"ДЕКЕМВРИйското жабе вече сяда на гърне!"

• 13 438
  • 304
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета отдавна не съм писал за което съжалявам много...за сега само мога да похваля малката ми госпожичка че вече пълзи из хола като хлебарка и като се хване някъде да се изправи понякога и пристъпва...обаче има неща който ме притесняват...притеснявам се за следните неща
1.че сме малко дебелички и знам че ако проходи ме рано има риск от изкривяване на крачета
2.вече доста време няма ме трето зъбче може ли това да се дължи на това че не й давам редовно сирене?
3.непрекъснато се измятаме на зад като ни гушка някой какво означава това
4.вече няколко пъти си удряме главата възможно ли е това по някакъв начин да я наплаши и да спре да пристъпва и да се изправя
А и имам едно притеснение относно себе си...от как не пия чая на Хипп за кърмачки почна да ми идва редовен цикъл но с някакви страхотни болки първия ден от цикъла все едно от ново малката излиза от мен и то в мускула на влагалището...някой имал ли е подобен проблем и ходил ли е на доктор,а и ако е ходил какво са му казали
P.S.Има нови снимчици на моята малка принцеса в снимка.бг ако искате разгледайте

# 226
  • Бургас
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН АЛЕКС_ШУ!!!

Бъди жена благословена
с любов и нежност надарена
с усмивка вечно озарена
и с много радост наградена!

# 227
ЧРД на Алекс! Ники го е казала прекрасно - от все сърце ти го желая!
Правя за вечеря /вече 2-ри ден/ - кисело мляко / или АМ/ + бисквити "Закуска" + банан - много е вкусно, хапва го с голям кеф!
Блек Кити, 1. На тази възраст, вече не се безспокой - нама да ги изкриви.
2. Давай редовно сирене, извара и мляко, но не мисля че има връзка с растежа на зъбки.
3. Нищо не означава - играе си.
4. Да възможно е, но не е задължително...
Виж, за цикъла - не мога да ти кажа, направи си една консултация с гинеколог.
Мимак, защо вариш плодовете - май по добре е сурови... Лично мнение, де!
Ох, Клеми направо  Shocked нейното няма край! Но защо в инфекциозна? Да не е е с усложненя нещо? Миличкия Дани! Дано вече спре тая серия!

# 228
  • Варна
vmitkova Лорището също си улучва мегафона с лъжицата и то от 1-2 месеца, но засега и позволявам този лукс само като е празна  Laughing

в тая връзка,един въпрос  - кога трябва да започна да я уча да се храни сама  newsm78
много ме е шобе от тоя момент (разбирай момента с моп-а и 3-4 перални на ден)
   clean wash hang

Black_Kitty и аз мисля като Пешеходката Peace
за падането - зълва ми така проходила на 11мес. но се обърнала с проходилката и така се уплашила че отложила това с ходенето до 1,5год.  Rolling Eyes милата ! но пък има деца дето хич не им пука - падат стават и продължават. не е гаранция   Naughty
а за тея болки задължително иди на лекар, и при мен беше болезнено първите 1-2 пъти но чак пък толкоз  Shocked

аз вече не готвя щот сме на кухня  Whistling но да ви подхвърля
една идея за рецепти - книжките на Бон Апети - Хранене на детето

алексатор ние бяхме на Аптамил, но понеже и го давам само за приспиване,а тя даже не си го изпива всичкото  Rolling Eyes, реших да спестя поне от него и сега сме с Фризо2 .

болните да оздравяват  Sad ! на рождениците - ЧЕСТИТО!!!  Hug  bouquet

P.S. снощи забелязах че Майче чете тайно  tiptoe

Последна редакция: ср, 24 окт 2007, 02:29 от Virginity

# 229
Косе Босе, а как се приготвя закуска от елда - по колко лъжички се взима, за да се смели и после ... ? Доразкажи, моля те  newsm78

Меля наведнъж 300-400 гр елда. Държа брашното в плътно затворен съд. Съхранява се 3-4 седмици без проблеми.
Предпочитам варианта с брашно и предварително изсушаване на зърната, защото после се приготвя по-бързо.
Въпреки че е фино смляна, след сваряването елдата доста набъбва – става като пясък, не е гладка. 
Домашната каша от елда има доста специфичен и натрапчив вкус/мирис.

От 2 пълни с.л. с връх правя около 180-200 гр каша (1 част брашно, 2-3 части вода).
Ако брашното е предварително накиснато - махам водата и добавям нова (горе-долу 1:1, защото елдата е набъбнала).
Ако варя направо зърната – слагам 2 с.л. елда и вода на око, доливам ако е нужно.

