Индия - земя на боговете - 4

• 31 784
  • 308
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Знаете ли, че "аватар" е дума на хинди. Четох, че това била единствената хинди дума, която е навлязла в компютърната терминология.

и какъв е точния превод, че още преди година и нещо като се впусках в НЕТ дебрите ми беше странна и се чудех какво ли означава и защо определя картинката в профила ти?

# 166
  • София
Ще преглътна липсата, ако ме поканите да Ви посетя по местата, за които говорите!  Crossing Arms
 Mr. Green

# 167
Добро утро, момичета  Hug.
Вече спокойно мога да ви почерпя сутришно кафе със сладории  Mr. Green /нали до сега се постеше/.

Лила, и аз за първи път чувам, че аватар е хинди дума. Същото значение ли има??? Наистина в Индия имат много добри IT специалисти. В дубай целия ни компютърен департмент беше от колеги от там.
Та като заговорихме за това, исках да попитам за образованието в Индия. Прави ми впечатление, че в Дубай, а и тук макар, има много специалисти в различни сфери и дори с много години опит в специалността, но за съжаление много по-ниско платени от другите националности. Дали това е заради нивото на обучение в Индия??? Чувала съм, че там най-лесно, бързо и почти без пари можеш да си вземеш МБА например /мой колега от Пакистан направи така, за да си запази позицията във фирмата  Confused/. Но дали после ще ти върши работа тази диплома  newsm78??? Какво е нивото на обучение??? Има ли международни университети и колежи или такива, които работят по западна система???

ivonska, добре си дошла разбира се. Само казвай и ще организираме екскурзията  Mr. Green. Е, до Сауди няма да можеш да дойдеш, но ще те поканим в някоя от съседните страни например. А ако забереш и зетчето на Лила, още по-добре  Joy. Лиле, не се притеснявай. Бебо ми е момченце и е по-малък  Twisted Evil  Mr. Green.

# 168
  • София
Чувала съм за Сауди, но кажи повече, деее!  Thinking

# 169
EID MUBARAK!!!
Alah здраве и късмет да ви дава на всички!
ivonska има цяла тема за Сауди!
И понеже сега сме на индийската тема а в саудито и бахрейн не писахме много за аид!
Да ви кажа аз как съм празнувала и какво съм видяла!
Та това е 3 дни яли пили и се веселили, всичко живо е по улиците надуват клаксоните, страхотни задръстванияПартита до съмване!
Първата година ходих по партита че не бях още семейна, ходихме в една вила в която имаше розово фламенго #Crazy #Crazy Party Party Party
А семейна първо мъж ми отиде на ифтар с баща си!след това отидохме при Бхаби на гости, в тяхната къща все имаше повод за партита, та там се събрахме доста семейства и празнувахме, около масата !
децата бяха облечени в костюми, малко като хелоуин и си просеха парички от всички, че бяха вече големки за бонбони!а и на аид на децата се дават пари и им се купува всичко от чорапките до якето!
малко подаръците са като нашата коледа!И свекъра ми подари типична пакистанска дреха и парфюм!
това е от мен засега, дано да ви е било интересно!
Аз днес съм в къщи че чакам да дойде една доставка!та имам предвид наоколо съм!  bouquet

# 170
ЕличкаEID MUBARAK Весело изкарване на празника  Hug И мерси за почерпката, която си спретнала.

Аз ви оставям на сладки приказки, че работа ме чака  Confused защо не бяхме като индийците да празнуваме всички празници на религиите, еххх мечти.

# 171
Здравейте дами, ние имахме малко приключения вчера Simple Smile, затова не можах да се включа, но вече съм на линия. Еид Мубарак и от мен  bouquet
Ели, в Индия има доста добри висши учебни заведения, които се международно признати и с добра репутация, ето някои:
Indian School of Business
Indian Institutes of Management
Indian Institutes of Technology
В Индия, като в България, кандидат студентската кампания се превръща в национална новина. Хората по принцип много държат на образованието и борбата за места в престижните институти е направо жестока. Стига се дори до сблъсъци.
Колкото до по-ниското заплащане мисля, че по-скоро се дължи на факта, че техните специалисти са готови да работят на по-ниски заплащане само и само да излязат в чужбина.

# 172
Цитат
работят на по-ниски заплащане само и само да излязат в чужбина.

Добре де, това за6то? Поради някакъв имидж който са си създали или заплатите в Индия са толкова по ниски, 4е си струва всякак?
Аз си спомням един приятел в Канада разправя6е преди 2_3 години, 4е имало масово БГ емигранти с атрактивни професии (примерно с4етоводители) дето работели за по 800КаД като продава4и. Макар 4е, като с4етоводители е БГ биха изкарвали много пове4е. Не6то като "живот в 4ужбина заради самата 4ужбина". Уж с надеждата, 4е може би някой ден 6те им потръгне. Та и с индийците ли е съ6тото?

