ЯНУАРИ чакаме си всички,сладки пухчета мънички!

• 14 262
  • 281
  •   1
Отговори
# 165
  • до една звездичка
Дега - как си днес? Това с гаденето голям отврат. На мен ми се гади понякога, когато лежа на дясно, като се обърна и ми минава  Wink Според мен си кажи на доктора за всеки случай.

Днес съм по-добре, благодаря! Поне тези гадни позиви за  Sick ги няма:)
Ох, момичета, не знам дали е от натрупването на килценцата:) (при мен не е малко), обаче понякога имам чувството, че не ми достига въздух - задъхвам се като астматик:(
На всичкото отгоре при нас в офиса разположението е такова, че в стаите нямаме прозорци - по цял ден сме на изкуствена светлина, без въздух (освен от климатика!), натъпкани като добитък Sad
Излизам от време на време на въздух пред сградата, обаче никак не е достатъчно Cry
Честно да ви кажа, вече всичко много ми тежи, толкова съм изнервена...нямам търпение да минат тези три седмици, които ми остават и да се махам......Сигурно после ще ми липса, ама..

# 166
  • до една звездичка
Ох, не можах да се стърпя да отбележа:)!:)
Малък празник имам аз - според лентичката ми ми остават още 100 дена Laughing
От днес натътък ще броя назад (не знам защо си мисля, че оставащите дни ще минат по-бързо - сигурно защото така ми се иска Laughing)

# 167
Ох, не можах да се стърпя да отбележа:)!:)
не знам защо си мисля, че оставащите дни ще минат по-бързо - сигурно защото така ми се иска Laughing)

Ами ... то си е самата истина според мен .
Мисли си , че има още малко и октомври е свършил . После ще мине и ноември .
В декември като влезем вече ще е по - добре .
И като се замислим и ХОП - бебето ще дойде !

# 168
Момичета, добрах се и аз до компютъра да драсна 2 реда. Покрай учителската стачка децата са си в къщи, не мога да си организирам времето и за нищо не ми стига.

Гледам, че си говорите за магнезий и контракции. Аз съм с контракции от 4 месец и си пия Магнерот (Магнерич не ми подейства) и от време на време Но-Шпа. За 10 дни дори ми изписаха Аспирин за подобряване на кръвообращението в плацентата. Явно съм тежък случай  Cry

Някой беше питал за ФМ в 28 г.с. Да, аз ще правя при доц. Томова. Тогава се прави и доплер на сърцето. При предната ми бременност имах проблеми точно със сърчицето, така че смятам да не пропускам.

Покупки още не съм правила никакви, но вече много ми се иска да обиколя по магазините. Тези дни си взех от майка ми торбите с бебешки дрешки от големите ми деца. Имам страшно много неща, но мисля да си купя и нещо ново. Ей така да си е само на новото бебе. От по-едрите неща ще купуваме само столче за кола. Другите неща ще са трета употреба. Е, помпа за кърма, шишета, биберони, залъгалки и др. подобни също ще са новички. Сещате ли се за някой голям бебешки магазин, в който да има от всичко на куп? Аз си мисля за "Комсед" на Тодор Каблешков. Той е за играчки, но са направили подземен етаж само за бебешки стоки - от залъгалки до колички. Този уик-енд ще се опитам да го посетя.

Ле-ле, колко изписах! Така е, който се включва рядко  Wink

Целувки и приятен ден на всички мами и бебоци!!!

# 169
  • В полите на Пирин планина
И аз пия Магнерот - 2*1. Моят гинеколог каза, че е за спокойствие на матката и бременната жена.
На мен са ми правили изследване за нивото на кръвна захар - на практика това е индикатор за наличие или не на опасност от гестационен диабет.

Дега, и на мен ми се повръща понякога, но и при предишната бременност беше така. Много гадно ми става от разни миризми - снощи от ароматизатора в колата, независимо, че си е отдавна сложен. Бременна му работа Whistling

# 170
Здравейте мадами,
Много ви благодаря за моралната подкрепа, направо сте страхотни, благодаря
Hug Hug Hug
Дай Боже всички да сме здрави от сега нататък, малко остана:)
 Hug
х х х х

# 171

Сещате ли се за някой голям бебешки магазин, в който да има от всичко на куп?

