30 american witches brewing health potions или искаме здрави деца за хелоуин!

• 13 272
  • 305
  •   1
Отговори
# 165
  • usa
Момичета, намерих един сайт за ДВД и касети със стари БГ филми, ако искате погледнете:
[url][http://www.gobgmedia.com/c_film_page.html/url]

Предварително казвам, че не съм ги ползвала още, т.е не знам дали са надеждни доставките и т.н., но имаха доста филми, които търсех отдавна, та ако поръчам ще кажа мнение и за сайта.

а както са превели заглавията, как разбра кой филм кой е  newsm78?

# 166
Дженна, като каза че му било ниско небцето и на нашия син беше езикът малко по вързан, но пък не му пречеше на сученето. Обаче като беше на месец го заведох и му го клъцнаха, ах едва не умрях тогава Cry двамата заедно ревахме, че ревахме.

Пумпал, знам какво ти е, точно. И аз така се тревожех толкова много, че и имаше няколко седмици към 2-3 месец, когато отказваше да яде от гърда, евентуално от бутилка, и тогава колко рев съм изревала. Не знам защо си бях втълпила, че ако един път не го нахраня и ще ми намалее кърмата - ку-ку...
Абе я ми кажете, къде мога да гледам филми онлайн? На АВС нищо не мога да гледам, защото ми засичат компютъра че не е в УСА, а само там можело да се гледа. В нетфликс, и там същото. Някой има ли идея къде мога да гледам?

Иначе баща му си замина и вече съм самотен родител, а майка ми тъкмо се разбра че няма тумор и не е прекарала инсулт и баща ми се разболя. Както каза една приятелка, весело ще си изкарам аз тук за двете години.... А на съпруга родителите му им продали къщата със фалшиви документи, докато са ни били на гости в Б-я, можете ли да си представите?!?! Не знам какво още може да ни се случи на нашите семейства.... Sad Sad

# 167
Пумпал, аз се опитах възможно по-рядко и по-рядко да давам ботилката, трудничко, но за 2-3 дни напълно преминахме към гърдата. Ичетох кърмаческия форум от край до край, дори и тема си бях пуснала. Мисля, че това ми помогна, безбройните съвети. Освен това имах и голямо желание да кърмя и за миг не съм се замисляла какво да избера. Желая ти успех каквото и да стане, най-важното е да не притесняваш, както е да е хранен бебчо, ще е отгледан с любов Heart Eyes

# 168
Миз, трудничко ми беше наистина със заглавията, ама поне си намерих разни неща дето с години не бях виждала  Laughing

Бистре, направо не знам какво да кажа! Какви бяха тези вашите проблеми не е истина! ДОбре поне, че майка ти е ОК!!!
Ама как са им продали къщата, направо ме плашиш, така както нас ни няма във Варна да се притеснявам ли не знам... Rolling Eyes

# 169
Набързо да индикирам присъствие  Grinning
Борис се роди на 9-ти в 19.05. Математически точно 7 паунда и 20 инча.
Мъжът ми почти припадна, докато ми слагаха епидурала, но пък се държа геройски, докато режеше пъпната връв  Laughing
Поздрави  Grinning
Keйси,
Честита радост!  bouquetДа са ви живи и здрави и двамата юнаци, а на теб и татито - много прекрасни мигове като този на раждането!  Grinning Wink  Grinning

# 170
Лесното остана преди бебетата   newsm09 smile3506

Джена, и ако на някой му потрябва /дано не/, намерих в Сейнт Джоунс Хоспитал специалист, там струва $75. Ако бях родила там, щеше да е без пари консултацията. Ама не, щото сме в еврейска болница и всичко се плаща  Laughing

А за пъпчето като всичко останало явно сте на принципа "хубавите неща стават бавно". Ние пък обратно. На кой как му изнася  Laughing

За формула дори не съм се замисляла, ДАНО имам мляко само, ако трябва ще помпам и на ръка! Вземам и билки за мляко- чай и билкови хапчета и наливам безалкохолна бира, само обаче си мисля че последното баш в д.то отива.

Благодаря ви много момичета ! Тва майките били големи паники! Аз такава бременност изкарах не съм се панирала толкова до сега. А сега наистина как писне, че не харесва гърдата и ми иде и на мен да рева и само вървя притеснена и мия бутилки, пара се вдига. Вече си мисля че помпата говори  Laughing Мъжа ми се смее и ме пита всеки път какво казва.

Да ви кажа нещо интересно. Намерих една техника наречена Kangaroo Mother Care. Бебето и майката са голички и слагаш бебето да лежи върху теб по корем. Било несравнимо изживяване за бебето и метода му действал животоспасяващ и т.н. И аз снощи се натъкмих, сложих го, сложих одеалце да го затиска за мен и така спахме до момента, в който той писна че му е недуобно и забързо го нагласих да си спи като голям човек  Laughing С една дума вече съм аз за връзване.

Хайде отивам да си говоря с помпата, че ни е време за следобеден чай заедно!

Тандури, как си?

