Мами в НОРВЕГИЯ - 8

• 18 647
  • 312
  •   1
Отговори
# 180
Ок,лека ! До утре  Hug

# 181
Добро утро!  bouquet
Розе, сега ще видим стават ли корите и сиренето за баница  Joy Hug

# 182
Добър ден  bouquet
Аз днес определено съм по добре, ама пак ще си седя в къщи.
roza66, щастлива браво на вас за срещата и пазара Laughing И Розе, следващия път гледай къде паркираш Joy Аз затова си използвам трамвайчето....
Моя яде баници всякакви Laughing даже го научих да ги яде с кисело мляко, ама не норвежкото, а от турските магазини. За сега най му харесва обаче баница със сирене и спанак и с тиква. В Бг яде една млечна и иска да му направя, ама аз никога преди не съм правила и си пасувам засега.
momo , ама толкова сняг ли има при вас?
щастлива , аз до този момент съм пробвала 4 вида кори и всички стават Joy Виж сиренето е 2 типа и едното се води за салати, та то се топи бързо при топлинна обработка и почти не се усеща после

# 183
ркб, аз взех едно твърдо, което според мен ще е по-добре за баницата.
Сложих я във фурната и сега чакаме  Whistling
Ти оздравявай по-бързо.

# 184
добро утро!

да, ркб, имаХме много сняг... до вчера. цяла нощ валя дъжд и сега навън е едно кишаво и гадно.... ама така е тук.

а от кога се каня да направя и аз баница, ама все не стигам до интернационалния магазин. добре, че сте вие да ме подсетите. розе, твоят значи не е харесал българската класика баничка с боза  Joy

# 185
Здравейте от българска земя!
Пътуването беше най-тежкото от 3-те пътувания по трасето до сега (после ще пиша подробности).
Ако ще те вярвайте Норвегия ми липсва!!! Simple Smile Не съм вярвала, че ще го кажа някой ден, камо ли след 2 месеца престой!
Не знам дали на някоя от вас се е случвало, но аз съм в някакво "безпространствие"- всичко ми е едно странно, сякаш съм отсъствала цяла вечност. Мисля, че така се чувствах мечките след зимен сън  Simple Smile
Хем ми е хубаво, хем кофти. Нито тук вече съм си "у дома", нито в Норвегия! Момичетааа, аз нямам ДОМ!  Sad

Малко да се съвзема и ще пиша пак!

# 186
момо, направихте ли снежни човеци?
Marjo, кажи сега какви проблеми е имало по пътуването?
Нещо закъснения ли?
Моята баница стана прилична като за първа в Норвегия и гледам милото я омахва с размах  Joy bowuu
Останаха кори и за още една и утре пак ще се пробвам  Sunglasses
Този път ще ръгна повече плънка.
Милото се учуди, че се яде с ръце и понечи да взима вилица и нож, но аз го спрях  Naughty
Ще яде с пръсти като мен!

Последна редакция: нд, 14 окт 2007, 13:27 от щастлива

# 187
Ха, явно са правени по един "калъп" Joy И моя така, и все още си яде баницата с тиква така, било десерт, а той се яде с прибори Laughing Ще ти постна по късно, ако искаш рецепта за плънката, прочетох я в един друг форум и много ми хареса. Оттогава само така я правя.
Marjo , споко. В първите дни е така. Дай си малко време. После си влизаш в ритъм.

# 188
Здрасти и от мен,
Марйо, не се 6а6кай, винаги е така. Става малко "Моя дом е където си оставя 6апката". Ама минава за няколко дни. Аз така съм се 4увствала много години между Варна и София а сега между 3те места. Малко е терсене първите дни, аз не оби4ам да си тръгвам (и в прекия и в преносния смисъл). Но се радвам, 4е Норвегия ти липсва. Сега може бо 6те ни разбере6 малко по добре когато ние казваме, 4е ни харесва...Simple Smile
ркб, как е формата днеска?
6таслива, взи си смени ника с не6то което не вклЮ4ва 6т или 6, 4е не мога да го изписвам като хората или мога да продължа да те нари4ам Славс? Simple Smile
Рогер пък изоб6то не оби4а баница, никаква. Не мога да го нау4а и това е, но той малко храни харесва като цяло така, 4е не ме изненадва.

# 189
Палачинке, ако включиш на английска азбука компютъра си, а във форума настроиш фонетичната, ш ти е точно на å, а щ е до него.
Ще помисля за друг никнейм, ама можеш да казваш и славс, разбира се  Peace
Баницата бе изядена за нула време  Joy
Не знам дали му хареса, защото на него 99% от храните му харесват, но като съдя по скоростта, с която омете чинията ... май не беше толкова зле.

