Гражданска подкрепа за ничиите деца!

• 164 445
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 1 425
Аjeliya, да спомням си това момиченце, имаше една статия с негова снимка преди и след това. Потресох се. Confused

МamaGabi, нормално е англичаните така да реагират, ние дали можем да гласуваме в тяхната петиция?

За изказването на Масларова, нямам нерви вече да я коментирам, не за пръв  път ги слушаме тия. ooooh! Едно единствено нещо не можа да разбере, че няма как да се манипулират фактите, които съвсем ясно и категорично се виждат във филма. Всичко останало е демагогия и манипулация от нейна страна.

# 1 426

Eto link kum interviuto na Maslarova. Vuprosite za Mogilino sa kum kraja:

http://www.inforadio.bg/theme.php?item=800

# 1 427
Попаднах на една статия за дома в Добромирци:
http://forum.boinaslava.net/archive/index.php?t-7778.html
http://www.capital.bg/printversion.php?storyid=388941
„Когато ни я показаха, заявиха - това е Лора, тя ще умре скоро. Тя беше изключително слаба и беше диагностицирана като страдаща от тежко мозъчно увреждане и детски паралич.
„Проведените в болницата изследвания не установиха наличие на мозъчно увреждане и детски паралич. Окончателната диагноза беше тежко неглижиране и недохранване.
 Направо съм потресена #2gunfire,оставка за Масларова и никаква милост

# 1 428

МamaGabi, нормално е англичаните така да реагират, ние дали можем да гласуваме в тяхната петиция?

Не можем, погледнах, но е казано изрично, че могат да подписват петицията само британски граждани или лица със статут на постоянно пребиваващи във Великобритания.

# 1 429
Отдавна имам една идея, накрая писах на Аjeliya, и я споделих с нея и решихме да я осъществим. Става дума за следното:

Майки на дечица с увреждания да опишат своите истории. Бременността, престоя в родилното, всичко, което са преживели там. Отношението на лекарите, подкрепата, която са получили от тях или от други специалисти. Sick Съветите и информацията, която са им дали. Трудното решение да отгледат детето си, въпреки съветите на лекарите. Живота им след това вкъщи с детето, трудностите и борбата, която водят за да си го гледат и да го дарят с цялата си любов, топлина и грижи. Колко много са постигнали децата им обградени от любящи родители. Колко много болка са преживели тези хора и с колко много любов са дарили децата си и как се справят и грижат за тях, въпреки социалната ни политика.
Аз ще ги събера и разпечатам и подредя в папка и ще ги приложим към исканията на "Инициативен комитет - Родители на деца с увреждания". Повярвайте ми, по силно доказателство и подкрепа за тези искания няма.

Знаех основните неща от Нанди, за всичко останало само подозирах, но бях сигурна, че нейната история е една от многото подобни истории.
Днес получих първите две истории, тези на Десислава Димова от Габрово и на
Аjeliya, нямам думи, не мога да ви опиша, плаках. Цялата истина, всичко е в тези писма. Всички причини за сегашното положение и всички отговори, какво трябва да се промени и направи са в тях. Сега съм убедена, че тези истории трябва да стигнат и до министъра на здравеопазването и до медиите. Няма по-силен аргумент от реалността като контрапункт на измислиците, които говорят социалните ни министри.

# 1 430
Още нещо. Миналата седмица помолих Мамма да закове тази тема, защото смятам, че информацията в нея е много важна.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=237889.40

Смятам, че синтезираната информация от нея, главното, трябва да се заложи в исканията на Родители на деца с увреждания. Конкретно, единствено амниоцинтезата доказва на 100% възможните аномалии на плода. Амниоцинтезата се прави, когато има сериозни съмнения за такъв риск, вследствие на генетична обремененост, късна бременност и други. С направление, амниоцинтезата струва на хората 150-200лв.. За каква превенция говорим тогава. Изисква ли се това изследване, когато има сериозни съмнения за риск или само се препоръчва?

# 1 431
Уф, тази Мазната веднъж не се изказа адекватно!
И сега значи можело да се вземат мерки за децата, а преди им пречел Космоса Twisted Evil
И защо ли ми се струва, че в интервюто пред радиото обвинява една жена, която 7 години се бори и глас не й остана да крещи в лицето на правителството, че трябва да се погрижи за децата, че има огромен проблем с гледането на децата в тези домове! Сигурно и прокуратурата сега на пълни обороти разследва случая, вместо да разследва персонала в дома Close

# 1 432
Отдавна имам една идея, накрая писах на Аjeliya, и я споделих с нея и решихме да я осъществим. Става дума за следното:

Майки на дечица с увреждания да опишат своите истории. Бременността, престоя в родилното, всичко, което са преживели там. Отношението на лекарите, подкрепата, която са получили от тях или от други специалисти. Sick Съветите и информацията, която са им дали. Трудното решение да отгледат детето си, въпреки съветите на лекарите. Живота им след това вкъщи с детето, трудностите и борбата, която водят за да си го гледат и да го дарят с цялата си любов, топлина и грижи. Колко много са постигнали децата им обградени от любящи родители. Колко много болка са преживели тези хора и с колко много любов са дарили децата си и как се справят и грижат за тях, въпреки социалната ни политика.
Аз ще ги събера и разпечатам и подредя в папка и ще ги приложим към исканията на "Инициативен комитет - Родители на деца с увреждания". Повярвайте ми, по силно доказателство и подкрепа за тези искания няма.

