ВЪПРОСИ към хомеопати - САМО ТУК!

• 183 859
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 855
Здравейте! Искам да попитам може ли хомеопатията да лекува Klebsiella pneumonia? На мен ми я откриха по време на бременността във влагалището  и не е излекувана а на бебето се изолира в гърлото и носа. Благодаря предварително.

# 856
  • София - Варна - Бургас
Здравейте!

Искам да попитам малко по-различен въпрос. Често ли се случва първичното интервю да не е достатъчно за определяне на лечение и да се налага втора среща - продължение? На какво се дължи това според Вас (не е поради липса на време - интервюто е продължило близо 3 часа)?

Благодаря!   bouquet

Да, често не е достатъчно, все пак хомеопатите не сме като Хари Потър с вълшебната пръчка.
  Да, около 2 часа е първия път, но да не забравяме че и на традиционната медицина не и е леко в определянето на медицинската диагноза, понякога няколко лекари дават различни диагнози и това може да трае не 3 часа а "мааалко" повече...
  За хомеопатията се дължи на много фактори, но може би най-важния е доколко хомеопатичното л-во ще влезне в резонанс със жизнената сила и каква ще е реакцията и,  и затова е много важно, така нареченото проследяване.

# 857
  • София - Варна - Бургас
Трябва ли да спра хомеопатичните хапчета, ако ми се налага да пия антибиотик?

Тъй като антибиотика разстройва жизнената сила, докато точно предписаното хомеопатично л-во я хармонизира, то отговора ми е - не, не непременно да се спира хомеопатичното л-во, ако се налага да се приеме.

# 858
Aleksander, лекувам се хомеопатично повече от 3г. Ходя на 2-3 месеца за висока потенция. В началото ми беше забранено: кафе, шоколад, мента, чай. След около година хомеопата ми ми каза, че вече трябва да избягвам само ментата. А въпроса ми е: Мога ли да пия чай "Vita Gold". Той съдържа: Зелен чай, Китайски глог, Семена от канелено дърво, Китайски живовляк, Корен от китайски женшен, Перилла, Листа лотос, Петолистна гиностема. Благодаря предварително!

А защо не попиташ хомеопата си... и били споделила има ли ефект и ако има какъв е,  от тази комбинация китайски билки?

Попитах го - може една седмица след поредната доза Simple Smile Изчиства организма от токсини. Съдържа комплекс от антиоксиданти. И се надявам да сваля 2-3кг Rolling Eyes

# 859
  • София - Варна - Бургас
бебето ми /9 месеца и 10 дни/ беше със силно зачервено гърло, хрема и висока температура повече от 10 дни, хомеопатичното лечение не повлия трайно процеса, лечението съвпадна с почивните дни, събраха се доста фактори- отсъствие на нас с баща му /бяхме в командировка в сащ/, отсъствие на хомеопатката и прочие. върнахме се, хомеопатката предния ден беше пратила детето за изследване на урината, предположи бактериална инфекция и отидохме на болнично лечение в Токуда. Откриха еширихия коли в степен повече от 10 на пета, лекуваха ни с антибиотик венозно и ни изписаха с препоръка да продължим поне месец на антибиотици и да направим ренгенова снимка на пикочните пътища. Диагнозата ни е "остър пиелонефрит".
Искам да напиша преди да коментирате, че същата хомеопатка лекува сина ми /на 9 години/ от две години, че съмизключително доволна и че по-съвестен лекар не съм срещала през живота си.
Притеснавя ме дългият прием на антибиотици, но същевременно съм наясно, че трябва да има окончателна диагноза, която всъщност очакваме от ренгена,  преди да започнем хомеопатично лечение. Ултразвуковоте изследване не показа аномалии. Как бихте коментирали, кога , спроде вас, ще е подходящо да се завърнем към хомеопатията? /напълно наясно съм с невъзвможността за съчетаване на двете, лбих казала, че имам немалък опит с лечението на сина ми с хомеопатия, почти 6 годишен опит, да чукна на дърво, с добри резултати/.Благодаря предварително.

От цялата история, най-печеливша за жалост е фармацевтичната индустрия! Толкова ли успяха да ви ужасят с една безобидна ешерихия коли, която спокойно си живее в дебелото му черво?
 И колко мислите ще издържи имунната му система на такова чудовищно потискане от по един месец антибиотици венозно!?...