# 173
Цитат
работят на по-ниски заплащане само и само да излязат в чужбина.

Добре де, това за6то? Поради някакъв имидж който са си създали или заплатите в Индия са толкова по ниски, 4е си струва всякак?
Аз си спомням един приятел в Канада разправя6е преди 2_3 години, 4е имало масово БГ емигранти с атрактивни професии (примерно с4етоводители) дето работели за по 800КаД като продава4и. Макар 4е, като с4етоводители е БГ биха изкарвали много пове4е. Не6то като "живот в 4ужбина заради самата 4ужбина". Уж с надеждата, 4е може би някой ден 6те им потръгне. Та и с индийците ли е съ6тото?
Лъжиш се мила, има много малък преоцент счетоводители в бг които вземат над 1000лв заплата, ами с изкарано икономическо висше в банка без стаж ще ме взет за 450лв, и после евентуално ще я увеличават, просто защото съм работила друго!А и аз честно казано не искам да работя това което съм завършила!Друг е въпроса че има частни фирми които плащат добре но все искат и стаж и да си млад и да си без деца или пък да не излизаш болничен!
Ако може и да си красива и да оставаш в извънработно време!
В чужбина са други законите, тук законите са повече на книга от колкото на практика!
и аз си мислех ех ще събера пари и ще се върна в бг но сега се оказа че бг не е много приятно место за живеене!
това е моето лично мнение! Whistling Whistling Whistling Whistling

# 174
  • София
EID MUBARAK на празнуващите

Какво точно означава mubarak?

um_sami, интересно е, разказвай. Това е голям празник и в Индия. Това е втората страна в света по многочисленост на мюсюлманското население.

Включвам се за малко, че днес ме гонят сума ти задачи.

и какъв е точния превод, че още преди година и нещо като се впусках в НЕТ дебрите ми беше странна и се чудех какво ли означава и защо определя картинката в профила ти?

Използва се за означаване на превъплъщението на някакъв бог (най-често Вишну, мисля) в нещо на Земята. Буквално преведено от санскрит означава "слизане". За пояснение, санскрит е древен език, вече мъртъв, от който са произлезли езиците, които днес се говорят в Индия. Дори, ако правилно си спомням, ама Дидка да ме поправя, от санскрит произлизат индо-европейските езици. Българският също принадлежи на тази група. Ще се помъча да се сетя някои общи думи, които знаех, ама пуста памет   ooooh!

Довечера ще се включа пак и по другите въпроси, но сега ме дърпат и трябва да излизам. До скоро   bouquet

# 175
Е добре де, ама колкото и да е 800КнД не ми се виждат сериозни пари така или ина4е. Един вид не вървиШ напред а само си дале4 от приятели и роднини.  newsm78

# 176
Е добре де, ама колкото и да е 800КнД не ми се виждат сериозни пари така или ина4е. Един вид не вървиШ напред а само си дале4 от приятели и роднини.  newsm78
Предполагам го правят с надеждата за повишение  newsm78. При нас е задължително повишението на заплатата всяка следваща година. Това е около 4% от заплатата, зависи разбира се от годишната ти оценка  Wink. Но в повечето случаи го получаваш. Така беше и в Дубай, така е и тук. Така че след 5-6 год максимум може да живееш добре. Оставяме на страна, че с 2-3 макс 4 заплати можеш да си купиш кола /говоря за ниски заплати  Twisted Evil/, а наема ти в повечето случаи ти е поет от фирмата /ако е добра, разбира се  Mr. Green/. Така че на месец ти остават твоите си разходи и вече зависи, колко са ти широки пръстите.

Лила, mubarak означава благословен.

Хората по принцип много държат на образованието и борбата за места в престижните институти е направо жестока.
С това съм съгласна, тъй като почти не съм срещала Индиец без образование, а дори повечето, които познавам са с по 2-3 магистъра  #Crazy. Вече друг е въпроса дали работят по специалността си.

# 177
Говорила съм със счетоводители, напуснали частния сектор и работещи на държавни заплати. Нашата главна например ми е разказвала, че постоянно са ги карали да крият и преправят счетоводството и тя лично затова беше напуснала. Вървенето напред хората си го представят по различен начин. Някои смятат живота в чужбина, пък бил той и мизерен за голям напредък Grinning
При всички случаи на индийците им е по изгодно да работят в арабските страни отколкото в Индия.
За купуването на дипломи, аз лично смятам, че в Индия всичко може да си купиш, еле пък диплома
Лила и аз знам, че българския принадлежи към индоевропейските езици, къде ни е  филоложката?

# 178
  • София
На мен образованието в Индия ми се струва доста тежко. Особено гимназиалното. Племенниците на мъжа ми вечно имаха някакви изпити, тестове, препитвания. Най-дългата им ваканция беше месец и половина. В по-горните класове, на края на всяка година, имаха някакви изпити и резултатите от тези изпити в 10-ти и 12-ти клас се взимат предвид при кандидатстването за университет. За читави училища се считат тези, които са english medium.

Индия е огромна страна и има както читави университети, така и такива, дето не е особено трудно да изкараш. А и както е казала Дидка, там всичко можеш да си купиш  Grinning Най-елитните са тези, изредени по-горе. Знам, че хора, завършили ги, получават много добри предложения за работа с високи заплати дори в Индия (чувала съм за начални заплати в ИТ сектора 2000-3000 USD, което за Индия са си доста пари). Също така представители на фирми, включително американски и западно европейски, ходели там да провеждат интервюта и да си набират кадри директно от университета. Но естествено не всички имат тоз късмет. Като цяло, явно на вън печелят повече, щом все още емигрантският поток е голям.

... дето работели за по 800КаД като продава4и. Макар 4е, като с4етоводители е БГ биха изкарвали много пове4е. Не6то като "живот в 4ужбина заради самата 4ужбина".

Стига, бе! Верно ли има такива хора  Shocked Rolling Eyes

# 179
eid mubarak на всички празнуващи!!!! Нека аллах ви дари с много здраве, щастие и благополучие!!!!

Общи условия

Активация на акаунт