Знаех основните неща от Нанди, за всичко останало само подозирах, но бях сигурна, че нейната история е една от многото подобни истории.
Аjeliya, нямам думи, не мога да ви опиша, плаках. Цялата истина, всичко е в тези писма. Всички причини за сегашното положение и всички отговори, какво трябва да се промени и направи са в тях. Сега съм убедена, че тези истории трябва да стигнат и до министъра на здравеопазването и до медиите. Няма по-силен аргумент от реалността като контрапункт на измислиците, които говорят социалните ни министри.

Много хубава идея.  Peace
Според мен е важно да ги публикуваме някак си. На wordpress?
Можем да предложим на бТВ да изготви репортаж или серия от репортажи по темата. Ако няма кой друг ще им пиша аз.
Друго нещо което се сещам е че БНТ имат "Твоята новина" в която предоставят на хората възможност да изпращат репортажи за излъчване. Вижте тук:
http://news.bnt.bg/content/view/full/169315
Има ли сред нас някой, който може да направи нещо такова и да им го изпрати?

# 1 433

Такива истории са събирани в Деца с увреждания поне по един повод. Питайте мод "Йосарян", тя може би ги пази.

Ще ги сложа на блога, но искам да пазим анонимността на авторите, освен ако те не пожелаят обратното.

# 1 434
От вчера ми се върти една муха в главата.  Thinking  newsm78
Не можем ли да направим един благотворителен концерт посветен на изоставените деца. Тези неща играят важна роля за формирането на общественото мнение. Проблема е че нямам идея как се прави това. Някой знае ли как се започва да се работи по едно такова мероприятие? Дори не знам кои са популярните изпълнители в България тези дни. Можем ли да помолим хората на Червената къща да го организират?

Искам да помоля  Praynig тези, които вече знаят че това няма как да стане, да позволят няколко дена за брейнсторминг. Нека обсъдим малко идеята и евентуалните и  алтернативи. Ако това е неосъществимо, може пък да измислим нещо друго, което може да стане.  Peace

# 1 435
  • sofia
От вчера ми се върти една муха в главата.  Thinking  newsm78
Не можем ли да направим един благотворителен концерт посветен на изоставените деца. Тези неща играят важна роля за формирането на общественото мнение. Проблема е че нямам идея как се прави това. Някой знае ли как се започва да се работи по едно такова мероприятие? Дори не знам кои са популярните изпълнители в България тези дни. Можем ли да помолим хората на Червената къща да го организират?

Искам да помоля  Praynig тези, които вече знаят че това няма как да стане, да позволят няколко дена за брейнсторминг. Нека обсъдим малко идеята и евентуалните и  алтернативи. Ако това е неосъществимо, може пък да измислим нещо друго, което може да стане.  Peace

Hug  bouquet Hug
ето малко инфо,едното предхожда другото Rolling EyesМога да питам как се прави PeaceНо съм сигурна в едно-мнооооого трудно.Ние имахме идея за такъв,но още не ни стиска Twisted Evil

та......

http://www.bgblago.com/?1,2,,,2007-12-07,2007-12-07,,10347
http://www.bgblago.com/?1,2,,,2007-12-07,2007-12-07,,10346

# 1 436
Много ми става тежко когато започнат да идват Коледните празници. Това е времето през което президента на "всички българи" започне да проси от и така изнемощялия български народ за да може да вдигне пропадналия си имидж. Една от причините която не ми дава да давам средства за "Българската коледа" е този безочлив човек(и въпреки всичко пак давам). Една държава като България трябва да отделя средства за да може тези деца да живеят въжможно най комфортно, та по този начин поне малко да се притъпи мъката им която е съпътстваща в живота им. Щом този така наречен "президент" организира подобно меруприятие е редно първо да беше минал през угоения от лукс парламент и по-големите фирми в България, а не да рекетира гражданите по този толкова смешен начин, като показва себе си като патрон на събитието. Мисля че отпуснатите примерно за сираци на ден няколко си стотинки са крайно недостатъчни. Би трябвало на пинтията Масларова да и дават месечната издръжка на едно такова дете да видим дали дори и ден би издържала. Това което се случва в българските сирупиталища е цинично. На запад дори за кучетата са се погрижили по добре като са направили първокласни приюти.
Тези деца заслужават повече отколкото получават. На тези деца според вас какво ги очаква та те са в постоянна борба за отцеляване.
В прословутите сирупиталища се наблюдава, че дечицата са с умствена изустаналост от своите връсници поради липсата на качествен персонал.
Не е тайна какво се случва в тези приюти културата на тези иначе не лоши деца е критична поради липса отново на обучен персонал. Случващите се оргии пак там могат да помрачат фантазиите на всеки. Не бяха един и два случая на бременни.
ББС ни прослави пред света, като страната от европейския съюз третираща децата си по зле от страна от третия свят. Цинично е да седиш в парламента ида гласуваш коя серия на мерцедес да са парламентарните коли, а там някъде да изнемогват тези захвърлени иначе слънца.
В едно сиропиталище което е до моя роден град, децата имаха  "гала вечеря" от филийка с маргарин. И понеже мислят за фигурата им това бе всичко. Представяте ли си те чакат всеки един дарител като че ли Бог слиза на земята.
Трябват повече промени, а не дарители нужна е държавата. Колкото и коледи да минаха децата пак са си  същите. Иска се качествен персонал за тези заведения за да може да подготви децата за трудния живот навън(понеже няма на кого да расзчитат като навършат 18). Основни  ремонти защото повечето от тези домове са кочини. Едни истински субсидии които да дават кураж за бъдещето. И едно основно нещо истинска храна.
Приканвам всички не бъдете щедри само за коледа. Тези деца живеят и през другата част на годината.

# 1 437
  • под шипковия храст
virtual всичко това е вярно, и мен ме нерви, че президентът вместо да натисне парламента и политиците, които са в неговото обкръжение, организира всенародни благотворителни акции, но за жалост това е положението! да променим върхушката няма как, но пък и защо, като ние сме си я избрали! явно си я заслужаваме... Tired
а в интерес на истината, благодарение на българската коледа, се направиха промени не в едно детско отделение включително и в моя град. снощи бях на благотворителната изложба на децата от градината на моя син, събраха 900лв. милите, и ще ги пуснат точно за тази инициатива. някой път, е може би по-добре да не пречим на нещата да се случват, като ги разнищваме. на пет и шест-годишните им е все едно кой какви политически игри върти. а и никой не пречи дори в кварталния клуб да се организират подобни мероприятия.
мисля, че в тоя форум много хора правят малки и славни крачки, за да се промени нещо в системата! а се надявам извън него да има още десет пъти по талкова, за които просто не съм чула още... Peace
а за децата по домовете, не всичко е пари, основното е малко внимание. системата вече е открехнала врати, има възможности за приемни семейства, но желаещи за такива няма. някой тук го каза най-точно, че и в Могилино обстановката е обновена, но това нищо не е променило. в повечето домове битовите условия са добри, имат проблеми, но те не са толкова фрапантни.
аз не съм свидетел на такива злоупотреби с децата. ако някой е видял нещо подобно, е длъжен да предприеме действия и то като започне на местно ниво - има медии, организации и пр... ние сме основния коректив, време е да потърсим сметка за това, което става около нас, друг няма да го направи.

Последна редакция: чт, 13 дек 2007, 10:27 от mit*bul

# 1 438
Чета, чета и така ми е тежко на сърцето... От доста време исках да отида в някой дом да помогна с каквото мога, че нали все се говори, че е малко персонала, та няма време да гушка и да обръща повече внимание на децата. То се оказа, че не било толкова лесно да влезеш. Слава Богу, благодарение на този форум срещнах човек, с чиято помощ попаднах в такъв дом. И сега не ми излиза от главата мисълта какво да направя, какво да направим всички ние, на които им пука, за да се променят нещата. Да няма изоставени деца в институции, да няма истории като тези от писмата на Дарзамен, Фоксче, Мама Галя и всички останали, които са осиновили дете. Чета тези писма и не мога да спра да плача, като си помисля какво ли им е на тези душички  - толкова малки и беззащитни и абсолютно сами. И, да кажем, за вече осиновените нещата ще се променят, благодарение на обичта, с която са обградени, ами другите, които са още там?! Кажете какво да правим, хора?

# 1 439
Евала за организираните мероприятия!!! Аз нямам против тях нищо дори съм написъл, че те трябва да се случват по често и през цялата година. Мисълта ми е друга, защо трябва отделна личност да обира незаслужени лаври. Та този човек вместо да помогне на инициятивата той я разваля.Пак казвам, че много хора искат да дарят пари но не го правят защото "президента" седи зад тази инициятива.
Другата ми мисъл е че колкото и да наливаме пари и средства в сирупиталищата (бях дал за пример) нищо не се променя, защото много от тези помощи се прибират от някой не толкова нуждаещ се. Просто е нужно държавата да заеме своето място, а ние да не стоим безучастни и да казваме, че не може. Щом в други страни може и се случва значи и тук трябва да може. Всичко е въпрос на желание. Тогава само ще може да забележим  някаква промяна от дарените левчета,играчки и дрехи. Сега се наблюдава следното отива голям дарител в дом за сираци дава   примерно 100 консерви и най малко 10% че и повече от тях потъват в небитието. Много английски и чужди организации постоянно наливат пари именно в такива домове и след като гледаха филма по ББС е естествено да останат разочаровани. Аз съм на мнение, че няма прозрачност и определен механисъм, който да следи дали правилно се оползетворяват средствата за тези заведения. Ако един дарител  дарявайки дадено нещо сключи договор с компетентния орган отговарящ за тях ще е по различно, защото тогава малко ще се замислят преди да направят поредната "схема".

Общи условия

Активация на акаунт