Последна редакция: ср, 17 окт 2007, 02:18 от Пумпал

# 171
  • WA, USA
Само набързо за моят опит с кърменето. Малчо не искаше да яде от гърдата в началото, защото беше два дни отделен от мен и го захраниха с формула - съответно беше свикнал на обилен приток и изяждаше по шише и половина. Като ми го дадоха много се дърпаше и ревеше, защото се сещаш че не пускаше така както бутилката. Препоръчаха ми да изтисквам, всъщност някой друг - таткото предполагам - по малко мляко от бутилката или капкомер върху зърното докато той е захапал, за да се лъже че пуска и да не се отказва бързо. И така го измамихме малкия разбойник. Дано съм обяснила правилно, и дано да помогне и при теб! Целувки от нас Hug 

# 172
Тандури, какво става с вашите изследвания?

Бистре, как така са им продали къщата? Къде това? Големи сценарии тези дни, ккаво ли не ви се случи?! Хубаво за Марти, представям си как мели на всякакви езици, кой знае какви смешки има..

# 173
Бистра,и моят опит след Бг е подобен,Ния не казваше нито 1 бг изречение,сега пее целите зеленчуци по своя воля..сигурно има рисърч по темата,100 на 100 е явление повсеместно..
*
миз,блажка,тандури,десси и други с откърмени бебета Laughing - има ли тук буквар в нашия сми на думата,и ако да-как изглежда?
*
Пумпал,мъчи мила,след като го натъкмиш казват било лесно,приятно,полезно и пр..(аз лошо провалих тази инициатива и се срамувам гласно като стане дума за кърмене)..
*
днес ми толнаха колата пред уни,отнесох 100 кинта,2 часа и ссс..

# 174
Зареве, захапва, засуква, заспива ззззз  Crazy В тоя ред. И защото не мога да го оставя гладен му давам бутилкат и почва доволно да мърка. Още не съм се престрашила с капкомер и спинцофка. В петък съм на консултация да видим цицата ли ще е или бутилката. В крайна сметка за мен ще е неудобството, аз само се плаша с таз помпа да не ми спре млякото. Поне ще ми е чиста съвеста че съм опитала. Но да не ви занимавам повече. Ако успеем ще ви се похвалим, ако не ще се скътаваме  Laughing

Ана ти как ги храни тъкмо се чудех за теб с твойто работно време?

Бистре, как така са го клъцнали? И сега с клъцнат език голям бърборанко го раздава казваш  Laughing Браво на него, а и за вас веселба голяма!

# 175
Ана ти как ги храни тъкмо се чудех за теб с твойто работно време?
оххххххххх..ми помапах до 3ти месец с Ния,със сетни сили до 6 със Стефан,но колкото за 1 -1 1/2 хранене макс..носих помпа на работа,хладилни чанти, пълната програма..не ми беше виновен никой,аз съм много зле откъм търпение и това висене пред помпа ме умопомрачаваше..кърменето пер се също не ми образува този бондинг за к съм изчела тонове..та като цяло голям провал,к с Ния преживях много тежко..тя рева ужасно първите седмици,по цял ден,като и дадох за 1 път формула и заспа това дете и спа 5 часа,аз викнах баща и от работа , че викам-нещо и стана  Embarassed.. оказа се че е гладувала според нашите педс и това реши моята битка,като дадеш 1 формула и ти става едно споко и мързеливо..
 пробвай до зуко,ще сработи,до ден днешен ми е съвест че не се напнах повече,имам последен шанс с бебе 3 ж и здр!

# 176
  • usa
миз,блажка,тандури,десси и други с откърмени бебета Laughing - има ли тук буквар в нашия сми на думата,и ако да-как изглежда?

ако има, за мен е останал в тайна, не съм виждала такова чудо. тук широкоразпространена система за обучение по каквото и да е няма. всеки скул дистрикт, да не кажа всяко училище, сам си решава на какво и как ще си учи учениците и ги учи с апокрифни материали. учат предимно по ксерографирани материали, а учебници в елиментъри скула ако ползват, стоят в училище. в къщи носят книги едва в мидъл скула и то не всеки ден.

# 177
  • usa
А на съпруга родителите му им продали къщата със фалшиви документи, докато са ни били на гости в Б-я, можете ли да си представите?!?! Не знам какво още може да ни се случи на нашите семейства.... Sad Sad

това и в бг се случва. на близък приятел на свекър ми му продали апартамента както си живееше със семейството си в него. че после го и осъдиха на всичко отгоре...
айде, приключвай с вълненията, време е да започнеш да се наслаждаваш на родината!

# 178
*
Аз след казаното от миз нямам какво да допълня.  Laughing Факт е обаче, че ги учат да четат, и то ефективно, по моя преценка. За стъпка по стъпка как става, за мене прилична ориентировка е този сайт:

http://www.starfall.com/
Минават през фоникси, после през патърни и римуване, и оттам нататък вече е лесно. На сайта има и възможности за разпечатване.

# 179
  • usa
*
Аз след казаното от миз нямам какво да допълня.  Laughing Факт е обаче, че ги учат да четат, и то ефективно, по моя преценка. За стъпка по стъпка как става, за мене прилична ориентировка е този сайт:

http://www.starfall.com/
Минават през фоникси, после през патърни и римуване, и оттам нататък вече е лесно. На сайта има и възможности за разпечатване.

моите щерки се учеха с книжки с лесни текстове, има много по книжарниците и библиотеките - серии early steps to reading, ready to read, beginning readers и прочие наименования. книжките на dr seuss са също много подходящи за учене на четене, част от тях точно с такава цел са писани. въобще разгледай книжарницата и библиотеката и ще се ориентираш, практиката показва, че четене се учи и без буквар Simple Smile. успех!

Общи условия

Активация на акаунт