За сутрешна закуска сигурно е добре със сирене, краве масло, кисело мляко/АМ. Не съм пробвала (не сме стигнали до млечните и маслото), в ”Захранването” имаше сполучливи идеи.
За следобедна закуска става много добре с пресни плодове (предлагам я с ябълки, круши, грозде, пюре от сливи), 50-50%.
Комбинира се чудесно и със зеленчуци + пилешко т.е. добра алтернатива на ориза.

# 230
Вержи, всяко дете е идивидуално - дай и да опита щом има желание, а моп- а няма да ти се размине при всички случаи! Grinning
Големия ми син / който беше най енергичен, от всичките ми деца - разбирай на 8 месеца правеше самостоятелни крачки/, проходи на 1.3 години заради едно /единственно, но лошо /падане, малкия без никакви стимули от моя страна / също енергичен/ на година и 3 дни - абсолютно индивидуално е! Бебката от 2-3 месеца се изправя, задържа се самостоятелно / от скоро/, но през ум не и минава да пристъпи с краченце. Когато и дойде времето - не бързам! Мисля, че е голяма грешка / лично мнение/ да ги караме да правят нещо, за което не са готови!

# 231
  • Варна
ох, викаш да се заредя с евтини дрешки за цапотене и много търпение  Laughing

абе я да ви помоля (че нещо доставчика ни се е скарал със Софийския) някой да отвори тоя сайт и да ми каже какъв е e-mail-а за връзка с Доцент д-р Юрий Анастасов :
http://www.ala-bg.org/

(че обещах на Анастасов да му пращам снимки на очето на Лорка всеки месец, а не му знам мейла, пък тъпия сайт не ми се отваря  #Cussing out )

# 232
E-mail:  office@ala-bg.org
manager@ala-bg.org
president@ala-bg.org 
Секретар - Жана Ангелова
Касиер - Мариана Цветилова

Това излиза - дано свърши работа! Ако не - казвай да ровя!

ох, викаш да се заредя с евтини дрешки за цапотене и много търпение  Laughing

В общи линии...

# 233
  • Vaudreuil Canada
Алексче Честит Рожден Ден - Любов, щастие, здраве и всичко, което ти си пожелаеш да те съпътства.
За лъжицата знам, че не трябва да се спира детето, ако има желание само да се храни, друг е въпроса, че не е ясно за колко време ще се научи. Ние го даваме по-бавно от мацките та ще черпим опит от вас Simple Smile
Я споделете какви домакински и други вещи давате за игра на децата щото ясно че на играчки няма смогване. Magesta беше писала нещо за дървените лъжици ... всъщност къде е на Жижо мама му Simple Smile Аз за сега само празни малки шишета от вода давам с добре завити капачки де.

# 234
  • Русе
Честит рожден ден, Алекс-шу!!!

май само аз не съм давала елда още  Thinking
домакински пособия не й давам да си играе.
Да ви разкажа нещо смешно.... До леглото й има шкаф, на който са наредени книги. Отива до там, придърпва си и почва да разглежда, и винаги нещо си приказва. Прибира се баща й вчера, аз на компа. Вайана упорито си бърбори над книжката, а баща й "Миличката, виж я, като няма кой да й чете, тя сама се е научила"  Laughing , като й омръзне- почва да къса страниците  ooooh! . Обожава списания- колкото по-шарени, толкова по- добре.

# 235
Грижи и неволи забрави,
празника с усмивка посрещни!
Дните да минават и да не тежат,
годините да се трупат, но да не личат!
Честит рожден ден, Алекс-шу!!!

# 236
 hbday Алекс шу,да си жива и здрава,много щастлива и обичана baloni

За сега лошо падане няма Лори,но щом тупне на гъзето,правим браво и тя се усмихва. http://www.vbox7.com/play:91d4407e
http://www.vbox7.com/play:61877ad0
а това ми е едно от любимите клипчета: http://www.vbox7.com/play:9e4c2d54

Лек и усмихнат ден!

# 237
  • Düsseldorf
Добро утро, мили мами!
Изключително драго ми стана, че толкова отрано сутринта сте се сетили за мен и моя празник... От сърце ви благодаря и за днес и за всичките тези месеци, в които ми бяхте подкрепа!!! Hug
Имам доброто желание да почерпя, но с оглед на борбата на много от нас с килограмите почерпката ми ще изглежда така:

Сладичко е , но да напомня, на мен поне има нужда, че трябва вече да наблягам на зеленчуците....Wink
Хубав ден ви желая!

# 238
  • София
 nbirthday    Честити Рожден Ден Алекс!!!

Ина, Лори е голяма сладурана с тази риба  Laughing
Я да попитам от къде сте я купили  Sunglasses

# 239
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА alex_shu!!! МНОГО ЛЮБОВ И УСМИВКИ ТИ ЖЕЛАЯ, МИЛИЧКА!!

Общи условия

Активация на акаунт