Велева, препоръчвам Ви да пуснете въпроса и във форумите на живеещите Бг мами в "белите" страни, да Ви разкажат как, при какви условия и колко често, съответно рядко, предписват там антибиотици.
  За да вземете правилно решение като майка, Ви трябва обективна информация, нали.

# 860
  • София - Варна - Бургас
Aleksander,.................................

А защо не попиташ хомеопата си... и били споделила има ли ефект и ако има какъв е,  от тази комбинация китайски билки?

Попитах го - може една седмица след поредната доза Simple Smile Изчиства организма от токсини. Съдържа комплекс от антиоксиданти. И се надявам да сваля 2-3кг Rolling Eyes

Далия, дано и Успех!  Hug

# 861
  • София - Варна - Бургас
Здравейте! Искам да попитам може ли хомеопатията да лекува Klebsiella pneumonia? На мен ми я откриха по време на бременността във влагалището  и не е излекувана а на бебето се изолира в гърлото и носа. Благодаря предварително.

Може ли един много важен, уточняващ въпрос: След това "много важно" откритие, болни ли сте от пневмония?

Последна редакция: пт, 16 май 2008, 20:16 от Aleksander

# 862
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Александър!
Искам да Ви помоля за съвет.Бебето ми е на 10мес. и на 04.05.08 изкара 6то зъбче.Имаше съвсем лека кашлица и от време на време му течаха сополките.След няколко дни забелязах,че едното му оченце е по-затворено от другото и леко тече.Отидохме на преглед и ни дадоха арсен200с.Следващите 2-3 дни се влоши-кашлицата стана много по-лоша и кашляше често,сополите като из ведро и се зарази и другото оченце.Този понеделник отидохме пак и ни дадоха пулсатила200с да я пие пак 4пъти по 2гранулки.Вчера сякаш беше малко по- добре,но днес пак кашля доста,сополите пак са течни(бяха започнали да се сгъстяват)  едното оченце почти не е текло,но първото пак тече.Тази сутрин отново не можеше да си го отвори,че беше засъхнал много секрет.Днес пак ще го водя,но вече се притеснявам дали правилно го лекуваме,защото се точи вече цяла седмица почти без промяна.Според Вас нормално ли е да продължи толкова дълго излекуването му и дали това е правилното му лечение.
Благодаря предварително за отговора!
P.S.Лекувам бебчо с хомеопатия откакто се  е родил.

Разбира се, че не бих коментирал предписанието, хеле пък че го лекувате откакто се е родил... и дано по-скоро да се оправи.  Praynig

# 863

Може ли един много важен, уточняващ въпрос: След това "много важно" откритие, болни ли сте от пневмония?

Нито аз нито бебето имаме пневмония обаче много ни наплашиха с тази бактерия затова искам да пробвам да я махнем с хомеопатия преди да се пият антибиотици. И какво имаш предвид под "много важно откритие'?

# 864
  • София - Варна - Бургас

Нито аз нито бебето имаме пневмония обаче много ни наплашиха с тази бактерия затова искам да пробвам да я махнем с хомеопатия преди да се пият антибиотици. И какво имаш предвид под "много важно откритие'?

Лошата новина е, че няма начин да я махнете и всички живи същества ще трябва да си съжителстваме с нея а и с още милиарди и милиарди бактерии.
Все пак живеем на планетата Земя и не може да живеем в стерилна среда - което впрочем би било с много опасни последици.

а Добрата новина е, че това съжителство изобщо и с нищо не ни пречи, докато не се  простудим силно, или при силно отслабване на организма след тежко и неправилно лекувано вирусно заболяване, или след много силен психо/емоционален стрес и тогава непатогенните бактерии може да се превърнат в патогенни.
  Бактериите, вирусите и  детските болести (шарки и др.) са незаменими за правилното изграждане на Имунната ни система до началото на пуберитета.
 А дотогава майки, въоръжете се с търпение, не се паникьосвайте от всяка краткотрайна хрема, зачервено гърло, висока Т. - прекрасна защитна реакция, по-специално при вирусно заболяване, но разбира се консултирайте се с личния си педиатър и следете да няма усложнения.

