата и техниката?

Venecias, развам се, че си се справила, независимо от леките несполуки. Майсторките са така, оправят се!  bouquet

Свинските муцунки са от този сайт, страшно лесно се правят, а няколко пъти ги предлагам на деца с други сладки и сандвичи, обикновено муцунките най-бързо свършваха, затова ги препоръчвам за детски празник.
Ако си добре с руския, ще прочетеш, ако не си - накратко: вземаш си една опаковка бутер тесто, режеш кръгчета с чаша, зурлички с някаква капачка или шишенце с малък отвор, и триъгълничета за ушички от тестото между кръгчетата. После само оформяш. С вода или белтък /яйце/ залепваш зурличката на кръгчето, ушичките ги изправяш и притискаш в основата към главичката, понякога използвам нож и леко натискам, а за оченца аз слагам стафидки, ако намериш топченца от тези за торти, може и от тях да сложиш. Приятелка беше направила само вдлъбнатинки, а след като ги опече сложи шоколадови топченца за очи. Отгоре се ръсят със захар. Пекат се както печеш соленки или сладки от бутертесто.

# 11
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Venecias ,аз не следвам препоръките върху пакетчето с желатин.Приготвям го така:сипвам желатина в чаена чаша,добавям малко студена вода(примерно 30мл),оставям за кратко да набъбне и го заливам с още около 50мл вряла вода и бъркам,докато се разтвори напълно желатина(течноста става бистра),оставям да се охлади и прибавям към крема.Това е.Количеството вода е около,никога не съм мерила точно.Сигурна съм,че ще успееш следващия път.  bouquet

# 12
  • космополитно
  • Мнения: 942

... развам се, че си се справила, независимо от леките несполуки. Майсторките са така, оправят се!  bouquet

Да, бе да..."майстоките" въпросът беше: Торта или...нещо като празник! Embarassed Но както каза преди години малкия син на моя колежка, дошъл на мой Рожден Ден с отрупана с лакомства маса: "Егати! Къв е този Рожден Ден без торта!?...Где се е чуло и видяло!...  Confused Без торта!? Cry

аз не следвам препоръките върху пакетчето с желатин.Приготвям го така:...


Вече и аз така!

Имам да пробвам и трижелатиновата идея на krasi stz !
Благодаря за идеите, насоките, консултирането и окуражаването!  bouquet
До нови срещи!
В този подфорум и в тази тема е коварно за фигурата човек да остане, да се загледа и да се изкуши да експериментира... И без това си тежа на мястото! smile3511

# 13
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Здравей и от мен! Може би малко късно се включвам... Но по въпроса с желатина: точно за тази торта (с рулата) не трябва да се спазва указанието на опаковката на желатина - просто ти го използваш с друга цел, а не да направиш желе. Малко по-нагоре вече е обяснено... но ако имаш време прочети цялата тема за тортата с рула. Там няколко пъти е засяган точно този въпрос.
И успех следващия път... тази торта е много лесна.

Общи условия

Активация на акаунт