На седенката се спри ,за цветята сподели

• 31 704
  • 471
  •   1
Отговори
# 180
Гласувах в анкетата и явно съм първа  Laughing
Прибрах повечето цветя - останаха ми само съкъсчетата

# 181
И аз гласувах в анкетата и то втора- Прибрах си всички цветя

# 182
И аз гласувах.
Не съм ги прибрала ,още е топло ,но като слушам прогнозата за почивните дни ,се замислям Thinking.
Ще следя съседката и когато тя ги прибере , ще я последвам.
После ще споделя с вас Peace.

# 183
  • На края на света !
аз май съм 3 Peace
и аз не съм ги прибрала все още но им подготвям място навън Peace

# 184
  • София
katkat много красиви цветя имаш!

И аз гласувах с нямам цветя навън.

# 185
Искам да попитам за моя аспарагус.Така ли се казваше "мъката на художника"?През лятото я присадих и тя си тръгна много добре,но сега забелязвам,че постоянно има места,които са пожълтели.Аз ги изрязвам тези стъбълца,но пак след време пожълтява зветето.Намира се пред огромен прозорец,влиза много слънце,но и досега беше на същото място,а вървеше страхотно.Какъв може да е проблемът?

# 186
katkat много красиви цветя имаш!

И аз гласувах с нямам цветя навън.

Благодаря, има и още но като ги наглася тогава фото защото сега им подбирам подходящи места в къщи за баба зима Simple Smile
Ето една моя дългогодишна хубавица, която по едно време беше спряла да расте

Последна редакция: чт, 18 окт 2007, 17:40 от katkat

# 187
гласувах, прибрала съм всичко
За жасмина да питам - мога ли да го оставя на терасата през зимата? Или като не е в земята, а в саксия ще замръзне?
вместо да му се чудиш, по-добре ми го прати на мен  Mr. Green

# 188
  • София
Момичета, преди два, три дни ви се похвалих, че съм си купила "Обичка". Много сладка, зелена, има и няколко пъпчици. Но от вчера забелязвам, че започнаха да жълтеят по 3-4 листенца на ден. Отчупвам ги, но защо така се получава, беше си в прекрасно здраве цветенцето Sad

# 189
  • На края на света !
Цъфтящата в саксия или сандъче обичка не обича да се мести, защото може да опадат цветовете и пъпките й Peace
Аз моята я поостригах яко днес ,макар ,че трябваше на пролет ,дано не збърках ,а всички резници сложих във вода Peace

# 190
  • Карлово
Кат, добре дошла Laughing!
Шанел, аспарагус и мъката на художника са две различни растения, утре ще снимам да покажа разликите Peace . Аз моята "мъка" зимата я държа на светло и хладно, до розореца на стъбището, умерено поливам, но тези дни ще я отрежа доста ниско и напролет става разкошна кичеста. Идея си нямам обаче защо ти пожълтява
Снежна, аз на балкона оставям само сандъчето с луковичните, но така, че, когато вали, да ги затрупа снегът. Досега поражения не съм имала, но тук зимата определено е по-мека от другите краища на България.
И аз днес цветарствах. Посадих си две холандски, ама от Холандия донесени, лалета, в сандъче. Една огромна торба кокичета, нарциси, зюмбюли и лалета посях  двора. Още едно каменно цвете, което бях отписала. Грабнах го с идеята да го изхвърлям и каква приятна изненанада-беше пуснало коренчета. А от поне 3 месеца стои във вода и до скоро нямаше нищо. Сега остана да прибера още няколко саксии и може да вали сняг Grinning

# 191
микки, сандъчето с лалета отсега ли ще го сложиш на балкона?

# 192
Втора опция.....Да се готвим вече за пролетта, ако съдя по поста на микки....Да видим значи от кой ще взема луковици....В неделя може да си направя разходка до Бриголажа.....

# 193
Привет Микки!
Ето още някоя китка

Последна редакция: чт, 18 окт 2007, 22:34 от katkat

# 194
  • Карлово
Кларис, то сандъчето там и ще си дочака пролетта. Преди 4-5 години си купих луковици от цветарското изложение в Пловдивсия панаир и тогава една продавачка така ми каза-луковичните навън, студ, мраз, не им пречи. Ако се гледат на топло-не цъфтят, развиват само листа. И аз вече доста години все така си ги гледам.
Цоцоланке, ами с тез прогнози за сняг в неделя, бързам аз да си подредя цветята, и градинката си зазимих, останаха само хризантемите, ама как са отрупани с цвят, ще има снимки, само да цъфнат. И луковици ще има Grinning

Общи условия

Активация на акаунт