Има много големи магазини с всичко в тях. То в кой район на София си да ти кажа някой магазин.

# 172
  • София
Момичета, а от магнезия имате ли някакви стомашно-чревни проблеми?  Май и аз ще трябва да го почна, че нещо втвърдяванията на корема ми взеха да зачестяват /вероятно от преумора/.

Усмивка, а с гиниприла, изписаха ли ти нещо за сърцето? При предната бременност се наложи да пия на финала и доки ми го комбинира с изоптин /по-добрият вариант на верапамил/, но той не е много препоръчителен за бременни и аз си го икономисвах чат-пат. Та ако се наложи пак да го пия се чудя винаги ли ги комбинират или има изключения?

# 173
  • на плажа
 Много са ви хубави придобивките за бебоците! Аз все още нищо не съм купувала, но мисля от ноември да започна, че то не остана. Все още се колебая къде да раждам - Тина Киркова или Майчин Дом, но със сигурност няма да плащам за избор на лекар, а ще разчитам на лекарите от смяната( не мисля, че е редно, а и нямам конкретни предпочитания към такъв). Колкото до втвърдяването - и аз си пия но-шпа 3*1 или 3*2 в зависимост от това как се чувствам. Моят бебчо е много активен. Не си спира шаврътливото дупе за минута. Предполагам, че ще е нервен състезател като баща си  Crazy. Горко ми! Joy

# 174
Много са ви хубави придобивките за бебоците! Аз все още нищо не съм купувала, но мисля от ноември да започна, че то не остана. Все още се колебая къде да раждам - Тина Киркова или Майчин Дом, но със сигурност няма да плащам за избор на лекар, а ще разчитам на лекарите от смяната( не мисля, че е редно, а и нямам конкретни предпочитания към такъв). Колкото до втвърдяването - и аз си пия но-шпа 3*1 или 3*2 в зависимост от това как се чувствам. Моят бебчо е много активен. Не си спира шаврътливото дупе за минута. Предполагам, че ще е нервен състезател като баща си  Crazy. Горко ми! Joy
И аз не мисля, че е редно да се плаща за каквото и да е, това малко едно такова много лошо схващане, не ги обичам тези работи, все пак за какво внасяме всички тези осигуровки...
Знам, много от вас ще кажете, че за тия неща парите нямат значение, но има много случаи, които не е било нужно да се плаща, естествено, че като се явиш с парите и никой няма да те върне.
Моя колежка е ходл ана консултация на частно и после е родила при дежурния екип без проблем, дано и аз да съм така...
Пък и тези торти  цигании при  изписването, нали все пак това им е работата...не знам не ми харесва, као искам някой ще го почерпя, но да ми се дават някакви тарифи предварително е много  грозно....

# 175
  • Пловдив
Здравейте мамчета   bouquet
Страхотни покупки е направила крис  Simple Smile
Аз откакто разбрах, че бебчето ми няма да е момче, а момиче, започнах да се оглеждам за розови дрешки. Още не мога да свикна .. то това е лошото, когато прекалено силно се настроиш и си сигурен в пола на бебето.
Ние му говорихме - Филип това, Филип онова, Добро утро Фил  Laughing, обичам те Фил ...
Но нищо де, има време - 3 месеца да се пренастроя  Laughing , стига да няма пак изненада на самия финал  Laughing
А междудругото - точно ден преди да ми кажат, че ще имам не момче, а момиче, отидох и си подстригах ама драстично косата  Laughing Майтапи ... сега приятелите ме базикат, че съм му отрязала пишлето и затова ще е девойка  Laughing
За втвърдяването на корема - незнам ... като че ли понякога ми се случва, но незнам дали е същото .. Най-вече вечер, но аз го отдавам, че примерно съм гладна и изморена от работа  Tired
Нищо не пия.
Нещо съм се поразболяла тези дни  Sad и се чудя как да се опазя за да не се задълбочи ...
И откакто съм със запушен нос и хрема, нещо бебчето не рита така силно, както предишните дни  Confused и незнам .. наистина е неприятно, защото незнаеш какво става вътре .. аз болка търпя, всичко търпя, само искам бебето да не страда  Praynig