Последна редакция: пт, 16 май 2008, 21:13 от Aleksander

# 865
  • София
бебето ми /9 месеца и 10 дни/ беше със силно зачервено гърло, хрема и висока температура повече от 10 дни, хомеопатичното лечение не повлия трайно процеса, лечението съвпадна с почивните дни, събраха се доста фактори- отсъствие на нас с баща му /бяхме в командировка в сащ/, отсъствие на хомеопатката и прочие. върнахме се, хомеопатката предния ден беше пратила детето за изследване на урината, предположи бактериална инфекция и отидохме на болнично лечение в Токуда. Откриха еширихия коли в степен повече от 10 на пета, лекуваха ни с антибиотик венозно и ни изписаха с препоръка да продължим поне месец на антибиотици и да направим ренгенова снимка на пикочните пътища. Диагнозата ни е "остър пиелонефрит".
Искам да напиша преди да коментирате, че същата хомеопатка лекува сина ми /на 9 години/ от две години, че съмизключително доволна и че по-съвестен лекар не съм срещала през живота си.
Притеснавя ме дългият прием на антибиотици, но същевременно съм наясно, че трябва да има окончателна диагноза, която всъщност очакваме от ренгена,  преди да започнем хомеопатично лечение. Ултразвуковоте изследване не показа аномалии. Как бихте коментирали, кога , спроде вас, ще е подходящо да се завърнем към хомеопатията? /напълно наясно съм с невъзвможността за съчетаване на двете, лбих казала, че имам немалък опит с лечението на сина ми с хомеопатия, почти 6 годишен опит, да чукна на дърво, с добри резултати/.Благодаря предварително.

От цялата история, най-печеливша за жалост е фармацевтичната индустрия! Толкова ли успяха да ви ужасят с една безобидна ешерихия коли, която спокойно си живее в дебелото му черво?
 И колко мислите ще издържи имунната му система на такова чудовищно потискане от по един месец антибиотици венозно!?...

Велева, препоръчвам Ви да пуснете въпроса и във форумите на живеещите Бг мами в "белите" страни, да Ви разкажат как, при какви условия и колко често, съответно рядко, предписват там антибиотици.
  За да вземете правилно решение като майка, Ви трябва обективна информация, нали.

Благодаря  Ви за отговора.
Ами не е ненормално, вероятно да се изплаша, детето поддържаше 10 дни температура до 39, 5, пожълтя и отслабна значително, не играеше. медиците смятат, че е възможно да има изменения в пикочните пътища- нарича се, мисля, "везико-нефрологичен рефлукс". Това се доказва с рентген, но преди това колите трябва да се изчистят. Анитбиотик венозно беше приложен за 7 дни, предписанието е после за орален прием 10 дни, после рентген и после - предсания  спрямо показаното от ренгена. 
Такива изменения подлежат ли на хомеопатично лечение?
Знам добре, че в Германия изписват средно 3 пъти антибиотик до 10 год възраст, но това не ме топли особено, тъй като няма как да си лекувам детето при немски педиатри.
Изобщо не оспорвам вредата от антибиотиците, напротив, напълно  споделям, и то с огромно притеснение,  просто имам нужда от съвет....

# 866
Здравейте!
Бих искала да попитам за едно мазило, което било хомеопатично. Мисля, че е маслен извлек от невен- става въпрос за заличаване на белези, че ми предстои секцио.
Или ако има някакво друго такова мазило. Предполагам,че за него не е необходимо да ходя на лекар-хомеопат или греша.
Благодаря ви предварително!

# 867
Не съм чела темата и може да задавам въпрос, който вече е дискутиран, за което предварително се извинявам.
Та питането ми е - по-бавно ли действат хомеопатичните лекарства, в смисъл ако започна да давам на детето си за хрема например, след колко време да очаквам ефект?

# 868
  • Варна
Искам да попитам, възможно ли е с хомеопатия да се поддържат ниски стойности на кръвната захар? Питам от името на роднина, която е на границата на диабета и лекарите предписват започване на инсулин.

# 869
Та питането ми е - по-бавно ли действат хомеопатичните лекарства, в смисъл ако започна да давам на детето си за хрема например, след колко време да очаквам ефект?
Съвет: не давай каквото и да е без среща с хомеопат.

"В класическата хомеопатия НЯМА лекарства за болест.Има лекарства за човека страдащ от тази болест с неговите специфични симптоми, модалности (от какво и кога се подобрява и влошава страданието), причини за проблема, съпътстващи симптоми и т.н. За една и съща диагноза на трима души може да бъде предписано различно лекарство и то да свърши работа.
За това при някакъв проблем се обръщайте към хомеопат"

Оттук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211286.0

Общи условия

Активация на акаунт