Помощ за българските деца

• 12 444
  • 304
  •   1
Отговори
# 90
Диди3, магла_та, ейййй, най_после да видя, 4е някой е про4ел и след първия ред на това което съм пислата. Тъкмо 6тях да загубя и последната надежда Simple Smile
Имаме единомислие по този въпрос. Искам да пра6там пари, ама искам да се дават за това децата на полу4ават по ка4ествена грижа. Мисля, 4е за пове4ето домове ве4е въпроса с храната и дрехите не е толкова наболял. Но проблема с тоталната липса на ласка и оби4 е зверски. Жените който работят по тези институции са 4есто толкова закоравяли и ни6то не ги трогва, 4е няма на къде пове4е. Помня слу4ая преди няколко години в който едно бебе го бяха държали толкова дълго ВЪРЗАНО за креват4ето, 4е му бяха прекъснали кръвоснабдяването на ръ4и4ката и се наложи АМПУТАЦИЯ. Това не идва от липса на игра4ки, това е заради липса на персонал или от това, 4е на лелките 4есто просто не им пука достатъ4но или пък заради двете.

# 91
ДБМ в момента се опитва чрез протести и разговори със социалното министерство да промени закона. В същото време ходят по домовете да виждат децата, да общуват с тях, да видят, че някой го е грижа. Закона не може да се промени лесно /както всички знаем трудно се вкарват закони защитаващи социално слабите в тая държава/. Та значи ли това, че докато има някаква законова промяна децата трябва да ходят оръфани? Немските майки ще съберат дрешки, козметика и лакомства, ще се свържат с Пловдивските майки и ще има едно поредно посещение в дома в Калофер, което ще зарадва децата. Това не пречи на борбата за по-добър закон за тези деца според мен, стига да има желаещи да я водят.

# 92
На мен идеята на Снежи най- много ми хареса. Само едно не можах да разбера, откъде ги намирате тия адреси на домове, за да можете и поединично коледни картички да изпращате?

Дайте моля ви инфо и насам!

# 93
Едната от Немските майки ще си идва след месец, ще се свърже с местните и заедно ще отидат да дадат лично на децата неща. На мен също ми предстои първото ми ходене в дом скоро с тези майки. Казвали са ми, че е колкото е хубаво толкова е и болезнено. Надявам се да намирам сили и за в бъдеще да съм с тях.

# 94
Та значи ли това, че докато има някаква законова промяна децата трябва да ходят оръфани? 
Естествено, 4е не. Но не6тата не стоят или... или...

# 95
  • Германия
На мен идеята на Снежи най- много ми хареса. Само едно не можах да разбера, откъде ги намирате тия адреси на домове, за да можете и поединично коледни картички да изпращате?

Дайте моля ви инфо и насам!
Пишеш в регионалните теми в благотворителниа форум и искаш адрес.
Аз така имам 3 деца в дом, 1 първолачка и 1 бъдеща многодетна мама.

# 96
Мерси много   bouquet

# 97
Кой ще обединява информацията какво се събира в колета?

Според мен обаче трябваше да се организираме в списък така: Име на детето, възраст, снимка по възможност/ тук вече си мечтая/ , размер на бельо, размер обувки.Какво ще стане , ако колетите станат само на 10 деца?

Ти, ако искаш. Wink Ако не, мога аз да го направя.

Това със списъка няма как да стане. Може да го забравиш за момента. Излишно разхищение на време и енергия ще бъде. Когато Шехи и другата мама отидат в дома може да си поиграят да направят такова нещо и ще го имаме за в бъдеще. Ако колетите станат само за 10 деца, ще ги получат 10 деца, тъпо е, но винаги се получава така - при дарения, които не са за всеки обикновено се  носи един голям кашон с дрехи, които евентуално са подредени по номера, дечурлигата ровят и си избират сами. До сега май никога не съм виждала всеки да получи пакетче, но това не пречи ще се постараем да се получат повечко "пасващи" неща Wink . Останалите ще се израдват на някоя глезотийка за ядне - шоколад, кекс, безалкохолно.

# 98
Аз питах преди това в немската тема, но никой не ми каза в какъв размер да е кашона и до колко килограма!
Искам да знам, защото имам доста неща след ровенето - обувки от най-малкия размер (30) и дрешки до най-големия. Да мога да разпределя от кой размер какво да сложа.

# 99
Веч, аz мога да ти отговоря само zа варианта транспорт с фирмата на мъжа ми. Тогава ограничения нямаш, не вярвам толкова бърzо да съберем 100 или 200 кг, но т.к. не е ясен въпросът с транспорта, може би не е zле да поиzчакаш. мамунска кога искаше да се включи`?

# 100
Кой ще обединява информацията какво се събира в колета?

Ти, ако искаш. Wink Ако не, мога аз да го направя.
Не искам да се ангажирам. Имах дни в нецветущо здраве. Не е ясно докога ще ми е достатъчно добре да седна пред компа и кога ще ме заболи тук или там.  bowuu

# 101
Ето къде сте се скрили Wink

По същество. Моята идея за транспорт, за съжаление, не може да се осъществи.
Серди, оставаш сама, но и сам воинът е воин!

Мадами, имам под ръка чисто нови шалчета, такива едни дамски, но си мисля, че по-скоро ще се харесат на възпитателките. Да ги пратя все пак?
Другото, с което мога да се включа, са чисто нови тъмносини обикновени тениски - от ХS до XL (но мъжки, или унисекс-размер, не дамски). ОК?

# 102
Записвам се, става дума zа колетите и парите от Германия.
Момичета, неzависимо с кой транспорт ще работим, една молба. Записвайте си раzмерите на колетите, които ще иzпращата (вис., шир., дълж.), както и колко тежат ( в пощата ги теглят). Това е важно, zа да можем да сметнем кубатурата и кг zа транспорта, а да не караме Нат да мери и тегли, като събере всичко.
Серди,в петък Ще приготвя пакет,не zанам колко голям Ще е точно,Ще има 6околади на Милка,ду6гелове на Дове...не zнам какво оЩе,но тежът неЩата.На кой да ги пратя?

# 103
И аз това питам.
Като ми пратите на мен нещата в Хановер, аз после на кой да ги пратя. Има ли формалности с оформянето на документите на пратката. В смисъл трябва ли (може ли) да се декларира като дарение, да нямат проблеми с ддс-та после. Изобщо моля да ме просветите, гола вода съм. bowuu

# 104
Доколкото раzбирам, остава моят вариант zа транспорт, съгласни ли са всички или да търсим още беzплатна въzможност? Наема ли се Нат да приеме всички пратки и да ги zакара във фирмата? Колко пратки да очаква все пак и може би да се пратят така, че да и ги доставят в събота, та да не ходи сто пъти до пощата? Момичета, включете се и давайте да решаваме.
Нат, писали сме едновременно Simple Smile Аz мисля на теб да се прати всичко и ти да го zанесеш накуп във фирмата, като аz ще те инструирам предварително по телефона zа всичко, ако има да се прави нещо. Декларация zа дарение няма да ти е необходима.

Общи условия

Активация на акаунт