Пазете се! И само хубави новини!  Heart Eyes

И гледайте по БТВ Часът на Мама в 15.30 часа - готино е Simple Smile

# 176
Здравейте и от мен,
не съм писала отдавна, но ви чета от време на време.
Честито за покупките на нетърпеливите мами - аз ще купувам само дрешки за изписването, защото си имам всичко от баткото.
За леглото някой беше питал  за съвет дали дървена кошарка или платнена. Аз залагам на платнената кошара с две нива. Причините са няколко. Първо да не се удря бебето като започне да се изправя и върти. (Въпреки, че свикват и се научават да се пазят). Второ такава кошара винаги може да я сгънеш и прибереш като стане на три примерно, а онуй легло заема място. Второ ако се наложи сгъваш и тръгваш на път. Детето е свикнало да спи в собственото си легло и т.н. Много са причините, няма да убеждавам всеки избира.
За дрешките, които купувате или така наречените бодита, камизолки и цели ританки. Най-добре е първите да се закопчават отпред, а не да се промушват през главичката. 
Съжалявам за неприятните случки на някои мами. Дано всичко бъде наред и за пореден път бих казала АМАН от здравеопазване и отношение на ужасяващи докторчета, сестрички и всякакви такива. За парите ами според мен трябва да се даде нещо на доктора. Но за почерпка, а не по тарифа предварително. Тоест всеки да си прецени сам. Голямо изнудване е навсякъде, това е факт.
Иначе и аз пих магнерот известно време, че имах болки и нош-па също. Не съм ходила на коснултация от август месец и смятам другата седмица да посетя и лекарката, която ми води консултацията и частно при тази, която искам да раждам. Дано всичко е наред и да не съмизпуснала някое изследване:))) Вече не ги помня какви бяха. Иначе бебка не спира да се върти и да рита от корема. Малкият от вън и така:)))) Много дълго стана, после пак ще пиша всичко хубаво и приятни емоции и на бъдещите булки и всички мами. 

# 177

Сещате ли се за някой голям бебешки магазин, в който да има от всичко на куп?

Има много големи магазини с всичко в тях. То в кой район на София си да ти кажа някой магазин.

Zaika baika, аз съм в Бъкстон, до пазара Борово. Май няма близо до нас?

Разгледах покупките на Крис. Много са сладурски! Особено си падам по бодита и гащеризони! Крис, а от къде купи тензухените пелени?

# 178
Усмивка, а с гиниприла, изписаха ли ти нещо за сърцето? При предната бременност се наложи да пия на финала и доки ми го комбинира с изоптин /по-добрият вариант на верапамил/, но той не е много препоръчителен за бременни и аз си го икономисвах чат-пат. Та ако се наложи пак да го пия се чудя винаги ли ги комбинират или има изключения?

Гинипалът го пия с валидол, но валидолът не при всички действал, иначе като комбинация било по-добре отколкото с изоптин.

# 179
  • София
Здравейте отново Hug
Днес бях на консултация,малко ми беше високо кръвното,но всеки път там ми се вдига Grinning
Докторкото гледа бебето и каза,че и се струва едричко-ако върви така не знам как ще се ражда newsm78Иначе с килограмите съм +5 до сега.
Сега за магнезия,аз от един месец пия ДИАСПОРАЛ,първо ми беше назначено по 1 прахче на ден 1 седмица и след това по 1 прахче на 2 дни.Не съм чувала за изследване на кръвта за магнезия Thinking
Dega-и аз доста се задъхвам,особено при изкачването на стълби Shocked

Общи условия

Активация на акаунт