Пловдив- 12

• 16 252
  • 302
  •   1
Отговори
# 165
Някоя мама да е ползвала или да сте чули някакви отзиви за 1 експресно парти,става въпрос за детската кухня,която е с доставка по домовете и има ли друга частна кухня в града?Една позната се интересува,намерих сайта им,разбрах за количество,цени,поръчки,но все пак ако имате впечатления моля Ви да споделите.

# 166
  • Пловдив
Аз, като бивш служител на 1 Експресно парти, също взимах от тази детска кухня, докато бях на работа- до средата на юли, на сина си /нищо че е вече голям/. Храната е вкусна, спазват се всички хигиенни изисквания при приготвянето й. Пасирана е взависимост от възрастта на детето /или не пасирана/, менюто се пише от специалист -диетолог, съобразена е с изискванията за здравословно хранене, приготвя се храна и в събота, като се работи с две менюта - евентуално родителите да ползват второто ядене за неделя. Родителите избират какъв да бъде грамажа на храната и не е задължително да се поръчват и трите ястия за деня. Плюсът е, че се доставя до вкъщи, но понякога се случва шофьорите да закъснеят, което е неприятно за децата, свикнали да се хранят по едно и също време. Само че, идва малко скъпичко - около 4 лв. на ден / за три бурканчета * 200гр. - супа, основно и десерт.Освен това, мисля, че няма съществена разлика откъм качество в сравнение с държавната кухня - от нея взимах докато синът ми навърши 2г./ а също и когато успявах да намеря купони и до 3 г./, а цената е само 0.50лв. за 3 бурканчета * 200гр. Другата частна детска кухня е "Първа лъжичка", намира се в квартал "Гагарин", също е с доставка по домовете,  нищо друго не мога да ти кажа, тъй като нямам преки впечатления, но е близо до вкъщи и гледам, че доста майки ходят оттам да си взимат храната и предполагам, още повече си я получават вкъщи. Доколкото знам, те също имат сайт. Ако те интересува още нещо - питай! Успех!  Peace

# 167
  • Някъде в Европа...
момичета да ви питам какви ваксини сложихте на мъниците,тези първит три дето са против тетанос,дифтерия и коклюш....Имахте ли реакция?Какво ще кажете за Пентаксима.?Знаете ли къде го има в града ни?
На моята бебка също слагат обикновени ваксини,мисля,че Пентаксима е само излишни пари,иначе масово го рекламират педиатрите,защото им плащат за всяка продадена ваксина.Относно реакцията някои бебета вдигат температура,други не,но Пентаксима не гарантира,че няма да вдигне.Ние вдигнахме вторият път малко температура,но с Панадола падна и не сме имали проблеми.

Ние сложихме Пентаксим за сега само едната, но го направих, защото е по-пречистен от старата ваксина, понася се по-добре, по-безболезнен е от старата(докато му го поставяха, Вики се смееше на сестрата) , има включена ваксина срещу менингит, която липсва при другата ваксина. Може да ви звучи странно, но на мен тези причини ми стигат, за да поставя точно тази ваксина на детето си.
А самата ваксина си я купуваме от аптека, не я продават педиатрите. Може някой да я е взел, за да улесни пациентите си, но по правило се поръчва в аптека и си я купуват родителите. Така че тази причина, която си изтъкнала, звучи несериозно. Мисля, че го "рекламират", просто защото е по-добрият вариант. Ако човек може да си позволи, мисля че няма място за колебание.  Peace

И ние сме с Пентаксим, взех я от педиатър, да, но какво ме интерсува колко печели като си спестих 10 лв от продажната й цена в аптеката  Mr. Green.

Относно детските центрове в Тракия  - много ни липсват... и хубави детски площадки с пързалки, лулки и пясъчници, също...

Молбичка към Пепи  Praynig - поправи ме в списъка на 1 страница. Вече съм мама на Радостин (25.09.2006)

# 168
Здравейте и от мен  GrinningДосега не съм се включвала във вашите темички ,но сега надявам да иам местенце и за мен  HugМоят син се казва Борис и е роден на 10.09.2007Искам да ви попитам нещо и по точно мамите, които живеят в района на ресторант "Стадиона" посока гребната (тъй като и аз живот и здраве ще живея там ,но за момента се подвизавам в Тракия  ) къде там има детска кухня, доволни ли са от нея и кога трябва да се запиша?Благодаря ви предварително   bouquet

Най-добрата според мен кухня в района е до ВХВП-то. Много вкусно и разнообразно готвят, само че количеството ми се струва, че е по-малко това, което сипват в другите кухни. Напливът за там е голям, така че действайте от далече. Иначе храна сме взимали и от една кухня на Данаил Николаев. Там се прехвърлихме, когато синът ми стана на 2г., защото в другата кухня не ни дадоха повече купони. Та тази на ул. Данаил Николаев също не е лоша, но определено ти препоръчват кухнята до ВХВП... Успех.