# 190
Ей, верно бе, беше ми на норск и не се бях сетила да пробвам с английски. Благодаря, сега ще е много по прегледно.  Simple Smile И все пак Славс ми харесваше повече.  Heart Eyes

# 191
Ти можеш да ми викаш славс, няма проблем.
Ама на мен ми омръзна с един и същи ник навсякъде, затова малко смяна   bouquet
Ю ти е до æ, а ч е до 1 Simple Smile

# 192
Славс, много се радвам, че така бързо се адаптираш!И дано с подкрепата на приятелите и "милото"(това име не мога да го произнеса и да ме убиете Simple Smile ) Имаш голям късмет, че с Роза се паднахте в един град! Всички знаем, че тя е една светла личност и е способна да намери познати и на Северния полюс! Grinning Розе  Hug
Българската компания е голямо нещо! Аз бих откачила ако не бяха 2-те български семейства, с които се виждаме! Те правят живота ми в Норвегия значително по лесен и приятен! Пък след срещата с Роси живота ми направо пое в друга посока (подадохме молба за детски, започнах да посещавам ИКА редовно и благодарение на това се сдобих с невероятен МОП на промоция Laughing )

# 193
Здравейте момичета!При нас се  лее дъжд като изведро.Аман вече ooooh!
Момо, ти от колко време си в Норвегия?Питам те,защото аз съм работила във Враца за кратко преди още да завърша(преди 100 години де) Grinning
Петя, не мога да се похваля с  височина 160см съм.И това е проблема,че като кача някое и друго килце става страшно Mr. Green
Много сте свежи вие двенките Розе и Щастлива Wink Хубаво е когато има хора с,които да ти е приятно да се виждаш.Тук при нас има само един българин,женен за норвежка.А другите са за по три месеца работници и водолази.Чакам с нетърпение да се махнем от това село #2gunfire
Марйо, не страдай за Норвегия ами си изкарай гот в БГ.Тук ще се върнеш и малко,по-малко ще свикнеш с мисълта,че  си в къщи Wink
Бързо оздравяване rkb Hug
Айде отивам и аз да си хапна от моята баница.Добре,че си направих и аз вчера,че като ви четях направо се покапах Joy

Последна редакция: нд, 14 окт 2007, 15:41 от Бебинщайн

# 194
Така,сега за пътуването!
Както писах- беше тежко(но можеше и по зле да е). На чек ин-а ни се падна някакъв омотан тип дето 30 мин ни обработва документите. Опашката стана огромна, но никой не се сети да отвори друго гише. Да беше в България, щях да кажа "Българска работа! Мързи ги да работят! Толкова са омотани!" Ама в Норвегия...
Мъж ми го пита Имали проблем?, тоя вика Не.Е, добре, защо ни бавите тогава?! Опашката взе да негодува и то с право!
Накрая ни връчва билетите- аз и Мартин имаме места, мъжа ми- не.Питаме го, служителя казва "На гейта ще ви дадат място!"(Стенли вика "Аз явно ще пътувам правостоящ" Simple Smile ) Поглеждаме пак- Ние имаме бордни карти за полета от Прага, Мартин - не. Служителят звъни до шефката си и след 10 мин съвещание казва Няма да имате проблеми! Дано си прав, човече!
На проверката не искат да пуснат мъжо, че в ръчни багаж носи един инструмент (за колата), който прилича на пистолет! Вярно -прилича! Ма то теоретично може да вкарам пластмасови тръбички и да сглобя нещо дето прилича на пистолет! Ма, хората са си прави, де!
В самолета и двете семейства с деца сме сложени на последните седалки(?!?!?!).
На чешкото летище пък не ми дават да платя една минерална вода с карта, щото била под 50 крони. Да ама нямам никакъв кеш! Успокоявам се с мисълта, че до самолета има 30 мин и там ще ми даде вода!
Натоварваме се в самолета и ... нищо. След 15 мин съобщават, че има проблем с документите! След още 15 се сещат и минават да предлагат вода! 50 мин закъснение през които бебока се изнерви тотално! Добре, че летеца мина по прекия път (и сигурно и с превишена скорост. Добре, че катаджии в облаците рядко се срещат!), та навакса 30 мен от закъснението!
А София ни посрещна с дъжд- да не се разглезваме! Simple Smile

С риск да си навлека гнева на Joel  Hug, ще кажа, че с Бългериан Еър пътувах много по-приятно! И в двете посоки ме слагах на предни седалки (на връщане дори бях в бизнес класа-само аз с децата) Стюардесите бяха мили, постоянно ме пита как съм и ми предлагах сок!

Общи условия

Активация на акаунт