Гражданска подкрепа за ничиите деца!

• 164 450
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 1 395
Подадох сигнал в БТВ относно дом 8. Там никой не знае какво става. На Български хелзинкски комитет е отказан за последно достъп преди 1 година. На граждани също.

# 1 396
Когато снощи гледах филма изпитвах толкова много чувства, но най-силното беше гняв. ГНЯВ към персонала който е незаинтересован от съдбата на тези деца, макар всекидневно да е с тях, към онзи мъж който тормози тези Ангели. За мен тези деца са ангели. Те са толкова невинни и крехки. Толкова самотни и жадуващи ласка. ГНЯВ към директорката, към държавата като институция. Гняв към всички хора в тази страна който не се интересуват от съдбата на тези деца и не искат да си развалят вечерта с подобни гадости.  Срам ме е че живея в страна в която се допуската подобни неща. И в който соц. министър прави подобни изказнания.
Тези деца имат нужда някой да види тяхната история, да се заитересува от тяхната жестока съдба. И да им помогне.
Беше ми изключително трудно да гледам филма, но се чувствах длъжна, към тези деца. Дори собствените им майки, са им обърнали гръб.
Тези деца имат нужда да видим тяхната история.

# 1 397
Аз също бях потресена, че в това коментарно студио, от 5 жени никоя не се изказа както НОРМАЛЕН човек! Всичко беше толкова "спечено", без сърце, предаване да става, да изкажем компетентно мнение и толкова. Нямаше го гласа на човещината. Тази зам. министърка няма ли деца, не знае ли, че грижите включват любов и топлина? Тя някакъв друг филм ли беше гледала току-що???
Какво ми говореше, че парите за храна били достатъчни и че в другите домове не било така!!! За децата, които видяхме, е важно как е в този дом!
Тези хора нормални ли са ???

А Масларова трябва да си иде дори и само заради откъса от неадекватното си изказавне, което е недопустимо за министър на подобен пост, дори и ако социалните ни домове бяха най добрите на планетата!

Изисква се да имаш специално отвращение към човечеството или някаква лудост за да приемеш като голи факти това, което ни показаха!!!

# 1 398

1.Най-после пуснаха филма и в български ефир! Аз също написах точно 2 изречения до BTV  с молба да пуснат филма. Вярвам, че и много други са го сторили.

2.Аз съм за петицията за свалянето на Масларова и другата министърка и мисля, че това е и начин да се вдигне шум и ще помогне на каузата, но най-вече те са безнадеждни хора за мен...

3.Според мен трябва да има протести по градове след излъчването на филма.

4.Аз съм студентка, все още не съм била майка и ме боли много! Аз самата преживявам трудно и не мога да помогна кой знае колко финансово освен с по една вафла за всяко дете или други дребни неща материално.  Зная, че има хора с по-добри финансови възможности и пари ще дойдат и от чужбина. Искам да посетя един такъв дом и да помогна като доброволец, да осъществя контакт с тези деца, защото те са като затворници там. Искам да ги разходя, да поиграя с тях, да ги докосна.... Дори и нещо съвсем малко да променя за мен ще е от значение! Моля ви, тези които посещават домовете и знаят как да се отнасят към децата и имат наблюдения - пишете!  Приемам съвети, мнения, препоръки.Представяте ли си ако повече млади хора отидат там как ще ги дострашее тези хора. Не зная какво да очаквам след като прочетох за дома в Медвен - много криминално ми звучи. Не искам да ме изгонят или да ми казват, че децата нямат нужда от това някой да ги види и че това и онова не се прави така. Искам да отида подготвена и да знам в общи линии с какво ще ме нападнат. Ще отидем двамата с моя приятел. Аз съм от Варна.

5. Свързах се с англичанин, който ще дойде тук, за да обучава персоналът. Мисля, че можем да обменим много добър опит конкретно с англичаните и дори да организираме нещо заедно. Можеби ще предизвика и голям интерес както в България така и във Великобритания.

# 1 399
Мисля, че достатъчно приказки се изприказваха. За петициите не вярвам нещо да променят. Трябва да се организира протест с колкото се може повече съпричастни хора. От много време се опитвам да организирам нещо такова, но нямам необходимия опит. Трябва организация, която да застане зад него. Стига сме търпяли. Протести пред министерството докато Масларова и заместничката й не си отидат. Директорката - на съд. По този въпрос имам идея как да бъде сезирана прокуратурата. Дано успеем. Ще пиша, когато се уточни дата и час на протеста.

# 1 400
  • sofia
Подадох сигнал в БТВ относно дом 8. Там никой не знае какво става. На Български хелзинкски комитет е отказан за последно достъп преди 1 година. На граждани също.

браво Доби Hug

# 1 401
  • sofia
Мисля, че достатъчно приказки се изприказваха. За петициите не вярвам нещо да променят. Трябва да се организира протест с колкото се може повече съпричастни хора. От много време се опитвам да организирам нещо такова, но нямам необходимия опит. Трябва организация, която да застане зад него. Стига сме търпяли. Протести пред министерството докато Масларова и заместничката й не си отидат. Директорката - на съд. По този въпрос имам идея как да бъде сезирана прокуратурата. Дано успеем. Ще пиша, когато се уточни дата и час на протеста.