# 169
определено ти препоръчвам кухнята до ВХВП... Успех.
а тя в някоя детска градина или ясла ли се намира?На мен ми казаха, че някъде до ЦДГ МИР имало, дали е вярно? newsm78

# 170
Аз, като бивш служител на 1 Експресно парти, също взимах от тази детска кухня, докато бях на работа- до средата на юли, на сина си /нищо че е вече голям/. Храната е вкусна, спазват се всички хигиенни изисквания при приготвянето й. Пасирана е взависимост от възрастта на детето /или не пасирана/, менюто се пише от специалист -диетолог, съобразена е с изискванията за здравословно хранене, приготвя се храна и в събота, като се работи с две менюта - евентуално родителите да ползват второто ядене за неделя. Родителите избират какъв да бъде грамажа на храната и не е задължително да се поръчват и трите ястия за деня. Плюсът е, че се доставя до вкъщи, но понякога се случва шофьорите да закъснеят, което е неприятно за децата, свикнали да се хранят по едно и също време. Само че, идва малко скъпичко - около 4 лв. на ден / за три бурканчета * 200гр. - супа, основно и десерт.Освен това, мисля, че няма съществена разлика откъм качество в сравнение с държавната кухня - от нея взимах докато синът ми навърши 2г./ а също и когато успявах да намеря купони и до 3 г./, а цената е само 0.50лв. за 3 бурканчета * 200гр. Другата частна детска кухня е "Първа лъжичка", намира се в квартал "Гагарин", също е с доставка по домовете,  нищо друго не мога да ти кажа, тъй като нямам преки впечатления, но е близо до вкъщи и гледам, че доста майки ходят оттам да си взимат храната и предполагам, още повече си я получават вкъщи. Доколкото знам, те също имат сайт. Ако те интересува още нещо - питай! Успех!  Peace

Много ти благодаря за изчерпателния отговор  bouquet

# 171
Може ли и мен да ме добавите в списъка от 1 страница?

# 172
Ето че и аз искам да се включа.Живея в Тракия до католическата църква и бебка е на 6месеца.Ако иска някоя майка да се видим когато е хубаво времето нека да ми пише.В къщи пощуряваме и двете.

# 173
  • Пловдив
plu6enomeche, jojgova, пишете ми на лични кога са родени бебетата, имена и къде точно живеете за да ви добавя в списъка Wink

# 174
Може ли и мен да ме добавите в списъка от 1 страница?
И нас ако може.Мама Роси и бебе Иван/05.04.07..Живеем до Полиграфията.Благодаря предварително!

# 175
Роси,беше питала за яслата. Горед-долу 1 година и месец-два след записването излиза номера. Предпочитата децата да са по-големички. Иначе яслата е хубава и сьм доволна. Вие как сте? Не сме ви виждали отдавна. Целувки на Иван. Hug

# 176
и аз съм пловдивска майна!колкото до пентаксима-много съм доволна.отдавна са ни бити и трите и нито единият път нямаше някакви реакции.а и при самото биене детето,не усеша нищо,никога не е плакал.

# 177
Роси,беше питала за яслата. Горед-долу 1 година и месец-два след записването излиза номера. Предпочитата децата да са по-големички. Иначе яслата е хубава и сьм доволна. Вие как сте? Не сме ви виждали отдавна. Целувки на Иван. Hug
Ходих да питам и една от лелките ме каза да опитам другаде.Нямало начин да стане за другата година. #Cussing outИначе сме добре.Айде да се видим тези дни.Целувки и на твоя мъник. Simple Smile

# 178
НАрочно така ти е казала,изобщо не се вьрзвай. ПОдай си молбата си акай реда. Hug МОже да измислим нещо за сьбота-неделя. Wink

# 179
НАрочно така ти е казала,изобщо не се вьрзвай. ПОдай си молбата си акай реда. Hug МОже да измислим нещо за сьбота-неделя. Wink
Аз молбата я подадох преди 2 месеца някъде.Имало много желаещи.Дрън-дрън.Ще ти звънна събота. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт