На седенката се спри ,за цветята сподели

• 31 265
  • 471
  •   1
Отговори
# 345
Любимата Драцена ми изпилва нервите - бавно и напоително.  Confused
Първо бяха чревляците. Получи си нова пръст. Сега е станала шмугла невероятна. Окапаха й толкова много листа, че се чудя дали косопадът не е заразен. Няма сама аз оплешивявам.   Crazy
Само ако знам какво й е на гЪдината.

# 346
  • Карлово
Снежна, поливането зависи на каква Т ще ти зимуват цветята. На стайна-поливаш нормално, на по-студено-поливаш оскъдно, аз напр. веднъж месечно поливам ветята, които са на стълбището, тези в стаите-седмично. А кактусите направо ги "приспивам". На стълбището и спирам да ги поливам две-три седмици след като ги прибера, така до пролтта, когато ги изнасям навън.

# 347
  • Русе
аз пак имам една камара въпроси  Embarassed
Начупих си върхове на мушката и ги сложих в малки саксийки да пускат коренчета.
Искам да ви попитам дали трябва да са на студено? Засега съм ги паркирала на остъклената тераса, но ме е страх да не измръзнат.
Да ги поливам ли често?

# 348
  • Карлово
Адриана, идеално ще им е там според мен. Поливай по-рядко, но пак казвам-зависи и от Т. Защото нашата остъклена тераса напр. си е с почти стайна температура и ще я превръщам в зимна градина като прибера и аз сакъзчетата, а и други цветя вече съм сложила там

# 349
ani_4ka хубави цветя са ти подарили  Grinning
Първото е Пахиподиум сигурно знаеш и стават доста големи и много красиви. Моя в момента се готви за зимен сън и му опадаха листенцата, но виж го колко е голям http://www.snimka.bg/album.php?album_id=163176&photo=23

таша, как се раzклонява така? аz имам един и не виждам някъде да е тръгнал да се раzклонява  newsm78

Ами излезе една издънка така от нищото и така станаха две  Grinning

Моето няма иzдънка от нищото  Sad вероятно не се грижа добре zа него   Sad
Имам един въпрос към всички в София. Имам доста стайни цветя, zахванати, като миранта, фикусчета, кактуси , теменужки и подобни , които исках да дам да се продадат на коледния баzар. Но аz не съм в София . Една поzната ще пътува zа София в средата на Ноември и мислих да и ги дам в една пластмасова кутия с увити между мокри салфетки коренчета ... Дали някоя от вас няма да иска да ги вzеме и да ги раzсее в малки саксийки (те са малки цветя) и да ги гледа до баzара и после да ги даде да се продадат? Аz моага да пратя и цветна хартия и панделки zа украсяване на саксийките?

# 350
Вие тук знаете много искам да ви попитам за едни цветенца. Дадоха ми ги, а незнам какво точно ще стане от тях.
Едното е това http://www.imgshare.eu/i/anipetrova/scn1539_2c143.jpg, а другото е това с лилавите листа http://www.imgshare.eu/i/anipetrova/scn1529_3b7d2.jpg, а с тази палма се гордея много   http://www.imgshare.eu/i/anipetrova/scn1534_9c5eb.jpg подарена ми е от милото за 8-ми март, порасна много.

# 351
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)

http://www.imgshare.eu/i/anipetrova/scn1534_9c5eb.jpg подарена ми е от милото за 8-ми март, порасна много.

това е нолина, страхотна ти е   bouquet  това ми е от любимите цветя
аз скоро си взех, противоречиви сведения имам за нея, някои казват била издръжлива, други трудно се гледа, но да видим

# 352
  • Варна
първото много ми прилича на едно цвете което имаше майка ми(не му знам името),но цъфти в тъмно черевено или бордо-нещо такова,тип висящо е

# 353
Благодаря ви момичета Hug, страхотни сте Peace

# 354
рони, само долните листа ли падат? Каква драценка е? Аз имам опит най-вече с маргината (тъмна с червено по краищата на листата).

аничка, прилича ми на моето каланхое, на което казвахме дебела мара. Ако го оставиш на тъмно и прохладно сега напролет и цяло есен цъфти. Не ми прилича на висящо  newsm78.

# 355
Ох...прибрах цветята и оправихме парното - и дойде циганското лято в Благоевград...Ех, да бях устискала като Чародейка......Топло, топло, много топло в Благоевград.....

Кларис - срещу Американския има една тераса с поне 20 сандъчета със сакъзчета - много е красиво! И една тераса като се отива към Бачиново,но покрай реката преди да се пресече кръстовището...Да имаш нещо общо с тези 2 тераси?

Аз иначе постригах цветята дето не ми харесваха какъв външен вид имаха.......

# 356
  • На края на света !
Д видим аз докога ще стискам Simple Smileобаче забелязах ,че на това време цветовете на всички цветя се задържат доста дълго ,даже и на китайската роза карат по няколко дни Peace

# 357
рони, само долните листа ли падат? Каква драценка е? Аз имам опит най-вече с маргината (тъмна с червено по краищата на листата).
Марги, такава рошла е. Т.е. беше. Да долните жълтеят (по много), но за разлика от предишните листопади, вече не е "пънкарка". Събрала се е около стеблата си.

# 358
аничка, това ми прилича на фикус пумила. Това е моят - само за сравнение Rolling Eyes

и аз забелязах, че откакто минаха големите жеги, цветята цъфтят много повече и цветовете им са по-трайни Rolling Eyes

а моите мушката са на хладно и мисля да ги поливам рядко Mr. Green

да се похваля: на леля златото става днес на три годинки Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 359
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Марги, такава рошла е. Т.е. беше. Да долните жълтеят (по много), но за разлика от предишните листопади, вече не е "пънкарка". Събрала се е около стеблата си.

аз имам такава драцена, преди месец и отрязах почти 90% от корените, защото беше само корени и нямаше пръст. до сега паднаха 5 листа.

Общи условия

Активация на акаунт