в момента обмисляме вариант за следващ протест-мащабен ,с много пове4е хора от първия.Вълната няма да спре защото идните две недели ще има отново филми на тази тематика .БТВ плътно застават зад идеята и ще помагат Hug

В момента съгласуваме нещата.
Но ни се иска да знаем в кои градове ще застанат с паралелни протести.ОТ клоновете на ДБМ в Пловдив ,Пазарджик,Горна Ор.,Видин ,Руисе мисля ,4е се вклю4ат моми4етата и ще говорим да поемат нещата на място.....
Трябват ни поне 20-30 дни за да сме супер подготвени.

# 1 402
Радвам се, че сте започнали организация. Но след 20-30 дни ще има коледа, празници... отпуски... А и най-важното - тези дечица там гаснат с дни. Не знам какво точно се прави в момента за тях. На моменти се изкушавам даже за един съвсем неформален протест. Пък, ако имат "очи", нека ни пъдят.

# 1 403

браво Доби Hug
Браво Доби!Напълно те подкрепяме със Севди! Hug

# 1 404
Браво на Ла Бомба и мъжа й за рампата, както и на Бинито за подадения сигнал за дом номер 8!   bouquet

Много се радвам, че толкова много хора са писали в темата. Само искам да помоля да не правите разни работи самосиндикално. Нека държим връзка и действаме като едно цяло!

# 1 405
СПЕШНО И ВАЖНО!

Започваме сформирането на работната група. В момента търсим компетентни юристи, които биха могли да се включат активно в изработването на искането за законодателни промени. Моля ви, пишете ми, ако имате идеи.

Пратих ги, Ивет!
Юристи между осиновителите и осиновените има, ще пусна призива ти в нашия форум. 

# 1 406
Броят на децата в домовете ще продължава да расте ако не се решат проблемите, които стоят в дъното, всички ме разбирате.
Лекарите продължават да дават "добронамерени съвети", родителите още нямат достъп до информация, неполучават помощ от никъде и вярвайте ми аз неговоря за финансова такава, макар и тя да е изключително важна.

напълно съм съгласна - това е корена на проблема. Мисля, че ще е много полезно ако вие, родителите на деца с увреждания, се включите в дискусията за да се помисли за това как да се предотврати изоставянето на децата с увреждания, а именно поради липса на информация. Ако трябва, в нашите писма да се включи искане да се издаде наредба (или нещо подобно) да се забрани даването на съвети на родителите да изоставят децата - доколкото е възможно да се подкрепят да ги задържат, ако не - поне да не се прекратява връзката между родител и дете в случай, че детето е настанено в дом.

# 1 407
СПЕШНО И ВАЖНО!

Започваме сформирането на работната група. В момента търсим компетентни юристи, които биха могли да се включат активно в изработването на искането за законодателни промени. Моля ви, пишете ми, ако имате идеи.

Пратих ги, Ивет!
Юристи между осиновителите и осиновените има, ще пусна призива ти в нашия форум. 

Страхотно! От наша страна вече имам два адвоката, които са налице да ни помагат. Единият е Камен Костакиев - дълги години той работеше в Център за независим живот и е много наясно с проблемите на хората с увреждания. Другият е мъжът ми, който е навлязъл и той в социалната сфера и той покрай мен. От ДБМ разчитаме и на Зарина, която е юрисконсулт.
Очакваме включване с идеи и от други организации, които са запознати с идеята - ИСДП и ЕКИП. Подала съм призив и към по-будни момчета, които са живели в домове и биха могли да дадат информация "отвътре" ако е необходимо.
Първа фаза е сформиране на работната група и запознаването ни.
Втора фаза - събиране на всички документи, идеи и предложения за промени в законодателството.
Трета фаза - работа по същество по предложенията.

Общо взето до края на тази година се оформя задвижването на първите две фази, а третата ще се развихри след Нова Година. Дотогава трябва да сме се подготвили поединично много добре, да сме прочели всичко, за да сме готови като се съберем да обсъждаме вече реално. Предполагам ще е добре да се сформира някакъв онлайн начин за дискутиране на документите, за да може всеки да предлага промени, допълнения и т.н. Нещо като Google Documents - виж го това, би могло да е много полезно.

Очакваме знак от Комисията кога и как ще протече дискусията по промените.

Последна редакция: пн, 10 дек 2007, 19:41 от Yvette

# 1 408
Аз съвсем наскоро бях на подобна "дискусия" с МДААР. Малко трудно ми е да повярвам, че нещо се променя от дискусии. Нямам желание да действам "самосиндикално", затова реших да пиша тук и да разбера какво се прави и от други по този проблем. Но и ще запазя правото си да действам по собствено усмотрение и съвест.

# 1 409

браво Доби Hug

Peace

Общи условия

Активация на акаунт