Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 12

• 29 678
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Зори,потърсих в интернет и информацията,която намерих беше,че Хелоуин се празнува на 31 октомври срещу 1 ноември.Дано съм ти помогнала.(а това е сайта,от който намерих информацията- http://oceansoul.truden.com/halloween.htm ) Simple Smile

Благодаря много,
подозирах, че е някъде около края на октомври, но съм била далаче от истината, защото ми се въртеше нещо около 25 октомври.

# 196
Няма защо.Пак заповядай. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 197
  • София
Зори, мерси! Гънките ги направих с кабела на зарядното на телефона  Crazy за всеки случай направих покритието по-дебело и после налагах кабела и леко притисках.

# 198
Тази седмица и аз ще правя две тортенца Laughing.

Все забравям да Ви питам, орнаментите от белтъчна глазура върху фонданите с какво ги правите: С шприц или пликче с дупчица? newsm78

# 199
 mimes , зависи какво имаш и с какво ти е по удобно да работиш.Аз лично предпочитам да работя с хартиена торбичка, защото мога да си определям големината на отвора, докато със шприца работиш с един размер.Успех с тортетата и ще чакаме да ги видим.

А ето още една торта правена в домашни условия от мен, по случай раждането на племенницата ми -вчера.

И един въпрос-виждала съм доста фигурки-бебета.Правят се с формичка, но досега не мога да намеря тук в Испания такава подобна, а много ми трябва.Някой има ли си на представа от къде може да се закупи такава формичка?

# 200
Меги,имам един въпрос към теб относно празообразните бои за блясък,но го написах по-долу.Обърках,за което се извинявам.

# 201
М_e _г_и,когато слагаш от онези бои за блясък и те са с алкохол,как процедираш-"намазаната" торта я слагаш пак в хладилник(както е пo принцип) или я оставяш на стайна температура,докато се изпари алкохола? Embarassed

# 202
  • София/Сливен
тези филмчета са много полезни за такива като мен Hug
обаче тяхното тесто колко е еластично сравнение с моето Blush

Вярно е, че е еластично, но пък на вкус не става (информация от първа ръка).

silrai, аз не съм виждала тук такива формички; и аз исках да си купя.

sugar_geri, изпарява се още докато рисуваш следващите детайли. (Пример Барбито дето е по-горе - докато обиколя цялата рокля, в началото вече беше изсъхнало; после и правих снимки и накрая си я прибрах в хладилника, напълно готова)

Последна редакция: пт, 19 окт 2007, 09:42 от М_е_г_и

# 203
  • Варна, морето и сините вълни!
Дами имам нужда от идейна помощ Mr. Green
Ще се опитам да правя кораб - контейнеровоз. Но не ми се оравят кентейнерите един по един от блат и да облицовам с марципан. Та ще се радвам ако някой ми подскаже какво мога да ползвам за контейнери  Mr. Green

# 204
  • София
М е г и, много ми хареса роклята на Барбито. Така фино си го разточила... Rolling Eyes Кажи от какво тесто го прави?

Корнишонка, ето тук http://picasaweb.google.com/elbazel/BienvenidasDecoracionDeTorta … 68498791238398850, http://picasaweb.google.com/elbazel/BienvenidasDecoracionDeTorta … 68499693181531266правят езерце. Направено е с прецеден, а после оцветен конфитюр от мандарини. Ти можеш да го направиш с кайсиев, ако не намериш от мандарини. Само трябва малко да се затопли предварително за да може да се прецеди.

# 205
Меги,много ти благодаря за бързия отговор.Всичко,което сте дали като информация е много поллезно.Благодаря на всички ви. smile3525

# 206
  • Czech Republic
silrai, много сладка тортичка!

Дами имам нужда от идейна помощ Mr. Green
Ще се опитам да правя кораб - контейнеровоз. Но не ми се оравят кентейнерите един по един от блат и да облицовам с марципан. Та ще се радвам ако някой ми подскаже какво мога да ползвам за контейнери  Mr. Green

Залепи кръгли бисквити с маслен крем , намажи ги и отгоре с маслен крем и облицовай! Peace

# 207
  • София/Сливен
М е г и, много ми хареса роклята на Барбито. Така фино си го разточила... Rolling Eyes Кажи от какво тесто го прави?

Ами това е първия ми опит с моделиращата маса, с нея се работи лесно... (освен ако не сложиш повече боя (за по-тъмен цвят), тогава не е толкова еластично).

# 208
Извинявам се за нвежеството,но какво е моделираща маса? Embarassed

# 209
  • София/Сливен
Тя се продава готова.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=229956.msg5226522#msg5226522

Общи условия

Активация на акаунт